A h*ll of a view!
Så var det dags... del två av alla de bilder jag fotade under promenaden igår.
Som jag sa, och som ni ser, så kunde inte vädret varit bättre! Det är ju inget vi är vana vid den här hösten; därför hade det varit nära på kriminellt att stanna hemma efter jobbet.
Däremot vill jag förvarna om att denna bildbomb är massiv! Funderade till och med på att dela upp den och på så sätt göra tre delar. Men kom inte på något bra sätt att köra en brytpunkt som också skulle fungera bra i ett separat inlägg. Därför får alla resterande bilder samlas här.
Det här inlägget tar vid där det förra slutade, det vill säga när jag kommit fram till Djupviken.
 
Det här är för övrigt den promenadrunda jag och Lucky alltid gick när vi tog "den längre rundan". När man går "runt" tar den (i alla fall för mig) ungefär två timmar. Tillsammans med Lucky kanske två och en halv.
Går jag hela rundan med Canon tar det väl fem timmar... haha ;-D
 
Noterade en sak igår som jag inte riktigt tänkt på innan... och det var att så gott som alla hus längst den här sträckan (alltså längst ner på området) har stora fönster/panoramafönster. Dock INTE särskilt konstigt, med tanke på att...
 
...DETTA är deras utsikt!!! Hur fantastiskt?? TÄNK att ha denna utsikt från sitt hem.
Helt underbart. Och märker man en kväll att det är Norrsken är det bara att gå ut på gården med kameran... Låter som ljuv musik i mina öron.
Utsikten de har som bor i Stadstornet aka Snusdosan går inte heller av för hackor, men jag tror ändå jag skulle föredra att bo på det här sättet som på bilderna i detta inlägg. Inte mycket störande artificiellt ljus när man ska fota nattfoto.
 
Men om jag skulle kunna tänka mig flytta till Djupviken?
Nja... helt ärligt vet jag inte riktigt. Jag hade absolut kunnat tänka mig bo där, men tror inte det skulle vara mitt förstahandsval (trots att jag skulle få jäkligt nära till jobbet).
Tror mycket av det beror på att jag alltid önskat, om jag skulle köpa hus, att i så fall flytta tillbaka till Hortlax. Och det är ju faktiskt också en liten by med mycket landsbygd.
 
 
Låt inte det orange solljuset lura er; det var iskallt den kvällen!
Jag tog upp mobilen någon gång då och då för att kolla klockan, och det var nätt och jämt så att jag klarade att böja fingrarna för att hålla fast den. Nästa gång blir det VANTAR!
 
Följer man vattnet där till höger kommer man efter en stund till Norrstrand, där jag började min fotorunda.
 
Som sagt; bilderna ser varma ut på grund av solnedgångsljuset, men det är en stor fet lögn... ;-P
 
Djupviken ÄR ett mysigt bostadsområde. I alla fall den här delen av Djupviken. Vet faktiskt inte vad det klassas som... Förort? By? Samhälle? Något annat? Någon som känner till Piteå som vet? Är Djupviken en förort?
 
Igen... panoramafönster på nästan varenda villa längst denna promenadväg.
 
Men återigen; jag förstår varför!
 
Jajamen, som sagt... I närheten av stan hänger det fortfarande kvar finhöst.
De vackraste färgerna befann sig ju dock, typiskt nog, alltid på privat mark. Man vill ju inte direkt gå in på någons tomt och börja fota höstlöv ;-P
 
Är faktiskt inte helt hundra på var denna väg leder. Gick kanske tjugo meter längst den innan jag vände om och började gå tillbaka (solnedgångstiden började rinna ut för mig och Canon).
Dock tror jag kanske den leder till/förbi Räkstigen och de gatorna? Fick den känslan i alla fall. Vilket i sin tur betyder att jag nästan var tillbaka till jobbet, haha :-D
 
Känner mig verkligen tacksam över att jag, även om jag bor mitt i stan, har gångavstånd till sådana här vyer.
Jag älskar verkligen Piteå, och jag älskar Norrbotten! Även om jag klagar mycket över fulhöst och vinter skulle jag inte vilja bo någon annanstans permanent än just HÄR!
 
Sedan jag var här sist har de byggt om bron. Tror det var för att göra den säkrare för t.ex. gång -och cykeltrafikanter.
Dels är bron breddad, och det är lagt till en bred "trottoar" så att man ska kunna gå säkert över.
MEN jag upptäckte också att de skapat en VÄG ner mot vattnet, som liksom går runt brofästet. Man kan alltså gå under bron!
Allt jag kunde se framför mig vid denna upptäckt var "åh jisses! Det här är ju det perfekta stället att fota Norrsken på!"
 
Känner att all stress rinner av mig.
 
The struggle is real... Mellan mig och det sista solnedgångsljuset ;-)
 
Kunde inte låta bli att fota här. Den här bilden, den här vägen, väcker så mycket nostalgiska minnen att det gör ont i hjärtat.
När vi inte gick den långa rundan tog jag och Lucky alltid den här vägen. Tänk att det är 6 år sedan min lilla pälskling dog...
Saknar dig Lucky.
 
Fågelgatorna kan vi kalla vägarna på denna delen av Djupviken.
Kan nog kalla delen runt där jag jobbar för Fiskgatorna då haha... Räkstigen. Hummerstigen. Ostronstigen. Abborrgatan. Mörtgatan. Snäckstigen. Och så vidare :-)
 
I löööv it.
HAHA, kunde inte låta bli ;-D
 
Funny story när jag skulle ta den här bilden:
Tog upp kameran till ansiktet för att kolla in i sökaren.
Tyckte jag stod för långt bort, så jag började ta några steg framåt -fortfarande med kameran för ansiktet, som jag gjort många gånger.
Snubblade till i ett hål i marken jag inte sett (för att jag hade en kamera i ansiktet!)
Kändes som att jag stukade foten, plus att jag förlorade balansen och höll på att ramla raklång framåt.
MEN det första jag tänkte var inte ens "ajajaj", vilket ju brukar vara det normala...
Nej, min FÖRSTA tanke var "Nej Nej Nej! Kameran!"
 
Det gick bra och jag lyckades parera så att jag slapp ramla. Men tyckte bara det var lite intressant att min allra första tanke och reaktion låg på kameran och inte på det faktum att foten gjorde ont efter att ha trampat snett rakt ner i ett hål... :-D
 
 
Och så var jag tillbaka till bilen och strax efter det lade sig mörkret.
Stelfrusen men lycklig över att äntligen fått rasta Canon kom jag hem och öppnade Photoshop.
Den ursprungliga planen var egentligen att rensa ut köksskåp nummer 2 efter jobbet den dagen, vilket uppenbarligen inte blev av.
Det var dock totalt värt det! Rensa ut skåpet kan jag göra vilken dag som helst, men inte alla dagar ser ut (vädermässigt) som den här tisdagen.
 
Hoppas ni hade en lika bra dag igår som jag hade, och att onsdagen varit lika bra.
På återseende kära vänner!
Era fantastiska kommentarer!
1

SÅ sant, när det bjuds på finväder är det lika bra att passa på. Skåpen kan lätt vänta.
Jättefina bilder på jättefin plats.
Ja, att de där villorna har stora fönster kan jag lätt förstå med den utsikten. Underbart.

Tycker nog det är mest finhöst hos dig, trots allt. Björkarna är ännu vackra med gyllene löv. Björkar är fina alla årstider. DE är verkligen det.
Älskar det trädet.

jag vet, det är konstigt det där, när man ramlar eller gör sig illa är verkligen första tanken att kameran ska hålla. Eller mobilen, eller vad det nu är som åker iväg. Ens egen fot eller knä etc kommer i andra hand.

Ljuset så fint i dina bilder, och dina olika skärpedjup.

Ha nu en riktigt god natt!

Svar: Eller hur! Det ser ut som en krigszon är hemma (klassiskt flyttkaos ;-)) men en sådan vacker dag får kaoset vänta.
TACK! Vad roligt att du gillar min bildbomb här! Det ÄR verkligen fint på Djupviken. Utsikten för de som bor där längst med vattnet är verkligen perfekt.


Nja... uppskattningsvis har vi kanske 95% fulhöst. Jag hade bara turen av välja en sträcka där det ändå låg en del finhöst kvar. Vet inte riktigt varför de träden var så sena med att tappa löven. Kanske att de ligger så nära vattnet eller något. Vet inte.

Träden som syns på "andra sidan vattnet" på bilderna hade inga löv. Den orange färgen kom från solnedgången.

Håller med om att Björkar är fina. Och de är verkligen fina oavsett om de har gröna löv, gula löv eller kala grenar!


Och med kameran ja! Haha. Eller mobilen, som du skriver. Det är verkligen på dessa ting ens första instinktiva tankar finns när man snubblar/ramlar/håller på att ramla. Först efteråt noterar man foten... Oj, det gjorde visst ont. :-D


Återigen; stort tack för bildberöm!


Hoppas du får en riktigt fin helg! Kramar!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Elisabeth
2

Imponerande vyer, och vackert ljus! Det fina med småstäder (jag bor ju också i en sådan, googlade och kom fram till att våra städer är nästan lika små/stora) är att man har nära både till "stan" (låt gå för att utbudet såklart inte är att jämföra med större städer) och den riktiga naturen.

Svar: Ja, visst är det vackert! Jag skulle inte ha något emot att bo med en sådan utsikt.
Åh ja, då vet du precis hur det är att bo i en stad av den här storleken. Jag gillar verkligen småstäder; det är en speciell känsla. Och jag tror absolut att man är mindre stressad än när man bor i en storstad. Har visserligen aldrig bott i en sådan, men tror ändå jag kan säga att jag är en småstadsperson!

I en småstad som Piteå (och liknande) har man, som du skriver, nära till stan men ändå "naturen runt hörnet". Det bästa av två världar liksom :-)

Och precis som du skriver; utbudet är långt ifrån tillgången i en storstad. Men jag måste ändå säga att i alla fall i Piteå så finns "allt man behöver". Eller ja, det är väl såklart olika från person till person, men allting JAG behöver. Vi har ändå hyfsade shoppingmöjligheter, restauranger, biograf, matvaruaffärer i varierande storlekar, olika typer av fritidsaktiviteter både inomhus och utomhus o.s.v. Kan inte komma på något jag egentligen saknar. Förutom möjligtvis ICA Maxi ;-) Vi har Kvantum här, men jag hade hundra gånger hellre önskat att få ha Maxi ;-)


Tack för din kommentar :-D Hoppas du har en fin helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?