I denna ljuva sommartid
 
Sju arbetsdagar kvar till semester.
Nu.Är.Det.Nedräkning.På.Riktigt!
Känns så sjukt, med tanke på att det också känns som nyss vi gjorde vårt bästa för att ta oss fram i en viss januaristorm.
Känns som det var nyss jag tänkte, varenda gång jag satte mig i bilen, att "Åååh! Vad jag längtar till den tiden det bara är att sätta på sig ett par skor och gå ut".
Nu är vi där.
Inga fruktansvärda vinterkläder. Ingen motorvärmare. Inga klumpiga vinterskor. Inget skrapa och sopa bilen innan man kan köra iväg. Inget skotta parkeringen. Bara en tunn sommarklänning och ett par gympadojjor.
Life is beautiful. It really is. THIS time of the year, at least ;-)
 
Sju arbetsdagar.
En och en halv vecka.
Sedan har jag 35(!) sovmornar efter varandra :-D Fem veckor av välsignad ledighet.
Däremot måste jag erkänna att jag fortfarande blir lite stressad av tanken på semester -alltså att vara hemma i en månad. Tror mycket av det beror på att min hjärna fortfarande till viss del förknippar hemmaliv med arbetslöshet och "du måste skicka in det och det för att ha rätt till pengar". Typ aktivitetsrapporter till AF, underlag till a-kassa, en hel tjivo med olika papper för rätten att få söka försörjningsstöd...
Det har gått sex år, men tror min hjärna som sagt fortfarande är lite grann i F-stödsmode.
Det här blir min tredje betalda 5-veckorssemester, och det känns verkligen sinnessjukt underbart! Man kan verkligen koppla av på ett helt annat sätt när man har riktig semester än om man är hemma under sommaren pga att man inte har ett jobb.
Man är ju hemma i båda fallen, men skillnaden i avkoppling är sannerligen markant!
Plus att man ju faktiskt får en högre lön den månaden, aka Semesterersättning. Ljuva ord.
Om man nu inte sökt och fått semesterväxling förstås. Då får man ju samma vanliga lön, men å andra sidan får man vara ledig fler dagar.
Dessutom fick jag drygt 2000 tillbaka på skatten i år. Kom in på kontot nu i juni. Så igen; Livet leker.
 
 
En vissen midsommarstång kvar sedan helgen.
 
Urtypen av svensk sommaridyll.

Midsommaräng.
 
Och Hundkex har sin givna plats i den idyllbilden.
 
Gärdesgårdar alltså 😍
 
Kan man bli annat än lugn i själen av att befinna sig på en sådan här plats? Speciellt på kvällen när det inte är så mycket aktivitet och människor överallt.
 
En idyllisk (ja, jag tjatar om det ordet) Emil i Lönneberga-värld.
 
Någon som förstår än varför denna plats är populär för bröllopsfotograferingar...? ;-)
 
 
Sedan, på vägen hem, körde jag förbi jobbet eftersom det där i närheten också växer en massa blommor. Så bilderna i resten av inlägget är fotade där och inte i Svensbyn.
 
Jobbet... ↑ Kändes lite underligt att köra den vägen vid halv tio på kvällen, måste jag säga ;-P
 
Där bakom träden är också ett väldigt mysigt villaområde, där jag absolut kunde tänka mig bo. Hummerstigen.

 
Som ni märkt (och ni som följt mig länge vet) har jag otroligt svårt för det här med "kill your darlings".
Det ultimata efter en fotopromenad skulle vara att jag valde ut kanske de tio - kanske femton - bästa bilderna för publicering här på bloggen. Det skulle tillföra mer kvalitet tänker jag. Jag behöver ju faktiskt inte braska på med sådana här milslånga bildbomber varje gång.
Men Kill your darlings är tydligen inte min grej.
70 redigerade bilder blev det totalt från denna kväll. Har ändå fått ner det från drygt 200 bilder på minneskortet, men det är enbart för att jag eliminerat de "platta" tråkigaste bilderna, de ofokuserade och de som basically är så lika andra bilder att de praktiskt taget är kopior.
 
Hoppas ni har det bra i sommarvädret allla kära vänner!
På återseende!
Era fantastiska kommentarer!
Elisabeth
1

Vilka fantastiska foton! Mig gör det inget att du visar många bilder när de är så fina. :-)

Härligt att det snart är dags för semester för dig. Har du några speciella planer, eller ska du mest vara hemma? Det är ju ärligt talat rätt skönt det också...

Svar: Tack! Vad roligt att du gillar bilderna, och vad roligt att höra att du gillar mina mastodontinlägg av bilder. Som jag skrev; "kill your darlings" verkar inte fungera för mig trots envisa försök ;-)
Jaaa! Snart semester!! I skrivande stund 5 ynka arbetsdagar kvar. Det ska dessutom vara snudd på inga barn på fsk den här kommande veckan. Som det såg ut i fredags runt 9-12, men det kan alltid bli så att det faller bort någon. Något barn som blir sjuk eller bara oplanerat ledig. Plus att jag är färdig med storstädningen på den andra förskolan, så det blir lugna gatan sista veckan.
Har inga specifika planer för året semester. Blir förmodligen hemmaliv i vanlig ordning. Jag behöver VERKLIGEN vila upp efter den senaste terminen, känner jag.
Men kanske blir det att utforska min lilla hemkommun lite grann. Kanske uppsöka någon av vandringslederna, och se hur fotovänliga de är :-)
Du då? Har du några speciella planer för resten av sommarlovet? Har du åkt hem till dina föräldrar, eller är du kvar i din stad?
Hoppas du får en toppensommar i vilket fall som helst!
Ha det fint!!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Elisabeth
2

Skönt med lugn vecka innan semestern! Lite så är det även i skolan; veckan efter att eleverna har slutat blir mest en vecka då saker ska avslutas och man städar bland alla papper.

Jag har inte heller några direkta planer - hade eventuellt tänkt träffa en kompis i Göteborg, men jag vågar nog inte chansa p.g.a. Corona. Så det blir att vara i mina föräldrars trädgård (där jag befinner mig nu), promenera och bara slappna av. Känner som du, jag behöver verkligen vila upp mig den här semestern, och då är det nästan bra att inte ha för många planer.

Svar: Härligt att ni också får ha det lite lugnt på jobbet sådär precis innan semestern. Tycker det känns lite grann som att både kropp och hjärna får börja varva ner lite grann redan innan semestern startar och därmed går inte halva tiden åt till att "komma ner i varv" så att säga. Och så skönt det är att hinna få undanplockat och städat bland allt gammalt "skräp" som ligger kvar från året, och på så sätt starta helt nytt och fräscht efter ledigheten. Samma känsla som man hade när man själv gick i skolan och köpte nytt skolmaterial sista veckan på sommarlovet.

Förstår att du också behöver den här semestern för vila. Vi får verkligen passa på, så att vi orkar hela nästa läsår.
Och ett mer normalt liv håller ju på att fasas in i samhället mer och mer just nu, så kommande läsår blir säkert lugnare. Vi får hoppas på det.
Men först ska vi som sagt ha en massa ljuvliga veckor av obruten och underbar ledighet! Och måååånga sovmornar :-)

Ha det toppenfint!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?