Den här veckan...
Hej svejs!
Tänkte att jag faktiskt skulle ta mig i kragen och hinna publicera ett inlägg innan lördagen är över; det är ju liksom inte varje år man får ett inlägg publicerat den 29:e februari.
Vart fjärde år, rättare sagt.
 
Måste faktiskt säga att det är få veckor då jag varit så GLAD över fredagen när den kommer som just den här veckan. Egentligen har det väl inte varit jättemycket saker som hänt, men det känns så.
Jag minns knappt måndagen, men då tror jag inte det var något specifikt annat än jobbet som vanligt.
 
I tisdags, däremot, jobbade jag i mitt kök; sedan fick jag städningen (tror det var tisdag) och efter det var planen att hämta det hörnskåp jag köpt på PMU förra lördagen.
Hade bett min bror om hjälp, eftersom de har släpvagnen hemma hos sig.
Hade varit på PMU torsdagen veckan innan också, och jag var säker på att de hade samma öppettider under tisdagarna (de har bara öppet tisdagar, torsdagar och lördagar), alltså 12-18.
Men så visade det sig att tisdagar stängde de redan klockan 16. Detta upptäckte jag alltså strax efter klockan 17... Så det var bara att "avboka" hämtningshjälpen och planera om till torsdag.
Det var dock värt väntan, då skåpet faktiskt passade perfekt in i mitt kök.
Trodde ärligt detta var en möbel jag aldrig skulle köpa till mitt hem, speciellt då det är grönt.
Men är glad att det ändå blev så, för som sagt så blev det jättebra.
Ett plus är ju att det dessutom bara kostade 300 spänn. Som fått! Hade varit fel att inte köpa det!
 
 
Jag hittade även två mysbelysningslampor på PMU som jag inte kunde låta bli att köpa. Även dessa sådana jag inte trodde jag skulle dra hem, men tyckte de var så söta.
 
 
Onsdagen var jobb som vanligt, och vid middagstid åkte jag iväg till Bersika för familjens årliga Pizza -och semmelkväll. Vi har ätit Pizza på Fettisdag sedan jag var i tonåren, och innan dess var vi alltid och åt Palt på Fagervik (de hade Paltservering som Fettisdagstradition).
Och så semlor till efterrätt.
I år blev det dock en dag i efterskott för oss, eftersom tisdagen inte passade alla.
Tog dock inga bilder från den kvällen, så semlorna på bilden är från riktiga Fettisdagen. Det är de semlor jag gjorde hemma. Älskar dessa små bakverk :-D
 
Vad tycker du om semlor? Älskar dem? Hatar dem?
Vilken fyllning vill du ha? Klassisk mandelmassa, eller något annat?
Har du ätit någon semla den här veckan?
 
 
Torsdagen på jobbet var så stressig att när klockan närmade sig två kändes det så fruktansvärt skönt. Jag har varuleverans på torsdagar, vilket betyder kartonger typ överallt (känns det som). Känns som att var jag än tittar så är det saker, saker, saker. Stressfaktor.
Men som tur är löser det sig alltid. Jag får ändå mer och mer kontroll över dagen allt vad den lider. Måste erkänna att det är väldigt tillfredsställande att se hur det blir mer och mer ordning :-)
 
Vi avslutar med lördagens middag. Måste bara göra det, eftersom jag provade en ny maträtt som jag hittade på COOP´s hemsida. Och måste säga att jag verkligen inte tror det går att få något enklare recept. Det tog bokstavligen typ tre sekunder att svänga ihop.
Lade kycklingfiléer i en ugnsform, saltade och pepprade.
Blandade ihop grädde och grön pesto, hällde det över kycklingen och lade över tomater.
Sedan in i ugnen och så skötte den sig själv där inne i 30-35 minuter.
Det blev så jäkla GOTT! Kommer definitivt att göra denna maträtt fler gånger!
 
 
Hoppas ni haft en fin vecka och att ni har en trevlig helg!
Era fantastiska kommentarer!
Eva i Dalarna
1

Gillar semlor. Helst med vaniljfyllning. Brukar äta en varje tisdag från fettisdagen till påsk. Bakar själv nästan varje tisdag. Denna veckan åt jag på en även på onsdagen eftersom mitt barnbarn gjorde i ordning och bjöd när jag var barnvakt.
Hörnskåpet är jättevackert. Har själv ett hörnskåp som vi fick i bröllopsgåva för snart 38 år sen.
Ha en fin vasaloppssöndag!

Svar: Det låter som en toppentrevlig tradition; att äta semlor varje tisdag fram till påsk. Kanske måste ta efter den :-D Man kan aldrig få för mycket semlor :-D Jag föredrar mandelmassa (mycket!) men vaniljfyllning lät också gott :-)

Tack, ja visst var det ett fint skåp. Jag gillar till och med färgen, och då brukar jag inte dras till grönt.
Vilken fin bröllopspresent! Det är roligt att ha möbler som betyder lite extra för en :-) Och vad kul; ni har varit gifta typ lika länge som mina föräldrar. I maj blir det 37 år för dem, så det betyder att ni gifte er bara ett år innan :-)


Hoppas du har en fin söndag!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Eva i Dalarna
2

Vi gifte oss också i maj faktiskt! Vårt hörnskåp är verkligen roligt att ha och på insidan av översta dörren är namnen på alla de som gav oss skåpet målade.
Jag har en trött söndag, jobbade inatt och sov dåligt efter det så gick upp och kollade vasaloppet på tv istället...

Svar: Vad kul att det är samma månad! Gissar att det är många som har bröllopsdag i maj månad ;-) Säger du att ni gifte er den 14:e vore det dock helt sjukt ;-D Och vad roligt med namnen i skåpet. Vilken fin present :-D


Förstår verkligen att du hade en trött dag igår, efter nattjobb. Jag hade aldrig i livet klarat av att jobba natt. Är imponerad av er som klarar det!

Hoppas du får en fin vecka! För mig tror jag det kommer bli riktigt soft. Sportlovsvecka, så extra lite barn på förskolan :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Eva i Dalarna
3

Vi gifte oss 15 maj 🙂

Svar: Wow! Vad kul! Då gifte sig mina föräldrar EXAKT ett år senare. Gissar att den 15:e var en lördag, vilket betyder att den 14:e var lördagen året efter :-) Men har det för att maj var en väldigt vanlig månad att gifta sig förr, så kan tänka mig att det är många som har bröllopsdag då :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

4

Ditt hörnskåp är jättefint!! Vilket FYND! Som du säger, det är ju faktiskt nästan gratis. BRA också att det passar så bra i hörnet där det står. Tycker jättemycket om de små lampor du köpte också.

Semlor ska väl bara ätas fram till fastan egentligen . Eller från början skulle man ju bara äta den på fettisdagen, innan fastan. Efter den dagen dalar de ju snabbt. Fast, numera får man väl tag på dem hela året hemma. nej, jag kommer inte att äta mer än den enda jag ätit i år. ÄLSKAR dem, det är det godaste bakverk jag vet. Det ska vara traditionellt, mandelmassa ett måste. Absolut ingen annan fyllning, då är det inte en semla längre. Du vet, nutella och sånt, haha.
Mycket grädde, fluffig bulle med stor smak av kardemumma. MUMS!!


Sen fairy lights, de kan man verkligen ha året runt. Mer mys åt folket!

God lätt mat är alltid spot on!!

Kram från mig

Svar: Tack! Ja, visst var det fint! Håller på att leta efter hur jag vill ha det i köket och när detta "ramlade ner i mitt knä" kunde jag inte låta bli att köpa det :-)
Jepp, semlor är väl traditionellt egentligen det sista man äter innan fastan börjar...
Nja, inte riktigt hela året (även om det känns så), men i alla fall mellan (ungefär) oktober/november till mars finns de i butikerna. Med varierande fyllning.
Jag gillar också allra bäst den traditionella fyllningen; mandelmassa. Och det ska vara MASSOR i! Helst hela bullen fylld, inte bara typ brett på ett litet lager under grädden, som typ på köpessemlor ;-)

Jag var så förut; jag tyckte verkligen att den enda riktiga semlan var med mandelmassa. Numera har jag frångått det lite. Äter fortfarande bara med mandelmassa själv, men bryr mig inte riktigt om vad andra kallar semla ;-)
Vi fortsätter att äta den mumsiga, mandelmassefyllda bullen med massor av grädde :-D Mums!


Eller hur! Fairy lights går hem året runt! De ger den där lilla extra mys-touchen :-D

Ha en finfin helg! Kramar!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Eva i Dalarna
5

Semlor finns ju i alla former nu för tiden, tänk bara på semmelwrap. Jag tycker inte det ska finnas nån som ska säga hur " det ska vara", var och en blir salig på sitt vis helt enkelt!

Svar: Ja, det finns verkligen så många olika typer av semlor nuförtiden. Jag var så förr att jag var väldigt noga med "riktiga semlor" och "inte riktiga semlor", men har frångått det. Känner att det påverkar ju faktiskt inte mitt liv vilka typer av semlor andra gillar, så jag struntar i vad andra väljer att kalla, och inte kalla, dessa bakverk. Man kanske kan kalla det att jag blivit mer semmelliberal med åren, haha ;-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?