The one with all the smiles
Som sagt; igår nördade jag ner mig i barndomsbilder hela kvällen.
Så vi kör väl helt enkelt en Throwback Thursday med en liten bildkavalkad.
 
Let´s get back to the 80´s for a while...
 
Gungar med farfar.
 
Picknick på stugan.
 
I mammas jacka...
 
Pappa och jag i båten.
För övrigt känns det helt sjukt att han på den bilden var typ 10 år yngre än jag är idag...
Tiden går...
 
Era fantastiska kommentarer!
Eva i Dalarna
1

Så gulligt!
Den där mössan du har på bild 7 o 8 uppifrån, en sån hade jag till mina barn också. Och sen när de fick barn frågade jag om de ville ha den till sina barn, men då fick jag till svar: men mamma...För de tyckte den var gammalmodig hahaha. Jag tycker den är fin!
Golvet som du ligger på längst ner, ser ut som det golv vi hade i vårt första hus.

Svar: Ja, det är en söt mössa :-) Vad tråkigt att dina barn inte ville ha den till sina barn. Kan tänka mig att det är ganska vanligt ändå; speciellt i den slit-och-släng-kulturen vi lever i. Ingen som vill ha sådant som är "omodernt", och det blir det snabbt just för att det är en slit-och-släng-kultur... Det är ju egentligen jättetråkigt. Det vore ju toppen för miljön att återanvända kläder; för om de är fina, hela och rena borde det ju inte vara några problem :-) Tänker att folk köper ju second hand.
Att ta över kläder som gått i arv i familjen ger det ju ett affektionsvärde som andra second handkläder inte ger. Tänk att klä på sitt barn i något man själv haft på sig som bebis... :-)


Kul att ni hade likadant golv. Det som syns på bilderna har mina föräldrar fortfarande kvar i sitt hus (de bor kvar i mitt barndomshem). Jättejobbigt mönster, men å andra sidan får man en sådan barndomskänsla av det :-)

Ha en toppenhelg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Elisabeth
2

En sådan blommig mössa som du har på bild 7 och 8 hade jag också. Tror faktiskt att den fortfarande finns kvar hos mina föräldrar. Annat som jag känner igen: förklädet på bild 5, trappstolen (?) på samma bild och furumöblerna. Så roligt att se gamla foton!

Svar: KUL att du också hade en likadan mössa! De kanske var vanliga på 80-talet..? Eva skrev en kommentar om att hon också hade en sådan till sina barn (80-talister). :-) Vad roligt också att du kände igen så mycket saker från bilderna. Var nog mycket vi hade som var vanligt då :-) Pallen där i köket har jag fått för mig var väldigt vanlig. Samma med furu (jag är inte överdrivet förtjust i furu ;-)) Bordet och stolarna som syns på bilden har mina föräldrar fortfarande kvar.
Kul att du gillar inlägget; det blir som sagt lite extra roligt när det är någon jämnårig så man delar många nostalgiska minnen :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?