Väder, bloggkrångel och En hatfri zon på sociala medier
 
I helgen har det varit... tja... Väder!
Snön vräkte ner hela lördagen och förvandlade Piteå till vinter på riktigt. Dock dröjde det inte länge innan det återigen blev plusgrader, snön övergick i regn och nu under söndagen har vi istället haft ungefär en decimeter slask överallt.
Finns det ens något värre ute i naturen än slask??
Det värsta är dessutom när det blir spårigt slask som inte hinner plogas bort innan det fyser på igen. Kör man bil blir det då stört OMÖJLIGT att köra. Notering: Jag Älskar Buss! Speciellt i sådana lägen!
 
Plus; en liten disclaimer: Bilderna i detta inlägg är inte från den här helgen, utan från förra. Har inte varit ute med kameran något denna helg.
 
 
Jag är också starkt medveten om att jag tjatar om detta, men kan helt enkelt inte låta bli. Är så fascinerad över mina egna känslor. Fascinerad och nästan lite överväldigad.
Men än så länge (peppar peppar) håller min nya årstidsattityd. Än så länge känner jag ingen dipp i mitt psykiska mående. Än så länge har jag betydligt mer energi än jag i vanliga fall brukar ha när mörkret faller tidigare och tidigare.
Hur kommer det sig egentligen?
Jag har ingen som helst aning! Jag har ingen aning om vad jag gjort för att känna såhär; jag har ju inte gjort något speciellt.
Men jag är tacksam så inni Norden!! Och jag tar det inte för givet.
 
 
Vad som däremot är ett störande moment just nu är bloggen!
Krånglet med kommentarerna är jag medveten om, och det stör mig varje dag att ni ska behöva ha sådana problem när ni vill lämna kommentarer. Hatar den där verifieringen och önskar så djupt och innerligt att jag kunde plocka bort den.

Men det finns ett problem till som varit här på blogg.se i alla fall sedan jag kom tillbaka hit tidigare i höst... och det är problemen med att logga in!
När jag känner för att blogga går jag till blogg.se´s startsida, skriver in mina uppgifter i inloggningsrutorna (mail och lösenord).
Jag klickar på Logga in och sedan väntar jag en liten stund medans sidan "tänker".
Efter det (sidan står fortfarande och tänker) uppdaterar jag webbläsarfönstret.
Då dyker mitt namn och profilbild upp högst upp på sidan; den som visar att jag faktiskt är inloggad på mitt konto.
Här klickar jag på mitt namn och hoppas komma in på min kontoöversikt.
Det fungerar oftast inte med att klicka bara en gång. Jag brukar vara tvungen sitta och klicka samt uppdatera webbläsarfliken typ tre gånger upp till kanske 1-2 minuter innan jag faktiskt kommer in på min översikt.
Jag har aldrig någonsin haft sådana problem med inloggningen på blogg.se som jag haft den här hösten! Visst har det varit lite problem någon gång då och då, men aldrig såhär konstant. Nu handlar det verkligen om varenda gång jag ska logga in, och det har varit precis hela hösten.
 
Och ja; jag tror absolut det handlar om något fel hos själva blogg.se och inget fel på varken min uppkoppling eller min webbläsare.
Alla andra sidor jag besöker fungerar nämligen fint. Även när jag har flera flikar upp samtidigt så fungerar alla toppen, utom just blogg.se-fliken.
Det är också samma problem trots att jag nyss rensat historiken/cachen.
Jag vill verkligen inte heller lämna den här portalen igen. Wordpress dödade verkligen min kreativitet mer än vad blogg.se´s krångel gör, så det säger väl allt...
 
 
 
Till något mer positivt: Jag har äntligen hittat en hatfri zon på sociala medier! En trevlig del av Instagram där jag, i alla fall inte ännu, stött på någon typ av hat.
Jag pratar om "Bookstagram". En del av Instagram fylld av bokkonton. Där jag får hur mycket boktips som helst, och där alla känns så gulliga och trevliga och bara vill hjälpa varandra att hitta bra böcker att läsa.
Och ja, jag vet att det finns "Booktok" också. Men jag använder det så lite att jag är så dåligt insatt i Tiktokvärlden.
En helt ny värld, utan hat och drama. Plötsligt händer det...
 
 
 
Hoppas ni haft en fin vecka allihopa, och att kommande vecka blir lika trevlig!
På återseende!
Era fantastiska kommentarer!
1

Så vackra bilder. Det är lite lustigt det där när höst och vinter krockar. För det är ju tydligt på dina bilder. jpmen håller MED, det vidrigaste som finns är slask. Det är verkligen inte en enda positiv grej med slask. Bara obehagligt och jobbigt.
ÅÅÅ det gläder mig sååå över att det faktiskt på riktigt hänt något inom dig. UNDERBART!! Som jag sagt tidigare, det märks i dina texter! OCH på insta!
Heja dig, Erica!! Jag ska peppa dig hela vintern!

Ja, det är inte kul då det strular så mkt när man ska lämna en kommentar. Det SKA inte få göra det. Så tråkigt att WP var så jobbigt. Andra portaler då? Jag gillar ju blogspot, men den kan ju strula också ibland.
Du har problem när du ska in på egen sida också alltså? Störigt.

Ja, på vissa konton hos Insta kan det vara en hel del tjafs. Och såklart, om det är politiska konton är det ofelbart. Men de flesta privata vanliga konton är skönt hatfria, tycker jag. Detsamma gäller större naturkonton etc. Men visst, hatet är inte kul därute.
Bokkonton är trevliga att följa + att man får så många ideer.

Kramar!

Svar: Tusen tack! Vad roligt att du gillar bilderna :-D Ja, det är verkligen något speciellt med dessa hybridårstider vi har. Vårvintern är ju en väldigt etablerad sådan. Men "hybrid" i "hybridårstid" märks också väldigt tydligt just den här tiden på året... slutet på oktober, början på november. När det fortfarande kan vara delvis finhöst (mest fulhöst dock) men snön har hunnit komma.

Ja! Det är SÅ störande med allt detta krångel hos blogg.se. Både kommentarerna och själva inloggningen. Jag fattar inte vad problemet är. Och om jag fick välja skulle de plocka bort verifieringen!
Tyvärr har jag inte hittat någon bloggportal hittills som levt upp till vad jag vill ha på en blogg. Inte Wordpress. Inte Blogspot. Har även testat andra mindre portaler. Typ Nouw eller allt vad de heter.
Jag är tyvärr så estetiskt selektiv när det kommer till hur jag vill att min blogg ska se ut, hur inläggen ska se ut o.s.v. Och blogg.se är den enda portalen där jag har full kontroll över det.
Men jag måste nog snart försöka få iväg ett mail till blogg.se och fråga om dessa problem. Vet dock inte hur jag ska formulera mig angående inloggningen.

Yes! Visst är det mysigt att följa alla dessa bokkonton! Älskar alla tips jag får där :-D
En av de sakerna jag älskar även med din blogg är att det är så trevlig stämning. Även Jonna Jintons sida. Hon har över fyra miljoner följare från hela världen, och ändå är allt jag ser positiva kommentarer...
Men ja, det är klart... Jag följer ju även flertalet konton som är mer åt det politiska hållet. Följer bland annat många kroppspositiva konton, feministiska konton och dylikt, och där frodas tyvärr hatet. Vill dock ha dessa konton i mitt flöde, eftersom jag gillar deras content.
Jag följer inga "mainstream stora namn-konton". Allt som finns där är jag säker skulle driva mig till vansinne till slut...
Tur man får välja vad man vill följa trots allt :-D

Ursäkta att det här blev ett så sent svar. Påbörjade det för flera dagar sedan, och har sedan dess skrivit lite grann då och då. Har varit så trött efter jobbet den här veckan att jag bara slocknat ifrån allting och vaknat på morgonen.
Hoppas du har en riktigt trevlig helg!
Kramar!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?