Random bilder som inte passade in i de andra inläggen
 
Tjenixen allihopa såhär på Måndagen!
Veckans första dag är avklarad, och snart är det fredag igen ;-)
Det är den sextonde oktober, vilket betyder att mörkret kommer med stormsteg. Numera är det helt mörkt när jag åker till jobbet på morgonen. Det var ju NYSS jag cyklade i klänning och solen relativt högt på himlen vid den tiden! Vad hände!?!
Sedan dröjer det ingen evighet efter att jag slutat jobba innan det börjar skymma. Det är det värsta med hösten.
MEN om vi ska prata om något positivt... så tycker jag ändå det är varmare än det brukar vid den här tiden på året. Jag tycker det är ovanligt mycket finhöst kvar för att vara mitten av oktober.
Idag behövde jag inte ens vantar.
Och jag klagar INTE. Jag vill helst av allt frysa hösten HÄR. Det behöver inte gå något längre mot vinter. Det kan vara precis såhär hela vintern! Inte mig emot.
 
En annan sak jag noterat hos mig själv är att jag - och jag vet att jag nämnt det tidigare - inte mår lika dåligt som jag gjort de senaste åren. Än så länge känns det inte som om hösten/mörkret påverkar mig lika negativt som exempelvis förra året.
Visst går allt ner lite eftersom jag är vår -och sommarmänniska, men det är ingenstans ohanterbart.
Och bara det känns så bra.
 
 
I´m back.
Eller ja; det är ingenting som ni märker när ni läser detta inlägg, men det blev en paus i bloggskrivandet ikväll. Påbörjade detta inlägg, men var så trött att jag såg dubbelt och kunde inte koncentrera mig på orden. Hade inget annat val än att ta en nap, och "nap" för min kropp och hjärna är några timmar. Har alltid önskat att jag var en sådan person som kunde ta en powernap på typ femton minuter och sedan vara tillräckligt utvilad för att klara av att ta itu med vardagen igen.
Men nej då. Om jag tar en "powernap" så kan inte ett helt artilleri väcka mig efter en kvart. Ett par timmar handlar det om. Minst.
Det här var inget direkt klagomål egentligen (annat än att det ofta är skitjobbigt när det händer), utan mer en förklaring till varför vissa blogginlägg kan ta evigheter att få till...
En av nackdelarna med att vara en extremt morgontrött person som börjar jobba kl 06:30 fem dagar i veckan... Det påverkar även kvällen och hur mycket man orkar med efter jobbet.
 
 
Egentligen vill jag inte ha sagt något alls med det här inlägget. Jag ville bara få upp ett gäng av de höstbilderna som inte platsade i någon av de tidigare inläggen ;-) Därför fick texten till bli lite mer av en allmän rant. Men varför inte börja veckan lugnt :-)
 
 
För övrigt ÄÄÄÄLSKAR jag verkligen blogg.se´s bilduppladdning nu när jag har erfarenhet av Wordpress´ sådan.
Här klickar jag i alla bilder i bildmappen som jag vill ladda upp i ett inlägg, klickar på "Uppladdning" och på några sekunder har jag alla bilder inlagda. PLUS att det går lägga in text smidigt MELLAN bilder.
Jag kan styra storleken på bilderna och jag har full kontroll över hur inlägget rent estetiskt kommer se ut.
Blogg.se har sina problem (som de med kommentarerna), men allt som allt är plattformen otroligt enkel att blogga på. Känner att blogg.se har gett mig tillbaka den bloggglädje som Wordpress stal. Enbart genom att ge mig makten över hur min blogg och mina blogginlägg ska se ut.
 
Era fantastiska kommentarer!
1

Hej Erica!

Ja, även för mig känns det som om er finhöst håller i sig länge. Den ser inte ens speciellt långt kommen ut. Alltså faktiskt nästan som här. Förstår att ni nog är längre komna än vi, men på dina foton ser det verkligen ut som om din höst knappt gått in i det vackraste. Härligt.

OCH ja, jag tycker också att jag märker att det finns ett driv i dig vad gäller mörker och säsongsdepp. Verkar som om du kanske kan tackla det bra denna vinter. Håller alla tummar.

Vila, vila på du om du kan det!! Jag har ju notsatsen, vaknar i svinottan. Brukar ta en happy nappy på em ibland. Och Erica, vem bryr sig om du sover ett par timmar varje helg på dagen? DU bestämmer. Nap away!!

Kul att du tycker så mkt om att vara här igen. På denna plattform. Det största problemet är nog kommentarsstrulet. Idag ska jag inte skriva en till kommentar. Räknar med att min kommer upp om ett par timmar ... Hehe.

Kramar!!

Svar: Tjenixen! Yes! Känns verkligen som att den här finhösten varit lång!
I skrivande stund har det kommit ganska långt mot fulhöst dock. Det har gått väldigt snabbt den senaste veckan; antagligen mycket för att det regnat en del och liksom "piskat" av löven från träden. Men det är fortfarande väldigt blandat. På vissa ställen är typ alla löv borta, samtidigt som vissa Björkar till och med har GRÖNA löv! (Typ utanför mig.)
Men inte mig emot. Ju kortare vinter desto mer ljuv musik i mina öron ;-)

Härligt att det märks att jag mår bättre nu. Det KÄNNS verkligen bättre; eller i alla fall på ett helt annat sätt än de senaste året/åren. Kan fortfarande dippa då och då, speciellt när det skymmer typ klockan fem på eftermiddagen. Men det känns liksom mer hanterbart än det brukar.
Har hittills härlett det lite (förmodligen) till att jag sett till att inte jobba över i onödan den här terminen, samt att den ekonomiska stressen minskar rätt drastiskt nu i och med att sparandet ökar :-)

Jepp! Naps är verkligen underbara. Jag älskar att sova, samtidigt som jag avskyr att "sova bort dagar".
Men ja; jag kommer absolut att fortsätta ta naps (även om de blir längre) om och när jag behöver dem. Tror även detta kan vara en del i att kunna hantera vintern bättre... skulle kunna tänka mig att det psykiska måendet kommer bli sämre om jag tvingar mig själv att vara vaken när jag skulle behöva sova.

Ja, jag älskar verkligen att vara tillbaka på blogg.se. De har så mycket fördelar, i alla fall för bloggaren.
Enda "smolket i bägaren" (eller hur man nu säger) är förstås kommentarerna. Det är lite som en nagel i ögat (många ordspråk just nu ;-P) att det ligger något konstant krångel med dem!
Och jag vill återigen tacka dig för att du inte ger upp! Jag uppskattar det så mycket!

Stora kramar från mig!!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?