Nu Är Det Jul Här i Vårt (mitt) Hus...
 
Sista november.
Det har varit första advent, och imorgon går vi officiellt in i årets näst bästa tid -December. Ja, jag är en sommarmänniska så ja; i mitt tycke är maj-juni-juli ännu bättre.
Däremot är december den månaden då jag verkligen kan gå all in med min absoluta favoritfärg... KLARRÖD aka Julröd! Blir tillsammans med guld en klockren kombination.
Min färgskala á la Julen:
 
Tänkte i alla fall att vi dyker in i bilderna som visar hur mysigt det är här hemma för tillfället. Det är den där tiden på året som jag verkligen inte vill åka till jobbet på morgonen. Inte för att jag inte gillar mitt jobb, men för att jag vill endast stänga in mig i min lägenhet och njuta av allt till 120%.
 
Däremot måste jag bara få säga att det, i ärlighetens namn, varit lite svårt att julpynta i år. Jag har ju nämligen inte allt ordnat som jag vill ha det här. Saknar bland annat vissa möbler som jag tänker mig att jag vill ha, och resultatet av detta är att jag inte har sådär extremt mycket platser att julpynta på. Det har därför blivit ganska centrerat till typ halva vardagsrummet, lite i köket samt i fönsterna såklart.
Men huvudsaken att jag får upp allt det röda :-D Och julgranen - juvelen i kronan - står ju faktiskt på golvet och behöver sådeles ingen möbel ;-)
 
 
Det är så KUL att fota i en lägenhet där allting är nytt och fräscht! Där dörrkarmarna och dörrarna är nya och helt utan skavanker, tapeterna är inte äckliga, golven ser inte ut som hej-kom-å-hjälp-mig...
Fantastisk känsla!!
 
Granen jag fick i present (tror det var en tidig julklapp) av mina föräldrar det året jag flyttade hemifrån för 16(!) år sedan. Även den gör sig såååå mycket bättre i denna lägenhet än i min förra.
Haha! Ja, ALLT är bättre här! ;-)
 
Julgranens tema är... suuuurprise! Rött och guld! ;-) Favoritkombon!
 
Denna Julstjärna konstväxt, samt en likadan jag har i köket, hittade jag på PMU för 45 spänn styck. Som hittat.
Brukar inte riktigt gilla just Julstjärnor som konstblommor eftersom de flesta verkligen LYSER plast lång väg (på ett otroligt fult sätt). Men dessa tyckte jag var jättefina.
Den röda duken hittade jag också på PMU (vid samma tillfälle) för en femma eller en tia (minns inte vilket).
 
Röda ljus; finns det något finare?
Speciellt mot de vita stakarna och den grå tapeten.
 
Och dessa! Det här är faktiskt mina favoritljuslyktor! Ääääälskar färgen på dem, och den är ännu finare i verkligheten. Dessa MÅSTE vara med varje jul, oavsett om jag har plats eller inte. Har jag inte plats får jag göra plats.
Från Dollarstore, typ 20 spänn styck, för ett par år sedan.
 
Årets stilleben på soffbordet. Blev riktigt nöjd, om jag får säga det själv. Lite som en "christmas centerpiece". Såg något liknande på ett konto som dök upp i mitt Instagramflöde, och blev inspirerad att fixa en egen.
 
Ett liten pärlat paket som jag fick av Elias förra året (han hade gjort den på fritids). Den fick pryda mitt julträd detta år.
 
En av de bästa sakerna med att ha ett riktigt kök nu, är att jag kan ha denna tomte stående på köksbänken. Inte för att den passar bäst där, men för att det är Barndom för mig. Mamma har nämligen en likadan tomte, och den har alltid stått just på köksbänken. Varje jul så länge jag kan minnas. Så nu får min inta samma typ av plats här i mitt hem.
 
 
 
Har ni julpyntat?
Hur gör ni; adventspyntar ni först, och plockar fram resten lite senare i december? Eller kör ni alltihop på en gång?
Pyntar ni mycket, eller känner ni att det räcker med något litet juligt (typ adventsstakar i fönsterna)?
Eller ni kanske kanske inte gillar julpynt alls?
 
Hoppas ni haft en fin tisdag i alla fall!
På återseende! :-D
Era fantastiska kommentarer!
1

MYSIGT MYSIGT MYSIGT!!
LOVE LOVE LOVE!!
SÅÅÅÅ fint, Erica!! Det är mysfaktor galore hos dig nu. Tack för detta inlägg.
Rött och guld är SÅ fint ihop.
Och din xmas centerpiece är så fin (vanligt här i US på ffa matbord). Dina röda ljusstakar från Dollarstore är jättefina, älskar just den där röda och "julkuliga" färgen.
Så fint också med det du har med dig från barndomen. Julen handlar ju så mkt om nostalgi. Klart tomten ska stå på köksbänken.
Tycker det ser ut som om du kommit igång jättebra. Det kan ju vara smart att känna in sig också, vad som känns rätt och fel.
Julpyntat deluxe har du gjort!! And I am here for it!!
Bokeh i bild nummer två!!! ÅÅÅÅÅ så fint det är.

Well, you know my drill.
ALLT är uppe.
Bilder från mitt hem kommer senare i veckan.

KRAMAR och NJUT!

PS, håller med dig, vill knappt gå hemifrån i december jag heller :-)

Svar: Stort Tack för dina ord! :-D Vad roligt att du gillar inlägget! Ja, vi är väldigt lika när det kommer just till detta ämne :-) SÅÅÅ mysigt är det! Och man vill ju kunna njuta av det så länge som det bara går. Så länge det är före jul så blir jag aldrig less heller, och jag menar aldrig. Jag skulle kunna pynta i oktober utan att vara less när julen kommer. Efter jul/nyår känns det naturligtvis snabbt "dammigt", men före jul... nej, då kan jag inte tröttna.

Ja eller hur! Så mycket nostalgi; minnen och känslor, som är kopplade till julen. Tror det är det som gör den så magisk, även sedan man blivit vuxen. Tomten kommer numera absolut att ha sin plats på köksbänken :-)

Ska bli SÅ KUL att se ditt julmaxade hus här framöver också!! Har sett bilder därifrån i 14(?) år vid det här laget, men det är lika kul varje år.

Stora kramar, och Detsamma! NU är det julmys för hela slanten!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Eva i Dalarna
2

Så fint du har det! Din julgran är underbar.

Svar: Tack! Jag älskar verkligen min julgran nu när jag fått den ungefär enligt min drömbild. Det enda jag saknar på den är typ klarröda, lite större rosetter eller större clips i form av julstjärnor (blommorna).
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?