Så är vi här då alltså. Vinter.
Såhär ↑ såg det ut på marken här i Piteå imorse, och det ligger fortfarande kvar.
På vägar är det i och för sig inte vitt längre, men det är ju för att det endast är ett tunnt, tunnt, tunnt flis och på gatorna är det ju en ständig ström av bilar.
 
Vad har det varit för torsdag i övrigt då? Vad har hänt i mitt liv?
Ja ni... ingenting utöver det vanliga. Jobb och ... ja, that´s it.
Har kommit upp i heltid denna vecka, eftersom jag har städning av en förskoleavdelning efter köksjobbet. Kanske blir det samma under de kommande veckorna också, men har inte fått veta något ännu.
I och för sig har jag så gott som heltid bara genom köksdelen; på förskolan jag är just nu är det ändå 7 timmar/dag. Tror det kan vara strax under 90%. Kanske 87-88-89-någonting, och ska jag vara helt ärlig så känner jag att den tiden fungerar alldeles lysande.
Detta har bidragit till att jag inte känner någon stress över att "inte ha heltid".
Heltidsmåttet för en arbetsvecka är ju 40 timmar (8h/dag), och jag jobbar 35.
Förutom just precis nu då, när jag faktiskt kommer upp i 40.
 
Apropå mitt jobb...
Ibland kan jag inte låta bli att känna hur overkligt det faktiskt känns. Overkligt på sättet att jag faktiskt, äntligen, har hittat ett "vanligt" jobb som jag trivs med, som jag älskar och som jag är BRA på.
Det känns overkligt att jag äntligen har ett jobb med månadslön. En trygghet jag aldrig haft tidigare.
Jag har månadslön. Semester. Känslan av att jobba självständigt med eget ansvarsområde, inte bara vara den ständige praktikanten. Den som gör några veckors praktik någonstans, för att sedan bli arbetssökande på heltid igen, för att sedan bli inskriven i nåt nytt med ny praktik.
Den känslan av att faktiskt ha ett riktigt jobb... ett jobb jag får stanna på hur länge jag vill. Där orsaken till att jag skulle lämna det skulle vara att JAG säger upp mig. (Eller okej då, att jag skulle få sparken ;-)) Den känslan är sannerligen obeskrivlig!
Jag har ta mig sjutton jobb ända tills jag går i pension om jag vill!
Jag mår så bra just nu att det kan ni inte ana!
 
Ska också säga att jag VET att jag tjatar för mycket om mitt jobb. Men det är så att dels tar det upp så pass mycket av mitt liv, och så fort jag ens nuddar vid ämnet dras min hjärna till alla dessa tankar. Helt plötsligt flyger de kors och tvärs genom mitt huvud utan att jag kan stoppa dem.
Måltidsservice Piteå kommun är det bästa som hänt mig!
 
Allting som händer i ett kök är dock inte guld och röda rosor (ja, jag vet att uttrycket inte är precis så)... Detta ↑ hände mig så sent som idag.
Allting gick verkligen smidigt, och jag menar smidigt! Var som om allting gick perfekt, till skillnad mot typ i tisdags när allting gick emot mig,
Men jag antar att något måste hända, speciellt under perioder när allting går som på räls.
I alla fall så höll jag på med lunchdisken och skulle plocka in kompoststationen till köket. På samma sätt som jag gjort varje dag den senaste månaden. Plötsligt började kompostlådan glida från "basen", och innan jag hunnit reagera låg så gott som hela innehållet på golvet...
Toooooppen! *svidande sarkasm*
Köttbullar, makaroner, morötter, majs, oliver, vitkål och diverse annat. Bara börja skura.
 
Och imorgon är det fredag! Äntligen och Redan!
Köttsoppa står på menyn. Enkel mat lagom till fredagen. Så soft!
Soppa betyder dessutom inte hel salladsbuffé, utan jag brukar sätta fram morotsstavar och gurkstavar.
Kan faktiskt känna någon gång då och då att det skulle kännas spännande att jobba i ett tillagningskök (alltså en förskola där jag skulle göra maten själv). Tror det är mitt nyvunna intresse för matlagning. Men samtidigt tror jag inte jag är redo för det. Inte än.
Det *systemet som används här i min kommun är verkligen perfekt för mig. Det har verkligen möjliggjort för mig att komma in i yrket.
Igen; är så otroligt tacksam för mitt jobb och jag älskar verkligen Måltidsservice!
 
 
 
* I min kommun används det s.k. Cook'n'chill-systemet, vilket innebär att maten lagas i produktionkök och sedan körs ut till respektive enhet t.ex. förskolor och skolor. Dessa enheter kallas Slutberedningskök.
Era fantastiska kommentarer!
1

Det är SÅ ROLIGT att du trivs så bra på ditt jobb.
Guld, verkligen. Jag är glad för din skull, Erica. Verkligen roligt. När ni har soppa, betyder det tt du bakar bröd då? Hur många barn är dt på din fksl? och personal?
Återigen, sååå roligt att du trivs så bra!!

Snön, det är nog bara jag som tycker det ser härligt ut ;-)

Kram!

Svar: Ja, det känns verkligen så underbart med mitt jobb! Hamnade ju som sagt inom kök av en slump. BÄSTA slumpen i mitt liv!
Nej, tyvärr bakar jag inte brödet själv. Har dock funderat på det ett tag, då jag följer en del förskolekockar på Instagram. De som jobbar i tillagningskök söderut i landet. Det ser så gott ut när de bakar brödet till mellis.
Till soppan brukar jag servera vanlig Rågkaka från Polarbröd (alltså de vanliga runda mackorna som säljs i 30-pack) med ost.

Egentligen är det matsedeln som styr om man ska servera mjukbröd eller inte. Står det bara "ost" efter maträtten så betyder det bara hårdbröd. Men står det "mjukbröd, ost" är det då mjukbröd till. Det beror på vad det är för soppa. Är det en som räknas matigare är det inget mjukbröd.
Dock brukar jag alltid servera mjukbröd till soppa, då jag tycker det passar bra. Oavsett vad det står på matsedeln.

Jag hörde för någon vecka sedan hur många inskrivna barn det är på min fsk, men kommer inte ihåg det i skrivande stund. Det är någonstans mellan 60 och 70 barn. Runt 64-66 tror jag. Plus 14-15 pedagoger. Fördelat på 4 avdelningar; två småbarns -och två syskonavdelningar. Så det är en av de större förskolorna. De största förskolorna i Piteå kommun har 5 avdelningar. Än så länge...

Det är nämligen på gång att bygga en 10(!!)-avdelningsförskola här i Piteå. TIO avdelningar! Blir ju för fasen som en liten skola, men för förskolebarn. Vet inte riktigt om de börjat bygga, men har det inte påbörjats så blir det alldeles strax. Det är ett flertal förskolor som kommer stänga, och det är då de som kommer flytta in i den här nya gigantiska förskolan.


Jag älskar i alla fall min förskola. Bland annat är det helt underbara pedagoger som jobbar där, matsalen är väldigt genomtänkt byggd och det finns en sak just i detta kök som jag verkligen FÖRÄLSKAT mig i... en Avfallskvarn! Har aldrig provat en sådan förut och alltid tänkt att "ja, är inte det lite onödigt?" Haha! Varje gång jag går ut med soporna numera storflinar jag över att slippa kånka ut med en aptung kompostpåse! :-D

Jag vet inte ännu hur min framtid på den förskolan kommer se ut; hur länge jag får stanna och så. Men det finns faktiskt en chans att det kan bli MITT ställe. Alltså att JAG får ett FAST ställe! Att detta kök blir MITT. Dock vet vi som sagt inte ännu, så jag vill försöka att inte ta ut någonting i förskott :-)


Tack för din fina kommentar!
Hoppas du får en toppenhelg! Kramar!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Eva i Dalarna
2

Usch då för snö redan. Fast å andra sidan har snö på denna sidan julen en förmåga att skapa julkänsla hos mig.
Men ön så länge ingen snö hos mig i Dalarna!
Kul att du trivs på jobbet!

Svar: Exakt :-) Blä för snö! I mitt tycke - om det nu måste komma snö - så kan det komma i december och tina bort i januari. INTE oktober-maj...
Härligt att ni sluppit det än. Den lilla snö som kom här igår låg kvar hela dagen, men idag har det regnat. Så it´s long gone nu ;-)

Jajamen! Jag älskar verkligen mitt jobb! Dock känns det såååå skönt att det är fredag nu ;-D

Ha en fin helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Känner igen mig i det du skriver. :) Det är en härlig känsla. :)

Svar: Ja, eller hur! Visst är det en underbar känsla att få ha fast anställning! Till skillnad mot korta praktikperioder via AF och osäkra timanställningar (där korta månader, och många röda dagar är det värsta som kan hända). Fast anställning, riktig semester, trygghet... det ger verkligen ett inre lugn som gör att en verkligen kan LEVA på ett helt annat sätt (inte bara överleva) :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?