Julpanik
 
Så är vi då inne i "Stora julpyntarveckan".
Har verkligen märkt hur det blivit jul i så gott som alla fönster här runt omkring, och det är SÅ mysigt! Jag älskar det. Min absoluta favorittid på året.
Men samtidigt kan jag inte hjälpa att jag känner betydligt mer julpanik just nu än jag gjorde bara för någon vecka sedan, vilket har att göra med att Jag Också Vill Julpynta! NU! Jag vill julpynta NU!
Tyvärr är det ju så att jag fortfarande lever i en flyttkartong. Har inte fått något datum ännu för flytt till den tillfälliga lägenheten.
De pågående renoveringana är nämligen inte färdiga ännu, och jag skyller absolut inte på varken hantverkarna eller hyresvärden. Absolut inte deras fel. Att renovera mitt under pågående pandemi kan inte vara helt lätt, speciellt inte som restriktionerna skärpts mitt under processen. Att det tar längre tid är helt naturligt.
 
Men rent känslomässigt känner jag att det suger (för att använda ett ungdomligt uttryck haha).
Om jag enbart går på känslobiten så känns det just precis nu jobbigt att allt det här blev planerat så sent på året att min älskade jul är hotad.
Eller ja, inte själva julen då men ni fattar.
 
Måste säga att jag är otroligt nära att trots allt packa upp mina lådor igen, för att kunna julpynta lagom till första advent.
Att ta det extrajobb det innebär att "flyttpacka" två gånger bara för att få julpynta och göra lite mysigt.
Dock så, om jag skulle göra det, så lär det väl bli klart att flytta ut sakerna redan nästa vecka... Har liksom en historia i att Murphy gillar att jäklas med mig haha ;-P
Vad säger ni? Är det värt besväret och dubbeljobbet? Eller är det otroligt korkat att chansa?
Ja, jag vet att det är mitt beslut i slutänden. Men behövde bara få kasta ut frågan :-)
 
När jag är utomhus och går/kör förbi alla hus med alla ljusstakar och stjärnor i fönstren tänker jag att; Jajamensan! Det ÄR värt det.
Sedan kommer jag hem, ser alla lådor samt grejer överallt och så tänker jag: NO WAY! INTE värt det!
Sedan går jag in på sociala medier och översvämmas med adventspyntade hem, och så rullar det på.
 
Tills vidare får detta inlägg illustreras av julmys från tidigare år; närmare bestämt mitt hem från julen 2018 och 2019.
 
Försök skapa det ↑
 
...av det...↑
 
Era fantastiska kommentarer!
1

Hej Erica!
Förstår dina tankar och din känsla inför detta. Verkligen.
Så trist att du inte får detta gjort innan jul, som de ju sa. Tråkigt att det drar ut på tiden och att du inte ens egentligen vet om när det ska ske.
Som du säger, du bor i en flyttlåda nu, men du vill ha lite julmys. DET fattar jag. Kan du inte bara köra på enkla spåret? Typ, less is more. Packa upp dina eljusstakar och ställ dem i fönstret. Sedan kan du väl satsa på levande ljus kanske? Köpa en julstjärna eller ngn annan julblomma? Jag skulle inte gå all in med julen när hemmet är nerpackat.
Du får njuta av julen i fulla drag hos din mamma istället i år. OCH hos andra. Se det som en mellanjul i ditt eget hem. Allt är ju så knäppt och udda detta år att du får arkivera denna jul där.
Dina bilder från ditt hem tidigare jular är underbart fina.
Kram från mig!!

Svar: Tack! Ja, jag kan tyvärr inte tänka på annat just nu. Speciellt inte när jag är hemma. Däremot kan jag säga att jag i princip bestämt mig för att kasta tärningen och chansa. Jag kommer med typ 98% sannolikhet att faktiskt packa upp igen och julpynta. Sedan får jag ta extrajobbet som kommer med att packa ihop en andra gång. För det vänder sig i magen av tanken på att fira jul i det här kaoset.
Kommer förmodligen inte att vara så mycket i Hortlax heller den här julmånaden. Vi får i ärlighetens namn se hur det blir till och med på julafton. Det är tänkt att vi ska fira hos mamma och pappa, men jag tänker att allt beror på hur smittoläget ser ut. Jag är, med handen på hjärtat, livrädd för att bli sjuk just nu (även sådant som inte är Covid). Och jag blir mer och mer rädd, även om jag försöker att inte vara det.
Jag kommer jobba under jullovet. Sökte inte semester, då jag förra året insåg att jag tycker det är skitmysigt att jobba under juljouren. Är oftast väldigt lite barn, plus att allt är så filtrerat av julstämningen. Plus lite grann för att jag är så jäkla snål om mina semesterdagar. Har 8 dagar kvar, men är alltid alldeles för jäkla snål för att någonsin ta ut dem ;-) Därför vet jag inte än om jag kommer våga fira julafton tillsammans med andra människor, även om det är familjen. Vi bor ju inte tillsammans, vi är ganska många och flera av oss arbetar tätt omkring människor.
Men det är lite grann på framtiden fortfarande. Som du skriver; det ÄR ett udda år i år och vi kommer få arkivera det som ett sådant.

Och Tack! Vad kul att du gillar mina tidigare julbilder! De från förra året älskar jag också lite extra, eftersom det är första julen jag fick pynta "på" mina favoritmöbler.


Stora kramar! Hoppas ni hade en fin Thanksgiving trots Covidrestriktionerna, och att ni får en mysig Första advent imorgon :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Elisabeth
2

Vad trist att renoveringen blivit försenad! Fattar att du velar med julpyntet, men jag är nog inne på Annikas linje, pynta lite lagom för att få julstämning, men inte packa upp allt. Så gjorde jag en december för många år sedan, när jag skulle flytta någon vecka innan jul.

Så fina bilder från tidigare jular i alla fall!

Svar: Ja, det känns verkligen tråkigt med förseningen (även om den är förståelig med allt som pågår). Känns mest frustrerande att inte ha något datum för när jag kan flytta ner till tillfälliga lägenheten. Kan bli nästa vecka, kan bli nästa månad... Har ingen aning just nu.
Åh! Då vet du precis hur det är med att bo i flyttkaos mitt i julen! Det är verkligen jobbigt, speciellt när man älskar julen :-)


Och Tack! Vad roligt att du gillar mina tidigare julbilder! Hoppas du har en mysig första advent :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?