Nya inredningsdrömmar
Nu närmar det sig med stormsteg!
Förra veckan fick jag hem kontraktet på den tvåa jag kommer att flytta in i efter renoveringen.
Okej, nu kommer ni ju inte få se några före -och efterbilder på min etta. Inte jag heller. Men vad gör det, när jag får uppgradera till en TVÅA!?! De där före -och efterbilderna kan jag lätt offra för att gå upp 21(!) kvadratmeter i bostadsyta!!
Den 31 maj går alltså mitt nuvarande kontrakt ut, och från och med den 1 juni står jag på ett kontrakt för en TVÅA!
Vet inte om någon kan förstå min glädje till 100% gällande detta. Det är något som jag DRÖMT om i sexton år, och bara för ett par år sedan hade jag så smått börjat acceptera att jag aldrig skulle kunna flytta till något större.
Och ja, jag hade en liten sådan svacka för ett par veckor sedan också. När jag vägde hyror och inkomst mot om jag kunde ta en större lgh. Men NU är jag bara så obeskrivligt lycklig. Verkligen obeskrivligt.
 
Ni som följer mig på Instagram kanske dock har hunnit se inlägget jag publicerade igår; där jag berättade om hur livet känns som totalt kaos just nu. Att allting bara känns konstigt, och att något känns fel med mig.
Den känslan har jag fortfarande; det går inte SÅ upp och ner på bara en dag. MEN jag kan ändå genuint säga att jag är obeskrivligt lycklig över min kommande boendesituation.
Jag vet att de känslorna lite grann går emot varandra, och jag tror det är därför som allt känns så konstigt. Just att jag känner mig som kaos och lycklig på samma gång.
När jag skriver den här texten beslutade jag mig för att fokusera på lyckan.
Och ja... "förordet" blev waaaaaaay längre än jag tänkt. Känner väl att det är lite jag i ett nötskal...
 
 
* * * * * * * *
 
I alla fall... Det roligaste med detta lägenhetsbyte är ju då tanken på inredning.
Jag ÄLSKAR att jag äntligen ska få chansen att inreda på nytt, från början. Välja och inreda med den stil jag vill ha (just nu i alla fall, jag är väldigt ombytlig).
När jag flyttade in i ettan flyttade jag hemifrån, och det var dessutom 2005. Allt detta betyder att jag typ gick på Jysk och handlade billigt de möbler jag tänkte att jag behövde. Gräsliga träfärgade spånskivemöbler (you know the style...) i samma serie.
Ett hörnskrivbord (ALDRIG igen!), en bokhylla, ett litet skåp till köket samt en stor jä*la pjäs till TV-möbel/vitrinskåp.
Plus en 90-tals hörnsoffa jag hittade på Blocket.
Det var inte ens en inredning. Det var bara "möblering av lägenhet" så billigt som möjligt. Fult som f*n var det.
Numera känner jag lite som så; jag är hellre utan soffa i 4 månader tills jag hittat en jag gillar än snabbköper en bara för att utrymmet ska fyllas. Nu har jag en soffa som jag kan använda tills jag hittar/köper en ny, men ni fattar säkert att det var ett exempel :-)
Jag har verkligen HATAT mina första möbler med sådan brinnande intensitet att jag verkligen inte vill göra om samma sak igen.
 
Nu när jag byter lägenhet har jag ju då redan börjat nyinreda i mitt huvud, och då har jag inte ens varit inne i lägenheten ännu. Men inrett har jag ;-)
Har ju hur länge som helst dragits till väldigt ljus inredning. Vita väggar, vita möbler osv. Dels för ljuset när jag fotar, hehe. Och dels för att jag blir glad av när det är så ljust.
MEN jag har börjat svänga lite igen, har jag märkt det senaste året. Och speciellt de här månaderna då jag bott i denna trea.
Här är det vita tapeter, och jag måste nog ändå ärligt säga att det inte fallit mig sådär jätteväl i smaken. Det blir lite för ljust.
Woaw! JA, det är faktiskt JAG som skriver det. Trodde aldrig jag skulle säga en sådan sak.
Men jag har faktiskt börjat titta på lite mörkare inredningsinspiration.
Inte för mörkt, dock. Det får exempelvis inte vara typ svarta möbler. Men när jag valde tapeter nu så valde jag faktiskt lite mer mellangråa.
Ville egentligen prova någon färg, typ någon grön nyans, någon gulaktig färg eller något annat som inte ligger i gråskalan.
Men tänker som så, att det är ändå en hyreslägenhet, så jag kommer ju inte ha chansen att hålla på och tapetsera/måla om som jag vill.
Tapetsering hos min hyresvärd är vart 13:onde år, enligt vad jag fått veta.
Bättre ta något jag inte kommer tröttna på så snabbt.
Tapeter har jag fått välja till sovrum och vardagsrum. Kök och hall målas automatiskt vita numera.
 
 
I helgen satt jag och pysslade ihop detta kollage. Det är lite grann hur jag skulle kunna tänka mig min nya inredning.
Istället för en divansoffa, som jag har nu, skulle jag vilja prova en tresittssoffa sådär på ena sidan av ett lite mer rustikt soffbord. Och så två fotöljer mitt emot, alltså på andra sidan bordet. Känns som att det blir inrett lite mer för att uppmuntra till samvaro, än när allting är placerat för att fokusera på TV:n.
Insåg också att det inte alls blev lika mycket färgklickar som jag först sett framför mig (tänk lite bohemisk-ish stil). Men det är väl det som är det spännande med inredning; att se vad som faktiskt växer fram?
Och jag kan ju faktiskt ta de där färgklickarna i form av dekorationer. Eller tavlor.
Jag lade nämligen mest bara in två av mina egna bilder för att göra kollaget komplett. Visst skulle det vara roligt med mina egna bilder på väggarna också; kanske det blir. Men jag har också lite andra tankar och idéer på väggkonst. Har ett tag känt att jag någon gång skulle vilja köpa olika typer av prints av olika personer jag följer på Instagram. Finns så många som skapar s.k. feministisk konst, och jag har ett par personer vars prints jag mer än gärna önskar sätta upp på väggen.
 
Gällande mattan på bilden tyckte jag just den hade så fina gröna nyanser, och ett trevligt mönster. Men vad jag först tittade på, och som jag mycket väl skulle kunna tänka mig, är en matta med mycket olika färger. Exempelvis en s.k. persisk matta. Dock vet jag att de är ofantligt dyra...
 
Bokhyllorna tänker jag mig t.ex. Hemnes från IKEA. Att köpa vita, för att sedan måla dem i ungefär samma färg som tapeterna så att de liksom smälter in mot väggen. Har sett så fina exempel på inredningar där man gjort så med just hyllor.
 
Vad jag också ser framför mig - och detta kommer bli svårare - är att jag vill ha mycket växter hemma. Kommer dock tyvärr vara tvungen skaffa fakeväxter, då jag har motsatsen till gröna fingrar. Och då är jag inte taskig mot mig själv eller något sådant. Jag trycker inte ner mig själv och att det är något jag egentligen är bra på.
Det är lite som med min sångröst... Det finns mycket jag är bra på, men det är INTE en av de sakerna.
Jag kan INTE sjunga om så mitt liv hängde på det. Och jag kan INTE ta hand om växter.
Levande växter dör hemma hos mig, oavsett vilken typ det än är och hur tåliga de än anses vara.
Jag har tagit död på en s.k. Garderobsblomma. Enough said. Ni vet; de där som sägs att "man kan lämna i månader och de överlever ändå". En sådan överlevde inte hos mig...
 
Min vision av nyinredningen är lite så att jag liksom vill att mitt hem ska se ut som en blandning mellan en inredningstidning och ett levande hem. Mest ett levande hem.
Jag har gått från drömmen om vitt och kalt, till att vilja ha det väldigt ombonat.
Missförstå mig inte; jag gillar fortfarande den minimalistiska (och lite skandinaviska) stilen. Jag gillar när det blir väldigt ljust och fräscht. Jag tycker det är jättesnyggt. Men just nu tycks jag dras till det mer mysiga.
Levande ljus ger inte samma effekt i ett vitt hem som i ett mörkare.
 
 
Vad gäller sovrummet så har jag faktiskt inte kommit fram till så mycket ännu.
Eftersom jag inte kunde ta trean så kommer jag vara tvungen ha datorstationen i sovrummet, så jag får ta inredingen där lite senare när jag vet mer om hur rummet ser ut.
Däremot tror jag nog att en ny säng kommer vara tvunget att bli prio ett.
Har fortfarande samma säng som den jag hade i mitt rum när jag bodde hemma. Den är redo att skrotas om man säger så.
Har hunnit samla ihop 3400 spänn i presentkort på MIO (från typ kommunjulklappen och lite andra julklappar), så tänkte att det kunde bli en bra grundplåt till just en ny säng.
Tänkte också att jag då lika gärna kan passa på att uppgradera från en 90-säng, som jag har nu, till en 120. Eller kanske till och med 140?
Men tror nog 120 räcker. Som sagt; skrivbordet ska ju också rymmas i sovrummet.
 
Sedan har jag börjat spana lite på nya matsalsmöbler också. Men som ni förstår kommer jag ju inte ha råd att köpa allting på samma gång. Kommer att få inreda lite allt eftersom, men den som väntar på något gott och så vidare... :-)
 
 
 
Så; det var lite av de tankar jag har just nu angående om hur jag vill skapa mitt framtida hem.
Känner mig så taggad på det här, och det ska bli så KUL att få flytta in i en 2 rok som jag ska bo i tillsvidare. Inte som nu med trean, då jag vet att det är tidsbegränsat på ett par månader. Utan att jag faktiskt står på kontraktet på ett boende som inte är en etta.
Ljuvligt!
Ser så mycket fram emot att uppdatera den här kategorin på bloggen med en massa kul på inredningsfronten!
 
Till dig som orkat ta dig igenom hela den här texten; Vad roligt att du vill följa med på den här "resan" :-D
På återseende kompisar!
Ha det bra och ta hand om er!
Era fantastiska kommentarer!
1

Så kul, Erica! Ser fram emot att få se en massa bilder sedan på hur du möblerar då du först flyttar in, och sen när du med tiden uppgraderar.
Håller med, den där vita renskalade stilen blir ju lätt så steril. OCH faktiskt tråkig.
Tråkig eftersom "alla" har den, fast numera är det väl mycket grått i inredningen också. DOCK, vet att mättade färger blir alltmer poppis, både på möbler och på väggar.
Kanske håller det vita, avskalade, minimala på att fasas ut? SKÖNT, haha.
Nej, men det viktigaste är ju att man själv finner ro och trivs. Mysfaktor och hygge vill man ju ha oavsett om det är vitt eller eller mer mättat. Ombonat.
DET är det viktigaste i ett hem.

Flyttar du in den 1 juni?
Spännande, spännande.

Tycker om färgerna du valt på bilden du visar. Jättefina.
Sen kan du klicka i färger i kuddar, filtar, dukar, tavlor etc.
Det är smart att köpa lite pö om pö. DET är det verkligen. Då kan du känna efter också. Hellre vänta med en ny soffa än att panikköpa en, som du säger.

Du kan säkert skapa en bra datorhörna i ditt sovrum. Hur stort är det därinne?
Jag skulle säga, gå all in och skaffa en skön bred 140 säng!!
HIHI!!
OM du tycker att du har råd, vill säga.

Kul att följa detta.

Kramar!


Svar: Tack! Ja, det ska verkligen bli så KUL med allt det nya! Tror det blir sååå mycket enklare, på ett sätt, att inreda när jag har riktiga rum istället för att försöka få till något av värde i 1 rum med kokvrå/litet kök. Ja, precis. Det är så många som har just den avskalade skandinaviska stilen här. Jag tycker fortfarande om den. Tycker det (oftast) är jättefint. Men det ÄR ju trots allt så att det faktiskt är finast i inredningsreportagen/bloggarna/sociala medier. Det är i princip omöjligt, om inte helt omöjligt, att göra en avskalad och minimalistisk inredning ombonad...

Den 1 juni är kontraktsskiftet. Kontraktet för min etta gäller till och med 31 maj, och så börjar 2:an gälla från 1 juni. Vet dock inte om jag kommer kunna flytta in då, eftersom den också renoveras och jag vet inte hur långt de hunnit. Varje dag då jag kommer hem har hantverkarna hunnit sluta, och jag har inte nyckel till någon av lägenheterna just nu.

Vad roligt att du gillar mitt inspirationskollage. Ja, det är lite så jag ser det framför mig. Och precis som du skriver; liva upp alltihop med färgglada textilier, tavlor osv. Har märkt att färger verkligen gör mycket för den ombonade känslan i ett hem. Det är ju trots allt skillnad på att "inreda en bostad" och att "skapa ett hem". Det är det sistnämnda jag vill göra nu, och då får det gärna ta lite extra tid, så att jag verkligen kommer att känna att det är MITT hem.

Vet tyvärr inte hur stort sovrummet är, eller hur det ser ut. Har inte varit inne i lägenheten ännu. Men eftersom den allt som allt ändå är 64 kvadrat kan jag tänka mig att både sovrum och vardagsrum är fint tilltagna. Om det nu inte är så att det är ett jättekök och ett jättebadrum istället ;-) Men min hyresvärd har ändå väldigt bra tilltagna lägenheter. Om man tänker på att min 1:a trots allt var på hela 43,5 kvadrat. En etta brukar ju normalt ligga på runt 30 kvm...
Ja, vi får se hur det blir med sängen. Har ju inte råd att dra iväg allt för mycket. Och så vill jag inte heller att sängen ska ta upp så mycket plats i rummet att det ser ut som att man baxat in skrivbordet med skohorn :-)
Har haft en 90-säng sedan jag bodde hemma (samma säng som nu tyvärr!), så även en 120 kommer kännas som lyx för mig ;-)

Stort tack för din feedback! Ha en toppenfin kväll! Kramar!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Eva i Dalarna
2

Grattis till tvåan! Det blir kul för dig. Och för mig att se hur du får till det...

Svar: Tack! Nu närmar det sig verkligen, och det ska bli så KUL! Bara känslan att gå upp hela 21 kvadratmeter kommer göra en så stor skillnad. Min etta är 43 kvadrat, och tvåan är 64 :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Elisabeth
3

Å, jag förstår att du ser fram emot tvåan och glädjer dig över den! Det ÄR verkligen skönt och på alla sätt bra att ha ett sovrum och inte bara en sovalkov.

Bra att du har presentkort på MIO - de har mycket snyggt! Såväl min soffa som mitt köksbord och två tillhörande köksstolar är från Mio, och samtliga tycker jag mycket om.

Och precis som jag skrev på Instagram tycker jag att det låter som att du är stressad. För ett tag sedan kände jag lite likadant - bara TANKEN på att göra saker (även t.ex. att lägga ut en bild på Instagram!) var jobbig. Jag gjorde det jag var tvungen att göra med planering för skolan etc, men resten orkade jag inte med. Hade nästan slut på matlådor, dels för att jag inte orkade laga mat, dels för att jag hade noll matlust och nästan mådde illa av tanken på mat/matlagning. Hade också massvis med spänningshuvudvärk, samt vaknade mitt i natten och kunde inte somna om, något som aldrig hänt mig tidigare. Ber om ursäkt för bikten, haha. ;-)

Svar: Tack! Ja, jag ser verkligen såååå mycket fram emot min nya lägenhet :-D Det blir som sagt en skillnad på hela 21 kvm mellan 1:an och 2:an, och jag tror det kommer göra så otroligt mycket! Utan mening att förminska ettor, så har jag alltid känt lite grann att de liksom är mer "ungdomslägenheter". Den typen av boende man flyttar till när man flyttar hemifrån. Kanske under en tid för studier. För att sedan kunna uppgradera till en större "vuxenlägenhet".
Jag har bott 16 år i min ungdomslägenhet, haha... ;-P
Och JA! Det ska bli så SKÖNT att få ett riktigt sovrum! Att få chansen att inreda på ett helt annat sätt. Liksom "få undan" sängen, och även skrivbordet, och separera sovarea från vardagsrum. Längtar!

Mio, ja. De har mycket fint. Håller med. Och inte så fasligt dyrt heller. Jag har inte så mycket möbler därifrån (mest från IKEA för tillfället), men min soffa är faktiskt en Mio-soffa. Fick den av typ hela släkten gemensamt när jag fyllde 30 :-)


Ingen fara. Jag är bara tacksam över att du vill dela med dig av dina erfarenheter. Tycker det är skönt att höra från andra som känner igen sig i liknande situationer. Det hjälper.
Och det låter faktiskt som att det är något liknande som varit för mig. Har sluppit huvudvärken (peppar peppar), men annars låter det väldigt likt. Jag har varit sååå trött när jag kommit hem på dagarna att jag med nöd och näppe orkat fixa något ätbart. Hade jag inte behövt äta för att överleva hade jag somnat så fort jag kommit hem.
Och helgerna likadana. De har dels känts för korta för att jag ska hinna återhämta mig, och jag har hela tiden TÄNKT på en massa saker jag ska göra... och så slutar det med att jag bara suttit - eller legat - ner både lördag och söndag.
Det är mest troligt stress för min del också, låter det som.
Har begett mig hemifrån en bit efter 6 på mornarna och kommit hem runt 17-18-tiden så gott som varje dag hela terminen (bortsett från februari).

Tack för din kommentar och ha en fin helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?