Årets första vårblommor
Hejsan!
Först och främst vill jag bara passa på och TACKA er alla för lojaliteten gentemot min blogg. Jag har inte jättemånga läsare, men ni ska veta att ni som fortfarande kikar in här... Jag ÄLSKAR er! Och jag är så otroligt tacksam över att ni finns!
Jag är nämligen plågsamt medveten om min usla uppdatering.
Inte en ursäkt, men en förklaring är att jag alltid numera är så extremt trött när jag kommer hem från jobbet. Alltså under vardagskvällarna.
Senaste tiden har jag lämnat hemmet runt 6 på morgonen och kommit hem ca klockan fem på eftermiddagen. Då ska det fixas mat och andra sysslor. Har då och då försökt sätta mig vid datorn för att fixa med bloggen, redigera någon bild eller skriva något i Word. Men så fort jag börjar koncentrera mig på skapande får jag bokstavligen ägna all energi till att bokstavligen hålla ögonen öppna.
På sin höjd kan jag kolla en stund på något lättsamt på Youtube eller diverse streamingtjänst. Efter det däckar jag.
Och nej, det är inget fel på mig. Det är inte heller brist på ljus som är problemet -likt under vintern. Utan det handlar helt enkelt om att jag tar ut mig så mycket under dagarna och har så långa dagar hemifrån.
Det går över.
 
MEN igår (söndag) lyckades jag faktiskt ta mig iväg en liten stund till Furunäset, där nere vid Kärleksstigen (promenadstråket längst vattnet).
Canon fick hänga med, och planen var lite halvt att dokumentera hur det ser ut just nu och halvt hade jag hoppats på att Blåsipporna hade hunnit börja blomma.
Det sistnämnda visade sig vara lite för tidigt. Den äng av Blå -och vitsippor som huserar där hade inte gett sig till känna än.
DOCK hittade jag några stackare längst strandkanten. De var fortfarande väldigt små och halvt utslagna, men det ÄR alltid en fantastisk känsla när man hittar årets första vårblommor :-D
 
Däremot kunde jag bara ta mig en bit längst stigen. Hade nämligen varit så osmart och tagit lågskor (vita i tyg, hm...) och efter en bit in på stigen kom jag till ett område där snön inte hunnit smälta.
Fel skor = vände om och strosade tillbaka mot bilen.
 
Denna fototur skedde under kvällen (runt åttatiden), så solen hade hunnit börja gå neråt. Detta betyder, som ni ser, att ljuset var helt underbart!
Gyllene timmen indeed!
Just nu blir det faktiskt inte mörkt förrän vid 21-tiden på kvällen! Känner att jag ler från öra till öra bara av att skriva den meningen!
Vi är sanneligen på rätt sida om både vinter -och sommarsolståndet!
Det har också verkligen smält bort så ljuvligt mycket snö senaste tiden! Jag älskar våren; jag verkligen ÄLSKAR den! Utan konkurrens är det min absoluta favoritårstid!
 
Men... innan jag skriver en hel roman tänkte jag att vi helt enkelt sätter igång med bildvisningen av ett gäng helt färska bilder från Piteå.
Fotade, som sagt, igår; Söndagen den 18 april 2021.
 
Årets första vårblommor. Några små, ensamma Blåsippor.
 
Gyllene timmen in my ♥
 
Här tog det stopp. Vet att snön ser ganska packad ut, men jag hade vita lågskor i tyg, så vågade inte chansa. Vill inte dra på mig någon förkylning genom att gå omkring med blöta fötter i april.
 
Här brukar det digna av både Blåsippor och Vitsippor när den säsongen sätter igång. Och DET är förmodligen inte långt borta nu!
 
Classic April på mina breddgrader.
 
Måste faktiskt erkänna, även om det är lite genant, att jag trots allt inte skulle våga ta mig hit på kvällar och nätter. Jag skulle aldrig åka hit på Norrskensjakt, även om det förmodligen är ett toppenställe för sådan fotografering där nere vid vattnet.
Tyvärr är det så att jag fortfarande tycker den stora vita byggnaden (till höger på bilden) känns läskig. Och lite creepy. Trots att den idag är hotell och företagsland.
Allt jag kan tänka på är Furunäsets fricking historia. Ni vet; mentalsjukhuset.
Om väggar kunde tala... Ja, då skulle jag INTE vilja höra vad just den byggnaden hade att säga! Aldrig i hela livet!
Alltså... allt som hänt med så många människor innanför de där stenväggarna...
Nej, nu måste jag lämna de tankarna. Trots att jag försöker hindra dem, så lever mitt huvud sitt eget liv varje gång jag åker förbi där som sagt.
Är i alla fall glad över att det gjordes något bra av stället efter nedläggningen, istället för att bara låta det stå som ett stort, övergivet monument över tiden som var.
 
 
Nej, nu ska jag (sent omsider) sätta mig och svara på de kommentarer jag fått under mina senaste blogginlägg.
Vi hörs, kära vänner!
Era fantastiska kommentarer!
1

Vilka vackra bilder, vacker väg och ffa vackert LJUS!
Det syns verkligen att det är vår.
Älskar bilden med björkarna, nummer 4. SÅÅÅÅ vacker!!
En härlig plats att fota på, Erica. Jag skulle inte heller åka till en sådan plats en mörk kväll. Jo med sällskap, men inte ensam.
För mörkrädd för det.
VISST, det är ngt alldeles speciellt kusligt med just gamla mentalsjukhus. Där bara måste det ju spöka eller hur??
Fascinerande det också.

Kramar!

Svar: Tack! Vad kul att du gillar dem. Ber även om ursäkt för de uteblivna svaren på dina tidigare kommentarer. De kommer, jag lovar. Har som sagt inte haft någon energi över till bloggen de senaste tiden. Tänkte också läsa ikapp det jag missat på din blogg.

Jepp, nu börjar det vara vår på allvar. Imorgon sägs det ska snöa dock... Nåja, som sagt så "tar den ju i alla fall bort den gamla snön" :-)

Kusligt ja! Usch för sådana ställen. Fascinerande, men läskiga. Jajamensan att det spökar på Furunäset. Har det för att "Det okända" (eller vad nu det där programmet heter) har varit där. Även Laxton Ghost Sweden (spökjägare på Youtube) har besökt stället.
Furunäset byggdes någon gång under 1800-talet (kan inte årtal på rak arm) och hade tydligen hela norra Sverige som upptagningsområde... Och tydligen så lades det ner för gott 1987. Numera är det hotell och företagsstad (kontor för en massa olika företag).

Tack för din fina kommentar, och ha det toppenfint!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Ullis
2

Jag och mitt dåvarande jobb på OP på PÄS var där på rundvandring med Morgan Stenberg 2018. Vi var nere i källaren, och både jag och flera med mig hörde konstiga ljud nere i källaren. Vi fick komma ner i stormkällaren, där de låste in stökiga patienter. Kan rekommendera en rundvandring med Morgan Stenberg där om du får möjlighet till det.

Sen jobbar maken där på Furunäset och han skulle ner i jobbets förråd och då hördes mysko ljud som han lyckades fånga på bild.

Nu senast var jag nere i källaren när jag jobbade en kort tid hos Gnido som har sitt säte i källaren där. Huuuu, läskigt att vara där nere i källaren.

Svar: Usch! Vad läskigt! Nej, tyvärr skulle jag inte våga mig på någon rundvandring på det där stället, även om det faktiskt låter intressant. Jag håller mig hellre borta. Är nämligen lite udda; jag brukar inte få så mycket mardrömmar efter något läskigt. Däremot blir jag typ paranoid på dagarna...
Kan verkligen tänka mig att det är skrämmande att gå omkring i de där källarkorridorerna. F*n vet vad som har hänt med hur mycket människor där... Yikes!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Elisabeth
3

Vilket fantastiskt ljus, helt underbart! Så fina blåsippor, och dessutom tycker jag att det är något speciellt när snön ligger kvar samtidigt som det finns vårblommor. Så blir det sällan här ner i söder.

Svar: Ja, ljuset var verkligen underbart den kvällen. Och jag får alltid så mycket energi den här tiden då jag inser att det "fortfarande är ljust klockan 21". ÄLSKAR våren! Förstår att vårblommor och snö inte samexisterar så mycket hos er i söder. Det är ganska otroligt egentligen hur avlångt Sverige faktiskt är! Dock önskar jag att snön försvann helt här också betydligt tidigare.
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?