Helg, lön och världens bästa jobb
Happy Friday till er alla!
Hoppas ni haft en riktigt bra vecka, och om den inte varit så trevlig är den i alla fall slut nu :-D
För min del har den varit helt okej. En sådan vecka som varken känns som den gått extra snabbt eller extra långsamt.
Men oavsett vilket; NU är det i alla fall HELG. Och inte vilken helg som helst, utan LÖNEHELG! Även för oss kommunalt anställda som har lön den 27:e. Det är ju dock på söndag, vilket betyder att det rullat in ett x antal sköna tusenlappar på kontot redan idag.

Nog tror jag man kan säga att hösten peakar just nu. Vi är inne i den mest färgsprakande delen av årstiden, och vad jag än tycker om hösten så finns det ingen VACKRARE tid på året.
Visst, min favorit våren är fin. Men det är min favorit snarare för känslan av att allt slår ut.
Sommaren är... ja, sommaren. Sköna semestertider.
Vintern är bara tråkigt monokrom, även om winter wonderland kan vara rätt kul att fota ibland.
Men INGEN årstid är VACKER såsom hösten är VACKER!
Ni som följer mig på Instagram känner garanterat igen vyn på bilden ovan. Idag fotade jag den med Canon istället för mobilkameran. Visst är färgerna fantastiska!!
Ni som följer mig på Instagram känner garanterat igen vyn på bilden ovan. Idag fotade jag den med Canon istället för mobilkameran. Visst är färgerna fantastiska!!
Överlag skulle jag säga att naturen just nu består av ungefär 75% höstfärger.
När jag kör vägen mellan mitt hem och jobbet - Norra ringen och Långskatavägen - så skulle jag säga att 99% av alla träd är gula eller röda. Mest gula, då det är Björkar.
Det gröna längst den sträckan respresenteras av Tallar, vilka ju alltid är gröna.
Det gröna längst den sträckan respresenteras av Tallar, vilka ju alltid är gröna.

Annars har det faktiskt varit en väldigt soft dag, måste jag ändå säga.
Till och med gårdagen kändes lugn och skön, trots att det finns en anledning till att torsdagar INTE är min favoritdag. Det är varuleverans, vilket gör att allting liksom känns extra stressigt. Men just igår kändes det lugnt på något sätt. Så jag klagar inte :-)
Kaaan eventuellt bero på att jag hade en så bra vecka med salladsförberedelserna. Hade lyckats göra så pass i början av veckan att det räckte att bara "fylla upp" i grönsakskantinerna.
All sallad går det naturligtvis inte göra i förväg på det sättet, men typ vitkålssallad, morötter o.s.v. Det går så bra att göra en rejäl mängd under måndagen, för att sedan förvara det i kylen några dagar.
All sallad går det naturligtvis inte göra i förväg på det sättet, men typ vitkålssallad, morötter o.s.v. Det går så bra att göra en rejäl mängd under måndagen, för att sedan förvara det i kylen några dagar.
Vitkål och rödkål - speciellt om man gör den s.k. Veckosalladen - håller sig ju en vecka. Det är nästan så att exempelvis vitkålssallad är BÄTTRE när den stått ett par dagar än när den är nygjord.


Superdupergod bönsallad med grönkål jag gjorde den här veckan.
Den var verkligen fantastiskt god!

Jag hade kameran med till jobbet just idag endast för att jag fått i uppdrag att fota bilder på de lokalproducerade grönsaker vi haft den senaste veckan (alltså från ett ställe direkt här i Piteå istället för att beställa via Svensk cater). Älskar att få fotouppdrag på jobbet :-D
Bilden här ovanför hör dock inte till det uppdraget. Det är bara en random bild på det lilla tilltugg jag gjorde till melliset idag; kaneläpplen.
Det andra i byttorna är som ni ser gurka och tomat till mellismackorna.
Det andra i byttorna är som ni ser gurka och tomat till mellismackorna.

Och så nästa veckas skolmatsmeny.
Helt jäkla sjukt att det är VECKA 40 nästa vecka! Var tusan tar tiden vägen egentligen???
Jag menar; det var ju NYSS vecka 32, alltså första veckan efter sommarjouren och semestern.

Arbetsveckan avslutades med att jag fick städet jag brukar få ta ibland.
Men man kan säga såhär: Det är då rakt ingen som helst uppoffring. Dels är det en otroligt lättstädad avdelning, och dels är det en av förskolorna som för mig är lite som att "komma hem".
Följde med hit och städade under hela mitt första köksår, alltså då när jag hade praktik.
Och NU skriver vi alltså helg. Lönehelg (alltid värt att påpeka ;-))
Hoppas att ni får en lugn och skön helg. Eller en aktiv, social eller hur ni än vill fira veckans två sista dagar.
Vi syns! Vi hörs! Vi ses!
Åh bönsalladen med grönkål såg så god ut! Kan man få receptet?
Härligt Erica!
Vilken god mat du gör på förskolan. VILL ha ALLT på menyn. Vilken skillnad på hur det var då jag jobbade på dagis på 80-talet och all mat var halvfabrikat.
Inte heller en chans på den tiden att barnen och personalen hade två val om dagen.
Numera har det verkligen blivit bättre i köken på förskolan. Vad betalar förresten personalen om de vill äta på jobbet??
Vad dricker barnen? Vatten? Mjölk? Fler val?
På fredagen har du skrivit ett vego-alternatviv, pulled ... Men jag kan inte se vad som är pulled. Vad är det du skrivit där? HAHA, nyfiken.
KUL med fotouppdrag på jobbet, Erica!!!
YAY!!
Tänker göra din grönkålssallad också. MUMS!!!!
KRAMAR