Grönt är skönt
 
Jag vet att jag tjatar... men EN DAG KVAR TILL SEMESTER!!!
En enda liten ynka pluttdag och sedan 37 dagar of sweet ledighet! Eller ja, 25 semesterdagar är det ju som kommer användas, men 37 dagar ledigt blir det med alla helger.
Dessutom kommer lönen imorgon, eftersom den 27:e infaller på lördag. Semester och lön på samma dag; kan det bli bättre??
 
Men till något annat; den här veckan känner man verkligen effekterna av restriktionerna gällande covid-19... And it stinks!
Jag är egentligen inget fan av PSG (Piteå Summer Games för eventuella oinvigda), men nu saknar jag det nästan.
Inte själva turneringen såklart, då fotboll INTE är min sport, men allting runt omkring.
PSG skulle ha börjat idag, så hela den här veckan skulle Piteå ha fyllts med människor från bokstavligen världen runt.
Det brukar vara 600-800 lag anmälda till Summer Games och det är Sveriges näst största fotbollsturnering för barn och ungdomar.
Hela stan skulle ha levt upp, då PSG lite är startskottet för semestertiderna/riktiga sommaren. Det hade varit folk ÖVERALLT, och även om jag inte är överdrivet förtjust i folksamlingar så gillar jag ändå den känslan.
Men i år... ingenting. Nada.
Tänkte på det när jag körde hem från jobbet idag. Normal trafik, allting här runt omkring ser ut som det brukar. Inga Norge-registrerade bilar (i vanliga fall är typ varannan bil i Piteå från Norge). Inga grupper av barn och ungdomar i likadana matchutstyrslar. Inga turistbussar. Ingenting.
Usch, vad tråkigt det känns.
Men jaja, det är bara tugga i sig. Det är som det är, och hela den biten.
 
 
Kom också att tänka på att Vilken PRESS vi egentligen lagt på 2021...
Tror vi alla har stora förväntningar på att nästa år ska bli det bästa någonsin, med tanke på hur 2020 föll ut.
Kommer 2021 ens kunna leverera upp till våra förväntningar? Eh, nej jag skulle nog inte tro det. MEN ett "vanligt" år kommer ju å andra sidan kännas som paradiset i jämförelse...
 
 
Hoppas ni har en finfin torsdag!
Om ni vill och kan så ses vi här på Pixeliebloggen imorgon fredag. Då blir det ett lite annat tema på bilderna.
Era fantastiska kommentarer!
1

Först och främst, fotona!!! SÅ underbara de är. OCH vilken stämning du förmedlar via dem. Fantastiskt . Björkar alltså! Det finaste som finns.
OCH så LJUSET!!

HAHA, ja stackars 2021- DET året har verkligen press på sig!!
PUST!!
Det måste leverera för världen! TÄNK om det inte gör det, tänk om vi sitter fast som nu.
Måste säga att stundtals känns det nästan så.
Har slutat använda mitt gamla favorituttryck, this too shall pass. JAG hade det som mantra i början av krisen. Känns helt enkelt avigt att säga det nu, det känns som om det är så lång väg kvar ...
MEN vi ska hoppas och TRO att 2021 ska ge hopp åt oss.

OCH ja, precis, alla intäkter som städer och kommuner räknat med denna sommar. Puts väck.
Men, det finns ju ngt skönt i det också iofs, lugnet om inte annat.

Grönt är MYCKET skönt.

Tack för denna bildserie!!

Kram från mig!!

Svar: Åh! TACK för dina fina ord! Och TACK för ALLA dina fina ord om mina bilder den här veckan! Det värmer så mycket! :-D
2021 ja... Det är liksom som att hela världen tänker att "NÄSTA år DÅ..!" 2020 blev ett sådant skitår att ingen kan tänka sig att nästa kan bli sämre. Vilket då i sin tur lägger en otrolig press på 2021 ;-)
Men ja, vem vet... Kanske drar allt detta ut så pass mycket på tiden och det fortfarande ligger kvar restriktioner nästa år. Det kan ju faktiskt vara så. Däremot tror jag att vi människor, just för att vi inte ska bli tokiga, måste tänka i banorna att livet ska vara normalt 2021.
Ja, vi får se och det ska bli otroligt spännande. Vad kommer hända???

Turismintäkter ja! Sååå många som förmodligen kommer gå på knäna (eller gå under) pga de uteblivna inkomsterna detta år. Såg att rena nöjesparker som Liseberg och Gröna lund inte kommer få/kunna hålla öppet i år... TÄNK vilket inkomstbortfall för dem! Usch!
Och hela LÄNDER som är beroende av turism...


Hoppas du får en Riktigt Fin Helg! Och lycka till med er husbilslivspremiär!! Det är ett jättemysigt sätt att campa på!!
Kramar!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Elisabeth
2

Vilka underbara foton! Grönt ÄR verkligen skönt, och ljuset i bilderna är helt fantastiskt.

Ja, 2020 har varit... konstigt, och väldigt jobbigt för många. Och turismen/gränshandeln, ska den någonsin hämta sig? Känns lite tveksamt faktiskt. (Jag har en kompis som bor i Värmland, precis på gränsen till Norge. Staden, som brukar vimla av norrmän, är numera i princip helt öde. Så sorgligt.) Konstigt nog har jag faktiskt sett både danska och tyska bilar, trots att de väl egentligen inte får åka till Sverige enligt sina egna myndigheter.

Något som irriterar mig i allt detta är för övrigt bristen på konsekvens. Stora köpcenter och Ullared får ha öppet, men nu har polisen bestämt att Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby måste stänga, detta för att de (enligt polisen) haft sammankomster på mer än 50 personer vid teaterföreställningar. Det var bra det att dessa föreställningar hölls med 600 (!!!) meters mellanrum, med 50 personer på varje föreställning. Men polisen ansåg ändå att det blev en sammankomst på mer än 50 personer, och således var det ett lagbrott. Var finns logiken? I ett köpcentrum är det ju också mer än 50 personer samtidigt!

Svar: TACK! Vad roligt att du gillar dessa gröna bilder :-D Ja, grönt är verkligen skönt!
2020 ja... Så konstigt år att "konstigt" inte ens är ett tillräckligt ord att beskriva det. Vad som hänt på några månader kommer ta åratal att bygga upp igen. Och bara det att vi nu varit med om det historiska med att hela världen stängt ner! Som jag förstått det har det aldrig hänt tidigare. I alla fall inte i modern tid.
Och turismen ja! DEN lider verkligen! Jag tycker så synd om alla städer och länder som är beroende av intäkterna de får in från just turismen. De som faktiskt lever på turismen. HUR ska det gå för alla dem??

Precis; DET har jag också tänkt på... detta med att det verkar vara en stor jäkla dubbelmoral för olika typer av aktiviteter/företeelser. Gekås och den typen av större tillhåll -DÄR kan det krylla av människor utan att någon verkar protestera. Men som du säger Astrid Lindgrens värld... DE måste stänga ner. Och jag tycker ju det låter som att 50 personer per grupp med en halv kilometers(!) mellanrum verkligen är Att Hålla Sig Till Reglerna!
Hur många ljushuvuden på Gekås är noga med att hålla avstånd när de trängs mellan hyllorna i det varuhuset??
Samma när det riktades så extremt mycket kritik mot BLM-demonstrationerna (som ju faktiskt är livsviktiga!). Samtidigt som folk fyllde parker i Stockholm så fort sommarvädret startade. Och jag kan ge mig f*n på att majoriteten av dessa soldyrkare var samma personer som kritiserat demonstrationerna.
Vi får väl se hur läget ser ut om några veckor...

Hoppas du får en fortsatt fin sommar i alla fall, och att du får hålla dig frisk! :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?