Det blev en följetong detta...
...men det kan helt enkelt inte hjälpas.
 
 
Denna vecka har verkligen gått i snöns tecken. Det har snöat mer än det varit uppehåll, och jag tror typ hela vinterns snö kommit på bara några dagar.
Inte för att det egentligen är jättemycket snö nu heller; det är långt ifrån... låt oss säga vintern 2018, men med tanke på snöbristen hittills i år så är det mycket.
Dessutom ska det, enligt väderprognosen, snöa oavbrutet från nu och fram till söndag morgon!
Det är inte över än, med andra ord.
Plus att det faktiskt är minusgrader, så än så länge är det fluffsnö som landar på marken.
Grejen är att det är minusgrader, men det är ändå inte kallt. Det är nämligen bara ett par steg under nollan, vilket gör att det känns lite som de "perfekta vinterdagarna".
 
 
I skrivande stund är det dock -0,6 grader. Fortfarande, tekniskt sett, på minussidan men i praktiken nollgradigt. Därav kan det hända att det som kommer nu är lite blötare, tyvärr.
Enligt min väderapp ska det i alla fall dra sig neråt de kommande dagarna, så vi kan ju alltid hoppas. Blir det då uppehåll någon gång kanske jag kan ta mig ut med kameran utan att frysa fingrarna av mig. Hade varit kul att ha lite nya bilder av bra kvalitet, istället för de nuvarande iPhonebilderna.
 
When you live in a place where there are winters...
 
Vi vet att det varit en annorlunda vinter då jag fortfarande, i slutet av januari, inte bytt till vinterskor.
Jag har ju mina kära Kuoma (aka världens bästa vinterskor för snö-vintrar), och de skorna har jag använt sammanlagt två (2) gånger den här vintern. I övrigt har jag använt vanliga joggingskor.
De jag har är visserligen Ecco gore-tex, men ändå.
Vi får väl se vad februari 2020 har att erbjuda då... Kanske blir det den månaden jag använder mina Kuoma mer.
 
Ploghögarna har växt rejält den här veckan...
 
Det märks ju så tydligt på den här bilden. En traktor är ju ett stort fordon, och som ni ser så syns bara själva hytten ovanför snöhögen. Bilden är fotad rakt framifrån, så jag har inte riktat mobilen uppåt. Ploghögen är sådär stor.
 
 
 
Hoppas ni haft en fin torsdag vänner!
Vi höres!
Era fantastiska kommentarer!
1

Erica! Du vet hur avis jag är. ÖNSKAR att jag vore där. OCH att vi fick iaf en drabbning. Men, som du skriver, det är en högst märklig vinter iår både hos dig och hos mig. Ja, överallt. Men nu verkar det iallafall ha rättat till sig hos dig.
Underbart att se alla fluffiga bilder. OCH ja, bra skodon är a och o!!!
Hoppas du och Canon kommer ut på en fin vinterrunda.
Kramar från mig

Svar: Ja, som sagt: Önskar verkligen att jag kunde skicka över! Vi har betydligt mer än vi behöver för tillfället. Dock ligger temperaturen för närvarande på noll, så det är på gränsen till att töa. Men enligt prognosen ska det bli kallare igen, så vi får väl hoppas att det inte hinner bli brunt och isigt innan dess :-)
En märklig vinter är det absolut. På alla håll, inklusive här. Att det är nollgradigt i januari är ju ytterst ovanligt här uppe, ÄVEN fast jag bor i en kuststad. Här är det ju i regel både lite varmare och lite mindre snö än i inlandet, men det brukar inte vara SÅHÄR varmt.

Bra skor är absolut ett måste. Frysa om fötterna är ju det värsta. Och jag har aldrig haft bättre vinterskor än Kuoma! De är egentligen inte superduper bra i slask, men de är outstanding i snö och kyla! Plus att de är otroligt lätta att ha på fötterna för att vara vinterkängor. Så när det kommer till att tillverka vinterskor vinner Finland med hästlängder! (Kuoma är ett finskt märke.)


Stora kramar och hoppas du får en toppenhelg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?