Låna en spark
 
Eh... är jag sinnessjuk?! Ett fjärde inlägg som handlar om snö?? Vad har tagit åt mig egentligen?
Men den simpla anledningen är att det helt enkelt varit så fantastiskt väder den här veckan att det nästan skulle vara kriminellt att vara fotointresserad och inte gå ut för att fota.
Plus att det förmodligen är lika bra att passa på, eftersom prognosen säger att det ska bli både regn och plusgrader nästa vecka.
Idag blev det dock inte alls en lång sväng, eftersom jag var tvungen hinna förbi Grolls också och hämta mina nya arbetskläder innan de stängde. Däremot kunde jag inte åka direkt till Grolls efter jobbet, eftersom kameran låg i väskan och det var stört omöjligt att ignorera solnedgången med sina pastellfärger.
Därför stannade jag och knäppte några bilder nere vid Piteå ice arena, alltså banan som är upplogad ute på isen vid Norrstrand.
 
Är du grönless på vinterbilder? Då ses vi imorgon. Ha en fin kväll!
Gillar du detta vita fluffiga? Då säger jag bara: Enjoy!
 
Vill du ta en sväng eller en dag ute på isen en vacker vinterdag? Vid Norrstrand kan du låna en spark att använda på isarenan.
Det är helt gratis; bara att välja en och börja sparka. Piteå kommun tillhandahåller tjänsten genom att de upprättat denna Sparkering.
 
Färgglada sparkar både för vuxna och barn väntar på att användas.
När du kommer tillbaka från din tur lämnar du bara sparken på Sparkeringen igen för nästa person att låna den.
 
Walk on water...
 
Praktiskt att bo på Svartudden på vintern... Man kan bara gena över isen för att komma till stan ;-)
Och så naturligtvis vilken UTSIKT de har, de som bor där. Ja, jag kanske är liiite avundsjuk, även om det inte är det område jag skulle välja i första hand att flytta till. Men det kanske är bra ändå, med tanke på vad husen förmodligen kostar...
 
 
 
Hoppas ni haft en jättebra torsdag allihopa!
Era fantastiska kommentarer!
1

Nej du, min fina Erica, jag tröttnar ALDRIG på dessa bilder. BOMBA medan du har det ljuvliga. FY tusan för plus och regn när det är så här vackert. HOPPAS det blir kortvarigt. Vill se vinterbilder hos dig hela vintern igenom. Ljuset är sagolikt. Som du säger, det skulle vara kriminellt nästan att INTE fota då det är så här vackert ute.

VAD trevligt, trevligt o åter trevligt att kommunen lånar ut sparkar!! OCH det funkar? Dvs ingen stjäl dem eller så? Fantastiskt.
Helt underbart att kunna låna en spark och ge sig ut där det är sparkföre. Det var det bästa jag visste när i var hos min mormor och morfar på vintrarna. I Sthlm är det aldrig aldrig sparkföre. Allt sandas. Tror knappt jag sett en spark där, för det funkar verkligen inte.
Så hatten av till kommunen.

DU borde få pris av dem så gott och fint som du alltid pratar om dem!


Kramar och trevlig helg!!

Svar: Stort TACK!! Vad roligt att dessa inlägg fortfarande uppskattas, även om det nästan blev lite spamning av dem denna vecka :-D
Ja, regn och plusgrader ser jag INTE fram emot. Enligt prognosen ska det från och med söndag och så länge de kan se växla mellan typ -2 grader och +2 grader... Så detta winter wonderland verkar ha ett kort bäst före-datum.


Ja, visst är det trevligt med sparkarna! Bara att haffa tag i en och ge sig ut på isen. Sparkarna på denna "Sparkering" gäller bara för isbanan. Man kan alltså inte låna dem och ta dem var som helst. Sedan, när man kommer tillbaka så lämnar man bara sparken där man tog den så kan någon annan använda den. Jag tycker det är jättesmart!
Tror faktiskt att det försvann flera sparkar första eller andra året de provade detta, men de provade igen ändå och efter det har jag inte hört något. Det verkar som att de får vara ifred och att de används enligt sitt syfte :-) Pitebor är nog väldigt ärliga av sig ändå ;-)

Ja, det med sparkföre kan vara knepigt. Förr kunde ju sparkar användas av de flesta i vardagen, men det är svårare med föret idag. Även här sandas det ju så fort det bara finns minsta risk för halka. De är OTROLIGT bra på att sanda trottoarer och gångvägar här, och här uppe i norr sandas ju som du vet även bilvägarna (istället för att saltas).

Däremot har jag det för att det ibland brukar vara så att endast halva trottoaren sandas. Tanken är att de som går ska gå på den sandade halvan. Och så är den andra halvan till för t.ex. sparkar. Vi har låååång erfarenhet av hur man löser vintern på bästa sätt här uppe ;-)

Kan dock förstå att det är svårare för sparkar i Stockholm. Där måste de ju faktiskt se till att det är så sandat som möjligt (eller snö/isfritt) eftersom det är sååå mycket fler människor som trafikerar vägarna där -både fotgängare och fordon.


Jag önskar faktiskt att jag kunde teleportera dig hit just den här veckan. Då hade vi kunnat ta kamerorna och varsin spark från Sparkeringen och sparka ut på isen. Du hade älskat det!


Hoppas du får en riktig TOPPENHELG!! Kramar!
Nu ska jag gå in och skriva en kommentar till senaste inlägget på din blogg :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Eva i Dalarna
2

När man ser dina bilder så är det nästan så man börjar gilla vintern. Härligt med utlånandet av sparkar!
Här har inte varit bra sparkföre på flera år!

Svar: Jag känner samma sak när jag väl kommer mig ut och fota den här typen av vinter, haha :-D Kan känna att jag till och med gillar vintern när den ser ut så som den gjorde under förra veckan. Tyvärr är det i skrivande stund plusgrader och blött slask överallt, så förra veckans winter wonderland har förvandlats till Winter Nightsmare... ;-P
Ja, det är jätteroligt att det bara är att låna en spark och ge sig ut på isen.


Hoppas du får en fin vecka!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?