Kaosfredag
"Bild för uppmärksamhet", eller vad man säger ;-P
 
 
Alltså...ja...jag har liksom behövt några timmar nu bara för att låta hjärnan samla ihop den här dagen.
Det kommer inte att låta som att det hänt jättemycket egentligen, men tro mig när jag säger att varenda liten hjärncell varit mycket aktiv idag.
 
Det är fredag.
"Skönt" tänkte jag i vanlig ordning.
Eller ja, okej då. Jag kaaanske hann tänka när jag vaknade imorse att "åh nej! Inte morgon redan. Vill bara vända mig om och somna om".
Maybe I was on to something..?
Men men; det var i alla fall fredag, vilket betyder lyxfrukost i form av varm choklad och äggsmörgås på förskolan. Idag betydde det även väldigt enkel mat; här i form av sojafärssås och spagetti. Allting värms med ångfunktionen. En Rationalugn har tre standardfunktioner; Ånga, Kombi och Stek. Sådant som typ potatis, pasta, ris, gröt, köttfärssås o.s.v. värms på ånga. För "fast" mat typ biffar, köttbullar, plättar, hamburgare o.s.v. används kombi eller stek.
I alla fall, när jag anlände till jobbet startade jag dagen som jag alltid gör... Jag satte igång ugnarna så att de skulle hinna förvärmas, jag startade diskmaskinen så den skulle hinna fyllas upp med vatten och jag svepte runt kylar och frysar för att se så de sköter sig (temperaturmässigt).
So far so good.
Då händer det.
 
Pang! Bokstavligen; det lät som ett kraftigare "poff", och lamporna börjar flimra som galningar. I några sekunder. Sedan slocknar de.
Köksutrustningen fungerar dock fortfarande.
Pedagogerna som sitter utanför köket (vi har en matsal precis utanför köket) säger att de såg hur det smällde till från elskåpet.
Nu lägger även köksutrustningen av. Basically allting förutom kylarna.
Diskmaskinen död. Ugnarna, spisen och lagerkylen (dit maten levereras). Allting har slagit ifrån.
Men great! Gaaah!
Skyndar mig i alla fall med att flytta över maten från lagerkylen till vanliga kylen, som fortfarande fungerar.
Trodde ni det slutade här?
Nej, eller hur. Plötsligt börjar det tjuta för kung och fosterland.
Fricking inbrottslarmet sätter igång!
Det kommer såklart dit folk omgående som hjälper till att stänga av det och kolla felen. Inbrottslarmet hinner dock sätta igång en gång till kort därefter. Det är officiellt en kaosmorgon. Men om inte annat vaknar man till ifall man kom halvsovande till jobbet ;-P
Felet lokaliseras och kan börja åtgärdas. Strömmen kommer tillbaka, men min köksutrustning fungerar fortfarande inte. Varken diskmaskinen, ugnarna eller spisen. Jag får också veta att det förmodligen kommer dröja flera timmar innan de lyckas komma igång. Långt efter lunchtid med andra ord.
 
Jahapp... aldrig varit i denna situation tidigare.
Engångsartiklar finns såklart, men jag kan ju inte värma maten eller koka spagetti.
Frukosten är dock inga problem. Tråkigt nog blev det såklart ingen varm choklad idag; men fil, flingor och äggsmörgås är ju också gott. Hade faktiskt varit förutseende (för att spara tid på morgonen) och kokat äggen redan igår eftermiddag.
Men det stora problemet var lunchen. Hur löser jag detta?
TUR att vi ligger som närmaste granne med skolan. Jag har sådan tur att jag kan få låna lite plats i deras ugnar för att fixa min mat.
Det blir en del spring fram och tillbaka inför lunchen, men jag tror ändå det var det absolut smidigaste sättet att lösa problemet på.
 
Däremot; när jag kommer tillbaka med den varma maten till förskolan upptäcker jag att felet är fixat och mina maskiner fungerar igen. Tack och lov tog det kortare tid än beräknat, och jag kan alltså använda diskmaskninen för att diska upp lite grejer som samlats upp (som jag tänkte ta för hand efter lunchen).
Här känner jag att stresspaniken jag byggt upp börjar släppa successivt. Grejerna fungerar igen och framförallt; barnen får mat. Lite försenat, men ingenting extremt. Vi har normalt sett två sittningar, och det blev så att alla åt samtidigt under "andra sittningstiden".
Måste också få säga att jag är oerhört glad och tacksam över att jobba där jag jobbar, speciellt när sådant här händer. Personalen är verkligen fantastisk! Alltid så flexibla och förstående. Älskar min arbetsplats!!
 
Efter lunchen är ju då "det värsta" avklarat som sagt. Det är endast mellis kvar, vilket inte är några problem alls eftersom jag inte behöver några maskiner (konstigt ord, men kommer inte på något annat) för att fixa det.
Men alltså... min hjärna är verkligen MOS vid det här laget. I kroppen är jag egentligen inte tröttare än jag brukar, men mentalt vet jag knappt vad jag heter ;-P Detta resulterar i att jag missar att lägga in mejeribeställningen inför måndag. Beställningsstopp för måndagsleverans är nämligen fredag kl.14. Jag upptäcker detta 14:10.
Loggar snabbt som sjutton in på Norrmejerier, men det har såklart hunnit switcha till "nästa leveransdag". Alltså "beställ senast tisdag kl.10 för leverans onsdag".
Chansar och ringer till mejeriet. Tänker att det, om jag har tur, går lägga in en telefonbeställning även om "tiden gått ut". Och ja, kanske är det självklart att det går, men jag har aldrig missat mejeribeställningstiden förut.
Det går i alla fall! Och jag kommer då alltså få både mjölk och fil på måndag. Puh!
 
Och som en liten parentes, för att liksom toppa denna dag, snubblar jag över mina egna fötter. Bokstavligen. Tur att jag är ensam i köket, för det måste ha sett dråpligt ut.
Har ingen aning om vad det är med min högra fotled, men den har något problem... Den ger liksom "vika" ibland. Jag kan stå stilla rakt upp och ner, och plötsligt är det som om jag trampar snett. Trots att jag inte tar ett enda steg.
Vet inte hur jag ska förklara, men det är som att fotleden ger vika och foten viker sig inåt. Det var det som hände nu.
Jag har aldrig ont i foten eller några andra problem. Det är bara att den ger vika då och då.
Tre sekunder senare kom det i alla fall in två personer som kollade på frysarna. Som tur är kom de inte in tre sekunder tidigare; då hade jag haft publik till min lilla vurpa haha ;-P

Men men; här fixar jag bara de sista detaljerna för dagen och sedan byter jag om, släcker och låser.
Och jag kan säga som så; det har ALDRIG varit så skönt att gå på helg som det var idag!
Det första - absolut första - jag gjorde när jag kom hem var att däcka i soffan. Minns knappt ens att jag lade mig där, men vaknade i alla fall strax efter nio nu ikväll. Så en typ fem timmar lång "naptime" blev det ;-P
Mycket välbehövligt och nödvändigt, då hjärnan som sagt gått på högvarv hela dagen. Att försöka tänka, fundera ut, göra och prata samtidigt... Det gör verkligen mos av hjärnan.
 
Och om jag ska vara helt ärlig; på något sätt älskar jag det.
Missförstå mig inte; jag hatar en sådan här dag när saker inte fungerar som de ska. Hoppas ni förstår hur jag menar när jag säger att jag ädnå, på något sätt, älskar känslan. Jag kan till och med tycka om den här tröttheten jag känt; just eftersom den kommer ifrån att jag faktiskt varit igång.
Det blir nästan en egoboost att upptäcka att jag faktiskt klarar av att hantera en sådan här situation på ett arbete och lösa saker trots att saker strular ordentligt. Det ger mitt självförtroende en boost jag bara kunnat drömma om för 10-20 år sedan.
 
Hoppas ni haft en bättre fredag än jag, och att ni får en riktigt fin helg!
Och till mig själv: Må nästa vecka bli bättre ;-)
Era fantastiska kommentarer!
1

Hej Erica!!!

The stress is real!! Fattar att du blev helt stissig av det där. PUST. DET skulle jag också ha blivit.
USCH.
Förstår också att du behövde många timmar för att varva ner efteråt.
Sen förstår jag också vad du menar då du säger att det ger dig en boost eftersom du grejade det.
Härligt.
Dubbelt det där.

Men nu hoppas jag att du har en fin och skön helg i nya lgh.

TACK för den superdupergulliga kommenter du lämnade hos mig idag. SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ glad jag blev över den.
TACK Erica.

Kramar i massor!!

Svar: Heeeeeej! Vad KUL att du är tillbaka! Välkommen!
Av det jag sett på Instagram verkar du haft en mycket trevlig och mysig Sverige-Finlandresa. Så kul att du fick chansen att åka hit i år. Både för dig och Karolina, OCH för din familj som inte träffat er på så länge.


Stressen igår ja! DEN var sannerligen påtaglig! Usch, den dagen vill jag inte göra om. Hjärnan har aldrig varit så mosig som igår eftermiddag, och jag har aldrig däckat lika snabbt efter att jag kommit hem tidigare. Jag gick verkligen, bokstavligt, från ytterdörren till soffan, lade mig ner och vaknade strax efter kl. 21.

Ha det toppen! Det känns verkligen lite som att "bloggordningen är återställd" när din blogg är tillbaka. Den är en del av min dagsrutin :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Förresten, du trivs toppen i din lgh, visst?
Kan du inte göra ett "hemma-hos-Erica"-inlägg? SÅ nyfiken på hur du har det hemma nu när du bott in dig ett tag? HIHI.
Kram igen!!

PS, dina bilder från sommaren är underbara!! De av månen över havet!! WOW!!
Jag har inte ens med mig mon gamla Canon på resor längre. Sorgligt. Men den tar ju ändå de bästa bilderna. Men jag har nu helt nästan gått över till min iPhone12pro. Den är så lätt och smidig. Fast idag ska jag på bröllop och så ska Canon faktiskt få hänga med. Jag får ju liksom inte tappa alla mina skills där.
HIHI.
Skulle gärna vilja ha en ny Canon DSLR nu också. Såg att din Mrs Mark är 10 år!!! Känns som om det var igår du köpte den.
KRAM igen!!

Svar: Jag trivs nästan kriminellt bra här i lägenheten! Älskar också att min första tid här var under sommaren; tror det bidragit en hel del till trivseln. Tyvärr har jag inte fått i ordning sådär hemskt mycket mer än tidigare. Har såklart packat upp sedan länge, men behöver fortfarande köpa en del nya grejer. Dock har jag inte råd att köpa allt samtidigt (I wish :-)) så jag får ta det lite allt eftersom.
En säng var ju som sagt prio ett nödvändigt, så jag beställde en i början på augusti. Beräknad leverans är nästa nästa vecka, så det närmar sig med stormsteg. För tillfället sover jag på en madrass på golvet, så sovrummet ser ut som hej-kom-å-hjälp-mig.
Nästa inköp på listan är en taklampa till vardagsrummet, och DET är bland det svåraste jag gjort. Har letat mig blå utan att hitta vad jag vill ha. Dock behöver jag hitta en snart, eftersom det blir mörkare och mörkare, och då blir det Väldigt mörkt här inne utan lampa ;-)
Sedan funderar jag på någon typ av "bibliotekshörna" eller liknande i andra delen av vardagsrummet, så behöver lite bokhyllor och sådant. Funderar på att köpa vita och måla i samma färg som väggen, för att de liksom ska "smälta in". För att sedan lägga till färger och dekoration i form av böcker och dekorationer. I mitt huvud har jag en skitsnygg bild, men vi får se vad det blir i slutänden.
Sedan funderar jag också på en ny, snyggare, matgrupp. Samt ett extra frysskåp. Nu har jag bara en väldigt liten frys. Har en sådan kombi kyl/frys, där kylskåpsdelen är större. Vilket lämnar plats för en väldigt liten frysdel. Dock finns det plats för ett frysskåp på sidan om, så det är en tanke jag har.
Som du märker har jag rätt storslagna planer, som lätt drar iväg i kostnader. Men jag kommer absolut att fortsätta posta lägenhetsbilder. ÄLSKAR verkligen den här lägenheten! Det är såååå mycket lättare att ta fina bilder här i en renoverad fräsch lägenhet än det var i min gamla sunkiga med äckliga tapeter som höll på att lossna från väggarna ;-)


Vad roligt att du gillar mina sommarbilder! Blev ju inte så mycket fotande den här sommaren, men lite grann i alla fall.
Ja, de där månbilderna blev poppis. Månen var verkligen magisk den kvällen. Klotrund, lysande orange och stor. Den var verkligen STOR. Tyvärr kommer det inte fram på bilderna hur stor den var, eftersom jag bara hade mitt 50mm-objektiv med mig.

Förstår att du övergått mer till iPhonekameran. Det är ju trots allt så mycket smidigare att ta med mobilen än en stor och tung systemkamera. Jag vet också precis hur det känns med fotomotivationen när man känner att man växt ur, eller börjar växa ur, den systemkamera man har. Jag kände så under sista tiden med min 400D. En jättebra instegskamera, men när jag utvecklats så pass långt med den började jag känna att jag växt ifrån den. För även om det är fotografen som tar bilderna mer än kameran man håller i, så har ju de mindre modellerna ändå sina begränsningar.
Håller tummarna att du får möjlighet att uppgradera snart. Julklapp kanske ;-)

Jepp, min Mark blir 10 år nu i januari. Känns helt sjukt, och hade inte tänkt på det förrän jag började tänka på årtal. Håller med; känns som det var IGÅR pappa skjutsade mig till Mediamarkt i Luleå och jag vandrade ut med en påse innehållande det dyraste jag någonsin köpt i hela mitt liv. Bilen inkluderad. När jag köpte kameran hade jag inte ens köpt bilen ännu, nu när jag tänker efter. Det var ett halvår efter kameran. Tiden går så sjukt snabbt!

Stora kramar! Hoppas du har en riktigt fin helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?