My unpopular opinions
En sak jag märkt har dykt upp lite som svampar på sociala medier, främst på Youtube, är det här med sk "unpopular opinions". Eller impopulära åsikter på svenska.
Det går alltså ut på att en ska lista saker som en tycker/gillar/ogillar som går emot åsikten majoriteten av andra människor tycker.
Ett exempel skulle kunna vara att en älskar mygg, vilket är något som de flesta generellt hatar.
 
Tänkte i alla fall att jag skulle köra en egen lista med mina impopulära åsikter.
Självklart kan det finnas fler som tycker samma i vissa frågor, men detta fenomen handlar om vad de flesta, generellt, tycker om något.
 
 
 
Jag gillar inte Disneyfilmer. 
Dessa tecknade filmer som de flesta älskar, har barndomsminnen från och kollar på när de vi sätta igång något lättsamt. Men nej, jag har aldrig varit något fan av Disney. Egentligen inte ens när jag var liten, nu när jag tänker tillbaka.
Jag har alltid känt mig rastlös av att försöka kolla på en hel film, och det är absolut inget jag skulle kunna kolla på om och om igen.
Det är också så att jag inte gillade Disney långt innan jag fick någon som helst genusanalys; så den gubben gick inte. Det handlar alltså inte om det, utan om att jag helt enkelt inte fastnat för Disney. Eller egentligen kanske tecknat överlag.
 
 
 
Jag gillar lukten av Surströmming.
DET HÄR undrar jag om det finns NÅGON mer än jag som gör? Surströmming är ju känd för sin smått speciella lukt, och att det inte verkar finnas någon som gillar den. Även de som gillar smaken gillar inte lukten.
Jag är tvärtom, och har alltid varit. Inte att jag ogillar smaken; jag ÄLSKAR Surströmming. Men jag gillar också lukten! För mig får lukten av denna surfisk det att vattnas i munnen, vilket förmodligen beror på hjärnans associationer, att jag kopplar ihop lukten med smaken. Men så är det i alla fall. 
Jag har inga som helst problem med att öppna en Surströmmingsburk inomhus och jag har inget emot hur det luktar inne efter ett Surströmmingskalas.
Ja, jag gillar Surströmmingslukt.
 
 
 
Jag gillar lukten av skoter/bensin.
Kör vidare på luktspåret, men jag har alltid gillat "lukten av skoter". Detta är ju också något som de flesta vill få bort så snabbt som möjligt. Hänga ut ytterkläderna i kylan för att vädra, hoppa i duschen direkt. För att bli av med lukten av bensin.
Jag vet att jag är konstig, men jag har som sagt alltid gillat den lukten.
Jag har alltid tyckt om "lukten av skoterutflykt" från overallerna. Jag har dock aldrig någonsin fått huvudvärk av lukten, vilket förmodligen är en del av varför jag kan gilla det.
 
 
 
Jag gillar inte stranden.
Ni vet den här bilden av svensk semester; att ligga på stranden, sola och bada i havet. Eller bo i närheten av någon sjö, för att varma dagar bara springa ner och kasta sig i vattnet.
Nej, nej, nej!
Ska jag nu vara helt ärlig så gillar jag inte stranden. Jag har egentligen aldrig gillat stranden.
Det är för varmt för att ligga direkt under den stekande solen. Jag blir rastlös direkt. Det kommer in sand precis överallt. Det är otäckt att bada i havet (har alltid haft lite fobi för det tyvärr). När en kommer från vattnet med blöta fötter och kliver på picknickfilten så blir den full av blöt sand och geggamoja (som vi kallade det som barn; sand blandat med vatten). Det flyger sand över picknickmackorna.
Kan nog göra listan hur lång som helst nästan över varför jag inte gillar stranden.
Och det här med att bada i någon sjö någonstans. Jag får panik av tanken på att springa och kasta sig ut i vatten där jag inte vet hur det ser ut på botten.
Jag skrev ju för några meningar att jag har fobi för att bada i havet. Det gäller sjöar också, eftersom min fobi ligger i att jag är rädd för botten och vad en trampar på. Jag ryser i hela kroppen när jag tänker på att trampa på sjögräs.
Så ja, jag är så kräsen att jag bara klarar av att bada i pooler, där jag inte behöver vara rädd för botten.
 
Jag tycker Frost/Frozen är överhypead.
Kan ju vara för att jag inte gillar Disney (se punkt 1), men jag tycker verkligen Frost är överhypead. Finns nog ingen Disneyfilm som dragit in sådana extrema mängder pengar som just den, om vi räknar med allt inklusive merchandise (stavning?) och sådant.
Men jag tycker ärligt att den inte är bättre än valfri annan Disneyfilm.
 
 
 
Jag tycker Alla hjärtans dag är överskattad.
Ja, jag vet att detta påstående bara viftas bort av personer inom förhållanden. Att det bara är "bittra singlar som inte får någon dejt" som säger så. Det är i alla fall vad film -och mediavärlden lärt oss.
Men nej! Helt ärligt så handlar det inte om det.
Det spelar ingen roll om jag var i ett förhållande, dejtade eller var singel. Jag skulle inte gå på date den 14:e februari.
Visst; det är toppenfint att uppmärksamma kärleken och att sprida mer kärlek. Men det kan vi se till att göra varje dag. Det är själva det kommersiella med Alla hjärtans dag jag inte gillar.
Det är bara en massa småkrafs som köps - gosedjur och sådant - för att ges bort och sedan ligga och damma i något hörn eller någon låda. För det är ju inte som att det plockas fram nästa år... Nej, då ska det köpas nya grejer.
Nej, mig kommer ni aldrig få se tacka ja till, eller bjuda ut, någon den 14 februari!
 
Jag gillar kungahuset.
I den här tiden verkar det vara mer vanligt (i alla fall i Sverige) att vilja avskaffa monarkin och kungahuset. Men jag gillar det. Jag gillar kungahuset. Jag gillar kungafamiljen.
Inte så att jag slaviskt följer dem och deras steg, men jag gillar att vi har ett kungahus.
Helt ärligt så stör det inte mig det minsta att de får apanage, vilket verkar vara största stenen i hjulet för de flesta. Mitt liv skulle inte se annorlunda ut om kungahuset avskaffades.
Jag tror helt ärligt inte det skulle bli någon skillnad alls i samhället om det hände. De där pengarna som så många gnäller på att hovet får; jag är gode säker på att de ändå inte skulle gå till välfärden.
Så ja, jag gillar kungahuset.
 
Hösten är (tillsammans med vintern) den värsta årstiden!
Jag vet att det finns fler som också tycker så, men det känns ändå som att en väldigt stor del av alla människor gillar hösten. I alla fall enligt en massa bloggar jag kommer in på...
Folk gillar naturens skiftningar, mörkret, myset, nystarterna och sådant som hör årstiden till.
Men JAG får panik bara jag tänker på hösten.
Jag hatar hur mörkret kryper sig inpå oss.
Jag hatar hur temperaturen sjunker och sjunker.
Jag hatar tanken på att alla löv ska ramla ner och lämna träden kala.
Jag avskyr vetskapen om att hela vintern är kvar.
Jag har verkligen försökt gilla hösten. Jag lovar! Jag.Har.Verkligen.FÖRSÖKT.Gilla.Hösten!
Hur många gånger som helst. Jag har försökt många gånger att uppskatta det där höstmyset som alla andra trivs så bra med. Men jag har aldrig lyckats. Visst, det är mysigt att tända ljus på kvällarna, men jag skulle utan att blinka byta bort det mot vår och sommar året runt!
 
 
----------------------------------------------------------------------------------
Så; det var några av mina åsikter som går emot vad större delen av befolkningen gillar. Mina impopulära åsikter, med andra ord.
Har antagligen många fler, vilka jag förmodligen kommer på senare. Men dessa är i alla fall vad jag kommer på på rak arm.
 
 
Vad är Dina impopulära åsikter?
Håller du med om något på min lista?
Era fantastiska kommentarer!
Eva i Dalarna
1

Mina föräldrar gillar också lukten av surströmming!

Svar: Härligt! :-D
Jepp, lukten får det att på riktigt vattnas i munnen! Alltid när jag pratar om eller tänker på Surströmming känner jag, på allvar, hur salivproduktionen ökar! Måste nog ge efter för suget och äta Surströmming nu under helgen. Har varit så sugen hela sommaren, då det av någon anledning inte blivit av att äta det sedan midsommar.


Ha en fin helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?