Något jag aldrig varit med om tidigare
Det här blir inget särskilt långt inlägg (tror jag ;-)) men känner att jag måste dokumentera detta för mitt framtida minne.
Jag var nämligen med om något natten till idag som jag aldrig varit med om tidigare. Medveten om att det låter mer dramatiskt än det egentligen är, och kommer förmodligen låta lite konstigt i skrift. Men men.
 
Fredagkväll igår alltså, och i vanlig ordning somnade - eller snarare slocknade - jag relativt tidigt. Gör alltid det på fredagar. Det är liksom som att all veckans trötthet kommer ikapp mig. Så fort jag slappnar av, och speciellt om jag "bara lägger mig ner en sekund" så är jag liksom död för omvärlden på två sekunder.
Så även denna fredag.
 
Men mitt i natten, eller väldigt tidigt morgon (beroende på hur man ser det), vaknade jag till. Tror klockan var någonstans mellan två och tre.
Vände mig om och somnade om... Det var då som jag gick in i världens konstigaste dröm.
Det hände huuur mycket saker som helst i denna dröm, och allt hoppade verkligen fram och tillbaka. I ärlighetens namn så kommer jag knappt ihåg några detaljer alls annat än vissa sekvenser; förutom en (1) grej.
Jag befann mig på något ställe som liksom var en salig mix av platser som är välkända för mig i verkliga livet.
Det konstiga var att där fanns flera katter. Helt vanliga huskatter. Bara detta känns så konstigt. Jag brukar nämligen då och då drömma om att Lucky fortfarande lever; de drömmarna är jag van vid. Men jag har aldrig drömt om katter tidigare.
I alla fall; större delen av dessa katter var mest med i bakgrunden. Det var inga djur jag integrerade med, utan bara noterade. Förutom en... denna katt - nu i vaket tillstånd har jag ingen aning om utseende - hovrade liksom runt mig. Återkom gång på gång för att klösa eller bita mig.
Försöker fösa den ifrån mig utan att lyckas, och ingen runt omkring mig gör någonting.
Det är det sista jag minns av drömmen.
 
Här kommer det som är mest konstigt av allt...
Jag vaknar av att jag gråter! På riktigt grinar; med snyftningar, tårar och hela kalaset.
I den stunden vet jag heller inte varför jag gråter. När jag lyckats sluta kopplar hjärnan ihop det med vad jag kommer ihåg av drömmen och jag (av någon anledning) lyckas somna om. Det är fortfarande väldigt väldigt tidig morgon.
Jag har aldrig förut vaknat av att jag gråtit. Aldrig.
Jag har aldrig någonsin gråtit av en dröm, så vad i denna som utlöste det förblir ett mysterium. Tänker att det var ju inte ens en dröm man tänker ska utlösa något sådant. Jag menar; har drömt betydligt värre saker än aggresiva katter!
 
Sådana här händelser gör en ju dock sjukt nyfiken på drömtydning.
Känns som att en dröm som aktiverar tårkanalerna måste ha en djupare mening.
Och nej, jag tror inte på drömtydning, astrologi och sådant. Tror bara att drömmar helt enkelt är hjärnans sätt att bearbeta intryck i efterhand. Men som sagt; det kan inte hjälpa att tankarna börjar vandra åt det hållet.
Försökte i alla fall googla lite på eventuella betydelser, men fick upp att det tydligen kan typ femtioelva olika betydelser att drömma om katter.
Lite som med horoskop; man skriver så luddigt som möjligt för att det alltid ska passa in på någon...
 
Tycker i alla fall det var en så obehaglig känsla; lite som den här känslan när man nästan somnat och man börjat drömma trots att man delvis är kvar i medvetande.
Hjärnan är så sjukt fascinerande!
Era fantastiska kommentarer!
1

Tror nog att drömmar har en del att säga oss, det undermedvetna som bubblar upp till ytan.
Jag har också drömt sådana där drömmar som är helt proppfulla av händelser, som man inte kan reda ut. Då brukar jag vara helt slut när jag vaknar.
DE inträffar faktiskt när jag är riktigt trött och har somnat som en sten (har ju svårt med min sömn överlag).
Jag har vaknat av att jag snyftat, men det har inte hänt ofta. Men jag brukar veta vad i drömmen som utlöst det. Jag har vaknat av mina egna snyftningar då. Kanske inte tårar, mer snyftningar.

OCH sen lucid dreams, alltså drömmar man kan styra själv, jag är helt fascinerad av det tillståndet. Det inträffar alltför sällan. Jag skulle önska att det hände oftare. det är ju totalt fascinerande, just att man VET att man drömmer och att man KAN styra händelserna i den drömmen. Gillar det de får gånger det inträffar.

Men visst tror jag att du kan söka en helt del mening i dina drömmar, som den otäcka dröm om katterna. Det låter ju extremt obehagligt att ha en katt efter dig som bara vill dig illa.

Såg ju såklart vad du skrev på insta, blev nyfiken :-)

MÅ nu den här natten bli fylld av goda drömmar, och kanske en lucid dream dyker upp också :-)

Sov så gott sen!!

Kram från mig.

Svar: Stort tack för din kommentar! Så skönt ändå att det är någon mer än jag som känner igen det där att vakna av någon typ av gråt. Jag överrumplades liksom av den företeelsen just eftersom jag aldrig varit med om det tidigare.
Det låter ju ändå väldigt rimligt att man drömmer intensivare när man slocknat efter att ha varit riktigt trött. Det är ju ofta efter att det hänt mycket och att man varit igång länge. Mycket för hjärnan att bearbeta.
Och ja, du kan nog ha rätt i att drömmar ändå på något sätt är ett sätt för det undermedvetna att meddela sig. Jag har alltid haft svårt att tro på sådana saker, men ibland händer det som sagt sådant som får mig att undra...

Och ja! Drömmar man helt eller delvis kan styra! DET har jag också varit med om. Otroligt häftigt. Har också hänt någon gång att jag "varit på väg att vakna", men velat veta hur drömmen slutar. Då har jag liksom kunnat skjuta upp uppvakningen och på något sätt skynda på drömmen. Och på så sätt faktiskt "drömt ända till slutet", lite som att det är en film i huvudet.
Sjukt fascinerande och häftigt! Håller med!

Ja, drömmen om katten var verkligen underlig. Googlade på kattdrömmar och fick som sagt upp en massa olika förklaringar. Hittade typ allt från att det kan betyda att man har "problem med femininitet och kvinnlig identitet" till att "olycka och kaos väntar" till "rädsla för att man tar för mycket av människor utan att ge tillräckligt tillbaka" eller att "man är frustrerad över att saker inte går som planerat".
Det första: I don´t think so! Jag har aldrig varit så säker i min könsidentitet som jag är idag.
Det andra: Hoppas jag verkligen inte. Älskar mitt liv, så hoppas ju inte direkt på kaos...
Det tredje: Kan stämma till viss del. Har alltid haft och har lite av den känslan.
Det fjärde: Första jag tänkte på var min säng, haha. "Inte går som planerat". Kanske är det det ;-)

Tack! Ja, jag hoppas också att den här natten blir bättre. Men tänker att jag trots allt inte gjort många knop idag, så varken hjärnan eller kroppen är särskilt uttröttad. Det kanske hjälper, om jag har tur. Håller tummarna för en drömfri natt.


Sov gott du också!
Kramar!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?