Jag vet vad ni tänker: Samma pumpabild IGEN???
Ja, pyntar man inte inför Halloween eller äger något Halloween-aktigt så får man hålla till godo med det man har; även om det är en enda bild... ;-P
Några trick-or-treatare kommer jag mest troligt inte se idag. Det bor inga barnfamiljer i det här huset, i alla fall inte som jag vet.
 
Men det är också fredag! OCH härligt väder med klarblå himmel! Är svårt att vara nere då (inte för att jag kände mig direkt nere, men i alla fall).
 
Firar ni Halloween?
Hoppas ni får en toppenfredag i alla fall, oavsett vilket :-D
Tidigare idag åkte jag en sväng till Backenområdet. Den vinterjacka jag har är trasig, vilket betyder att jag behöver en ny. Och helst innan det blir -25 grader (håller dock fortfarande tummarna för en lika varm vinter som den förra).
Och man ska verkligen ha tur ibland...
Hittade nämligen jackan på dessa bilder! För 300 spänn! Nedsatt från 800!
Jag tror jag ska köpa en lott...
 
Smutsgrann, jag vet. Men jag har länge velat ha en vit vinterjacka (har bara haft svarta och mörka färger på mina ytterkläder som vuxen). Och med tanke på priset så kommer jag ha råd med en annan också, då jag har riktat in mig på en mörkare färg.
 
Tänkte att jag skulle köra en Throwback Thursday igen, som jag gjorde för några veckor sedan. Okej; jag erkänner... tanken var väl att jag skulle göra det varje torsdag, men ni känner väl mig vid det här laget ;-)
Nåja, bättre blogga när man har något att blogga om än att "bara blogga för att blogga", right?
 
Denna veckas TT tänkte jag skulle handla om Belgien.
Den här veckan är det tre (3) år sedan (TRE ÅR!!!) jag var iväg på utlandspraktik till Scherpenheuvel, Belgien.
SHIT! ÄR det verkligen så länge sedan! Känns ju som det var igår (samtidigt som det känns som att det faktiskt var länge sedan). Tiden är verkligen konstig...
 
Det var i alla fall en tvåveckorsresa; sista veckan i oktober samt första veckan i november.
Vi hade sagolikt vackert höstväder när vi var där. Det var ungefär som en "perfekt Sverigeseptember", då hösten kom senare där nere.
Det var dessutom extra roligt eftersom vi kom från en av de sämsta höstarna här uppe. Minns att det regnade i stort skett HELA årstiden, med undantag från typ 5 dagar (sammanlagt).
 
Nåja, slutpladdrat.
Mindre text, mer bildvisning. Eller vad säger ni?
 
Alla bilder från Belgien är fotade med min gamla kamera (Canon EOS 400D), då 5D:n blev min först i januari 2012.
 
 
Även om fotointresset legat mig varmast om hjärtat under det senaste decenniet så har jag ju också, som ni vet, alltid haft även ett annat stort intresse... att skriva (även om kvalitén på mitt författarskap kan diskuteras).
När jag var liten skrev jag massvis med olika små berättelser, men detta intresse har länge fått stå i skuggan av fotograferingen. Faktiskt så har jag knappt skrivit något på typ tio år; inte sedan jag gick ut skolan.
 
Men nu har intresset bubblat upp lite grann igen. De senaste månaderna har det kliat lite extra i skrivarfingrarna.
Som ni vet startade jag ju en enkom blogg just för skrivande
MEN bloggvärlden är ju trots allt inte författarnas forum (konstigt nog). I alla fall i den svenska bloggosfären. Min erfarenhet är att de flesta inte ids läsa texter som är längre än 10 meningar. "Bilder före text" är svenska bloggvärldens motto, tror jag... Jag skyller på smartphones och läsplattornas intåg i samhället ;-) Många tycker säkert det är jobbigt att läsa långa texter när de ligger på så pass (relativt sett) små skärmar.
 
Men men... hittade i alla fall en sida som heter Wattpad.
En sida speciellt för författande, och hittills älskar jag den. Man kan lägga ut sina egna texter/noveller/berättelser/böcker och man kan läsa/följa andras.
Det jag gillar med sidan är att, till skillnad från bloggvärlden, så de som håller till där är ju faktiskt de personer som tycker om att läsa (och skriva). De som inte har något emot att läsa längre texter.
Jag tror nästan att chanserna är större om man publicerar sina verk där än om man driver en vanlig textblogg.
 
Jag är i och för sig skitnervös när jag lägger ut sådant jag skrivit (speciellt eftersom det var så länge sedan, och eftersom jag inte är på författarnivå), men samtidigt är det riktigt roligt :-)


Det är inte ofta jag deltar i bloggtävlingar, men när priset består av Yankee candle-doftljus kan jag helt enkelt inte låta bli! Så dyrt som det märket är att köpa i butik skulle det vara så underbart att vinna!
Och speciellt som julen snart står för dörren så passar just dessa ljus perfekt, då de är juldofter :-D
Jag håller verkligen, krampaktigt, alla fingrar och tår jag har att jag vinner!

Tävlingen hålls hos ohtina.se.
Som ni vet vid det här laget så är jag ju väldigt ombytlig gällande min bloggdesign. Jag tröttnar snabbt (snabbare än jag vill) och jag vet aldrig riktigt vilken typ av design jag vill ha.
Därför behöver jag nu er hjälp... 
Jag har ju haft den här designen ett tag nu; enspaltsdesignen (alltså ingen sidomeny). På ett sätt gillar jag den, samtidigt som jag ibland kan sakna en "riktig" sidomeny. 
 
Jag håller på med en annan design just nu, men är inte säker på om jag vill lägga in den på bloggen.
Därför frågar jag er:
 
Vilket gillar ni bättre (på min blogg)? En sådan här enspaltsdesign som jag har nu, eller en med sidomeny?
 
För två månader sedan bloggade jag om min så kallade Mirakelblomma. Ni kommer kanske ihåg den?
I december förra året (2013) köpte jag en Julstjärna, som vanligt inför julen. Jag älskar de blommorna, och tycker de är så mycket Jul.
Men det är ju också så att levande växter överlever inte hemma hos mig. Jag överdriver inte, utan jag måste ha konstgjorda växter om jag överhuvudtaget ska kunna ha något grönt här. Gröna fingrar är INTE något jag begåvats med...
T.ex. julstjärnor brukar på sin höjd klara julhelgen, och runt nyår brukar de vara döda (hemma hos mig).
MEN den här har som sagt överlevt. På endast lite vatten då och då växer och frodas den.
Den har varit i princip död två gånger, jag har provat att vattna den och båda gångerna har den rest sig igen.
Den är typ drygt dubbelt så stor som när jag köpte den, och den lever fortfarande -nästa ett år senare.
Mirakelblomma är vad jag kallar den!
 
Tänkte att jag skulle uppdatera lite då och då angående denna, så får vi se hur länge jag lyckas hålla den vid liv.
När det närmade sig ett halvår började jag drömma lite smått om att lyckas hålla den levande i ett år, och det ser verkligen ut som att det kommer lyckas :-D
 
Vaknade upp till detta idag...
Vill inte! Vill inte! Vill inte! Vill inte! Vill inte!
 
Dessa bilder är fotade för ett tag sedan, men som ni märkt har jag ju inte varit den bästa bloggaren senaste tiden (som även skrev om i förra inlägget).
När det var som vackrast här gick jag i alla fall ut en stund och fotade lite i mitt närområde.
Jag gillar inte hösten, men den ÄR vacker. Det ÄR roligt att fota denna årstid!
I skrivande stund håller löven tyvärr som bäst på att falla till marken, och typ 50% av träden är numera kala :-(
Resten har kvar sina vackra färger, men inga träd vid det här laget är gröna. Vintern är utan tvekan på väg (speciellt då det snöade tidigare, som jag också skrev om).
 
...återvänder jag till bloggen ;-) 
Som sagt kanske ni tror jag dött, och det kan man nästan tro... Fruktansvärt vad KASS jag varit på att uppdatera den senaste tiden!
Detta inlägg blir tyvärr bildlöst, då jag inte har tillgång till mina bilder för tillfället (sitter inte vid min egen dator/mina egna hårddiskar). Men det kommer; jag lovar!
 
Var bara tvungen få skriva av mig lite angående dagens (och gårdagens väder), då jag blir så DEPRIMERAD av att titta ut genom fönstret. Just nu, när jag skriver detta, är det uppehåll. Men alldeles nyss snöade det; ganska ordentligt till och med.
Som tur är så är marken väldigt blöt, vilket gör att snön inte lägger sig :-)  Men det är väl bara en tidsfråga, antar jag.
Det är INTE meningen att man ska bo här uppe! Jag får tyvärr panik när jag tänker på att vi har 6½ MÅNADERS vinter kvar om det börjar redan nu.
Jag är ju som ni vet uppvuxen här i Norrbotten, och jag älskar Piteå (det är en underbar stad att växa upp i). Men vårt klimat med ett halvårs vinter håller på att göra mig tokig!!
 
Gaaah!
Over and out!