En döende bloggplattform?
 
Jag avlägger inga nyårslöften.
Jag sätter inte upp några nyårsönskningar.
Varför?
Jo, av den enkla anledningen att nyår inte känns på riktigt som en nystart för mig. Eller ja, i alla fall inte på samma sätt som när semestern är slut och hösten/höstterminen börjar. DET har alltid känts mer som en nystart i mitt liv än vad nyår har gjort.
Dessutom har jag alltid känt att nyårslöften är sådana att man "ska" lova vissa saker som man sedan går all in i 2-3 veckor för att sedan glömma bort. För att sedan slå ner sig själv nästa nyår för att man inte uppfyllde årets löften.
Så nej, jag avger inga nyårslöften.
 
MEN om det skulle vara en (1) sak jag verkligen önskade mig av 2024 så är det att blogg.se, en gång för alla, fixar problemen med plattformen!
ELLER som allra minst - om det är så att de planerar nedläggning - går ut med ett meddelande om det till alla sina bloggare. Bara så vi vet om det är värt att fortsätta hoppas på en förbättring, eller om vi ska påbörja förberedelerna med att flytta någon annanstans.
Den här hösten har känts som att befinna sig i någon sorts limbo när det kommer till bloggandet på den här plattformen.
Det är som att fler och fler funktioner börjar krångla, och när de väl börjar göra det så blir det inte bättre. Det är som om det, när krånglande börjar, är det nya normaltillståndet.
 
Inloggningen är seg. Ibland kommer man in på sin blogg. Ibland kommer man knappt in. Ibland tar det evigheter, där man måste uppdatera sidan flertalet gånger.
För varje funktion man klickar på inne på sin sida (alltså översikten, inte själva bloggen som andra ser den) tar det "evigheter" innan man kommer dit.
Det blir regelbundet Error-sidor.
Stora svårigheter att fixa ny design (det har alltid varit så lätt!), eftersom det numera tycks krävas flera timmar efter att man ändrat något i CSS-mallen innan dessa ändringar syns på bloggen.
Exempel: Jag håller på med en ny design. Skulle lägga in en Gillaknapp till inläggen. Gillaknappen syns inte på förhandsgranskningssidan, utan man måste klicka på Spara och sedan gå in på själva bloggen för att se hur det ser ut. MEN det tar flera timmar innan den ändringen faktiskt syns på bloggen. Så jag får vänta flera timmar, gå in på bloggen, se att knappen kommit in men den ligger på fel ställe. Gå in i CSS-mallen för att ändra i koden. Klicka på Spara. Vänta några timmar för att se hur det blev. Upprepa tills det blir som jag vill ha det. Så numera tar det ju typ minst en vecka att fixa en ny design; vilket kunde ta en kväll tidigare...
 
Vad finns det mer för fel med bloggportalen??
Ja, just det! Kommentarerna! Kanske det mest störande av allt!
Det verkar vara permanent svårt för andra människor att kommentera på blogg.se-bloggar.
Människor inom Sverige verkar kunna kommentera, dock med problem. En verifiering som aldrig vill ge sig (lastar bara fram fler och fler bilder att klicka i) samt att man ofta måste skicka flera gånger för att det ska fungera (och då slutar det ändå med att samma kommentar publiceras flera gånger till slut).
Befinner man sig dessutom utanför Sverige verkar det inte gå kommentera alls längre.
Det jobbiga är också att jag själv inte kan testa för att se svårigheterna, då ägaren av bloggen alltid tycks kunna kommentera sin egen blogg utan problem.
Jag har provat flertalet gånger, och för mig fungerar det alltid helt problemfritt.
Detta gör det hela så fruktansvärt frustrerande, eftersom det inte är mina kommentarer som är de viktiga här på bloggen. Det Är Mina Följares!!!
Jag vill att det ska vara enkelt att kommentera här och jag vill inte att mina följare ska skrämmas bort av den anledningen att det inte går kommentera.
För som vi alla vet så är det KOMMENTARERNA som håller en blogg levande!
Kvalitativa inlägg är jätteviktigt, men de är trots allt ingenting utan feedback och kommunikation...
 
Och ja; jag vet att det finns andra bloggplattformar där ute att välja på. Plattformar med mindre problem.
MEN sanningen är att för en person som fotobloggar/publicerar mycket bilder samt har typ en släng av Design-OCD (kryper i kroppen om jag inte får bloggens utseende precis som jag vill ha det) så är blogg.se i särklass den bästa plattformen!
Jag har hittills aldrig hittat en annan gratis bloggportal som har 100% öppna *CSS -och HTML-koder.
Andra sidor har oftast ett gäng färdiga mallar man kan välja mellan, för att sedan få individualisera dem lite genom att välja färger, kanske någon egen bild på vissa ställen, åt vilket håll man vill ha content -och sidomenyn o.s.v.
Men här på blogg.se får man gå rakt in i själva kodmallarna och bygga om precis hur man vill.
Och ja, jag vet att man kan bygga helt själv om man har exempelvis Wordpress, men då gäller det att man har egenhostad Wordpress och ganska rejäla kunskaper inom kodande för att man ska lyckas få till något vettigt. Gratis-Wordpress ger inget (eller väldigt väldigt litet) utrymme för egna bloggdesigner.
 
 
Därför är min önskan inför 2024 att blogg.se ska "get their shit together" och en gång för alla få bukt med de problem som finns här.
För det måste vara från deras håll det krånglar! Alla andra sidor jag använder här på datorn/i webbläsaren fungerar felfritt. Utom blogg.se. Och det är samma problem med bloggen även när jag kollar från andra datorer.
Problemen med bloggen står även fast även de gånger jag nyss rensat cashen. Eller vad det heter. Webbläsarhistoriken. Problemen står kvar även när jag startat om datorn.
Så snälla blogg.se; jag hoppas så mycket att problemen ska lösa sig under det kommande året. Eller om det faktiskt är så att ni planerar att lägga ner; snälla gå ut med det i ett meddelande.
Jag saknar blogg.se´s "storhetstid"...
 
 
 
 
* CSS är koden som brukar kallas "Stilmall", alltså den som styr utseendet på sidan.
HTML är koden som brukar kallas "Kodmall" och styr innehållet på sidan.
CSS-kod styr alltså över hur HTML-kod kommer att se ut, enkelt beskrivet.
Era fantastiska kommentarer!
Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?