Nothing beats the serenity of an end-of-summer lake
 
Här kommer lite fler bilder fotade under samma kväll som de tidigare vissna Rallarrosbilderna. Faktiskt från samma ställe, men jag ville inte blanda bilderna i samma inlägg.
Bilderna är alltså från sista semesterhelgen, vilket - eftersom jag vet om tidpunkten - lägger ett extra vemod över dem. De är verkligen Nu-Är-Det.Slut.På.Sommaren-bilder.
Hittade dessutom en kvarglömd barntröja med Greta Gris där på stranden, vilket i sin tur blev en representation av att badsäsongen är över. För en filosofiskt lagd person som jag går det inte att inte gå till dessa tankar.
Men de ger samtidigt ett lugn. En stress över att ledigheten är slut, visst. Men också en känsla av stillhet.
 
Nu har jag arbetat en månad (shit!) efter semestern, och "elva månader kvar tills nästa" har blivit tio månader kvar. Egentligen helt sjukt vad tiden går snabbt. Speciellt om jag kopplar ihop det med gårdagens inlägg där jag satt och listade mitt liv för tio år sedan.
Det går fort, fort, fort.
I skrivande stund är det verkligen HÖST utanför mitt fönster. En solig höstdag.
Träden och all växtlighet skiftar färger i ett rasande tempo; det är nästan så att man kan SE det ändras. Jag skulle säga att det är väldigt nära 50-50 nu gul/orange/rött vs grönt. Om inte helt 50-50. Nu är det bara en tidsfråga innan det gröna i naturen kapitulerar helt och hållet.
Och ja, det är vackert med höstfärger... men jag föredrar det gröna. Kaaan som sagt också ha att göra med att jag är livrädd för att gå in i vintern igen. Brukar inte känna så, men förra vintern ärrade mig verkligen.
 
Men men, vintern kommer. Det är något vi inte kan göra något åt.
Istället ägnar vi ett par minuter till att ta in dessa bilder, vilka kommer hjälpa i alla fall mig att ta mig igenom den långa, mörka årstiden.
 
Det är något alldeles särskilt speciellt med spegelblankt(-ish) vatten ♥
 
Era fantastiska kommentarer!
Elisabeth
1

Så vackra bilder! Det är verkligen något vemodigt över badplatser på sensommaren, och ännu mer på hösten. Här är det ännu mest grönt, även om en del träd fått lite höstfärger. Är glad så länge det är så, för jag föredrar också det gröna.

Svar: Tack! Ja, eller hur! Det är något alldeles särskilt med känslan vid en slutet-på-sommaren-badplats. Vemod. Nästan lite melankoliskt. Och ja, nu har hösten verkligen satt igång på allvar. Så skönt att ni har mestadels grönt fortfarande.
Vi har också mycket grönt (trots allt) men som sagt nästan lika mycket gult/rött/orange. Man märker att sommarens växtlighet är på god väg att kapitulera helt.

Fick jag välja så... ja; alla ni som läser min blogg vet var jag står, haha ;-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?