En massa mys och en dålig nyhet
Ny vecka, och inte vilken vecka som helst...
Det är första veckan i december, och JULmånaden har kört igång på allvar. Det är officiellt JUL!
NU är det verkligen helt okej att köra all in med allting som har med högtiden att göra (även om just jag började redan förra helgen).
Igår, söndag, var det alltså första advent och jag körde som vanligt min adventsrutin (mer om detta längre ner i inlägget). Sååå myyyysigt!

Detta inlägg kommer faktiskt att bli ett lite allt-i-allo-inlägg, eftersom jag hade några saker att skriva om men det är inte många av dem som skulle bli särskilt kvalitativa egna inlägg. Därav detta hopkok ;-)
 
Vi kan börja lite lättsmält med tre bilder jag fotade under förmiddagen igår.
Det är så att min lägenhet tyvärr ligger på skuggsidan i princip hela dagarna. Det är endast på morgonen som solen skiner in hit. MEN det ljus som då uppenbarar sig är för tusan nästan VÄRT att ligga i skugga resten av dagen!
Det LJUS som dränker väggarna här hemma under soluppgångar... ja, man kan bli religiös för mindre!
Dessutom har jag både ett träd precis utanför lägenheten samt spetsgardiner i fönsterna... Och ja, ni ser ju vad som händer på väggarna tack vare detta. Rena rama magiska skådespelet!
 
Jag kan verkligen inte sluta fota de Julstjärnor jag köpt hem i år; speciellt inte den här som fått sin plats i guldkrukan från Dollarstore.
Rött och Guld är sannerligen en fantastisk kombo!
Plus att Julstjärna är min favoritblomma nummer 1.
 
Mysfrukost blev det på söndagsmorgonen. Ingen näring what-so-ever, men GOTT var det :-D
O´boy, korvsmörgås och clementiner.
Detta i skenet av första adventsljuset plus Mysteriet på Greveholm på TV:n. Ja, jag kollar den kalendern varje år, precis som jag gjorde med Sunes jul förr.
Och nej, jag har inte sett årets kalender ännu men hade tänkt göra det så fort jag skrivit klart detta blogginlägg.
Helt ärligt; jag blir nästan avundsjuk på mig själv när jag tittar på den här frukostbilden... Sådana mysstunder blir det ju inte direkt många under vardagarna ;-P 
Kan inte alla människor bara få vara lediga hela december varje år? Hehe ;-) Bara vara och bara mysa och njuta av julen till 110%.
Jag älskar som sagt mitt jobb, men är det någon gång jag verkligen önskar jag jobbade hemifrån så är det under december!
 
Adventsbakning blev det faktiskt också igår (ni som följer mig på Instagram vet det redan).
Svängde ihop ett gäng lussebullar för att ha lite gottis till kvällsmyset.
 
Och apropå gottis!
Nu har Piteortens chark äntligen börjat sälja sin egen kalvsylta igen! Den säljs endast under julen, och det är den absolut godaste av alla märken! Om ni vill veta vad som är min favorit på julbordet så är det den här kalvsyltan (plus gravad lax).
 
Och så... min första adventstradition... Adventsfika framför Tomten är far till alla barnen.
Det blev lussebullar, clementiner, julmust och glögg. Omringad av levande ljus och ljusslingor. Kan det ens bli mysigare?
 
Tyvärr har jag också en väldigt tråkig sak att meddela.
Det handlar om bloggen, och ska jag vara ärlig får jag nästan panik av att tänka på det.
Ja, jag hör hur överdrivet det låter, men det är så jag känner just nu angående detta.
Det är nämligen så att blogg.se nyligen gick ut med informationen att de kommer sluta med sina Pro-paket.
På den här bloggportalen finns det ju något som kallas Pro, vilket innebär att man köper ett paket för 3, 6 eller 12 månader. Det man får är tillgång till designmallar som gratiskontona inte har, extra statistikfunktioner och om man köper 12 månader; egen domän.
 
Men det absolut bästa med Pro, och anledningen till att JAG köpt tjänsten, är att man slipper reklamen på sin blogg. Reklamfri blogg alltså.
Har man ett gratiskonto hos blogg.se ligger det ju, som ni vet, en stor blaffig annons högst upp samt annonser mellan inläggen.
Jag HATAR detta. Det drar det ner helhetsintrycket av bloggen eftersom panoramaanonnsen ibland tar upp halva webbfönstret, och därmed blir man så låst med vilken typ av design man kan ha för att det ska se bra ut.
 
Men nu ska blogg.se alltså ta bort sina Propaket.
Pro-designmallarna kommer bli tillgängliga för alla gratiskonton och så även den avancerade statistiken.
Men vad som däremot försvinner... är möjligheten till en reklamfri blogg.
Mitt Pro går ut den 8:e december och då kommer jag alltså inte kunna förnya betalversionen.
Efter den 8:e december gör dessa gräsliga, blaffiga annonser comeback på min blogg; och det blir då på obestämd tid. Tyvärr.
Nu. Nu när jag äntligen har fast jobb och fast inkomst och äntligen kan köpa Pro regelbundet och inte bara då och då.
NU bestämmer de sig för att plocka bort detta, och därmed eliminera möjligheten till en reklamfri blogg!
 
Och nej, jag tror inte jag kommer byta bloggplattform. Har brukar fundera i de banorna då och då, men kommit fram till att jag ändå bloggat hos blogg.se sedan 2008. I elva år sammanlagt. Jag känner mig hemma här, och jag vill inte lämna den här bloggen bara sådär.
Så på något sätt måste jag försöka förlika mig med tanken på att ha en reklamig blogg utan möjlighet att kunna välja bort det (för sluta blogga, det finns inte på kartan!)
Det var inte meningen att detta skulle vara ett klagande inlägg, men ville bara meddela er så ni vet om det när ni går in här efter den 8:e och möts av en blogg nerlusad av reklam.
Det är INTE mitt val, och tyvärr kommer jag inte att kunna påverka det i framtiden.
 
 
 
På återseende!
Era fantastiska kommentarer!
Anonym
1

Va mysigt du verkar ha det.....Ha det bäst.....Barbro.

Svar: Välkommen till bloggen :-D
Och tack! Ja, det är så mysigt här för tillfället! Älskar december :-D

Hoppas du får en riktig toppenjul!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Eva i Dalarna
2

Åh jag blev rädd att du tänkte sluta blogga....det hade varit mycket värre än att se lite reklam! Sånt är man ju så van vid att man knappt tänker på det...
Så mysigt du hade det på första advent! Tomten är far till alla barnen är ju en klar julfilmsfavorit!
Dina bilder är fina som alltid och ger julstämning 🎅🏻🎄
Önskar dig en bra fortsättning på veckan!

Svar: Nej, sluta blogga kommer jag absolut inte att göra :-) Gillar bloggandet alldeles för mycket. Skönt att höra att du inte kommer bli "ivägskrämd" när reklamen återkommer. För min egen del avskyr jag verkligen den där reklamen som man tvingas dras med på ett blogg.se-gratiskonto. De har bland annat lagt en stor blaffannons högst upp, vilket gör att jag inte kommer kunna ha vilken design jag vill i framtiden. Jag gillar ju att göra designer där menyn ligger högst upp i fönstret, men det kommer inte gå i och med reklamen. Man får inte flytta på annonsen, och den hamnar alltid högst upp -ovanför en eventuell meny man lagt in.

Sååå störande att blogg.se plockar bort Pro-kontona (alltså betalkontona). Roligt att alla designmallar och den avancerade statistiken blir tillgänglig för alla, men jag tycker verkligen de borde ha ett alternativ för att kunna välja bort reklamen...


Tack för orden om mina bilder! Det ÄR verkligen mysigt här hemma nu. Och Tomten är far till alla barnen, ja! Den är verkligen Advent för mig, då jag alltid kollar på den just på första advent (och sedan ett x antal gånger på vägen till jul) :-)

Hoppas du får en fin fredag och en toppen andra adventshelg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Mysigt Erica, riktigt fint! Det är ett mysets tid. OCH jag hoppas att tiden INTE går för snabbt nu (eeehhh ... WHO am I kidding ...).
Vad gott med saffransbullar och must och allt!
MMM!!!

Jaja, vi kan nog leva med lite reklam. Men trist att det inte går att välja bort. Tänkte annars att du nog skulle fixa Wordpress bra. För visst fattar jag att du inte vill ha reklam.
Å andra sidan vet jag precis hur det är då man vant sig vid hur det ser ut "bakom scenen" på en blogg.
Du får bortse från reklam och blogga på.

Kramar från mig .... NU kan du komma och titta på mitt julhus på min blogg om du vill ;-)

Svar: Först ber jag om ursäkt för det sena svaret. Var hemifrån mellan 06:00 och runt 20:00 igår, då vi hade julavslutning med jobbet. Kan säga som så, att jag slocknade gode snabbt när jag kom hem ;-)
Jajamensan! NU är det verkligen mysets storhetstid! Håller med om att det inte får gå för snabbt.
Men precis; man säger så varje år och för varje år går det bara snabbare och snabbare... ;-)


Vad skönt att höra att ni står ut med reklam på bloggen.
Precis; jag känner mig så sur och besviken på blogg.se just nu för att de plockar bort Pro och därmed möjligheten att välja bort reklamen. Det är ju framförallt just DÄRFÖR som jag köpt Pro. De andra fördelarna har jag inte varit så intresserad av.

Som Promedlem har man haft 3 fördelar: Speciella designer utöver standardutbudet, avancerad statistik samt att slippa ha reklam på bloggen.
Eftersom jag gör mina egna designer så använder jag mig aldrig av det färdiga utbudet och jag använder mig inte av extrastatistiken. Reklamfritt är alltså enda anledningen till att jag köpt Pro...

Och nu kommer jag alltså att fortsätta ha tillgång till de två första sakerna (som jag aldrig använder) men tvingas dras med den gräsligt fula blaffreklamen blogg.se har på sina bloggar :-( Det mest störande är att jag inte kommer kunna göra vilken design som helst, eftersom annonsen högst upp stör vissa moment i vissa designer (typ om jag vill ha en meny högst upp...)

Nåja, eftersom jag vill stanna kvar här är det något jag helt enkelt får hacka i mig.


Jaaaa! Hann se som hastigast igår (innan jag somnade) att du lagt ut ditt julpyntade hem. Så fort jag skrivit klart mitt svar här ska jag gå till din blogg och gotta i mig av ögongodiset :-D

Kramar!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?