Ni kanske har märkt att jag har en ny design här på min blogg.
Den kom upp igår; då jag satt och pysslade med slutdetaljerna på den igår kväll och lade upp den strax innan jag gick och lade mig.
Egentligen är den inte så extremt olik den förra, eftersom även detta är en "ingen-design-design" (upptäckte att jag verkligen trivdes med att ha en sådan).
Jag har dock ändrat färgen (på typ länkar, rubrik och så) från röd till brun/beigeaktigt och faktiskt lagt in en bild som header. Tänkte att det kanske blir lite mer liv i designen ändå, trots att det är en "ingen-design".
Har även lagt dropdownmenyn allra högst upp, som ni ser.
Har önskat att ha så länge, men inte kunnat på grund av den förbaskade panoramareklamen. Har ju inte haft råd att köpa Pro. MEN för ett tag sedan hade jag äntligen möjlighet till det, och uppgraderade mitt bloggkonto. Detta betyder, som ni antagligen märkt, att jag ÄNTLIGEN slipper all reklam man måste dras med om man har ett gratiskonto! :-D
 
Vad tycker ni om nya designen?
 
Så var det torsdag, vilket betyder att det är endast en arbetsdag kvar till helgen!
Var tog egentligen den här veckan vägen? Precis som alla andra veckor så har den här försvunnit i en rasande fart, även om det i ärlighetens namn vid vissa tidpunkter känts som om tiden inte gått framåt. Vädret har ju minsann haft ett finger med i spelet när det gäller det...


Kallt ute och kallt inne
Hela den här veckan har det varit ner mot 30 minusgrader här hos oss. Vissa dagar har det i och för sig varit lite "mindre kallt", men det har ändå varit drygt 20 grader. Och jag kan säga som så, att det är waaaay to cold for my taste!
Jag vet; jag bor sannerligen på fel ställe på jordklotet. Men det vet ni ju redan att jag tycker.
Skulle verkligen inte ha någonting emot att flytta utomlands under vinterhalvåret, för att sedan komma tillbaka och bo här under våren och sommaren.

Det värsta med den här veckan är att det inte bara varit kallt ute, det är även kallt inne hos mig.
Inte nu tjugo minusgrader såklart, men temperaturen här hemma är det bara runt 17 grader. Och DET är kallt till och med för mig, och då är jag väldigt varmlivad.


Bra och Dåliga bilnyheter
Igår, alltså onsdag, var jag tvungen in med bilen på verkstaden då fläkten slutat fungera för ett tag sedan. Alltså fläkten inuti bilen, vilken jag bland annat använder på vintern för att imma av rutorna medans jag kör. Och naturligtvis för att få värme i bilen.
Det visade sig i alla fall att det är själva fläktmotorn som är paj :-(
Vad jag förstod när jag hämtade ut bilen efter felsökningen var att en ny sådan skulle kosta nästan 5000 spänn, PLUS arbetskostnaden att sätta in den, vilken de trodde skulle bli kanske 2000 kr extra. Det skulle alltså kosta typ 7000 kr att få fläkten reparerad.
MEN tidigare idag ringde de från verkstaden för att ge tydligare/närmare kostnad, och det visade sig att det inte kommer att ta så lång tid att byta ut fläktmotorn, så totalsumman slutar på ca. 5200!
Naturligtvis ÄR det mycket pengar, men om man jämför med vad jag först räknade med så känns det som mycket goda nyheter :-D
Det betyder att jag kommer att kunna fixa bilen och därmed få fläkt i den igen! Det känns verkligen som en lättnad, speciellt med tanke på vilken kall vinter vi fick...
Hade visserligen klarat den övre kostnaden också, men det skadar ju inte att det blir flera tusen mindre...


Längtan efter våren
För att fortsätta på vädertemat... NU längtar jag verkligen efter våren! Jag vill kunna gå ut utan att behöva bylta på mig en massa kläder. Jag vill ta på mig en klänning, sticka fötterna i ett par ballerinaskor och bara lämna lägenheten.
Jag vill inte behöva tänka på att jämt ha motorvärmaren ikopplad för att överhuvudtaget kunna starta bilen (inga spontanresor under vintern när det är såhär kallt...)
Jag vill kunna gå ut på låååånga fotopromenader utan att förfrysa fingrarna efter bara en liten stund.
Jag vill ha VÅÅÅÅR! Helst igår!
Och ja, jag vet att den kommer inom sinom tid. Men just nu känns det som om "sinom tid" är alltför långt borta.
Längtar verkligen till maj månad!


Bloggidéer
Jag börjar ha slut på bloggidéer, och det känns jobbigt eftersom jag ville att 2016 skulle bli ett bättre bloggår än 2015. Därför frågar jag er om ni har några fina bloggtips? Vad vill ni helst av allt se i min blogg?
Är det några speciella bilder ni vill se?
Är det några speciella ämnen ni vill läsa om här?
Är det något annat ni skulle vilja se?
Idag, en stund efter att jag slutat för dagen, åkte jag en sväng till Dollarstore.
Som ni vet blir jag ju alltid sugen på att köpa nya inredningsprylar i januari, så jag tänkte att jag kanske kunde hitta något där. Tyvärr blev det ingenting inredningsrelaterat, men det blev dock en annan sak...

Jag har bott i den här lägenheten i drygt tio år, och under den tiden har jag egentligen aldrig vetat hur många grader jag har inomhus. Och min utetermometer (sitter på utsidan av ett av fönsterna) är ganska svår att läsa av när det är mörkt. Därför köpte jag faktiskt en ny – digital – termometer, som visar både ute -och innetemperatur!
Det ska bli skönt att äntligen kunna hålla lite koll på hur många grader det är även här inne, då till och med jag fryser vissa vintrar.
Sitter till exempel med en sådan fodrad pläd från Rusta virad omkring mig just nu, och de som känner mig vet att jag i princip aldrig fryser! Jag är mycket varmlivad. 
 
 
Jaha... då fick jag till ett helt blogginlägg om en termometer också. Hehe ;-)
 
Idag när jag körde hem från jobbet passade jag på att stanna och knäppa av några bilder av det snöiga landskapet. Det är verkligen vackert ute just nu, det måste till och med jag erkänna.
Dock kunde det ju vara liiite varmare... idag har det varit runt 20 minusgrader.
När man varit ute tar det ju typ flera timmar efter att man kommit in innan man blir varm igen. Jag är oftast inte särskilt kall, men just nu sitter jag här och fryser. Och fingrarna känns fortfarande stela, vilket resulterar i att jag måste skriva om flera ord, eftersom fingrarna inte riktigt vill "flyga över" tangentbordet som de brukar.
 
Nåja, förr eller senare blir jag ju varm i alla fall :-)
Och tills dess bjuder jag på några av bilderna jag fotade idag.
Enjoy!
 
Den här tiden på året (efter jul) får jag ju alltid ett extra sug efter att inreda/köpa något nytt, men det här är en tanke jag haft länge.
På väggen ovanför min soffa har jag för närvarande ingenting, vilket känns så tomt och mycket trist.
Vid tillfälle har jag planerat att köpa två IKEA-hyllor (ur Lack-serien, eftersom mitt vardagsrumsbord är ett sådant) och sätta upp där. Det är här som min beslutsångest kommer in...
 
Jag vet nämligen inte HUR jag vill sätta upp dem, då jag har två olika "sätt" jag gillar.
Har några tavelramar (också Ikea) från tidigare, så det ena alternativet är att förstora några bilder, sätta upp dem på väggen med två Lackhyllor bredvid varandra ovanför tavlorna. Eventuellt sätta spotlights under hyllorna för att belysa tavlorna. (Bild 1)
 
Det andra alternativet är att strunta i tavlorna och sätta upp hyllorna på ett sätt som är väldigt populärt... på olika höjd och lite "omlott". (Bild 2)
 
 
Jag kan verkligen inte bestämma mig för vilket av alternativen jag vill ha. 
Egentligen gillar jag alternativ 2 snäppet bättre, då jag verkligen tycker om omlottplaceringen av hyllorna. 
Men å andra sidan vill jag gärna sätta upp mina egna fotografier på väggen.
Åh, jag kan verkligen inte bestämma mig!
 
Vad tycker ni?
Vilket alternativ gillar ni bättre?
 
Jag skulle bli så glad om ni ville ge mig era tankar och synpunkter i den här frågan :-D
 
 
Bilderna är fotade ungefär 11:45-12:30 i lördags.
Jag hittade några inlägg sparade som utkast här på bloggen. Eller snarare idéer att publicera vid tillfälle.
Minns faktiskt att jag sparade dem, men sedan föll det i glömska. Men nu tänkte jag att jag publicerar i alla fall ett av dessa inlägg.
Bilderna är från början av december, men det spelar ingen roll.
 
Sedan jag började med LCHF har jag blivit lite mer intresserad av matlagning.
Dock är det inte så att jag verkligen ser fram emot att laga mat eller att jag helt plötsligt tycker det är skitkul. Men jag tycker inte det är fullt lika trist som tidigare i alla fall.
Det finns även några ingredienser jag kommit fram till att jag verkligen använder hela tiden nu, som jag typ aldrig använde tidigare. Två av dem har under hösten blivit sådant som alltid finns i mitt kylskåp numera...
Två saker som har ersatt typ apelsinjuice som ett-måste-i-kylskåpet hos mig.
 
Vitkål – Tror knappt att jag tyckte om det tidigare. Eller jag åt det i alla fall inte särskilt ofta. Nu finns alltid ett vitkålshuvud hemma hos mig. Sedan jag började med LCHF tycker jag det är ett sådant perfekt substitut att ha till t.ex. köttfärs istället för pasta o.s.v. Och jag tycker det är Gott!
 
Färska Champinjoner – Tidigare när jag köpte svamp var det alltid på burk. Inget fel med sådana i och för sig, men sedan min kostomläggning finns det alltid en eller två askar färska champinjoner i mitt kylskåp. På något sätt tycker jag det är "roligare" att laga mat med sådana än med burksvamp...
 
Eftersom halvfabrikat är förbjudet inom LCHF så lagar man ju all mat från vanliga, naturliga, färska råvaror och jag tror det är en bidragande faktor till varför jag tycker det är roligare att laga mat numera.
Det känns helt enkelt så bra, på något sätt, att laga mat från grunden med bara färska råvaror :-)
 
Ni som följt min blogg kommer kanske ihåg att jag inför 2015 anmälde mig till temat 365 foton, alltså "1 foto per dag i ett år". Det var tredje året, och min inställning då var tredje gången gillt eller sista gången.
Och det har jag hållit fast vid hela året, då projektet för min del rann ut i sanden i typ Mars-April.
Men när jag i december fick ett mail om att det från och med den dagen gick att anmäla sig till 2016 års utmaning började jag tveka.
Å ena sidan hade jag bestämt mig för att hoppa över utmaningen, men å andra sidan tycker jag ju att sådant är så roligt. Och jag VILL verkligen lyckas gå i mål i den utmaningen någon gång i livet ;-)
Därför blev det i alla fall så, i ett svagt ögonblick runt jul, att jag anmälde mig till ytterligare ett år.
Och nu är jag alltså igång...
 
Detta är mina åtta (8) första bidrag till 2016 års fototema, och min blogg tillängnad just temat kommer ni till genom att klicka här.
 
1. Lösning
 
2. Stad i ljus
 
3. Nattbild
 
4. These boots...
 
5. Hej!
 
6. Isblommor
 
7. Vinterdag
 
8. Vinterväg
1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Tja, det skulle väl vara att jobba i kök då :-)

2. Höll du några av dina nyårslöften? 
Jag hade inga nyårslöften i år. Så på ett sätt kan man väl säga att de var mycket lätta att hålla ;-)

3. Fick någon du känner barn? 
Nej.

4. Dog någon som stod dig nära? 
Ja. Älskade morfar.

5. Vilka länder besökte du? 
Tyvärr har mina två fötter endast trampat på svensk mark i år.

6. Är det något du saknade 2015 som du vill ha 2016? 
Jag vet faktiskt inte riktigt. Det skulle vara fast jobb då... (den anställning jag har nu är tidsbegränsad).

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas? 
5:e och 20:e mars; och det är tyvärr inte något positivt. Det är dagen morfar dog samt hans begravningsdag.

8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått? 
Anställning!

9. Vilket var ditt största misstag? 
Vet inte.

10. Vilket var ditt bästa inköp? 
Större delen av året har min ekonomi inte varit den bästa, så jag har inte gjort några speciella inköp (annat än typ hyran och sådant).

11. Vad spenderade du mest pengar på? 
Hyra, mat och sådana tråkiga, vardagliga saker.

12. Vad gjorde dig riktigt glad? 
Min anställning.

13. Har du varit sjuk eller skadat dig? 
Inte mycket. Feber/förkylning två gånger under hösten, men inte mer.
Skador... tja, ett x antal små skärsår på jobbet ;-) Jag och knivar går visst inte så bra ihop... ;-)

14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2015? 
Ingen speciell, då jag inte lyssnar särskilt mycket på musik.

15. Mådde du bättre eller sämre under 2015 än vad du gjort tidigare år? 
BÄTTRE!
Jag har ju fått jobba det här året; jag har fått ha något att göra. Och det gör ju så mycket för psyket!
Och även fysiskt har jag mått bättre än jag gjort på länge någonsin gjort! Och allt tack vare LCHF! Att jag provade på att lägga om kosten till detta har verkligen gett mig en fantastisk livskvalitet! Kraftig viktnedgång, inga magbesvär samt i princip ingen huvudvärk längre... LCHF är en välsignad kost för mig!!

16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på? 
Bloggen. Jag har haft bloggtorka i princip hela året, och då jag faktiskt älskar att blogga så har det varit fruktansvärt frustrerande. Jag hoppas att 2016 ska bli ett betydligt bättre bloggår.
 
Träning kanske... På ett sätt önskar jag att jag kommit igång med träningen tidigare; kanske i samband med att jag började med LCHF. Men nu när vi går in i ett nytt år får jag väl ta nya tag :-)
 
Fotograferingen. Det har varit ett fruktansvärt dåligt fotoår från min sida. Har knappt rört kameran på hela året, och speciellt under sommaren. 2016 vill jag ska bli ett fantastiskt fotoår!

17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på? 
Vet inte riktigt. Har egentligen inte gjort så mycket det här året; i alla fall inget som jag riktigt snöat in på så pass att jag borde gjort något annat istället.

18. Hur var din julafton? 
Jättemysig. Precis som en julafton ska vara. Fick ju dessutom två julaftonar (en på annandagen) :-)

19. Blev du kär? 
Tyvärr inte. Förutom möjligtvis i LCHF då...
Men 2016 kanske har något i beredskap åt mig på kärleksfronten? Man kan ju alltid hoppas :-)

20. Vilket program har varit det bästa på tv? 
Ser inte mycket på TV, så egentligen vet jag inte. De program/serier jag kollar på är mest via datorn.

21. Hatar du någon som du inte hatade förut? 
Nix. Varför ska man ägna en massa onödig energi åt att hata?

22. Vilken var den bästa boken du läst under året? 
Har tyvärr inte läst någon bok i år.
Usch, vilka tråkiga svar det blev på dessa frågor...
Men jag håller i alla fall på att skissa lite på en Bucket list för 2016, och där finns läsning/böcker med...

23. Vilken var din största musikaliska upptäckt? 
Lyssnar knappt på musik, annat än av rent nostalgiska skäl.

24. Önskade du dig något som du fick? 
En anställning med riktig lön.
Materiellt: En slow cooker.

25. Önskade du dig något som du inte fick? 
En lotterivinst ;-)

26. Vilken var årets bästa film? 
Mocking jay Part 2. Den enda nya film jag sett i år, men den var jättebra!

27. Vad gjorde du på din födelsedag? 
Jobbade.
Samt bjöd familjen på födelsedagsfika på kvällen.

28. Vilka var de bästa människorna som du träffade? 
Alla jag träffat i år. Har bara träffat trevliga människor inom Måltidsservice/på förskolorna jag jobbat på i år :-D

29. Hur skulle du beskriva din klädstil? 
"Huvudsaken att det är bekvämt".
Till exempel så BOR jag typ i leggins och klänning under somrarna...

30. Vad fick dig att må bra? 
LCHF!!
Samt mitt jobb.

31. Vilken kändis var du mest sugen på? 
What?

32. Vem saknade du? 
Morfar! ♥

33. Vilken var din bästa månad? 
Oktober – Det var då min praktik gick över i en anställning.
December – Förutom julen så var det första månaden jag hade en riktig lön att leva på, vilket kändes underbart!

34. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre? 
Komma igång tidigare med träningen. Tanken var egentligen att jag skulle komma igång med den för flera veckor sedan, men det har inte blivit av.
Dock tänker jag inte leva kvar i det som varit, utan istället se framåt. Jag tar nya tag och vill gärna se det nya året som nya möjligheter. Möjligheter att göra sådant som inte blivit av under 2015.

35. Hur kommer nästa år att skilja sig från det här? 
Jag har en känsla att 2016 kommer bli ett år att minnas. Vet inte riktigt varför det känns så, men det gör det.
Brukar i och för sig alltid ha sådana känslor vid just nyår, men känslan är extra stark just i år...
Jag tror det är lite grann för att för första gången tror jag på allvar att jag verkligen kommer att kunna komma ner till min målvikt.
Jag har stora förhoppningar om att vara normalviktig vid den här tiden nästa år, och jag hoppas så innerligt att det blir så!
 
2016 – Please make it MY year!!