Snö i juni och benen fulla av myggbett
Jahopp! Goddagens kära vänner!
Se där; en av mina sällsynta uppdateringar. Men jag vill verkligen bara blogga när jag har bra content, och då blir det lätt såhär. Är ju inte som att jag jobbar som Influencer direkt. Hellre kvalitet än kvantitet, säger jag helt enkelt.
Okej, visst blir det lite sisådär med det också mellan varven, men ni fattar poängen :-)
 
Det här har sannerligen varit en OTROLIG slutet på maj/början på juni! Sol och sommarvärme deluxe!
Jag menar; de senaste dagarna har min termometer visat 23-25 grader på morgonen innan jag åkt till jobbet -alltså vid 6-tiden. Och ja, jag är medveten om att jag har termometern på vad som är husets solsida på morgonen (skuggsida resten av dagen), men ändå. Det ger minsann glädje till trötta mornar.
Däremot hade vi faktiskt ett åskoväder här för ett par timmar sedan. Sol och värme hela dagen, och så preciiiis i samma stund som jag skulle åka till arbetsplats nr 2 öppnade himlen sina portar... Det ÖSTE ner. En tvättäkta åskskur.
Och nu, i skrivande stund, är det sol och blå himmel igen. Man kan tro det är april, haha :-P
 
MEN i söndags - vilket detta inlägg var tänkt att handla om - visade sig Sverige ifrån sin allra bästa sida, minst sagt.
Nationaldagen bjöd på strålande sol och en bit över 20 grader. Kommer inte ihåg exakt, men varmt var det.
Så tråkigt dock att den 6:e var en söndag i år = ingen extra ledig dag.
Däremot kan vi ju se det såhär:
1. NU kommer det att vara flera år framöver då nationaldagen är en vardag.
och
2. Vi (i alla fall vi som arbetar kommunalt) har ju faktiskt en ledig dag innestående. När den 6 juni infaller en helg har vi rätt att ta ut en valfri annan dag ledig istället. Som då alltså inte tas från semesterdagarna, utan det är specifikt en kompensationsdag för nationaldagen.
När jag tar ut min? Eh... vi får väl se om jag gör det ;-) Tog inte ut min sådan dag förra året. Men å andra sidan saknar jag den inte direkt heller.
Jag vill helt enkelt inte missa dagar på min arbetsplats, och det är ju ändå så relativt kort tid kvar tills fem veckors semester.
Det går ingen nöd på mig (förutom att jag så innerligt BEHÖVER min sammanhängande fem veckors ledighet nu).
 
I alla fall så åkte jag och Canon ut en sväng tillsammans i söndags. Kunde ju inte låta bli när dagen bjöd på sådant väder.
Blev ingen längre tur, utan körde på säkert kort och åkte först ner till... eh, vad heter det egentligen?... båthamnen nedanför Öholmabron. Mellan Bergsviken och Hortlax. Ni kommer känna igen motiv därifrån på bilderna här.
Efter det styrde jag bort mot Furunäset för att dokumentera lite nere vid Kärleksstigen. Ni vet, där jag var för bara någon vecka sedan och fotade Vitsipporna.
 
Så eftersom detta blir en mastodontbildbomb tror jag att jag börjar avrunda texten nu.
Enjoy!
 
Tänkte att jag startar med denna bild, vilken jag inte kunde låta bli att föreviga. Ja, jag hittade en ynklig liten snöhög som envist klamrade sig fast i värmen. Känns ju minst sagt liiiite udda med snö i 25 graders värme i juni...
Måste dock disclaima att det ÄR ändå ovanligt även här uppe hos oss.
Visst, det är inte ovanligt med snö första halvan av maj, men i juni brukar allt ändå ha smält bort.
Gissar att detta beror på de enorma snömängderna denna vinter, samt att våren generellt var väldigt kall.
Men lite kul är det ändå att lyckas få en sådan bild ;-)
 
Den här parkeringen var FULL med människor som höll på att sjösätta sina båtar (och allt vad de nu gjorde). Nu är verkligen den säsongen igång!
 
Häggen blommade för fullt. Doftade ljuvligt!
 
Och Björkskogen i försommarskrud...
 
Missade fokus lite, men bilden får vara med ändå på grund av LJUSET!!
 
Och så har vi kommit ner till Kärleksstigen; Furunäset.
 
Lite tätare växtlighet än sist, kan man lugnt säga :-)
 
När jag ser dessa bilder kan jag rent utav HÖRA och KÄNNA alla mygg!!
Det verkar bli ett jäkla MYGGÅR i år. Under den relativt korta stunden jag var och fotade hann mina ben bli alldeles uppätna av mygg. Literally.
Jag har stora, kliande myggbett över hela benen för tillfället varav har kliat sönder hälften av dem redan.
Svensk sommar ser ju faktiskt otroligt vackert ut på bild, men vetskapen om vad man genomlider ;-P för att fota dem... #hatamygg!
Men jag är i alla fall tacksam för att vi (PEPPAR PEPPAR PEPPAR!) hittills klarat oss från Fästingeländet.
Visst, de börjar komma hit upp också -men det finns inte på långa vägar lika mycket som söderut i landet.
Nu skriker jag PEPPAR PEPPAR igen; men jag har aldrig haft en fästing under mina 37 år i livet.
Under min uppväxt fanns de inte här överhuvudtaget.
Så jag kan nog ändå vara ganska glad över att vi "bara" har myggen att slåss med. Finns ju djungelolja och en massa annat.
 
En bortsprungen brodd. Behövs tack och lov inte förrän om typ ett halvår :-D
 
 
Hoppas att ni hade en toppenfin Nationaldag vad ni än gjorde, och hoppas ni haft en lika fin start på juni som vi!
OCH jag hoppas INNERLIGT att det inte blir en likadan sommar som förra året! 2020 var ju faktiskt juni också väldigt fin, och sedan var sommaren bokstavligt talat över när almanackan gick över till 1 juli. Så vill jag inte ha det i år! Jag vill ha en FIN semester!
 
Ha det fint, ta hand om er och På återseende!!
Era fantastiska kommentarer!
1

SÅÅÅÅ vackra bilder, Erica!!
Vilka färger och motiv. OCH macro!!! DET är verkligen sommar i kubik.
På nationaldagen satt jag på ett flyg mellan LA och DC så jag ägnade knappt en tanke åt att det var en viss nationaldag.
Håller med om att det är vanskligt i Sverige när värmen kommer med stormsteg i juni redan, eller i maj. Man vet ju att det mkt väl KAN bli så att det är den enda sommar man får.
MEN vi ska tro att det blir mer än så!
Absolut!!!
Kram från mig

Svar: Stort TACK för dina ord! Vad kul att du gillar bilderna! Ja, äntligen är det den tiden då det verkligen är roligt att fota igen :-D

Förstår att du inte direkt tänkte på nationaldagen under er resedag. Jag firade den inte heller, och jag bor här hemma i Sverige :-) Jag såg ditt reseinlägg, men har inte hunnit kommentera något än. Det var i alla fall jätteroligt att få följa med på flygturen (kul att du dokumenterade den också!) och dina bilder från LA såg fantastiska ut! Vad roligt att ni hade en bra resa, och jag förstår att det var så kul att träffa Karolina igen. Hennes (deras) lägenhet såg för övrigt toppenfin ut!

Och vanskligt sommarväder här ja! Minst sagt. Jag hoppas verkligen att det inte blir en upprepning av förra "sommaren". Tycker gott att med den korta sommar vi har borde vi alltid få ha den här årstiden som ett säkert kort. Tycker vi är värda det som står ut med den låååååånga vintern ;-)

Ha en toppenfin helg! Kramar!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Elisabeth
2

Så vackra bilder! Ljuset, den fortfarande (ganska skira grönskan - helt underbart.

Vi som jobbar inom skolan och har s.k. ferietjänst (=45 timmars arbetsvecka för att arbeta in loven) får ingen extra ledig dag om nationaldagen och/eller första maj är en lördag eller söndag, vilket beror på att vi ändå alltid har ett fast antal arbetsdagar per år. Så egentligen får vi ju också ut dessa dagar, det är bara att det inte märks så att säga.

Myggor, urk! Fästingar är dock också jobbiga, så skönt att ni slipper dem. Jag har faktiskt inte haft många fästingar, fyra kanske (peppar, peppar, som sagt!), vilket antingen beror på att jag är en försiktig typ, eller på att fästingarna inte gillar mig, haha.

Svar: Tack! Vad roligt att du gillar dem :-D
Ja, kan tänka mig att ni i skolan inte har någon 6 juni-kompensationsdag till följd av era anställningar. I och med att ni har tider utformade för att arbeta in sommarlovet, menar jag. Ni får tänka att ni får en så pass lång och skön - sammanslagen - sommarledighet istället :-)
Som sagt så märks den där kompensationsdagen inte jättemycket för mig heller. Har såklart rätt att ta ut den, men jag brukar vara dålig på att faktiskt göra det. Känns som att en dag mer eller mindre inte spelar så stor roll för min del; dels för att jag inte riktigt vill missa att befinna mig på min arbetsplats och dels för att det ändå är så pass nära semestern.
Dessutom kommer det ju från och med nästa juni att dröja flera år innan nationaldagen infaller en helg.

Jepp, usch för mygg! Hatar dem! Mycket för att det är så jobbigt med alla kliande myggbett, men mest pga att de är så irriterande. Det surrar konstant runt öronen så fort man närmar sig något som liknar skog ;-)
Och fästingar ja! Usch i kvadrat! DÅ har jag till och med hellre mygg. Är verkligen livrädd för fästingar, och är så glad över att vi inte haft dem här. Som jag skrev så har de börjat komma, men det är inte på långa vägar lika mycket som söderut i landet.
Härligt att du sluppit undan så pass bra gällande fästingarna. (Peppar, peppar. Alltid bäst att säga ;-)) Just DET är ju en typ av kryp man gärna vill vara impopulär hos. Man har ju hört om folk som haft hur många som helst. Och de som har hundar och katter, och måste fästingkolla dem varenda dag under sommaren. Nej usch! Håll er borta! Ni kan väl suga något annat än blod från levande varelser! ;-) Gäller både fästingar och mygg... ;-P


Hoppas du haft en trevlig helg och att du får en fin kommande vecka!
Jobbar ni sista veckan nu, eller jobbar ni fram till midsommar?
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?