En vit jul. Det är väl det mysigaste/bästa man kan säga om julen 2020.
Det är egentligen ganska lustigt hur det faktiskt alltid blir en vit jul, oavsett hur det ser ut strax innan jul. Det kan vara grönt och snöfritt fram till mitten av december, men det kommer ALLTID snö lagom till julafton...
I skrivande stund (31/12, 13:00) har snöandet ökats på. Just nu singlar det, återigen, ner stora täta flingor. Jag vill inte ens tänka på hur min bil ser ut. Den som stått orörd under allt detta snöande i två veckor...
Jag hoppas i alla fall att ni alla hade en fin jul.
För mig var detta Worst.Christmas.Ever!
 
 
Det är ganska precis ett (1) år sedan detta Coronavirus kom till Sverige, och jag har alltså klarat mig i ett helt år från att bli sjuk. Jag har klarat mig ett helt år från att bli sjuk överhuvudtaget; oavsett Covid-19 eller "vanlig" sjukdom.
Men VAD händer då den FEMTONDE DECEMBER!?! Nio dagar före julafton???
Jag blir sjuk. Tar Covidprov den 17:e, och yeah guess what! Resultat: Positivt!
Jag fricking testar positivt för Covid-19 en (1) fricking VECKA innan julafton.
Ja, det kan hända att jag blev surare över detta än det faktum att jag faktiskt hade Covid.
 
Tack och lov hörde jag i alla fall till den gruppen som fick de lindrigare symptomen, det vill säga att jag har inte behövt sjukhusvård. Som så många andra har jag kunnat bädda ner mig här hemma och vänta ut skiten.
Ska inte säga att jag fick de absolut lindrigaste symptomen; dit jag räknar de som "bara" fått lindriga förkylningssymptom. Önskade att jag också fått sådana; då hade jag kunnat pyssla och fixa lite här hemma när jag ändå var tvungen isolera mig.
MEN mina symptom har varit feber, yrsel, illamående och lite ont i lederna. Febermässigt har jag legat på ett spann på allt mellan 37,2 upp till 39,5, så jag har bokstavligen legat däckad under täcket på soffan i två veckor.
Däremot har jag haft turen att få behålla både smak -och luktsinnet.
 
Numera anser jag mig som frisk. Äntligen.
Det enda som begränsar mig just nu är att jag blir trött betydligt snabbare än innan. Men har läst på flera håll att det är fler som känt så.
Jag menar; det brukar ju ta ett tag att återkomma till 100% efter en vanlig influensa eller annan sjukdom. Och Covid-19 är ju inte en vanlig influensa (vad konspirationsteoretikerna än säger).
 
 
Jag har inte ens orkat sitta upp vid datorn under dessa två veckor, så måste säga att jag har aldrig längtat så mycket efter en laptop som jag gjort nu under julen 2020.
Jag har knappt orkat äta.
Jag har knappt orkat dricka.
Jag har knappt orkat ta mig till dass.
Jag har knappt orkat vända på mig själv när jag har legat så länge på samma ben att det börjar göra ont.
Detta är inget tyck synd om mig-inlägg. Jag ville bara beskriva hur dessa två veckor varit.
 
Innan jul tänkte jag mest att "jaja, det går säkert bra att fira julafton ensam hemma också. Det är ju bara ett år, och det kommer fler jular".
Men jag måste erkänna att det VAR jobbigare än jag trodde när den 24:e väl kom.
Det är första gången i mitt 36-åriga liv som jag inte firat tillsammans med min familj, och mentalt var det jobbigare än väntat.
När man är mitt inne i det spelar det ingen större roll att "det blir fler jular". Det är fortfarande jobbigt precis där och då.
 
Om vi också lägger till att jag inte sett solen på en månad.
Bokstavligen.Inte.Sett.Solen.På.En.Månad.
Dels för att vi, ja, inte har haft några soltimmar den senaste månaden. Och dels för att jag knappt ens sett dagsljuset under mina två sjukveckor.
Eftersom man, när man är sjuk, glider in och ut ur sömnen; så sover man vid väldigt olika tidpunkter på dygnet. Jag har alltså kunnat sova precis de timmarna då det varit "ljust" ute.
Måste säga att det är väldigt, väldigt, väldigt påfrestande mentalt.
 
 
MEN... idag är det Nyårsafton.
Det är ÄNTLIGEN sista dagen på 2020. Ett år som varit ett rent SKITÅR för oss alla.
Och ja, även om vi såklart vet att Covid-19 inte kommer försvinna som i ett trollslag, så är det där som kallas "hopp" något otroligt starkt som finns i oss.
Och alla önskningar behöver inte vara rimliga. Önskningar betyder att man ÖNSKAR något, och jag tror vi ALLA önskar att 2021 ska bli ett bättre år än vad 2020 varit.
JAG gör i alla fall det!
 

Hoppas att ni haft en mysig jul, och att ni fått vara friska.
Och jag hoppas er en riktigt fin start på det nya året.
Nu kastar vi bort 2020 för alltid!!!
 
Nu har jag påbörjat tre (3) olika blogginlägg under en period av 2,5 veckor.
Varenda gång har jag somnat ifrån dem, och de har inte fungerat att återuppta någon annan dag eftersom de liksom varit "färskvara". Alla inläggen har påbörjats under fredagar och ja, handlat om "äntligen helg". Det håller ju inte riktigt att publicera under en söndag eller måndag haha ;-P
It´s time to know when to quit. I think.
I alla fall för året.
Okej, jag hade den meningen i huvudet ända tills igår. Tänkte att det är dags att själv inse när en paus är nödvändig, speciellt eftersom jag nu i december varit alldeles för trött efter jobbet för att orka tänka på bloggar (det har gått ut både över min egen blogg och mitt bloggläsande).
Tröttheten har ju dock sin naturliga förklaring. Dels var det en vecka där som jag var hemifrån i snitt 11 timmar per dag.
Plus att Sverige bokstavligen inte sett solen någonting under denna månad. Flera platser, därav Stockholm, har haft 0 - NOLL - soltimmar under de senaste veckorna. NOLL!
Umeå har tydligen haft flest, och de har haft 4 soltimmar.
Det betyder ju att vi haft någonstans mellan 0 och 3 timmar med sol här. Inte konstigt att man är trött...
 
Någon mer som minns de svunna tiderna (tidigare i år) när vi sa "tur i oturen i alla fall att Corona kom mot våren, när det går mot ljusare tider. Det känns lite lättare då. Tänk om det kommit under hösten..."
Och ja, nu har hösten kommit och gått, och vintern är här. Och Corona hänger fast som en blodigel.
Och lägg då till en decembermånad med extremt få soltimmar...
Men nåja; vi har i alla fall haft ovanligt varmt hittills. Temperaturer runt nollan; till och med plusgrader, i DECEMBER! Jag vet att det inte är normalt, men jag kan inte låta bli att njuta så länge det varar.
 
------------
I alla fall så vaknade jag i natt med feber och tjock hals; och vi vet ju alla vad det betyder just nu...
Karantänar alltså från och med nu, men förhoppningsvis bara veckan ut.
F****N också!! Jag vill verkligen inte vara borta från jobbet nu!
Okej, jag vill aldrig vara borta från jobbet, men speciellt inte nu.
För att:
1. Idag är det Laxservering på förskolemenyn, och jag hade sett fram emot det!
2. Jag ÄLSKAR att jobba i december (INTE ironi)!
3. Jag vill kunna jobba den 23:e! Det är så MYSIGT att jobba dagen innan julafton!
4. Idag är det Laxservering på menyn!
Och ja, fullt medveten om att jag har samma orsak två gånger. Men jag hade verkligen sett fram emot det.
 
Har i alla fall Ipren som verkar i kroppen för tillfället, vilket dels innebär att jag är otroligt varm och dels att jag känner mig relativt pigg.
Vi får väl se när den släpper; om tempen stiger eller om det var en tillfällig febertopp. Hoppas och håller tummarna för det sistnämnda.
 
UPDATE: Har bokat ett Covidtest tills imorgon, så nu är det karantän fram tills dess och tills svaret kommer.
Oddsen att det skulle vara Covid-19 är väldigt låga, om jag får säga vad jag tror. Men det är ju bättre att testa än att inte testa, eller hur.
 
Detta ljus doftar obeskrivligt fantastiskt! Just detta är tyvärr inte mitt, utan min systers. Tror dock jag har ett i mindre format.
 
 
Jaha, det blev så alltså... Nu står jag alltså också här med en mask över ansiktet.
Nej; varken FHM eller Regeringen har rekommmenderat munskydd (än), men jag tänker att det kan väl inte skada? Eller?
Jag tänker som så; att om det nu skulle visa sig att de inte fungerar så kommer man ju inte att dö av att BÄRA munskydd...
Känner mig dock fortfarande jäkligt förvirrad angående detta ämne. Förvirrad precis hela tiden, så fort jag läser något. Tror det är därför det tagit så lång tid innan jag kommit mig för att beställa.
Varenda gång jag liksom googlat efter munskydd att köpa (i tyg då jag tycker det känns lite roligare) har jag kommit in på någon text om att inte bära sådana.
Eller någon text om hur dåligt det är med masker i tyg. Eller till och med de ljusblå engångs.
Eller så hör jag precis i den stunden FHM prata om att de inte tror munskydd fungerar "för att det är många som inte kan hantera dem på rätt sätt, tar av dem fel, slutar hålla avstånd pga falsk säkerhet o.s.v."
Men jag vet inte... det är väl bättre än ingenting? Eller?
 
Det jag är mest rädd för är egentligen, när det kommer till maskanvändning, är mina öron. Huden på baksidan av mina öron (där de "sitter fast" i huvudet ;-P) är av någon anledning otroligt känslig, och det brukar räcka med minsta lilla skav där för att jag ska få skavsår.
Öronbanden på dessa svarta munskydd jag nyss köpt visade sig faktiskt vara lite korta, så eventuellt måste jag nog prova beställa någon annan typ också. Eller på något sätt modifiera dem; just för att skydda baksidan på öronen.
Egentligen ville jag hitta någon ansiktsmask med något kul eller fint motiv, men de var ju verkligen så ofantligt dyra. Typ minst en hundring per mask om man vill ha något annat än enfärgat, och trots tvättbar så behöver man ju liksom mer än en (1).
 
Har en känsla av att jag dock kommer känna mig lite som en alien att bära mask på typ affären. För även om fler och fler börjat använda dem, så är ju den största majoriteten fortfarande utan.
Fråga till läsare som bor här i Sverige: Använder du munskydd? Är det många som använder munskydd där du bor?
 
 
Lyssnade faktiskt på radion i förmiddags, och FHM har alltså nu ändrat i rekommendationerna gällande barn i förskola och grundskola.
Det har ju hittills varit så att även om Covid finns i familjen så får/ska barnet gå till förskola/skola. Men nu är det alltså ändrat till att även dessa barn ingår i hemmakarantänen vid konstaterad Covidsmitta.
Dock är anledningen inte att FHM ändrat sig angående det här med att "barn inte driver smittan", utan det handlar om att ge pedagogerna bättre arbetsmöjligheter nu under pandemin (är tydligen Lärarförbundet som drivit frågan).
Fram till nu har ju som sagt barn fått vara på förskolan trots att t.ex. föräldrarna varit Covidpositiva OCH föräldrarna har fått lämna och hämta. Trots att de har Covid-19. "Om lämningen/hämtningen sker Coronasäkert".
Men HUR enkelt är det då att ha Coronasäkra lämningar på en förskola??? Nej, just det.
Och som att pedagoger behövde fler nya arbetsuppgifter när de redan har mer än fullt.
Nu vet jag ju såklart inte om de nya rekommendationerna verkligen kommer följas så att det blir någon skillnad i praktiken, men förhoppningsvis. Om inte annat känns det ju som att det blir lättare att referera till en mer konkret rekommendation.
 
 
Har också fått svar angående renoveringen och därmed den tillfälliga flytten.
Den är uppskjuten till någon gång under januari; jag kommer alltså att kunna flytta om i mitten eller i slutet av den månaden.
Detta betyder att jag äntligen fattat beslutet att faktiskt packa upp mina flyttlådor igen för att kunna JULPYNTA! Jag får helt enkelt ta det extrajobbet som blir sedan.
För jag kommer ständigt tillbaka till samma slutsats; jag får panik när jag tänker på en jul utan julpynt. Får panik av tanken att bo i en flyttkartong hela december.
Så ja, det blir jul även här i mitt lilla hem i år också.
 
 
Hoppas ni fått en riktigt bra start på veckan, trots att dessa rekommendationer och restriktioner fortfarande ligger som en blöt filt över oss.
På återseende!