Femton grader inne
 
God kväll på er kära vänner!
Så var det dags för del 2 av den här mastodontkavalkaden av bilder.
Idag har faktiskt varit en ganska lugn dag. Den har rullat på utan missöden, vilket känns ovanligt just nu ;-P
 
Vädermässigt har det också varit rätt lugnt de senaste dagarna. I helgen kan man nog till och med säga att det var det "perfekta vintervädret". Inte extremkallt men ändå tillräckligt kallt för att vintervärlden som bildades efter snöstormen skulle hålla sig. Det var runt 10 minusgrader.
I mitt tycke hade det kunnat vara runt fem grader, men jag tänker inte klaga.
Dock kan jag känna att en orsak till att jag verkligen inte gillar sträng kyla - eller kyla överhuvudtaget - är att jag inte kommer undan den någonstans. På vintern när siffrorna letar sig ner till under -10 grader blir det så otroligt kallt i min lägenhet. Till och med JAG fryser, och de som känner mig vet vad jag menar med det...
 
Innetemperaturen här hemma ligger på runt 15-16 grader när det är minusgrader ute.
Och ja, jag vet att man inte riktigt ska gå efter en termometer som står på fönsterbrädan.
Men jag har faktiskt haft en annan termometer upphängd längre in i lägenheten; i alkoven, så absolut längst in. Där visade den 20-21 grader.
KÄNSLAN här hemma känns dock mer som 15. Jag fryser, och jag är en sådan person som aldrig fryser.
Kan dock inte kontakta hyresvärden angående just detta.
Det är en jättebra hyresvärd när det kommer till när man gör felanmälningar, men jag förstår inte vad de skulle kunna göra i det här fallet.
Om de kollar tempen mitt i lägenheten (tror ju inte sådant kollas vid fönsterna) så kommer den ju visa 20 grader...
Kanske måste åka förbi någonstans och köpa en extern värmefläkt imorgon efter jobbet.
För det här går inte. Jag kom hem för två timmar sedan, och jag har fortfarande inte fått upp värmen i kroppen. Sitter här med min fleece fortfarande på.
Eller så bosätter jag mig nere i tvättstugan; där nere/inne är det riktigt varmt och gosigt ;-)
 
Oavsett vilket så är det i alla fall vackert. Det måste jag erkänna.
Slutar babbla nu och bjuder istället, som sagt, på del två av söndagens bilder.
 
 
Vackert men bitande kallt.
 
Era fantastiska kommentarer!
Ullis
1

Så olika det kan vara, vi har det alldeles FÖR varmt här borta hos oss. Maken sover bara med påslakan och jag har fått byta till ett tunnare täcke. Elementen är avstängda, men ändå är det varmt.

Svar: Åh! Det låter som ljuv musik i mina öron :-D Förstår självklart att för varmt inte heller är kul i längden, men just nu tar jag gärna en del av det! Jag vill helst kunna ha på mig endast en stor T-shirt när jag är hemma. Inte flera lager kläder, inklusive en fleece. Men det kanske blir bättre senare, när fönsterna är bytta :-)


Ha en fin fortsatt vecka!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Eva i Dalarna
2

Jamen hudå, det värsta som finns är väl att frysa! Hoppas dey blir bättre för dig när du får fönstren bytta.
Bilderna är sagolika. Vintern kan verkligen vara vacker, särskult på bild! Vi har fått en del snö här också.

Svar: Eller hur! Frysa inomhus är det värsta! Inte kul ute heller, men det känns inte lika illa. Man vet ju (oftast) då att man faktiskt kan gå in och värma sig. Men när man inte ens kommer ifrån det inomhus... Tror också det blir bättre med nya fönster. Dessa är i alla fall treglas, MEN de är väldigt gamla och slitna. Så jag tror det blir bra med nya :-)

Ja, det har verkligen kommit snö i princip i hela Sverige den senaste tiden. Till och med i Skåne. Brukar typ vara det första landskapet jag tänker på i det här fallet, eftersom det är så ovanligt att det faktiskt snöar där.
Roligt för alla som gillar snö :-) Tråkigt för alla oss som föredrar sommaren, haha ;-P Eller, jag kan också tycka det är lite mysigt och fint med snö, men det hade räckt med en tredjedel av allt som kommit nu.

Hoppas du har en fin helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Elisabeth
3

Snö gör sig helt klart bäst på bild. ;-) Min lägenhet är varm och skön, behöver sällan ens ha på elementen. Men dels är utetemperaturen lite annorlunda här än hos dig, dels är jag van hemifrån mina föräldrar att ha på mig mycket kläder på vintern. När jag var hemma i vintras hade jag luvtröja + ylletröja, och naturligtvis även raggsockor. Så behöver jag dock INTE gå runt hemma hos mig. (I en av lägenheterna jag bodde i i Göteborg kom det in så mycket kalluft från fönstren att jag var tvungen att "täta" dem med handdukar och vända på mig i sängen så att jag hade fötterna åt fönsterhållet, haha!)

Svar: Håller helt med dig! Snö är bäst på bild. Och genom fönster. Inte när man måste bege sig ut med bilen på oplogade vägar.
Åh! Så härligt det låter med temperaturen i din lägenhet. Önskar det var samma här.
Dock låter den lägenheten i Göteborg inte kul! Verkligen inte okej att man ska behöva täta fönsterna med handdukar för att det inte ska dra. Hoppas den hyresvärden bytt ut fönsterna sedan dess. I sitt eget hem ska man inte behöva frysa.
De behöver såklart inte hålla typ 25 grader i lägenheterna, men jag kan tycka att i alla fall 20-21 grader är rimligt som standard.


Hoppas du har en fin helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

4

Att frysa i sitt eget hem är det värsta som finns närapå. DET är nästan tortyr för mig.
HEHE.
VILL inte frysa hemma och inne. Har tempen på ca 22 grader under vintern. Lite kyligare på sommaren.
När vi bodde i vår förra lgh, som låg i McLean (10 min med bil fr Reston) hade vi IS på fönstret inomhus i vårt sovrum. Det fönstret låg mot norr. DET var hemskt. HEMSKT, liksom en isbark på rutan hela vintern lång.
Enkelglas, bara en sån sak. Här där vi bor nu har vi dubbelglas (tack och lov).
15-16 grader inne på dagen är bara inte OK. USCH.

MEN dina bilder är underbart fina!! VILL bara hoppa in i dem och vara där. Tror jag skulle trivas så in i bomben bra med ditt klimat på vintern. Min bror flyttade ju upp till Umeå för många år sen (fr Sthlm) HAN älskar det!! Njuter av riktiga vintrar och ordentligt med snö och kyla. Jag är som han. han är yrkeschaffis, så han brukar skicka bilder på vägar han kör på.
nej, jag skulle älska att bo där du bor under vintern.
Älskar ljuset i dina bilder!!

Kramar!

Svar: Håller SÅ med dig! Att frysa i sitt eget hem är bland det värsta! När jag är hemma vill jag kunna mysa runt i typ endast en stor T-shirt. Oavsett vilken årstid det är ute. 22 grader låter perfekt! Vet inte exakt hur deras temp brukar ligga nu, men mina föräldrar har alltid haft typ 25 grader inne.

Is på insidan av fönstret! Usch! Låter som en mardröm! Verkligen inte ok det heller!
Som nordbo känns det verkligen så främmande att det ens byggs hus med englasfönster. Eller ja, jag förstår ju naturligtvis det här med olika klimat. Förstår ju förstås att det kanske inte behövs mer i typ sommar-året-runt-klimat. Men som sagt; det känns verkligen främmande. Tror inte det byggs något hus här överhuvudtaget med enkelfönster. Minst tvåglas.
Skönt att ni har tvåglasfönster i ert hus nu i alla fall :-)
Jag har treglasfönster här i min lägenhet. De är dock väldigt gamla och slitna, så är säkert därför som det börjat dra från listerna. Min hyresvärd har dock planer på att byta ut fönsterna här i huset, när renoveringarna är klara. De håller ju som sagt på med vissa lägenheter (min snart, yay!) samt renovering av trapphuset. Men efter det förstod jag det som att fönsterna står på tur.

Vad kul att du gillar vinterbilderna! Ja, DU skulle verkligen trivas som fisken i vattnet att få ta dagliga promenader här just nu. Det är precis som du vill ha det; mycket snö och kyla som biter tag i hela ansiktet.
Kul att du får snöbilder av din bror. Ja, Västerbotten har verkligen varit hårt drabbat under dessa veckor. Värre än oss. Kan tänka mig att han får en hel del väldigt snöiga bilder om han är yrkeschaufför.
Pappa har samma yrke. Han jobbar inom renhållningen och kör containers. Och min morbror är busschaufför.

Jag tror också du skulle älska att bo i detta klimat. Ni kanske får ta och göra ett sådant 1-årsprojekt framöver någon gång; hyra ett hus här uppe och bo här under ett (1) år. Med alla femtioelva årstider här... :-) Någonstans runt Umeå kanske, så har ni nära till din bror med familj :-)


Ursäkta för sent svar, men hoppas du har en fin helg!
Kramar!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Eva i Dalarna
5

Men det har inte kommit särskilt mycket snö i Skåne, åtminstone inte i Lund, där jag har en dotter. Och den som kommer försvinner så fort. Men det regnar där istället och det är ju ints lika kul för barnen.

Svar: Nej, menade inte att det kommit snö i mängder där som det gjort i andra delar av landet. Menade bara att jag sett en del snöiga bilder från just Skåne den senaste tiden, på lite olika konton. Bland annat lade en gammal klasskompis upp lite "småsnöiga" bilder för ett tag sedan. Vet inte exakt var i landskapet hen bor, men någonstans i Skåne. Men förstår ju naturligtvis att den snö som faller där inte stannar länge. Tyckte bara det kändes så ovanligt att se vita bilder därifrån :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?