Störst av allt
 
Igår var 1:a maj.
Sovmorgon. Ledigt. Det är typ vad dagen var för mig. Inte så dumt att första maj inföll mitt i veckan detta år.
Det var alltså en dag då jag inte gjorde ett skit. Eller ja, tvättade lite mitt på dagen, men annars hände rent´ åssit.
När kvällen närmade sig började jag dock vara lite uttråkad. Jag gillar att bara ta det lugnt, samtidigt som jag lätt blir lite rastlös när det går för lång tid på det viset.
Så jag började scrolla lite genom de streamingsidor jag är medlem på, dvs Cmore och Netflix.
 
Jag brukar också vara en sådan person som ser "snackisar" typ två år efter alla andra, men bestämde mig till slut ändå för att se den serie jag sett på så många ställen på internet den senaste tiden. Plus att så fort jag går in på Netflix och scrollar i mitt flöde där så dyker denna serie upp precis hela tiden!
Därför tänkte jag att jag ger den en chans i alla fall.
Det handlar, som ni ser på bilden, om den svenska Netflix Original-serien Störst av allt.
 
Ni kanske har märkt vid det här laget att jag är väldigt kräsen när det gäller serier; speciellt serier som tillverkas på den här sidan om millennieskiftet. Det är inte många som jag verkligen fastnar för. Speciellt inte fastnar till den grad att jag måste maratontitta genom alla avsnitt!
...
Men DETTA var en sådan serie!
Jag klickade på "avsnitt 1" under den senare delen av eftermiddagen, då det fortfarande var ljust i lägenheten. Helt plötsligt reagerade jag på att jag var tvungen att anstränga mina ögon så mycket när jag tittade på datorskärmen; det hade hunnit bli helt mörkt här hemma och jag var inne på näst sista avsnittet.
Innan jag ens kunde tänka på att gå och sova var jag helt enkelt tvungen att se sista avsnittet också! Hade förmodligen inte kunnat sova annars...
 
De allra flesta vet väl redan vid det här laget vad den handlar om. Den har ju, låt oss säga, varit rätt svår att undvika om en lever livet på internet ;-)
Men ifall det är någon som missat, så handlar den om Maja, 18 år, bor på Djursholm i Stockholm och går sista året på gymnasiet.
Serien börjar med en skolskjutning, vilken avslutas med att Maja åtalas för mord.
Under de sex avsnitten får en stifta bekantskap med tillfällen och händelser under året som ledde upp till skolskjutningen, med förhållandet mellan Maja och Sebastian i fokus.
 
Jag vill inte riktigt skriva så mycket mer, då jag inte vill avslöja för mycket.
Men vad jag vill säga är att jag verkligen rekommenderar den här serien! Den är verkligen toppenbra gjord!
Jag har ingen aning om detta är en serie som bara är 6 avsnitt, eller om det på något sätt kommer en fortsättning. Men min spontana tanke är att det skulle bli konstigt med en fortsättning. Med tanke på handlingen känns det som något som passar allra bäst som en s.k. miniserie. Alltså som den är nu -några avsnitt, så det blir "längre än en film men kortare än en säsongsserie".
Nåja, jag ska inte avslöja för mycket, som sagt.
 
Jag rekommenderar den verkligen!
Två tummar upp!
 
 
Störst av allt finns på Netflix. (A Netflix original)
Era fantastiska kommentarer!
enannanannika
1

Jag håller just nu på och läser boken som serien är baserad på. Kanske ser jag serien sen. Jag brukar inte gilla filmer/serier som är baserade på böcker (speciellt inte om jag gillat boken) eftersom böckerna i princip alltid är bättre. Men kanske låter jag det gå en tid efter att jag läst boken och ser serien sen.

Svar: Jag håller med om att böckerna oftast är bättre när det gäller serier och filmer som är baserade på sådana. Jag är i vanliga fall också så att, om det kommer en film baserad på en bok så vill jag läsa boken först.
När det gäller Störst av allt har jag tidigare inte haft så jättestor koll på den om jag ska vara ärlig. Har mest läst en massa om serien på sociala medier. Tror jag upptäckte att det var en bok ungefär i samma veva som jag såg serien ;-) Därför blev det tvärtom för mig den här gången ;-)

Har inte riktigt bestämt mig om jag ska läsa boken. Är den bra, det du läst hittills?


Hoppas du har en fin helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Eva i Dalarna
2

Jag har inte läst boken men här hört att den ska vara bra. Serien har jag sett, efter att ha hört att den skulle vara SÅ bra. Hade nog därför lite för stora förväntningar på den, för jag tyckte den var bra men inte SÅ bra. Jag blev alltså inte så betagen som de flesta verkar bli. Kanske har jag läst för många böcker och sett för många filmer, för jag räknade ut hur det skulle sluta nästan på en gång. Och jag tycker att serier/filmer/böcker där jag inte blir nyfiken eller överraskad kan bli lite tråkiga.
Men serien var välgjord och skådisarna spelade bra.
Brukar du gå på bio?

Svar: Jag har inte heller läst boken, och är i valet och kvalet om jag ska göra det när det blev att se serien först.
Ja, när något blir väldigt hype´at växer såklart förväntningarna. Tror dock jag hade lite blandade förväntningar. De var höga för att jag läst så mycket bra om den. Samtidigt vet jag att jag generellt har svårt att fastna för sådant som skjuter i höjden av popularitet.

Anade också hur den skulle sluta, och jag håller med om att det är roligare att läsa böcker/se filmer som en inte kan lista ut slutet på. Men på något sätt tyckte jag den var otroligt spännande ändå. I alla fall så pass att jag streckkollade avsnitten ;-)


Jag brukar tyvärr inte gå på bio så ofta. Blir oftast för snål för att se filmer "på vinst och förlust" så att säga. Jag går bara på bio när det är någon film jag absolut vill se. Oftast storfilmer och sådant. Önskar dock att jag gick oftare, då jag trots allt älskar att gå på bio! Önskar att det vore billigare dock :-)

Brukar du gå på bio?


Hoppas du haft en fin helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

enannanannika
3

Boken var bra! Läste ut den igår.

Svar: Härligt :-D Fördelen med böckerna är ju som sagt att en får veta så mycket mer än filmen/serien. En får oftast en inblick i karaktärernas (oftast huvudrollens) tankar, känslor och personlighet som inte går att få fram på film, hur bra gjord den än är.
Roligt att höra att boken var bra i alla fall :-) Kanske läser den jag också en dag... :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Eva i Dalarna
4

Ja jag går ofta på bio. Gillar att se filmer på det viset, men nog är det dyrt.


Svar: Håller med! Det ger verkligen en helt annan känsla att se filmer på en bioduk vs på en liten (jämfört med bio) hemma-TV. Synd bara att det är så dyrt.
P I X E L I E - Erica Pettersson

5

Hej Erica! NU gick det bra. Det måste ha varit ngn glits alldeles nyss. Nu ser det ut precis som vanligt. Jag älskade Quicksand!! Såg den på svenska med engelsk text. Min man älskade den också. Karolina var det som tipsade oss om den, och som den skådis HON är är hon petig. Men, det var hon som ffa fick oss att se den. Vi knarkade den. SKITBRA!!! Den följer boken väldigt BRA, och nej jag tror inte det blir en del 2. Boken slutar precis sådär som den gör i serien. Skådisarna är GRYMMA. Ingen spelar över, alla är fantastiska. Scenografin och cinematografin är världsklass. Det är Netflix med sin stora budget som ligger bakom, och jag tror det spelar in BIG TIME. Inget är taffligt gjort, det är påkostat och det är en storproduktion som kan ses överallt för dem som har Netflix. Tycker den är helt otroligt bra, och jag vet PRECIS hur du känner det då du sett den. Jag var mkt impad, och jag ser mkt, både på Netflix, Hulu. Prime o på bio. Sverige kan vara stolta över det här. De kommer säkert att få göra mer för Netflix i framtiden. Tycker Malin Persson Giolito är en superbra författare, hon klår farsgubben väldeliga.

Svar: Åh! Så skönt att bloggen rättade till sig av sig själv den här gången! Jag är sannerligen SÅ frustrerad över det här med designen. Typ var tredje gång jag går in på min blogg ligger mobilversionen där istället för min vanliga design, och eftersom den är anpassad för mobil passar inte funktionerna för dator. Jag ska maila blogg.se omgående efter att jag skrivit klart min kommentar här :-)

Ja, Störst av allt var verkligen BRA! Jag kan inte koppla upp Netflix och sådana saker på TV:n (för gammal TV) så jag kollade serien på datorskärmen. Kändes som jag var lite vimmelkantig efter sista avsnittet, men jag var helt enkelt tvungen streckkolla den ;-D

Dock skönt ändå att det "bara" är dessa avsnitt. Det skulle bara förstöra allting om någon försökte sig på en fortsättning. Läste en intervju med författaren, och hon sa att det inte kommer någon uppföljare på boken heller.

Vad roligt också att höra att Karolina gillade serien; någon som är utbildad skådespelare.
Jepp! Det skulle vara kul om Sverige fick göra fler Netflix original-serier :-D Det finns definitivt potential! Jag gillar också att man helt och hållet fick följa handlingen utifrån Majas perspektiv. Att tittarna inte fick veta mer om utredningen än det Maja fick genom förhören. Att man inte fick se någon parallellhandling, hur det var utifrån under utredningen. Tycker det hjälpte så mycket till att verkligen sätta sig in i känslan av att sitta isolerat häktad.
Jag började nästan gråta av Majas och hennes föräldrars reaktion i slutet, när domstolens slutgiltiga beslut levererades. Var tvungen spola tillbaka för att se det igen.


Stort tack för din kommentar!

Hoppas du får en fin fortsatt dag. Nu ska jag maila blogg.se om designen ;-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Eva i Dalarna
6

Nu har jag läst boken och den var bra. Författaren skriver bättre än sin pappa!
Men jag tycker inte att det är det bästa jag läst. Jag läser och här alltid läst väldigt mycket och det ska mycket till innan jag blir så imponerad att jag vill tala med stora bokstäver. Den var varken bättre eller sämre än serien, båda var bra men inget som gör mig särskilt imponerad. Men så är det, vi tycker alla på vårt eget vis! Ha en bra helg!

Svar: Kul :-) Jag har som sagt inte läst boken, men det är roligt att höra från er som gjort det.
Nej, precis; "smaken är som baken..." heter det ju ;-) Alla gillar olika, och tur är väl det. Hade varit tråkigt om allting i världen såg likadant ut och det bara fanns en genre inom kulturen ;-)

Hoppas du får en toppenhelg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?