Time to know...
 
Nu har jag påbörjat tre (3) olika blogginlägg under en period av 2,5 veckor.
Varenda gång har jag somnat ifrån dem, och de har inte fungerat att återuppta någon annan dag eftersom de liksom varit "färskvara". Alla inläggen har påbörjats under fredagar och ja, handlat om "äntligen helg". Det håller ju inte riktigt att publicera under en söndag eller måndag haha ;-P
It´s time to know when to quit. I think.
I alla fall för året.
Okej, jag hade den meningen i huvudet ända tills igår. Tänkte att det är dags att själv inse när en paus är nödvändig, speciellt eftersom jag nu i december varit alldeles för trött efter jobbet för att orka tänka på bloggar (det har gått ut både över min egen blogg och mitt bloggläsande).
Tröttheten har ju dock sin naturliga förklaring. Dels var det en vecka där som jag var hemifrån i snitt 11 timmar per dag.
Plus att Sverige bokstavligen inte sett solen någonting under denna månad. Flera platser, därav Stockholm, har haft 0 - NOLL - soltimmar under de senaste veckorna. NOLL!
Umeå har tydligen haft flest, och de har haft 4 soltimmar.
Det betyder ju att vi haft någonstans mellan 0 och 3 timmar med sol här. Inte konstigt att man är trött...
 
Någon mer som minns de svunna tiderna (tidigare i år) när vi sa "tur i oturen i alla fall att Corona kom mot våren, när det går mot ljusare tider. Det känns lite lättare då. Tänk om det kommit under hösten..."
Och ja, nu har hösten kommit och gått, och vintern är här. Och Corona hänger fast som en blodigel.
Och lägg då till en decembermånad med extremt få soltimmar...
Men nåja; vi har i alla fall haft ovanligt varmt hittills. Temperaturer runt nollan; till och med plusgrader, i DECEMBER! Jag vet att det inte är normalt, men jag kan inte låta bli att njuta så länge det varar.
 
------------
I alla fall så vaknade jag i natt med feber och tjock hals; och vi vet ju alla vad det betyder just nu...
Karantänar alltså från och med nu, men förhoppningsvis bara veckan ut.
F****N också!! Jag vill verkligen inte vara borta från jobbet nu!
Okej, jag vill aldrig vara borta från jobbet, men speciellt inte nu.
För att:
1. Idag är det Laxservering på förskolemenyn, och jag hade sett fram emot det!
2. Jag ÄLSKAR att jobba i december (INTE ironi)!
3. Jag vill kunna jobba den 23:e! Det är så MYSIGT att jobba dagen innan julafton!
4. Idag är det Laxservering på menyn!
Och ja, fullt medveten om att jag har samma orsak två gånger. Men jag hade verkligen sett fram emot det.
 
Har i alla fall Ipren som verkar i kroppen för tillfället, vilket dels innebär att jag är otroligt varm och dels att jag känner mig relativt pigg.
Vi får väl se när den släpper; om tempen stiger eller om det var en tillfällig febertopp. Hoppas och håller tummarna för det sistnämnda.
 
UPDATE: Har bokat ett Covidtest tills imorgon, så nu är det karantän fram tills dess och tills svaret kommer.
Oddsen att det skulle vara Covid-19 är väldigt låga, om jag får säga vad jag tror. Men det är ju bättre att testa än att inte testa, eller hur.
 
Detta ljus doftar obeskrivligt fantastiskt! Just detta är tyvärr inte mitt, utan min systers. Tror dock jag har ett i mindre format.
 
Era fantastiska kommentarer!
1

SUPERBRA att du testar dig. För en vecka sedan fick min syster C-19. Den bara flög på henne på jobbet (hon är dietist) med huvudvärk, snuva och lite hosta.
Hon fick hem ett test med taxi samma dag, och taxin tog sedan med sig testet till labbet.
Dagen därpå tappade hon smak och lukt.
På torsdagen kom svaret, covid.
Nu har det gått över en vecka och hon är hemma än, med exakt samma symptom som i början. Men hon mår bra ändå, fixar hemma, städar och bakar etc. Hennes man har INTE fått det. Sara vet att on blir hemma hela denna vecka, och kanske även nästa. Det beror på när hennes huvudvärk och snuva släpper. Jag facetimar henne då och då och ser att hon är helt ok. Sara fick svininfluensan för tio år sen, då var hon såååååå mkt sjukare. Hon var SÅ sjuk då. Hon är själv mkt förvånad över att hon har det så lindrigt denna gång för hennes förkylningar brukar gå direkt på lungorna.
SÅ jag tycker det är superbra att du testar dig!! DÅ vet du säkert.
Håller ALLA tummar, Erica!!

Har saknat inlägg här, och saknat dig hos mig också. Blev så glad då jag såg dig idag.
På fredag ska jag lägga ut årets jullista, du vet den LÅÅÅÅÅNGA. HIHI!!!!
OM du har tråkigt kan ju du också lägga ut den då ;-)


Är bilderna tagna i år??
SÅÅÅÅ fina. Det syns inte att du är flyttagen.

Kramar i massor från mig

Svar: Ja, det känns bra att få det gjort. Önskar dock att det fanns nååågot annat sätt att testa på. Är lite smånervös för att få in topsen tillräckligt långt in i näsan... Skönt att din syster fått en mild variant av Covid, för vilken otrolig otur hon haft! Om hon drabbades av svininfluensan när den härjade, och nu har hon även fått Covid-19...
Misstänker att OM jag skulle visa mig vara Covidpositiv så är det också den mildaste varianten; skulle gissa att det i så fall kommer vara som jag känner mig nu. Och DÅ kommer det kännas som om jag "skolkar" från jobbet haha. Lite lite snorig och tjock i halsen, med lite feber på kvällarna. Annars känner jag mig pigg.
Men jag håller alla fingrar jag har för att det blir negativt. Så jag kan gå tillbaka till jobbet nästa vecka :-D Stort tack för att du också håller tummarna!

TACK för dina fina ord om min närvaro i bloggvärlden! Det är så roligt att höra. Exempelvis för två veckor sedan så var jag hemifrån mellan typ 6 på morgonen och 6 på kvällen varje dag, så basically vad jag gjorde här hemma den veckan var att sova. Förra veckan var lite bättre, men det känns som att det varit så mycket att tänka på. Så bloggvärlden har fått stå tillbaka :-)

KUL med årets jullista! DEN kommer jag absolut att kika in på! Och kanske sno i vanlig ordning hehe ;-P


Jepp, det är årets bilder. De med julgranen är här hemma hos mig, och de "vita bilderna" är hemma hos min syster. Jag var där i söndags och fotade julbilder på barnen, och då kunde jag inte låta bli att knäppa några på deras nya inredning också ;-)

Ja, jag lyckades stöka undan flyttkaoset ganska bra :-) Packade upp det mesta igen, men har fortfarande en drös lådor stående i hallen. Det ser inte jättefint ut, men de är inte i vägen, och julgranen täcker dem ändå rätt bra :-)


Stora kramar! och ha en fin torsdag!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Eva i Dalarna
2

Din julgran är väldigt fin!
Krya på dig!

Svar: Tack! Ja, visst är den fin :-D

Och tack för kryahälsningen! Håller verkligen tummarna att det går över snabbt. Och att covidtestet är negativt.
P I X E L I E - Erica Pettersson

Eva i Dalarna
3

Hoppas du kryat på dig! God jul och Gott nytt år önskar jag dig!

Svar: Tyvärr inte. Jag testade positivt för Covid-19, så detta blir en isolerad jul för min del här hemma i soffan, där jag fortfarande kämpar mot feber (dag 9 nu) och illamående.
Men jag hoppas du får en God Jul!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Eva i Dalarna
4

Ojdå men då hoppas jag att det ger med sig snart. Jag hade covid19 i första vågen, men lindrigt. De flesta får det ju så.
Och snart väntar jag mig att bli vaccinerad, eftersom jag är personal på äldreboende!
Åter: krya på dig!

Svar: Först vill jag be om ursäkt för sent svar. Detta är första gången jag sitter vid datorn på nästan 2 veckor. Har bokstavligt legat däckad under täcket i soffan i två veckor. Man kan säga som så; jag fick tack och lov inte den värsta formen av Covid, men heller inte den mildaste. Dock har jag sluppit både andningssvårigheter, smakbortfall och luktbortfall. Har haft feber, yrsel, illamående och ont i lederna.
Skönt att höra att du fick en mild variant när du hade Covid.

Just nu är jag mest bara väldigt trött. Jag ser mg själv som frisk från och med nu, så jag kan absolut bryta isoleringen, men kommer förmodligen få dras med trötthet ett tag. Tur i oturen är ju att det är jul och nyår; vilket betyder mycket dagar som "ändå skulle vara lediga" (inom mitt jobb i alla fall).


Vaccineringen ja. Den har ju också påbörjats nu. Ålderdomshemmen först ut, men enligt vad jag läste så beräknar de ändå att ha vaccinerat en stor del av den vuxna befolkningen under första halvåret av 2021.
Tänker också liksom som så; att om universum är snäll mot mig så har jag fått utveckla antikroppar nu under den här sjukdomsperioden :-) Tycker jag är värd det efter att ha varit tvungen Covidisolera mig under julhelgen (inklusive julafton).
Då kanske jag klarar mig tills vaccinationen :-)


Tack för din kommentar, och att du kikat in här under min frånvaro :-) Gott Nytt År!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Eva i Dalarna
5

Ja, alltså jag var sjuk så som du men för mig var det en mild variant med tanke på att somluga hamnat på sjukhus, i respirator eller rent av dött.
Luktbortfall kände jag inte av, eftersom jag tappade luktsinnet för 4 år sen och det har bara återkommit till viss del. Men det går att leva utan.
Men skönt att du kryar på dig. Hoppas du får en bra nyårshekg. Gott nytt år!

Svar: Ja, är tacksam över att tillhöra den gruppen som inte behövde sjukhusvård vid Covid-19, utan att det räckte med hemmakarantän. Runt julafton kunde jag dock inte låta bli att önska att jag även tillhört de som haft ännu mildare symptom. Finns ju en del människor som "bara" varit lite småförkylda när de varit Covid-positiva. De har orkat vara uppe och pyssla och fixa hemma, trots Covid, istället för att ligga däckad på soffan. Men som sagt; allmänt så är jag väldigt tacksam över att ha sluppit sjukhus :-) Nu klarar jag mig kanske tills det är min tur att få vaccinet :-D

Gott Nytt År!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?