En riktig ögonöppnare på Netflix!
Ni som följt mig ett tag vet att jag fastnat för det här med enkelheten i den minimalistiska livsstilen.
För två år sedan gjorde jag mig av med en majoritet av alla mina ägodelar, och jag har aldrig känt mig så fri som jag gör av att leva bland färre prylar.
Bokstavligt talat var det om om en faktisk tyngd lyftes från mina axlar för varje pryl som lämnade mitt hem.
Jag älskar också att titta på Youtube-klipp och annat som handlar om just minimalism, enkelhet och framförallt decluttering!
 
 
Nyligen upptäckte jag att det kommit upp en ny serie på Netflix i denna genre.
Ett gäng avsnitt som har namnet Consumed.
Eftersom jag också kan bli otroligt fängslad vid videos om s.k. Hoarders på Youtube, så kändes detta s om en serie för mig.
Programmet innehåller alltså familjer (en per avsnitt) som blivit totalt ägda av sina prylar. Familjerna är desperata eftersom det gått så långt att de inte har förmågan att veta var de ska börja ta tag i allting.
Det går inte städa, för det är alldeles för mycket grejer.
Det går inte organisera, för det är alldeles för mycket grejer.
 
Programmet går i alla fall ut på att dessa familjer får hjälp att börja rensa, och på vägen kanske till och med förstå den underliggande orsaken till att allt gått överstyr.
Det börjar i alla fall med att familjen får börja packa ner allting i flyttlådor. Och då menar jag ALLTING!
Alla prylar och så gott som alla möbler. Bostaden blir TOM!
Vad de har kvar är det väsentligaste, t.ex. kastruller, varsin tallrik, glas o.s.v, sina sängar samt 10 ytterligare prylar -vilka de får välja fritt. Tio prylar för hela familjen, där TV och övrig elektronik inte accepteras.
Resten av alla saker placeras i ett större magasinförråd.
På det sättet ska familjen leva i två (2) veckor, där tanken är att visa på att det faktiskt går att leva med bara vad en behöver.
Andra tanken med det är att familjen ska ha chans att "connecta" med varandra igen utan alla prylar som begraver dem, eftersom alla saker oftast lett till mycket bråk och spända band mellan familjemedlemmarna.

När dessa två veckor har gått får familjen komma till magasinet, där alla deras saker förvaras.
Här får de i uppgift att rensa bort 75% av grejerna, och på så sätt bara ta tillbaka till bostaden vad de tycker om och behöver. 25% av sina ägodelar.


Jag i princip streckkollade dessa avsnitt, då jag verkligen fastnade för serien.
Finns i och för sig inte så många avsnitt (än) och jag vet inte om det kommer fler eller om det bara är dessa som gjorts.
MEN jag rekommenderar verkligen denna serie!
En riktigt ögonöppnare, måste jag få säga!
Nu var ju i och för sig mina ögon gode öppna sedan tidigare, eftersom jag redan gjort min utrensning. Men helt ärligt triggas jag av sådant här.
Jag älskar städprogram, rensningsprogram, hoardingprogram, videos/filmer om minimalism, enkelhet och så vidare och så vidare.

Dock ÄR ju faktiskt t.ex. sådana här program bland de värsta fallen. Jag skulle ju inte säga att jag hade sååå dääär mycket saker ändå. Men en har faktiskt mer än en tror. Jag tänkte aldrig på att räkna hur många saker jag gjorde mig av med, men det blev massor!

Jag tror nog också jag skulle kunna säga att denna serie kan vara intressant för alla att titta på, även om du inte är intresserad av att göra någon utrensning hemma (alla är ju faktiskt inte det).
Men program som dessa ÄR verkligen en ögonöppnare över det konsumptionssamhälle vi lever i idag...
 
 
Rekommenderar verkligen!
Consumed. 9 st. avsnitt på Netflix.
Era fantastiska kommentarer!
1

DÅ ska jag rekommendera Marie Kondo också. SÅ inspirererande. Det heter Tidying up. Marie k kör en bra metod som alla kan följa. Har sett att Consumed kommer upp som förslag på Netflix.
Tack för tipset.

Svar: Tack detsamma :-) Ja, jag har sett att Marie Kondos serie också kommer upp i mitt flöde på Netflix. Har sett en eller två avsnitt av den, men fastnade inte lika lätt som jag gjorde med Consumed. Har dock tänkt ge mig i kast med Tidying up igen snart :-)
Jag älskar verkligen att titta på allting som har med decluttering och organisering att göra. Framförallt decluttering. STORA utrensningar. Alltså inte riktigt när en slänger "en grej här och en grej där", utan t.ex. när det städas ur typ hoarder-bostäder! ;-D
Så otroligt tillfredsställande! :-D

Hoppas du får en riktigt fin helg!

Såg i morse att du lagt upp en EFIT-dag. Kommer in och kikar närmare på den!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?