Tebax i hamsterhjulet (och på bloggen)
HEEEEEEEEEEEJ !!
Oj! Om ni fattar hur kul det är att kunna kommunicera med er igen!
Min kära dator är äntligen up and running efter dess lilla härdsmälta förra tisdagen. Den kvällen då jag i godan ro satt och skrev på ett blogginlägg samt redigerade nyfotade bilder att illustrera med.
Plötsligt small det till och datorn tvärslocknade, samt tog en säkring med sig.
Det lät liksom som en microexplosion och så började det lukta bränt ett par minuter.
Dessutom, i samma sekund som jag skruvade fast den nya säkringen hände samma sak.
Ni som följer mig på Instagram vet att jag misstänkte nätagget, vilket oftast brukar vara problemet i sådana här fall.
Beställde ett nytt och idag har min bror hjälpt mig att skruva in det i datorn.
Och resultatet... Ja jag sitter nu här; har redigerat bilder och skriver på detta inlägg.
TACK TACK TACK universum för att du är snäll mot mig ibland (efter att du sparkat mig på smalbenet ;-P) !!
 
Jobbigaste känslan var dock att jag hunnit skriva en längre text som skulle upp på bloggen den kvällen, men jag hade inte sparat ännu då jag "bara skulle fixa iordning några bilder att lägga in".
All text borta... Tänkte jag surt. Men det var ju inget att göra åt.
MEN! När jag nu loggade in på mitt konto och klickade på Skriv inlägg så visade det sig att autospar redan hade hunnit gå in! Sparat!
All text tillbaka. Yay!
Dock skrevs ju detta förra tisdagen, vilket betyder att det är inaktuellt nu över en vecka senare.
Därför tänkte jag att om någon skulle vara intresserad av att läsa den texten så lägger jag in den på detta sätt. Bilden ovan visar alltså vad som skulle ha kommit upp då.
 
 
I alla fall... Någonting jag knappt kan förstå är hur snabbt dessa två veckor har gått! Okej, att sakna datorn gör väl att kvällarna har dragit benen efter sig, men om jag pratar allmänt.
Tänk att jag redan har jobbat TVÅ VECKOR efter semestern. Det har gått två veckor sedan jag klev in i hamsterhjulet igen.
Dock måste jag ändå säga att jag gått på lite halvsemester mode dessa veckor. Eftersom skolorna inte börjar om förrän nästa vecka så har vi haft extremt lite barn på förskolan.
Första veckan var det typ 5-8 barn per dag. Normalt går det runt 70 barn på vår fsk.
Den här veckan har antalet legat på runt 20 per dag.
Men som sagt; nästa vecka är det dags för skolstart. Vecka 34, som alltid. Jag AVSKYDDE vecka 34 under min grundskoletid!
Däremot; gymnasiet var en annan femma. Hade aldrig någon tillbaka-till-skolan-ångest under gymnasiet.
Strömbackaskolan står fortfarande för de bästa tre åren av min skoltid.
Men i alla fall; skolstart nästa vecka. Och då är förmodligen dessa semesterliknande arbetsdagarna över ;-)
 
 
TikTok.
Är det någonting inom sociala medier jag verkligen, på riktigt, aldrig någonsin trodde jag skulle skaffa så är det TikTok.
Självklart har jag länge varit medveten om vad det är för något, och även att det är ett växande fenomen inom sociala medier. Men mitt intresse för appen har legat LÄGRE än mitt intresse för Twitter, vilket säger en hel del...!
Men så blev jag introducerad/visad ett par klipp där för några veckor sedan och jag måste ha varit i en väldigt svag svacka (motståndkraftigt) just då för ja, det stämmer. JAG laddade ner sagda app!
 
En hypotetisk fråga måste jag bara kasta ut i universum...
Vad för ondskefullt hokus pokus har de förgiftat denna app med egentligen?!?!? På riktigt??? 
Tiden verkligen FÖRSVINNER när man sitter och kollar på videos på TikTok! Och inte på samma sätt som man kan uppleva det via andra kanaler. Visst går det ju sitta på typ Instagram också och plötsligt har man suttit och scrollat en timme.
TikTok tar detta till en ny level. Totalt!
Jag är helt seriös när jag säger att jag aldrig har upplevt tidsfördriv på detta sätt förut. Aldrig.
Säg att jag sätter mig ner klockan 12, öppnar appen och kollar på de två första videorna i flödet. När jag kollar på klockan har jag förlorat halva dagen. Bokstavligen. Klockan är typ 20:00.
Det känns som en black-out.
Och då har jag inte ens något konto där så att jag kan göra egna TikToks. THAT will happen IF I some day gets really really REALLY bored.
Det enda jag gjorde var att ladda ner appen och börja scrolla bland alla andras videos.
 
Har Du TikTok? Upplever du samma sak?
Eller har du kanske lyckats undvika appen/lyckats stå emot?
 
 
Avslutningsvis tänkte jag att jag kunde lägga upp bilderna från förra tisdagen.
Lite inaktuella såklart, men det finns tre anledningar till att jag vill publicera dem:
1. Jag gillar dem.
2. Det är typ de första bilderna jag fotat sedan midsommar.
3. Jag vill illustrera mina blogginlägg med bilder för att liksom ge dem mer liv.
 
Tisdagen den 4:e augusti alltså... Eftermiddagen då himlen Öppnade Sina Portar!
Från en sekund till nästa fick vi en störtskur, och då menar jag verkligen att det VRÄKTE ner.
Det regnade i vad... typ femton minuter, och ena vägbanan här på Sundsgatan såg ut som en sjö...
Sidenote: Då och då kan jag inte låta bli att tänka på att det faktiskt varit en liten kanal här. Innan det blev Sundsgatan. Förr i tiden. Långt tillbaka i tiden. Förr i tiden som i mer än 100 år tillbaka.
 
Och som sagt; förra tisdagen kändes det nästan som om naturen tänkte återgå till den tiden hehe ;-) För fy tusan vad det regnade!
Upplysningsvis stod jag under tak och fotade dessa bilder, så min kära ms Canon höll sig torr och hel :-)
 
Nej, nu har jag babblat på som om det inte fanns någon morgondag.
Nu tycker jag vi avslutar med ett gäng blöta bilder...
 
 
En positiv sak med denna - för att tala klarspråk - skitsommaren är att chansen för en EXTREMT vacker och färgsprakande höst är överhängande!
Naturen har inte haft en chans att torka ut (marken har snarare varit s.k. mättad av regn), så träden har inte heller torkat ut. Detta är ju faktiskt goda framtidsutsikter för en fotograf med fotoabstinens.
 
Med de orden säger jag tack och hej för denna dag.
TACK FÖR ATT NI FINNS!!
Era fantastiska kommentarer!
enannanannika
1

Mina barn övertalade mej att skaffa TikTok bara för ett litet tag sen, och även om jag inte sitter i timtal så sitter jag långa stunder då och då och skrattar högt för mej själv, ibland så tårarna sprutar. Jag gjorde t.o.m en TikTok-dans med Lovisa (13 år), så stolt att jag lyckades lära mej den :-D. Den finns dock inte utlagd, varken på TikTok eller nån annanstans :-).

Svar: Ja, det är en väldigt...hm...speciell app ;-) För mig försvinner tiden, bokstavligen ;-) Håller med om att man skrattar otroligt mycket när man scrollar genom flödet där. Jag har inte gjort något konto (än) utan sitter mest bara och kollar genom flödet. Känner ingen dragning att göra egna Tiktoks, men har lärt mig att aldrig säga aldrig ;-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Elisabeth
2

Trots att jag bara har jobbat i en vecka (eller fyra dagar för att vara exakt, vi började i tisdags) känns semestern OERHÖRT avlägsen, nästan som att den inte existerade. Nästa vecka börjar eleverna här också. Känns sådär med 30 elever i ett och samma klassrum... men jaja, det blir nog bra det också, får vi hoppas.

Oj vad det måste ha regnat hos dig när du tog fotona! Här är det alldeles för varmt och alldeles för torrt. Jag var ju inte här under semestern, men det måste ha varit torrt hela juli (till skillnad från resten av Sverige), såsom gräsmattorna ser ut. Det är faktiskt nästan lika illa som 2018. Längtar nu efter svalare temperaturer, så att det blir svalare på jobbet och svalare i min lägenhet.

TikTok har jag aldrig använt, och jag känner ingen längtan efter att använda den heller. Vet ju dock att den är extremt stor bland ungdomar.

Svar: Förstår precis vad du menar! Det positiva är att det inte tar lång tid att komma in i jobbrutinerna igen. Och det negativa är att det inte tar lång tid in i jobbet innan det knappt känns som man haft semester... ;-)
Förstår att det blir knepigt med att ha så många elever i samma klassrum. Tur att det i alla fall är gymnasieelever ( = vuxna ). Kan tänka mig att social distansering i skolan blir väldigt knepig att få till för barn typ 6-8 år ;-)


Jepp, den eftermiddagen ÖSTE det verkligen ner. Allt det vatten du ser på bilderna kom under ett 15-20 minuters skyfall. Marken är väldigt mättad efter denna sommar, så det bildas vattenpölar ganska snabbt när det regnar.
Ingen torka i sikte här hos oss. Både träd, buskar och gräsmattor frodas så gott, så jag misstänker att det kanske blir en väldigt färgsprakande höst.
Vad tråkigt att det varit för torrt hos er. Inte kul det heller. Undrar VARFÖR det inte kan få vara något mellanting numera??? Varför kan det inte få vara en LAGOM sommar... Lagom mycket regn så att det inte torkar, samtidigt som våra semestrar innehåller mestadels soliga dagar...


Ja, jag har också alltid tänkt på Tiktok som en barnapp. Eller i alla fall yngre ungdom.
Men till slut föll jag för trycket haha ;-D Har dock inget konto där, utan jag laddade bara ner appen och började kolla på andras videos i flödet.


Ha en fin skolstartvecka! Lycka till på jobbet! Kan tänka mig att det ändå är roligt nu när dina elever faktiskt får komma tillbaka till skolan :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Eva i Dalarna
3

Härligt att du är tillbaka!
Har nu haft semester i 6 dagar, alla riktigt varma sommardagar. Så jag har mest suttit på altan med en bok. Tre böcker på tre dar faktiskt. Fast så läser jag också väldigt fort
Tiktok har jag sett hos barnbarnen men aldrig ens tänkt tanken att skaffa den själv.

Svar: Tack! Ja, nu är min kära dator fixad (efter drygt en vecka totalt utan)!
Jepp, kommer ihåg att du hade sen semester i år. Så skönt! Tur med vädret såhär i början fick du ju också. Fantastiskt!
Det var lite som jag sagt hela tiden: Vädret vände från toppen till botten när jag gick på semester. Och från botten till toppen i exakt samma stund som jag började om att jobba... Gillar inte när vädret retas på det sättet ;-)
MEN jag är glad för din skull! Håller verkligen tummarna för att du får fina semesterveckor så du får en ordentlig chans att vila upp dig. För er i vården behövs det sannerligen!!


TRE böcker på TRE dagar! WOW! Jag brukar sträckläsa böcker när jag kommer in i en läsperiod, men jag skulle aldrig klara av DEN bedriften! Hoppas du gillade böckerna.


Ha en toppensemester!
P I X E L I E - Erica Pettersson

4

Jag använder TikTok. Älskar den! Har konto där och har gjort 2 videos där. :D

Svar: Vad roligt :-) Än så länge har jag någon typ av hatkärlek till den appen ;-) Har inget konto, men är det något jag lärt mig under min tid på sociala medier så är det att aldrig säga aldrig ;-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?