Och så kom vintern...tillbaka!
Vi kan allihopa skriva under på att det varit en riktigt underlig vinter hittills i år. Det verkar inte som att någon kommit undan, nästan oavsett var man bor i landet.
Det har varit en ovanligt varm vinter, vilket såklart är skrämmande. Jag har sett bilder som folk tagit på vårblommor nu i januari; till och med ett foto på en körsbärsblomma! I JANUARI!
Jag kan inte låta bli att fundera över hur det kommer påverka den riktiga blomningen när det blir vår på riktigt. Kommer växtlighet som t.ex. körsbärsträd att överleva?
 
Fotad på jobbet igår, tisdag.
 
Under januari månad brukar vi så gott som alltid - varenda år - ha ungefär en vecka med en väldig köldknäpp, då temperaturen går ner under 30 minusgrader.
I år har graderna KNAPPT gått under 15. Knappt under 10.
Till största delen har januari haft blidväder. Det har alltså legat envist på runt nollan, och till och med plusgrader. Igen –i Norrbotten i JANUARI!
 
Men den här veckan har det faktiskt sett ut som den årstid det är...
Det har snöat ymnigt med bara något kort uppehåll och temperaturen ligger stadigt på minussidan. Inte jättekallt, men tillräckligt för att det inte ska vara blötsnö.
Egentligen är det perfekt vinter just nu.
I skrivande stund är det minus 7 grader här i stan. Så vi behöver alltså inte frysa när vi går ut, men ändå slipper vi slasket. At least for right now.
Båda snöande och minusgraderna ska fortsätta hela veckan, enligt väderprognosen. Men vi får väl se... Litar som sagt inte riktigt på den här vintern.
 
Också igår. Vid 16-tiden, ungefär.
 
Dessutom; eftersom halva vintern fortfarande står framför oss så är det ingen idé att börja längta efter något annat redan nu.
Visserligen får jag själv kämpa med just detta, men tycker jag lyckas ganska bra för tillfället.
Jag verkar nämligen äntligen vara på väg ifrån den där extrema, handikappande tröttheten jag dragits med i typ tre månader. Tror det faktiskt var så sent som förra veckan som jag en dag, plötsligt, kände en annan känsla i kroppen. Det är svårt att beskriva, men det KÄNDES som att själva vändpunkten var Där och Då!
Att jag till exempel kan sitta här och skriva utan att halvsomna mellan varje ord tyder på att jag är på bättringsvägen.
 
 
Även LJUSET är på väg tillbaka, vilket känns helt jäkla fantastiskt!
Det är långt till vår, men vintern känns absolut mer uthärdlig när ljuset börjat återvända.
Som det är just idag så är det helt ljust klockan 15!
Halv fyra har det bara börjat skymma, så det är fortfarande ljust.
Nu dröjer det inte länge innan det är LJUST när majoriteten av befolkningen slutar jobba klockan fyra (alla som har vanliga 7-16 jobb).
 
 
Jag läste dagens inlägg inne hos Annika, som handlar om minnen från barndomens vinterkläder och vinterlekar. Nu tillhör vi olika generationer och har därmed olika erfarenheter, men det är just DET som är så roligt att läsa!
Det fick mig i alla fall att börja tänka på något jag ibland funderar på...
Medveten om hur barnsligt detta låter, men ibland kan jag nästan få ett sug efter att ha vinteroverall igen. Alltså den typen "barnoverall" men i vuxenstorlek, så den håller att tumla runt i snön.
Barnsligt nog kan jag ibland, när jag går förbi orörd snö, få ett sug av att bara kasta mig ner i den.
Men med overall då, för att slippa risken att det kommer in snö i glipan mellan täckbyxor och täckjacka.
Eller vara ute en hel dag och åka pulka.
Eller skoter!
Någon gång då och då får får jag ett kraftigt sug efter att springa ner till Piteå trafikskola på bottenplan här i mitt hus och anmäla mig till en skoterkortskurs.
För nej, jag får inte köra skoter lagligt.
Tog man bilkörkort före den 1 januari 2000 så får man automatiskt köra skoter, men från 1/1 -00 gäller specifikt skoterkort. Jag tog bilkörkort 2003 och jag tog aldrig skoterkort.
Har aldrig saknat det, men de senaste vintrarna har jag som sagt då och då längtat efter skoterdagar.
 
 
 
 
Har du snö hos dig just nu? Eller liknar det mer vår?
Brukar du köra skoter?
Eller har du någon annan vinteraktivitet du gillar?
Eller du kanske är en sådan person som gärna säger "Jag går och lägger mig, väck mig i april" ;-)
 
Hoppas ni haft en toppenonsdag!
Era fantastiska kommentarer!
Eva i Dalarna
1

Vi har fått lite lite snö här, men det ska tydligen snöa lite mer i nästa vecka...för min del behövs det ingen snö, visst kan det vara vackert och det är kul för barnen men personligen saknar jag den inte. Jag går i ide på vintern helt enkelt. Går ut bara för dagens promenad och när jag måste handla eller ta mig till jobbet. Annars ägnar jag mig åt inomhusaktiviteter. Tex läsning, netflix och stickning av reflexhalsduk.
Skoter åker jag inte men har en karl som gör det. Och barnbarnen gillar att åka med.
Våren är långt borta känns det som, men vad gör det, man vet ju att den kommer till slut och vintertid är vilotid tycker jag.

Svar: Nej, snö är absolut inte min favorit heller (som ni alla vet ;-)) Hade lätt kunnat vara utan den. Dock har jag insett den här veckan att jag mår bättre och känner mig piggare när det är vitt ute. Även om jag inte känner mig överdrivet pigg just när jag kommer ner till bilen strax efter klockan 06:00 och måste börja med att sopa och skrapa rutorna ;-P

Jag är också mer av en inomhusmänniska. Var det som liten också. Tyckte bäst om att sitta inne och rita eller läsa. Men som sagt kan jag då och då nästan känna lite "craving" efter en riktigt härlig skoterdag :-)

Precis; våren är fortfarande långt borta, så vi får göra det bästa vi kan av den tid vi har nu.

Hoppas du haft en fin torsdag i alla fall!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Ullis
2

Vi har ingen snö här i Blekinge. Det är skönt tycker jag. :)

Jag har aldrig kört skoter själv, har blivit erbjuden uppe i Kåbdalis, men jag vågade inte. :D Jag tog körkort 1992, så jag får köra skoter. När jag bodde i Piteå så ville jag åka längdskidor, för det åkte jag som barn. Men det blev aldrig av att jag köpte nån utrustning, var för snål. :D

Svar: Det låter så skönt, tycker jag! Även om jag denna vecka upptäckt att jag är lite piggare när det är vitt ute, så hade jag verkligen inte haft något emot att bo någonstans där det inte är snö. Låter så underbart att slippa borsta av bilen typ varenda morgon (som det varit den här veckan).
Ja, jag kan tänka mig att skidutrustning är svindyrt! Känns som alla vinteraktiviteter kostar mycket... Har ju hört om kostnader för typ hockeyutrustning... Inga direkta summor, men hört att det är jättedyrt. Samma med slalom; därför kan jag tänka mig att alla typer av skidor är dyra. Skotrar är löjligt dyra. Och så vidare...

Tack för din feedback, och hoppas du haft en fin torsdag!
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Går mot strömmen och säger att jag saknar snön såååå mkt. Visst, det blir knivigt till viss del då den kommer. Du vet, snösvängen här och allt det där. Skolor som stänger och allmänt KAOS. Men samtidigt är det som en gåva från ovan, ett meddelande från vädrets makter för folk att tagga ner.
Ja du vet ...
SÅ jag skulle verkligen vilja byta med dig nu. HÄR finns ingen snö i sikte. Inte alls. Tror inte vi får ngn denna vinter heller.

AH, titta, det där minns ju jag från mina dagar på dagis i Sthlm. Barnen var ju i din ålder, och just sådär såg overallerna ut. Vilket helsike det ar för oss personal att dra på alla ungar dessa. OCH var det därtill blötsnö skulle galonisar på. GAAAAAHHH!! HAHA.

Skoter har jag aldrig åkt. Det ser sååå härligt ut.
Det jag gillar mest på vintern, när det snöar här, är att promenera låååångt. Det får gärna vara svinkallt (för i vuxen ålder fryser jag inte lika mkt utomhus som jag gjorde som barn, ja du vet ... mitt inlägg ... hihi). Jag tar gärna med mig canon också om det är snö.

ÄLSKAR vintern. VILL inte vara utan den.

Kramar!!!

Svar: Ja, jag vet att du är min motsats när det kommer till vintern. Som jag skrev på Instagram så önskar jag fortfarande att det gick skicka snö med tankekraft. Då skulle du absolut få ta över så mycket snö du ville härifrån :-D Håller tummarna för din skull att vädret gör en U-sväng och att du också hinner få lite snö innan vintern är slut :-)

Overaller och galonisar ja :-) Det är verkligen barndom! Och jag kan tänka mig att det inte var någon lek att försöka få på en hel barngrupp alla dessa kläder. Och så hinner man precis ut med allihopa; då är den första pissnödig... ;-D (även om alla kissat innan man gick ut).

Där jag är nu går jag på rast vid halv ett ungefär. På väg till personalrummet passerar jag barnens hall, och när de är på väg ut är jag glad över att jag inte jobbar som pedagog... Det är verkligen barn och ytterkläder ÖVERALLT. Tycker förskollärare/pedagoger borde få typ Bullertillägg på lönen varje månad pga ljudnivåerna. Sisådär tre-fyra tusen extra borde väl vara lagom... ;-)


Skoter är jättehärligt att köra/åka! Bland mina bästa minnen från barndomen är när vi är ute på skotertur, sitter i skoterpulkan (våran var utan tak) och SKRÅLAR/skriker ut refrängen till Nordmans "Ännu glöder solen". Fråga mig inte varför just den låten dock ;-)


Ja, promenera när det är en riktigt fin vinterdag är också otroligt härligt. Jag vill dock inte att det är för kallt, men tror det är för att jag inte hittat några täckbyxor jag kunnat ha nu under några år. Men ordentligt påpälsad är det riktigt härligt. Och av någon anledning får jag alltid ett extra starkt sug efter att promenera när det snöar. Trots att jag som du vet inte gillar snö, men jag tycker det är så mysigt att vara utomhus när det vräker ner stora fluffiga flingor.


Kramar!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?