22 önskningar 2022
För ett par inlägg sedan skrev jag att det för mig inte fanns varken drömmar, önskningar eller några som helst förhoppningar inför 2022. Att jag bar på en känsla av att inte ha några känslor överhuvudtaget för det nya året -varken positiva eller negativa.
Detta stämmer fortfarande, men samtidigt kändes det så tröstlöst och jag har faktiskt satt mig ner och ändå försökt komma på något som jag vill att året ska innehålla.
Det är inga löften, inga mål och inga förväntningar. Sådant skapar bara stress och ångest ifall de inte är uppfyllda tills nästa nyår.
Kort och gott handlar det om ett par punkter det skulle vara jätteroligt om de faktiskt hände.
Och för att göra det till ett lite roligare inlägg tänkte jag att jag gör listan till en liten "22 saker jag vill ha 2022"-twist.
 
 
 
Skriva en bok och att den faktiskt blir klar. Eller i alla fall komma igång ordentligt med bokskrivandet.
En dröm jag har, och haft sedan jag kunde hålla i en penna, är att bli Författare och få ge ut en bok. Av alla drömmar jag haft genom livet är detta den enda som funnits där hela tiden. Ända sedan jag var liten.
 
Sälja fotografier i någon form. Typ sätta ihop en kalender (ni vet; en sådan bildkalender man hänger på väggen) och att någon faktiskt vill köpa den. Eller exempelvis sälja prints/tavlor. Är det någon som skulle kunna tänka sig att betala för prints med mina bilder?
 
Fördubbla följarantalet på mitt fotokonto på Instagram, vilket skulle betyda att komma upp i runt 180-190 st.
 
Få till en riktigt mäktig Norrskensbild.
 
Inreda min lägenhet. Än så länge är det mer att det "bara är satt in möbler". Jag har en ungefärlig bild i huvudet hur jag vill att min bostad ska se ut, och jag låter det hellre ta tid än sätter in en massa saker som jag ångrar om ett år. Men jag vill verkligen få det inrett så att det verkligen blir mitt hem.
 
Läsa 12 böcker. Skulle kunna skriva typ 52 böcker = 1 per vecka, vilket jag haft som nyårsmål någon gång. Men eftersom jag vet hur mina läseperioder ser ut så vet jag att det är en omöjlighet. Tolv böcker, dvs en per månad, kanske ändå är lite mer realistiskt...
 
Hitta en ny hobby. Ingen som helst aning vad det skulle kunna vara, men känns som om det hade kunnat vara kul.
 
 
 
 
Prova minst en ny maträtt per vecka. Ny för mig i alla fall; alltså en maträtt jag aldrig ätit förut.
 
Fixa iordning balkongen till en liten oas i sommar. Det blev ju inte mycket av det förra sommaren, förmodligen för att jag var mitt i flytten och att fixa det beboeligt här inne.
 
Börja i riktigt jäkla god tid med julklapparna inför nästa jul, även om det innebär att börja redan nu under första halvåret.
 
Blogga i alla fall tre dagar per vecka. Gärna varje dag, men jag tänker inte lura mig själv... ;-P
 
Styra upp min feed på Instagram lite bättre. Mår lite dåligt över att det är så spretigt och "all over the place". Menar inte att jag vill nicha den (har redan två nichade konton), utan jag vill bara ha det lite snyggare.
Det här är ingenting som egentligen spelar superstor roll, men om man är en estetiskt lagd person är det rätt jobbigt att ha ett icke-estetiskt Instaflöde. Lite som om man skulle vara svenskalärare (eller vem som helst förresten) och vara tvungen läsa en text helt utan "punkt och stor bokstav". Det sticker i ögonen och kliar i nerverna.
 
Levla upp i min fotografering. Vet inte hur det skulle gå till, men tror en stor del av min fototorka de senaste åren beror på en känsla av att jag liksom står och stampar utvecklingsmässigt. Jag vill lära mig något nytt, ta min fotografering till nästa nivå. Som sagt vet jag inte riktigt vad nästa nivå är, men jag vill få tillbaka den gnista jag hade när jag lärde mig fota och såg utveckling vid varje fototillfälle.
 
Färdigställa (och tja, börja med) en portfolio. Ett projekt jag påbörjat ett x antal gånger genom åren, men aldrig klarat av att avsluta pga ej tillräckligt med bra bilder. Eftersom jag vill bli huvudsakligen porträttfotograf så kan jag ju inte ha portfolion fylld endast med natur och stilleben. Dessutom måste man ju uppdatera fotopärmen då och då, eftersom man utvecklas. Det är ju inte direkt så att jag vill ha porträttbilder från mina första fotoår i min portfolio idag. Blir ju sjukt missvisande.
 
 
 
 
Att vintern 2022 fortsätter precis exakt som den är just nu. Ja, det är skitigt och blött. Men det är för närvarande plusgrader och snön smälter. Jag har inget emot det. Visst är snö vackert att titta på när det ser ut som ett julkort. Dock knäpper man några bilder och sedan är det inte lika intressant längre. Inte månad in och månad ut.
Slipper jag använda motorvärmaren mer i vinter är jag nöjd. Dock har jag otroligt lite tillit till detta. Det är ju trots allt två vintermånader kvar efter denna. Mycket kan hända fortfarande.
 
Att den f**king pandemin släpper taget någon jä*la gång! Behöver väl inte motivera denna ;-P
 
Bli bäst på någonting. Vad? Ingen aning. Får väl klura ut nåt. Men det är också en liten hemlig dröm (nu outar jag den) jag haft hela livet... att få bli bäst på någonting. Jag har aldrig varit den personen som lyckats vara bäst på vad-det-nu-kan-handla-om.
Jag vill hitta min grej.
 
Jag vill starta upp något projekt som rör bloggen och/eller foto och avsluta det. Tror aldrig någonsin jag avslutat ett projekt jag påbörjat; som rör dessa saker alltså. Bloggprojekt/utmaningar rinner ut i sanden. Fotoprojekt faller i glömska. Sedan mår jag dålig över att jag inte klarar av avsluta dem.
Jag vill verkligen ro iland ett projekt. I alla fall en (1) enda blogg -eller fotoutmaning. Ofta hänger ju dessa ihop.
 
Jag vill vinna en större vinst på någon lott ;-) Vem vill inte det liksom? ;-P
 
Jag vill köpa lite nya objektiv till Canon. Vad sägs om ett macro och ett tele? Drömmen! Men först: Se föregående punkt...
 
Jag vill att någon av mina hobbys ska generera någon typ av sidoinkomst. Fantasidrömmar, än så länge i alla fall. Det kanske verkligen låter som en ogreppbar och blåögd dröm, men jag har verkligen drömt om att få prova på privilegiet att känna känslan att verkligen bara jobba för att det är roligt. Att få kunna ha vetskapen om att "jag behöver egentligen inte jobba, men jag stannar bara för att det är så roligt".
 
 
 
Jag vill INTE göra en "23 önskningar för 2023"! Det var skitjobbigt att komma på alla dessa, och det tog flera dagar!
Era fantastiska kommentarer!
1

Har du testat att lägga upp lite bilder på Printler? Jag har några bilder där och fått sålt en. :)

Svar: Åh! Tack för tipset! Hade aldrig hört om den sidan, men gick in direkt och skapade ett konto :-) Nu är det bara att hitta några passande bilder att lägga upp där.
Vad KUL att du fått sälja en bild! Kan tänka mig vilken känsla det är!
Får jag fråga vad du heter på Printler? (Skulle vara kul att checka in) :-)

Återigen; stort tack för ditt tips!
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Förstår att detta var en svår lista att sätta ihop. Skulle nog inte klara det själv.
Ja, jag skulle också vilja sälja bilder. Men problemet med mig är att jag övergått till iPhone så pass mycket att jag helt vant mig vid att fota med den.
Jag skulle också behöva återfå min kärlek till canon. Än idag vet jag ju att den tar bilder som jag inte kan få till med min iPhone 12 pro. Så jag vill tillbaka till den. Problemet är väl att den är så tung att släpa på. Numera använder jag den bara vid porträtt eller vid jul när det ska fotas med långa slutartider för att få till bra bilder.
Ja du vet ju ...
Blir nyfiken på Printler jag också.

Vad gäller insta och ditt konto där, DO you!! Kör som du gör idag där. Du har redan ett par andra nischade konton. Tror att om du nischar din Bitter and Happy så kommer du snart att ha kört in den på ett spår. Precis som jag själv gjorde med Skandigirl en gång. Från början var den mer som din, snap shots och vardagstexter. Sen började jag nischa in den och sen flera år är det en renodlad fotosida som jag inte kan bryta nu.
Eller ens vill bryta.
Så DO YOU!!!
Du kan ju starta upp ännu ett konto där också om du vill.

Ja, jag tycker också det låter rimligare med 12 böcker än 52. Läser en del själv, men tror inte jag kommit upp i 52 någon gång, 20 kanske?

och ja, försök blogga tre dagar i veckan! Vore superkul, tycker jag! Tror det är bra med en rytm där också för dem som läser.

Jag är nyfiken på din lgh! Ska bli kul när du fixat till den mer + att jg tror att du kan få din balkong urmysigt i sommar.

Kul att läsa om dina 22 önskningar för 22.

Kramar!!

Svar: Haha! Ja, den var nästan frustrerande svår. Har hållit på i flera dagar nu, men så tänkte jag att "Nej! Nu MÅSTE jag få den klar en gång för alla!" ;-) Dock är jag rätt säker på att jag inte kommer göra någon nästa år...
Yes! Sälja bilder hade varit så kul. Och peppande. Lite som en bekräftelse på att jag är på rätt väg med fotandet.
iPhone ja... den är så mycket smidigare att ta med än en storkamera. Nu när den kameran tar tillfredsställande kvalitet på bilderna blir man så lätt bekväm med att bara fota med den. Kanske är tur ändå att jag "bara" har en gammal iPhone 6. Kvalitén på dess bilder är långt ifrån samma som hos de nyare modellerna.

Ja absolut. Jag kommer inte att nischa Bitter&Happy-kontot. Det är lite av mitt "slaskkonto", där jag publicerar allt som inte platsar in på matkontot eller fotokontot. Vill dock bara göra det liiite mer estetiskt, eftersom det kliar lite i den sidan av mig när jag ser mitt väldigt oestetiska flöde ;-)
Något mer konto blir det dock inte :-) Three is enough.

Jepp, 52 böcker blir att ta mig vatten över huvudet. Då måste jag verkligen läsa precis hela tiden, känns det som. Blir inte ett rimligt mål. En (1) bok i månaden känns enklare.

Ja, det hade varit så kul att komma igång på allvar med bloggandet igen. Jag saknar verkligen den under de perioder då jag inte bloggar, trots att jag inte haft något att skriva. Är verkligen inte beredd att ge upp bloggvärlden än. Älskar den!

Kul att du gillade listan! Så synd att jag inte kom på idén typ 2010 istället... ;-) 10 punkter hade varit lättare att komma på :-)

Kramar och hoppas du har en fin vecka!!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Ullis
3

Hej! Jag heter Ulrika Nordlund på Printler. :)

Svar: Tack. Går in och kollar in dina bilder :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Elisabeth
4

Roligt att läsa dina önskningar! Beträffande ditt Instagram-konto upplever jag det inte direkt som spretigt, utan mer varierat, om du förstår vad jag menar. Men så är jag ungefär världens mest oestetiska människa också, haha, så jag ser inte att det skulle vara oestetiskt. Håller för övrigt med om din lägenhet; är nyfiken på den och vad du kommer att göra med den.

Svar: Tack! Vad kul att du gillar inlägget. Kommer inte att göra någon nästa år; den här tog tillräckligt med tid haha ;-)
Kul att du gillar mitt Instakonto som det är. Ja, jag är en väldigt estetisk person, så mår lite smådåligt när mitt flöde inte är estetiskt. Det behöver inte vara nischat på något sätt, men jag vill ha det "skönt för ögonen" att vila på när jag scrollar igenom bilderna :-)
Trevlig också att du är nyfiken på lägenheten. Kommer absolut att uppdatera om hur den blir. Kommer dock att ta ett tag, tyvärr. Det kliar så i fingrarna och inreda allt nu nu nu. Men så har vi det där dumma lilla hindret Pengar :-P Tar saker och ting lite allteftersom. Men på sätt och vis tror jag det är bättre, eftersom jag då hinner känna efter, bo in mig och verkligen få det som jag vill ha. Och på så sätt kanske jag inte kommer tröttna lika fort som jag brukar på min inredning ;-)

Ha en fin fortsatt vecka!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?