Höstens Header
 
Bättre sent än aldrig, men nu har jag äntligen bytt ut sommarheadern mot en mer passande höstbild.
Hade egentligen tänkt lägga in en för några veckor sedan; en bild från "den vackra" hösten, men det blev inte av.
Därför fick det bli nu istället, och då en av mina favoritbilder från förra året. En av de jag fotade den där extremt dimmiga dagen i Svensbyn.
 
Hiss eller Diss?
 
 
Jag har dessutom en extrafråga till er...
När det gäller min blogg; gillar ni mer den typen av design jag har just nu, alltså en enklare och mer stilren, eller gillar ni den typen av design jag hade förut? Alltså med mindre header, "contentspalt", sidomeny, bakgrund som inte bara är vit o.s.v.?
Jag börjar eventuellt känna lite grann för att designa igen, men vet inte vilket koncept jag faktiskt gillar bäst.
Era fantastiska kommentarer!
1

Jag tycker om den typen av design som du har nu, men jag har ingen emot sidomeny heller. Och din nya headerbild är superfin!

Svar: Tack för din feedback! Och vad roligt att du gillar min headerbild :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Vilken otroligt vacker header, Erica. SÅÅ fin!! Tycker du ska skriva som du gör idag, om din vardag, dina funderingar, visa dina fina bilder. Men jag tror också att du måste skriva ofta och regelbundet. Liksom med rytm som läsarna känner till. Sen kan du ta vissa dagar ledigt, ja du vet ...
Kram från mig

Svar: TACK! för dina ord om min headerbild! Vad roligt att du gillar den!
Och ett ännu större tack för din feedback/input! Jag uppskattar det mer än jag kan förklara.

Precis; det med att blogga regelbundet har jag kämpat med de senaste åren. Som sagt; viljan finns men inspirationen tryter, och så blir det en ond spiral.
Har dock funderat lite grann över t.ex. publiceringstid. Lutar eventuellt åt på morgonen, så ligger ett nytt inlägg uppe oavsett vilken tid på dagen läsarna klickar sig in.

Blogg.se har en funktion för Pro-medlemmar; utökad statistik. Det betyder att en t.ex. kan se vilka tider på dygnet som ens läsare besöker bloggen.
Detta fungerar dock dåligt för mig eftersom min statistik visar 1-2 pers. utspritt över hela dagen. Dock går det upp lite vid 18-19-tiden (ca. 3-5 besökare vid den tiden), så andra alternativet för publicering är vid middagstid.
Eller kanske båda; ett inlägg på morgonen och ett vid middagstid. Vi får se hur det blir.
Men nu när jag fått sådana härliga rutiner på mitt IRL-liv så känner jag mig ändå redo för bloggen :-D


Ha en riktig toppenhelg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Erica, ett tips. SLÄPP tanken på statistik och följare. Både här och på Insta. DET är verkligen inte det som räknas. Så glöm det. Om du hänger upp dig på det tror jag du fastnar där. Jag kollar inte ens min bloggstatistik längre, så jag vet inte ens hur många som läser varje dag. SÅ skönt. Följarna på insta är väl hipp och happ. Jag har en del, men många, många spöken. Precis som de flesta andra. Visst, jag tänker på likes där, givetvis. Men det är inget som överskuggar. OCH antalet följare är ju trevligt, men sen kollar man och det är massor, massor med skitkonton som följer. Vet du vad jag gör med dem ofta? tar bort dem. SÅ viktigt är det inte med följare. Börjar ngn bara följa mig utan att lajka följer jag inte tillbaka, iaf i 9 fall av tio. De obskyra män som börjar följa mig tar jag bara bort, jag anmäler en del som spam. Men att ha sådana följare är bara så trist, och de räknas inte. SÅ försök släpp tänket på följare och läsare på insta och blogg. Bara släpp det!! Det är mitt råd till dig vad gäller statistik och följare på det hela taget :-) Kram!!

Svar: Ja, jag vet ju det. Sedan bloggarnas start har ju trots allt en av de främsta bloggtipsen varit att strunta i statistiken. Ett bra tips i och för sig, eftersom en ska blogga för sin egen skull. Dock blir det en sådan sak som är "lättare sagt än gjort", speciellt om en har en väldigt liten blogg men en vill nå ut till fler.
Precis; äkta följare är ju roligare än spökföljare. Dock, när bloggen är väldigt liten kan det kännas nästan mer "deprimerande" att se sitt äkta antal följare än siffran inklusive spökföljare. Jag uppskattar att jag har 90-50% spökföljare, som om jag plockar bort dem så hamnar jag nere på ensiffrigt.
På bloggen har jag ensiffrigt antal läsare.
Likes kan vara bra eftersom det synliggör ens konto/blogg, plus att det trots allt ju blir mer inspirerande att fortsätta när en får likes och/eller kommentarer.

Tror inte att jag fått mer än 10 likes på något blogginlägg, och mitt Likes-rekord på en Instagrambild är 48.

Så jag tror det är därför väldigt små bloggare oftast är mer fixerade vid statistik. Har man en del läsare "gör det inte lika mycket" om det går ner lite grann tillfälligt. Men för en liten blogg kan en statistikdipp betyda att en hamnar så gott som på noll...


Ett stort Tack för din kommentar i alla fall! Jag uppskattar verkligen feedback i sådana här frågor!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?