Nu tändas tusen juleljus
 
Nu är det alltså dags. Det är Den tiden på året igen, och jag baxade ner fem plastlådor från vinden i söndags.
It´s The Christmas Season!
Jag brukar alltid vilja ha julpyntat till första advent, men oftast så pushar jag den dagen så att jag nästan får stressa fram pyntet typ dagen innan. Men i år var jag faktiskt en hel vecka i tid, tro´t eller ej!
Fejade och fixade en del med städning i lördags, för att grunden skulle vara i ordning inför allt det mysiga, och det betydde att jag obehindrat kunde ägna mig åt pyntandet under söndagen.
Så nu är allting uppe, förutom granen. Och den kommer på plats antingen senare i veckan eller till helgen.
 
Bodde jag i hus skulle julpyntningen mest troligt ta ett par dagar (jag har ju fem lådor bara till en liten lägenhet ju...) men nu bor jag i en tvåa, vilket innebär att antalet pyntbara ställen är begränsade.
Dessutom har jag ännu lite färre ställen i år än jag kommer ha i framtiden. Anledningen till det är såklart att jag inte har lägenheten iordning precis som jag vill ha den. Saknar fortfarande vissa möbler; typ bokhyllor, sängbord, någon typ av halvstort skåp (tänker jag mig) samt en ny matgrupp.
Men som sagt så vill jag den här gången inte springa och köpa första bästa billigaste bara för att. Jag vill ta tid på mig, bo in mig, leta, googla inspiration och hitta saker jag verkligen vill ha. Skit samma om det tar lite längre tid. Att skapa ett hem är mer än att bara ställa in ett par möbler. Det tar längre tid än så.
Man brukar ju faktiskt säga att det är skillnad på ett hus och ett hem... Så sant, så sant.
 
 
Nu under eftermiddagen började det dessutom om att snöa.
Jag säger fortfarande skit också (fast använder liiite fulare ord ;-P) och hoppas på att även detta ska tina bort igen.
MEN måste medge att snöflingorna ger en viss stämning till mina bilder; med ena adventsljusstaken i förgrunden. Lite sådär sagolikt, trots bakgrunden. Hade jag bott på landet hade det blivit en perfekt julbild.
 
 
Julpyntade som sagt fullt ut i söndags, men detta är allt ni får se för tillfället.
Planerar nämligen att fota lite bättre bilder på alltihopa till helgen när jag är ledig. Eftersom det är kolsvart när jag åker på morgonen och kolsvart när jag kommer hem är det väldigt svårt att få till ens några hyfsade bilder.
Man måste upp så pass högt i ISO att det börjar påverka bilderna negativt. Brus ("grynig bild" på kameraspråk) kan vara effektfullt om man är ute efter en viss typ av bilder, men är man inte det så stör det bara.
Stämningsfulla miljöer som blir mysigast i mörker blir bäst på bild i gryning och skymning. Alltså när det hunnit bli lite skumt, men inte helt mörkt.
 
 
Till vi ses igen; Hoppas ni haft en mycket fin start på veckan och att resten fortsätter i samma anda!
Era fantastiska kommentarer!
1

Mysigt med julpynt! Jag önskar att jag var en sån som gick all in med pynt, men jag brukar nöja mig med lite stjärnor i mina fönster. Mest för att jag inte orkar plocka ner allt sen annars 😂

Svar: Hej och varmt välkommen till min blogg! Ja, visst är det mysigt! Jag älskar jul och julpynt!
Haha! Jag brukar ibland önska att jag var så att jag klarade av att nöja mig med ett par julsaker, typ ljusstakar i fönsterna. För som du skriver; det är ju inte direkt årets roligaste syssla att plocka ihop, paketera och bära upp allt till vinden där i början/mitten av januari.
Funderade faktiskt på att hoppa över det i år; mest för att jag inte ännu fått allt som jag vill ha det sedan jag flyttade in i denna lägenhet nu i juni. Men upptäckte att jag "behöver" julen för mycket. Behöver min månadslånga dos av rött och guldigt julpynt :-)

Hoppas du får en fin fortsatt vecka! Och stort tack för att du ville ta dig tid att kommentera :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Vad fint Erica!!
Snön får du nog räkna med hela vintern, haha. Du bor i Pite after all ;-)
Känner mig lite avis jag, men det VET du!! HIHI!!
Så vackra bilder du visar. Underbart med allt pynt. JA, i fjol (och även något/några år innan) insåg jag det praktiska i att pynta upp tidigt, smyga upp julen i november. Allt det för att inte bränna ut sig under en dag.
Såsom jag gjorde förr.
Näpp, så här får det bli nu framöver. Mitt hus är helt klart, bara granen som fattas och den kommer på lördag.
Så vackert det är med den fallande snön mot stadshotellet och sen med dina stakar i förgrunden. SÅÅÅ snygga lampor du har i stakarna. Sådana skulle jag vilja ha i mina också. Top of the line.
Kramar!!!!

Svar: Tack :-) Ja, nu är det verkligen den där tiden då jag aldrig vill lämna hemmet. Eller ja; det vill jag ju typ aldrig... det tar alltid emot att åka till jobbet på mornarna. Men inte som under julsäsongen. Önskar aldrig någonsin så mycket att jag hade ett jobba-hemma-jobb som just i december! Jag vill bara sitta och titta på julpyntet 24/7, haha :-D
Jepp, snön kommer jag aldrig undan. Tyvärr. Men man kan alltid önska ;-)
DU skulle verkligen trivas här! Vet ju att du älskar snö samt känslan av regniga och ruggiga dagar. Du får gärna ta all vår snö! Varenda liten flinga :-D

Förstår att det känns betydligt enklare för er att pynta när ni börjar redan innan Thanksgiving, och att det får ta ett par dagar. Kan tänka mig att stressen släpper mycket, och att du även kan njuta av själva riggandet på ett annat sätt än när du behöver stressa.
Brukar faktiskt tänka på dig när jag hämtar ner mina jullådor från vinden. JAG har hela fem lådor, och jag bor bara i en liten lägenhet. Och Du har ett helt hus, och enligt vad jag sett via dina bilder så är det sååå mycket pynt i varje rum (vardagsrum, kök, uteplatser...) Förstår till fullo att ni behöver börja i tid!
Men det betalar sig ju sannerligen! Ditt hem är som en magisk julvärld! Ska bli roligt att se årets bilder sedan!

Lamporna i stakarna ja; visst är de fina. Det är första året jag köpte sådana istället för vanliga, och jag tycker hela staken fick ett lyft! Tror nog de finns lite överallt, vilket jag baserar på att jag köpte dem på COOP. Just de här som efterliknar en levande ljuslåga har blivit rätt vanliga idag, även om jag tror de flesta fortfarande kör med de vanliga klassiska. De sistnämnda är ju trots allt billigare.


Ha en SUPERMYSIG Thanksgiving-helg! NJUT av allting, och av ditt julhem när ni tänder allt pynt!
Varma helgkramar!!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?