| Minimalism
Ni som följt mig ett tag kommer kanske ihåg att jag för ungefär två år sedan blev väldigt intresserad och nyfiken på den minimalistiska livsstilen. Det var i samband med att jag gjorde min stora decluttering aka utrensning av mina tillhörigheter.
 
Där ett tag plöjde jag Youtube-videos om just utrensning och minimalism.
Under den tiden kom jag även in på "sidospår", men som ändå angränsar till ämnet. Det kunde vara till exempel Zero waste-rörelsen, kemikaliebantning o.s.v.
Men det var inte det som detta inlägg skulle handla om.
 
Ett av dessa angränsande ämnen jag halkade in på var det här med så kallade Tiny houses, alltså "Minihus". Oftast byggda på ett underrede med hjul, typ som en husvagn. Men ändå byggt som ett riktigt hus.
Compact living vet vi ju sedan länge vad det är. Att hitta smarta lösningar för förvaring och liknande när en bor i en liten bostad.
Tiny houses är liksom Compact living "personifierat" (kom inte på något annat ord).
Jag hade mycket väl kunnat se mig själv bo i en av dessa söta små bostäder jag sett i massor av Youtubevideos och bilder.
 
Visst är de söta! :-D
Som riktiga hus på hjul, utan att vara regelrätta husvagnar...
 
 
Och om en tycker de är söta till exteriören...
Det är inget mot insidan av de flesta miniatyrhem jag sett!
 
 
De finns ju självklart i typ hur många utföranden som helst, och lika många färgskalor som vilka andra hem som helst. Men eftersom jag, som ni vet, älskar ljusa hem med mycket vitt så är det sådant jag i första hand tittar på.
Jag älskar t.ex. sådana Tiny homes som har "riktiga" trappor upp till loftet, och där trapporna samtidigt fungerar som förvaring.
En del hem jag sett har "bara" en stege, typ som till våningssängar. Men jag gillar som sagt trappor, likt på dessa bilder jag hittade efter en snabb googling.
 
Som jag skrev så blir jag nästan sugen att bo i ett sådant här hem varje gång jag sitter och tittar på denna typen av bilder.
 
 
Vad tycker Du om s.k. Tiny houses (miniatyrhus)?
Är det något Du skulle kunna tänka dig att bo i? Eller vill du hellre ha mer plats omkring dig?
Era fantastiska kommentarer!
1

Så fina och inspirerande :)

Svar: Ja, visst är de FINA! Jag älskar sådana Tiny houses! Skulle lätt kunna tänka mig att bo i ett sådant, speciellt ett av de som har väldigt ljus inredning. Nåja, det får väl bli en dröm för framtiden ;-)
Hoppas du haft en fin helg och att du får en bra vecka!
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Erica, här finns massor, massor av TV-program om just tiny houses. Vet inte om du sett ngt av dem? Visst är det fascinerande hur mkt det går att få in på liten yta. Tror inte jag skulle palla att bo så själv, men jag fascineras verkligen av de som bor så. Gillar också friheten de har att flytta lite då och då. Hoppas du kan se ngt av dessa program i Sverige. Jag tror verkligen du skulle gilla dem!
Ha en fin vecka!

Svar: Åh! Vad kul :-D Jag har verkligen fastnat för tiny houses! Tycker de är så söta, och jag älskar compact living-lösningarna!
Kan hända att det finns sådana program här också. Ingen aning. Jag brukade nästan aldrig se TV, och numera har jag sagt upp kanalerna ;-)

Kom dock på när jag läste din kommentar att det kanske finns på sidor som Netflix. Tror jag ska gå in och botanisera lite grann där lite senare :-)

Jag skulle absolut kunna se mig själv bo i någon av dessa minihus :-D


Hoppas du får en fin vecka!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II. (och ibland iPhone 6)
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM and Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CS5.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?