Höstkreativitet och inredning
 
Idag har varit en rätt tung dag; på så sätt att jag varit borta hemifrån ungefär tolv timmar.
Åkte till jobbet strax efter kl.6 imorse, och kom hem ganska precis kl.18 nu under kvällen. Har mitt köksarbete som vanligt, sedan har jag städning på en annan förskoleavdelning denna vecka och efter det direkt till APT.
Dessutom; när jag kom hem var det bara sätta igång med tvätten då jag hade bokat tvättid.
Ska strax gå ner och tömma maskinerna, men ville komma igång med detta inlägg först. Medan jag väntat på tvätten satte jag mig nämligen med Photoshop och några bilder fotade igår kväll.
För vad gör man inte när mörkret kryper sig inpå oss likt en blöt filt av obehag? Jo, man får träna på sin egen kreativitet.
Sommaren och ljuset är ju faktiskt en väldigt ENKEL tid för fotografering. Som fotograf behöver en ju knappt anstränga sig för att få bra bilder. Därför, när jag tänker efter, så är ju mörkret nästan en BÄTTRE tid för fotografering. Det tvingar oss kameranördar att tänka i andra banor samt utmana vår kunskap och kreativitet.
 
I skenet av ett stämningsfullt stearinljus går det ju faktiskt att sätta sig ner och pyssla lite med sin Bullet journal.
 
Den senaste tiden har jag köpt lite nya småsaker till mitt hem.
Första reaktionen kanske är att det kan tyckas lite konstigt med tanke på att jag gillar minimalism. MEN minimalism betyder ju trots allt inte enbart "minst antal grejer när en dör vinner". Minimalism står ju faktiskt för att minimera sådant som inte ger en något värde i ens liv, för att ge plats till vad som betyder något. Det en gillar.
Och just inredning är något som jag älskat länge. En av mina drömmar är ju trots allt att inreda ett hem riktigt från grunden någon gång.
Just nu tror jag dessutom att jag ÄNTLIGEN kommit fram till vilka färgkombinationer jag vill ha.
Typ smaragdgrön eller petrol, guld, svart. Och så vit bas.
 
Era fantastiska kommentarer!
1

Vilken cool bild på dig, Erica, den första. Den är verkligen drömmig.
kan du inte komma hit och lära mig lite avancerad PS, please ;-)
Precis, du ser, hösten och vintern får en fotograf att tvingas bli kreativ, och det visar du här. Det var du en gång för läääääänge sen som lärde mig det där med julljus, stativ och slutartid. GULD!!
Fina bilder.
Klart du ska köpa grejer om du känner för det. Du ska se mitt belamrade hus, ibland vore en viss bit minimalism att önska. Men det är nog bara att inse, minimalisten är inte jag :-)
Superfina bilder Erica!!!!
Kram från mig!

Svar: TACK för ditt fina bildberöm! Vad kul att du gillar första bilden; hämtade lite inspiration från bokbilden jag skapade för några år sedan.
Ursäkta för det sena svaret förresten. Jag hade skrivit ett långt svar igår, och så kom jag åt någon random knapp på tangentbordet så jag råkade klicka bort fönstret. Allting borta. Blev så sur att jag stängde ner bloggen och gick i säng ;-P


Jepp, Photoshop är ett underbart program! Så mycket magiska möjligheter! Speciellt nu, för min del. I somras när jag fick hjälp att omformatera datorn och fick in mer ram-minne så fick jag även in en betydligt nyare version av PS. Tror jag hade typ CS5 tidigare, och nu... Photoshop CC !


Exakt; hösten och vintern är ju faktiskt egentligen de bästa årstiderna för oss fotointresserade. På våren/sommaren behöver en ju knappt ens anstränga sig för att få bra bilder, om du förstår hur jag menar. Men under vinterhalvåret, då motiven inte direkt ligger uppradade, får vi ju faktiskt använda hjärnan på ett annat sätt. Tänka utanför boxen och utvecklas inom bildseendet.


Exakt; vill man ha mycket saker ska man ha det. Som jag skrev så handlar ju minimalism faktiskt inte bara om att "äga minst saker". Det handlar om att göra sig av med allting som inte ger en glädje, för att göra plats i sitt liv för det man älskar. Gillar man böcker kan man vara minimalist men ändå ha ett helt bibliotek hemma. Gillar man att baka/laga mat som minimalist ska man absolut ha ett fullt utrustat kök. Gillar man film ska man absolut inte göra sig av med sin stora DVD-samling. Och så vidare.
Minimalism är ju faktiskt så mycket mer än den klick som kallas "extrem minimalism" (när en person typ bara äger det som får plats i en ryggsäck). Utrensning handlar som mest om att rensa bort sådant i sitt liv som tynger ner en, inte att rensa bort alla sina prylar bara för rensandets skull.


Stort TACK för din kommentar! Hoppas du haft en fin start på veckan!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Eva i Dalarna
2

I mitt hus finns alldeles för mycket saker - enligt mina barn. Lyckligtvis är det inte de som bestämmer här! Jag tycker man kan ha mycket saker omkring sig så länge det är rent.
I höstmörkret tänder jag ljus och läser böcker (Just nu Magnus Ugglas memoarer) , kollar på Netflix och drömmer om julen...

Svar: Jepp. Alla gillar vi olika. Jag har... hem i min närhet där det finns hur mycket prylar som helst, men precis som du skriver: Var person bestämmer i sitt eget hem. Ingen har rätten att säga till någon annan hur hen ska ha det i sin bostad. Och ja, mycket saker betyder ju inte automatiskt skitigt. Finns många hem med mycket "plotter" där det både är välorganiserat och städat. De allra flesta, tror jag faktiskt.


Din höst låter mysig. Levande ljus GÖR verkligen mycket (nästan allt!) för stämningen. Och känslan av att gå in i andra världar vid bokläsning älskar jag (jag läser skönlitterärt). Tyvärr är jag en periodperson när det kommer till bokläsning. Har alltid önskat att jag var en person som kunde sluka typ 1-2 böcker per vecka. Det verkar så trevligt, plus att man får så många böcker läst. Men tyvärr kan jag läsa en eller två böcker, och sedan försvinner bokperioden. Det kan gå allt från några veckor till några år mellan gångerna, och när jag inte är inne i en bokperiod är det omöjligt att komma till ro att läsa. Har försökt så många gånger.


Hoppas du haft en fin tisdag!
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Vilka fina bilder. <3

Svar: Tack! Vad roligt att du gillar bilderna :-) Man får försöka tänka i lite andra banor gällande fotograferingen när vi går in i den här mörka årstiden :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?