Häng med mig en dag på jobbet
God torsdag! Det som nu är kvar av den ;-) Men hoppas ni haft en fin dag i alla fall.
I detta inlägg tänkte jag att ni skulle få följa med på en vanlig arbetsdag i mitt liv, om ni vill :-)
Inget revolutionerande, men lite klassisk vardag i bilder och text.
 
Kommer till jobbet strax innan halv sju på morgonen. Det första jag gör är att sätta igång alla maskiner. Eller ja, alla och alla... Det är ugnarna, diskmaskinen samt värmeskåpet.
Ugnarna sätter jag igång några minuter på "ånga", så att de förvärms.
Startar diskmaskinen så att den fylls upp med vatten.
Sätta igång värmeskåpet innebär endast att sätta i sladden i väggen. Ett värmeskåp har ju typ basically samma funktion som en kylväska, men det håller saker varma istället för kalla.
 
När diskmaskinen är redo (tar ett par minuter) är det dags att diska mellisdisken från dagen innan. Min arbetstid är nämligen 6:30-14:00; med andra ord slutar jag vid mellistid. Vilket i sin tur innebär att jag inte hinner diska dessa grejer på eftermiddagen.
 
Dags att förbereda gröten. Idag var torsdag, vilket betyder Havregrynsgröt. Äääälskar havregrynsdagarna av den enkla anledningen att det är så oerhört enkel gröt. Den sköter sig helt själv i ugnen. Ja, jag kokar gröt i ugnen på jobbet. Som ni såg på första bilden så har jag Rationalugnar.
Så smidigt, och man riskerar inte att det bränner fast något i botten.
 
Frukostmenyn på jobbet ser ut såhär under veckorna:
Måndag: Havregrynsgröt | Fil och flingor
Tisdag: Mannagrynsgröt | Fil och flingor
Onsdag: Grahamsgrynsgröt | Fil och flingor
Torsdag: Havregrynsgröt | Fil och flingor
Fredag: Fil och flingor | Varm choklad, äggsmörgås
+ naturligtvis bröd och pålägg alla dagar.
 
När gröten är i ugnen är det dags att fixa pålägget och lite andra tillbehör.
 
Har jag tid över brukar jag även påbörja grönsaksbuffén den här tiden (för att det inte ska bli lika stressigt efter frukosten).
 
Ungefär 7:20 är det dags att duka ut allting ute på buffébänken. Första gänget äter 7:30, andra gruppen 8:00.
 
Under tiden frukosten äts brukar jag plocka fram dagens mat och dela upp lådorna på två sittningar.
Nej, det är inte såhär många lådor i normala fall, men just idag var det PLÄTTAR! Matsedelns i princip populäraste maträtt!
Två (2) lådor frös jag in. Resten användes.
 
Dags för frukostdisken. Känns liiiite grann som att man under en dag diskar mer än man fixar med mat, hehe ;-P
 
Och snöade kraftigt gjorde det HEEEELA dagen!
 
Hacka upp lite Plättar... Ja, jag tycker om att underlätta för personalen vid servering. Brukar skära viss mat i bitar och sedan värma den.
Exempel på mat jag gör så med: Plättar, Pannkaka, Blodpudding och ibland biffar (om de äter ute). Även Palt brukar jag bereda på detta sätt. Brukar hacka upp en del av Palten och steka, och en del kokar jag som vanligt.
 
Dags att duka borden ute på Torget (matsalen). Varje bord (5 st) förses med - som ni ser - Bestick, glas, vattenkanna och mjölkpaket.
 
Första sittningen börjar 10:30. Under tiden de äter fixar jag iordning dessa två grönsaksfat till de som under sittning 2 äter inne på avdelningarna.
På bilden saknas rostade kikärtor samt "coleslaw sweet chili". Lade till det efter att bilden togs.
 
The Neverending story...
 
Någon gång mellan 13:30 och 13:45 är det dags att packa melliskorgarna. En till varje avdelning.
Varje korg innehåller: Glas, mjölk, mjukbröd, smör, pålägg och grönsaksfat. Ibland även något "litet extra" som exempelvis Kaneläpplen, smoothie eller liknande. Idag blev det dock "bara" ett vanligt standardmellis.
 
Vid det här laget är det dags för en av dagens tråkigaste sysslor... gå ut med soporna.
Nej, den där tomma flingkartongen kommer aldrig in i själva köket. Använder den endast till att samla dagens tomma småförpackningar i (typ majsburkar, mjölkpaket, plastbyttor o.s.v), för att slippa springa ut till soporna för minsta grej. Tar allting i slutet av dagen.
 
Städning.
 
Hatar vintern! Verkligen.
Sa jag att jag hatar vintern?
Inte för att det var överdrivet mycket snö på bilen just idag, men eftersom jag haft i kupévärmaren under natten är den även täckt av en massa is.
Jag.Längtar.Till.Sommaren! Eller i alla fall tills det helt slutar snöa och börjar tina istället.
 
Hm... Ja... Sa jag att jag hatar vintern...? ;-P
 
Dags för nästa del i arbetsdagen; städ på förskola 2. Mycket lättstädad avdelning dock, så är aldrig några problem :-)
 
Avslutar med toaletterna.
 
Och DÄR var det Full dag. Och det snöade fortfarande då jag klev utanför dörren.
 
 
Vet inte om det här var så roligt att läsa om, men nu har ni fått följa med mig även under en vanlig dag på jobbet.
Imorgon upprepas proceduren, men med annan mat (såklart) och minus städet. Istället ska jag till vaccinationsmottagningen och ta min tredje Covidspruta klockan tre.
 
Hej hopp och på återseende!
Era fantastiska kommentarer!
1

JO, sånt här är jättekul!!!!
Mer såna här vardagsinlägg för de är verkligen roliga att följa.
Så er mat kommer som i matlådor? Vet inte vad jag hade föreställt mig, men nog inte att den kom så.
Intressant.
Förstår att du har att göra hela dagen, knappt en lugn stund. Men, då går ju tiden fort också.
Hur många avdelningar har ni på er skola?
Måste säga att jag är impad av alla grönsaker. SÅ himla trevligt.
Och rostade kikärter, det är jag helt galen i själv, hihi!!!
Trist att du hatar vintern så mkt när du bor där du bor ;-)
Ni lär väl ha snö länge till. Som sig bör ändå. MEN jag fattar såklart att det är aptrist att sopa och skrapa bilen dagligen. SUCK.
Annars? Skulle lätt kunna bo där, haha.

Erica, det var mkt kul att följa din dag på jobbet. Jag är förtjust i sådana här inlägg.

Önskar dig en fin och bra helg!!
Kramar från mig!!

Svar: TACK! Vad roligt att du tycker det! :-D Ja, vardagsinlägg (speciellt med bilder) blir så personligt. Åsiktstexter är ju på sätt och vis också personliga, men det blir inte riktigt på samma sätt som att lägga ut sin (eller läsa om någon annans) vardag.

Ja, maten kommer i lådorna på bilden. Det är otroligt smidigt, i mitt tycke. Förut levererades maten varm i värmeskåp varje dag, och då användes metallkantiner. Det var innan Cook&chill infördes.
Jag är för övrigt så oerhört tacksam över just Cook&chill-metoden. Hade det inte varit för den så hade jag aldrig kommit in i det här yrket, eftersom jag inte har utbildning. Är inte Kock eller liknande, så tack vare detta system kunde jag komma in i yrket bara genom arbetspraktik :-D

I alla fall så levereras maten tre dagar per vecka.
Måndag: Leverans för tisdags -och onsdagsmaten.
Onsdag: Leverans för torsdags -och fredagsmaten.
Fredag: Leverans för måndagsmaten.

Och Tack! Vad kul att du gillar grönsaksbuffén! Förra veckan var tyvärr min matberedare trasig, så kunde inte göra någon av de sallader innehållande rivna grönsaker. Blev en del oliver, majs, gurkstavar, morotsstavar, ugnsrostade morötter och broccoli istället. Men ingen pizzasallad eller typ rivna morötter. Kändes så skönt att kunna fixa den vanliga buffén igen denna vecka :-D

På min förskola är det 4 avdelningar. En småbarns (1-2 åringar), en "mellanavdelning" (3-4 åringar) samt två storbarnsavdelningar (4-6 åringar). Eller ja; man börjar ju förskoleklass i skolan det år man fyller 6 år, men de som är födda första halvåret hinner ju ändå gå några månader som 6-åringar i förskolan.

Haha! Nej, det är inte lätt inte ;-) Önskar inget hellre än att vara en vintermänniska, med tanke på var jag bor, men trots många försök att tänka annorlunda kommer jag tillbaka till samma slutsats: Jag är en vår -och sommarmänniska uti fingerspetsarna...
Vintern innebär alltför mycket krångel med allt, och det överröstar det positiva. Bilen är sannerligen ett sådant krångel. Speciellt den tiden på vintern då det är för kallt för att inte ha i motorvärmaren. Men samtidigt snöar det. Vilket innebär igloobil när man ska iväg på morgonen.
Men tiden går otroligt snabbt har vi ju ändå konstaterat otaliga gånger ;-) Innan vi vet ordet av är det midsommar... ;-)


Önskar dig också en riktigt toppenfin helg!
Kramar!!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Eva i Dalarna
2

Jag tyckte också det var kul att följa med dig på jobbet!

Svar: Tack! Vad roligt att du gillade det här vardagsupplägget :-D Ha en toppenfin helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Elisabeth
3

Jag tyckte också att det var intressant att följa med en dag på ditt jobb! Hur gör du med din egen lunch och liknande, äter du det ensam i köket eller har du någon annanstans att sitta?

Förstår dig verkligen angående vintern. När andra pratar om att de vill bo längre norrut för att få "riktiga vintrar" tänker jag bara på hur nöjd jag är att bo på en plats där vintrarna med svenska mått mätt är ganska korta.

Svar: Tack! Vad roligt att du gillar inlägget! Jag har ju inte direkt det mest spännande livet för sociala medier (likt typ Influencers, om man nu ska jämföra sig med dem, haha ;-P) men tänkte att det kan ju vara bra att bryta in med lite verklighetsbaserad standardvardag också ;-)

Ska jag vara helt ärlig är jag tyvärr skitkass på att äta lunch. Men jag brukar gå och sätta mig på rast ungefär vid 12:30, när lunchdisken är klar.

Haha, ja :-D Tror nog att de flesta av oss liksom vill ha det vi inte har ;-) I mitt tycke är vintern verkligen alldeles för lång. Den är ju bokstavligt 6 månader lång. Plus en sjunde månad; april = vårvinter. Vilket basically är vinter men med bättre temperaturer.

Hoppas du har en riktigt trevlig helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?