Fem saker jag inte klarar mig utan
För några dagar sedan läste jag ett sådant intressant och roligt inlägg på min favoritblogg.
Gillade det så pass att jag själv började fundera i samma banor; vilka saker jag använder i vardagen klarar jag mig inte utan? Därför låter jag mig nu inspireras av Annikas inlägg och bloggar om "livsnödvändiga" saker i mitt liv.
För att göra det lite svårare tror jag att jag kör med samma "regler"... Att inte inkludera de självklaraste sakerna, som typ vitvaror, ett hem, säng o.s.v.
Och det BLEV faktiskt genast svårare. Tänkte att jag skulle komma på fem (5) saker, men jag fick faktiskt gnugga mina hjärnceller för att komma på de sista. Tror nog det kan ha att göra med att jag numera försöker tänka lite minimalistiskt-ish, och har därför kommit underfund med att det egentligen är väldigt lite vi faktiskt behöver.
 
Nåja, let´s get started.
 
 
Bilen
 
Jepp. Här uppe är bilen så gott som ett måste. Visst, jag klarade mig de första nio åren jag hade körkort. Men visst var det svårt, och jag tror faktiskt det skulle bli näst intill omöjligt om jag gjorde mig av med bilen nu.
Här, där det är långt mellan många ställen och en inte alltför tät busstidtabell om en kommer utanför stan... här är bilen ett måste. Om inte annat för att vi ska kunna ta oss till våra jobb.
Nu har jag ju turen att bo hyfsat nära min nuvarande arbetsplats. Men OM jag skulle ha turen att få platsen i Rosvik så kommer jag vara verkligt beroende av bilen!
Det är ungefär halvvägs till Luleå härifrån, vilket betyder ungefär 2,5 mil längst E4:an.
5 mil tur och retur.
Det kan bli lite väl saftigt att cykla. Speciellt mitt i vintern. Klockan typ 4-5. Varje dag. I regn och snö. Nej tack! säger jag.
 
 
 
Datorn
 
Jag känner mig så patetisk när jag skriver detta, men datorn kvalar verkligen in på den här listan. Förutom sociala medier som Instagram så surfar jag egentligen rätt lite på mobilen; vill hellre ha en stor skärm att titta på, ett riktigt tangentbord att skriva på samt en riktig datamus.
Av den anledningen gillar jag också stationära datorer mer än laptops.
Självklart vill jag ha en laptop också, för den praktiska bekvämligheten. Samt det faktum att jag skulle kunna ta med mig datorn. Men jag gillar den storlek jag får via en riktig datorskärm. Samt att jag inte är något stort fan av "musplattan" som finns på en laptop.
T.ex. blogga gör jag så gott som till 100% via datorn. Också betalar räkningar, streamar Netflix och Cmore (kan inte kolla på dem via min TV), redigerar bilder o.s.v. Jag använder min dator varje dag.
 
 
Mobilen
 
Precis som typ alla andra nutidsmänniskor är jag rätt beroende av mobilen. Denna grej som idag nästan allra minst är en telefon. Det är snarare en allt-i-ett-apparat.
Via mobilen kollar jag Instagram och Facebook, jag använder Swish, jag legimiterar mig med mobilt bank-ID, jag fotar när jag inte ids släpa på storkameran, jag använder den som väckarklocka, som vanlig klocka, jag lyssnar på böcker via Nextory och sist men absolut inte minst... Jag använder den hela dagarna på jobbet för att lyssna på någon podd via Podcaster eller musik via Spotify. Det får verkligen tiden att gå så snabbt (inte för att den behöver gå snabbare, men ändå).
Mobilen är min bästa vän på jobbet, då jag jobbar ensam i mitt kök.
 
 
 
Hårsnoddar!!!
 
Det tog ett tag innan jag kom på att lägga till detta på listan, men när det väl dök upp i huvudet kändes det så självklart! Hårsnoddar!
DET är absolut något i vardagen som jag inte kan vara utan.
Jag har aldrig utsläppt hår. Så gott som aldrig. Uppsatt 9 gånger av 10.
Jag avskyr nämligen när håret hänger ner runt ansiktet, speciellt om jag ska göra något speciellt (typ städa). Att se mig i något annat än hästsvans är ytterst ovanligt, och på senaste tiden har jag till och med börjat göra en fläta som jag snurrar upp i en knut i bakhuvudet.
Det är SÅ skönt att slippa dessa testar i ansiktet!
Varför klipper du dig inte då? kanske du undrar.
Tja, helt ärligt vet jag inte. Till viss del kan det vara för att det är så dyrt att gå till frisör, och till viss del har jag ingen förklaring. Det har bara inte blivit av, även om jag faktiskt funderat under en lång tid att klippa mig kort.

Av denna anledning så är hårsnoddar ett måste hos mig.
 
 
Två kuddar
 
En sak jag verkligen är beroende av, det är att ha två kuddar i sängen när jag ska sova.
Är säker på att jag sov med en (1) kudde när jag var liten, men jag har inget minne av "tiden innan två kuddar".
Har testat någon gång de senaste åren, men det känns verkligen som om jag då ligger med huvudet direkt mot madrassen. Jag MÅSTE ha två kuddar för att kunna sova.
 
 
-----------------
 
Tror nog jag slutar här. Detta inlägg tog alltså över ett dygn att skriva, bara för att jag inte kunde avsluta det igår. Kämpade verkligen, men var till slut tvungen att ge upp.
Tänkte i alla fall att "jag bloggar lite medans jag väntar på att hämta den sista tvätten", men jag småslumrade till och från under hela skrivtiden. Och mot slutet såg jag inte ens vad jag skrev.
När jag loggade in på bloggen nu ikväll började jag på riktigt gapflabba när jag såg sista meningen jag skrev igår...
"En sak jag verkligen är veroende av, det att ja två kuffar i sängen när jag ska sova."
Inte konstigt att jag fick avsluta och uppsöka sängen istället ;-D
 
 
Hur är det med Dig? Vilka prylar klarar Du dig inte utan?
Finns det något du absolut inte kan plocka bort från din vardag?
Era fantastiska kommentarer!
Eva i Dalarna
1

Som jag skrev hos Annika så är det glasögonen, mobilen, tvättmaskin och fläkten jag inte vill vara utan. Jag är beroende av fläkten helt enkelt pga mina klimakteriesvettningar. Fläkten= Guds gåva till klimakteriekvinnor.
Men du påminde mig om en annan sak som jag absolut inte kan vara utan: hårsnoddar! Jag har alltid håret i hästsvans, det är det första jag gör på morgonen och det sista jag tar bort på kvällen. Ibland sover jag i den. Jag frågar mig själv samma fråga som du får, varför klipper jag mig inte? Ja varför inte...Jag fick t o m pengar till en klippning när jag fyllde år förra året. Det är snart ett år sen. Jag kommer mig inte för helt enkelt, med att beställa tid och så. Och först måste man ju välja håefrisörska. Men det är nära nu, snart händer det, är så trött på mitt hår.
Hahaha tänk om du låtit kuffarna i sängen stå kvar, då hade vi nog undrat!
Ha en bra helg Erica, jag ska iväg och se min dotters nya hus och hennes dotters dansavslutning så det blir en fin helg.

Svar: Hej och tack för din fina kommentar!
Ja, kan tänka mig att glasögon ligger stadigt på en sådan här lista. Jag skulle egentligen också behöva skaffa mig ett nytt par. Jag hade ett par tidigare, men de gick sönder. Har inte blivit av att skaffa nya, då jag inte ser så illa att jag verkligen måste ha glasögon. Men har insett att de ändå är bra att ha. När jag inte hade dem tänkte jag inte på det, men när jag tog på mig dem insåg jag hur klart allting blev helt plötsligt... ;-)

Fläkt ja! Under sommaren är det sannerligen något jag inte heller klarar mig utan! Är inne på min tredje på typ 6-7 år; för att jag använt dem så mycket att de blir utnötta. Så kan knappt ens tänka mig vad en fläkt betyder när en är i klimakteriet. Vågar inte ens tänka hur mycket jag kommer lida när den dagen kommer...!


Skönt att höra att det inte bara är jag som är beroende av hårsnoddar :-) Hår i ansiktet är bland det värsta som finns! Speciellt vid aktiviteter. Som till exempel städning. Jag klarar knappt av att titta på t.ex. städvideos heller där personen har långt, utsläppt hår. VARMT blir det också!

Precis; det är samma för mig. Jag har trots allt råd med klippning, men jag kommer liksom inte för mig att boka tid någonstans. Trots att jag tänker "åh! Vad skönt det vore med kort hår" varenda gång jag tvättar det samt varenda sommar.


Kuffarna, ja! Hahaha :-D Jag kanske skulle låtit det stå kvar ;-)
Å andra sidan var det i alla fall två f, och inte kufarna ;-) DÅ hade det verkligen varit ett hmm...-moment ;-P


Det låter som att du har en bra helg att se fram emot! Vad roligt för henne med hus! Jag är så avundsjuk på alla som köper/bygger hus :-D

Ha det toppenfint!
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

HAHA, kul att du skrev det här, Erica. Bilen kan inte jag heller vara utan, skulle inte klara vardagen utan den. Såg vad du skrev om bensinpriser i ditt översta inlägg här. OCH visst fattar jag att du inte heller klarar dig utan den, och att bensinen hemma är ALLTFÖR hög. Löjligt höga priser.
Det är lätt för folk i städerna att ha åsikter, men de bor inte på landet och fattar inte hur viktig bilen är för er som måste HA den. jag or inte på landet, men i en bilkultur där allt är gjort för biltrafik och bilar. Nej, vår bensin är inte lika dyr som er, inte ens i närheten. Kollade just vad bensinen här kostar i snitt 3,50 dollar per gallon nu. En gallon är ungefär 4 liter.
Kalifornien har de högsta priserna i landet. Där, i LA säger vi, kostar bensinen en all time high av 4 dollar per gallon.
Jaja, det var en nick till ditt första inlägg.


Mobilen, check. Datorn, check. Snoddar, sure, eller spännen snarare. två kuddar i sängen.? Japp. men jag gillar att krama den andra kudden, eller lägga den under ena benet.

Visst är det kul med såna här inlägg ;-)

Superfina bilder i din grönskande stad.

Kramar och trevlig helg

Svar: Hej! Och tack, vad roligt att du gillar mitt bidrag till ämnet :-D Det är riktigt kul att hoppa på olika sådana här ämnen och skriva sin egen version av dem :-D

Exakt! Bensinpriset är verkligen löjligt högt just nu! Det ligger på bristningsgränsen. Nu är det inte länge kvar innan folk inte har RÅD att ta sig till sina jobb! Halva lönen går till nödvändiga räkningar. Andra halvan går till bensinkostnader; bara för att TA SIG till och från jobbet...

"Åk kommunalt" säger politikerna. Utan att de verkar ha minsta clue om att 1. Busstrafiken är otroligt dålig utbyggd utanför deras lilla Stockholmbubbla. Och 2. Det är inte särskilt billigt att åka kommunalt. Buss till exempel. Här i Piteå kostar en tur-och-retur-biljett 53 kr. För EN dag till och från jobbet. Ett 40-resorskort kostar 672 kr. Då kan en ta sig till och från jobbet i 20 dagar. MEN det är ju bara om en inte använder det för att åka någon annanstans under hela den perioden. T.ex. först åka till barnens förskola åt ett annat håll än jobbet för att sen ta bussen igen och åka vidare till jobbet.


Tack för siffrorna från USA! Räknade ut att i amerikanska mått kostar det svenska bensinpriset ungefär 6,70 dollar/gallon. Och i svenska mått blir det amerikanska bensinpriset 8-10 kronor/liter! WOW! TÄNK om bensinen kostade så pass här också!! 8 kr litern är ju vad bensinen kostade i Sverige på 90-talet...

Jag är FÖR miljötänk, men jag vill samtidigt inte behöva VÄLJA mellan att jobba och att leva...


_____________

Jepp, jag tror nog väldigt många idag har ganska lika listor när det gäller saker vi inte klarar oss utan ;-) Skulle gissa att t.ex. mobilen står med på listan för 97% av oss människor ;-)

Och tack! Vad kul att du gillade bilderna på mitt våriga Pite! Det har såklart slagit ut ännu mer sedan dess, men tyvärr har det blivit sämre väder också. I skrivande stund är det molnigt och 8 grader.


Kram och hoppas du får en riktig toppenhelg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?