Det är värt att fira!

En dag att uppmärksamma.
Den 4:e maj.
Nej, jag menar inte att det är en allmän dag att uppmärksamma, men det är en sådan dag för mig i mitt liv.
Det är nämligen så att idag är precis på dagen 5 år sedan mitt liv tog en vändning jag aldrig vågat drömma om! Tänk att livet verkligen kan vända på en femöring - från botten till toppen - efter att man fyllt 30.
Idag för fem år sedan - 4:e maj 2015 - var nämligen allra första gången jag satte min fot i ett förskolekök. Ja, i ett större kök överhuvudtaget.
Innan dess hade jag inte ens hört namnet Måltidsservice. Visste inte vad det var när jag var på möte med min kontaktperson på vad-jag-nu-var-inskriven-på-för-vilken-gång-i-ordningen (via AF eller försörjningsstödet). Han berättade i alla fall att det handlade om skol -och förskolekök.
Jag hade aldrig någonsin, om jag ska vara ärlig, tänkt i de banorna när det kom till yrkesval, men eftersom jag alltid försöker att inte stänga dörrar så sa jag "ja, varför inte".
Jag fick hjälp att hitta en praktikplats, och den 4:e maj klev jag in för min första dag i köket på Pitholms förskola.
Där stannade jag över sommaren, i sammanlagt 3,5 månader.
I mitten av augusti bytte jag praktikplats och började istället på Myrans förskola. Och jag måste säga att jag blir helt varm av att skriva den meningen. Det var nämligen i och med det bytet som det bästa verkligen började.
Jag trivdes jättebra på Pitholm också, men det var liksom så tidigt i yrket att jag bara halvt om halvt hann komma igång med upplärningen (även om jag fick en bra grund där).
Men som sagt; känner att det var tiden på Myran som verkligen var starten på något underbart!
Och resten är, så att säga... history :-D
I alla fall; idag kan man ändå säga är min "årsdag" inom köksyrket. Dagen då jag första gången klev in i ett förskolekök.
Kommer ihåg att jag klev in första dagen med tanken att det förmodligen skulle bli som alla andra praktiker jag varit på. Några veckor och sedan vidare till nästa. Jag insåg själv att jag inte längre hade några illusioner om det där med praktikplatser och framtida jobb.
TÄNK om jag då vetat...
TÄNK om jag bara haft en liten aning om vad som skulle komma...
Nu sitter jag här.
5 år senare. 5 år äldre.
Självgående inom köksyrket, med fast anställning och en fast köksplacering inom Måltidsservice.
Kan inte säga annat än att det verkligen varit en "raketkarriär", då jag hatf en sådan otroligt tur att jag hela tiden fått jobba så mycket. Även som vikarie fick jag ändå jobba varje dag (ja, inte helgerna då såklart ;-))
Jag kan fortfarande få känslan av overklighet. Minst några gånger per vecka.
Det känns så konstigt att jag - lilla jag - haft sådan tur. Att lilla jag verkligen är en del av gänget på riktigt nu.
Jag är anställd på samma sätt som alla andra.
Det är jag som är ordinarie kökspersonal på min förskola. Jag "jobbar inte för någon" längre. Om jag är sjuk någon gång så är det någon annan som jobbar för mig.
Det har gått ett och ett halvt år sedan jag blev tillsvidareanställd, och det kan fortfarande svindla när jag tänker på det.
Känns som om jag ska vakna, och vara tillbaka där jag började. Som att det bara är en dröm.
Men det är ingen dröm. Det är verkligheten.
Fem år sedan livet gav mig min största belöning någonsin.
5 år.
TACK Piteå kommun Måltidsservice!
Grattis till årsdagen! Kanske skulle man söka sig dit när vi flyttar tillbaks?
DET ÄR ju bara så underbart att du trivs så BRA på ditt jobb.
Pite Kommun gjorde ett lyckokast då de anställde dig.
Fortsätt att trivas lika bra som du hittills gjort!
KRAM!!
Det är så härligt när man hittar sin plats i tillvaron! När jag blev lärare gjorde jag just det, hittade min plats i tillvaron, kom in i ett sammanhang och så vidare. Det är verkligen guld värt! De som alltid (eller så gott som alltid) varit inne i ett sammanhang kanske inte riktigt förstår exakt HUR viktigt det är... Men jag förstår precis hur du menar. Så grattis till årsdagen och till att ödet, slumpen eller något helt annat gjorde att du fick just den praktikplatsen du fick.