Gallery Friday: Halvårskoll / january-june 2013
God Fredag på er allihopa! 
Då var det dags för vårterminens sista tema i Galleri Fredag, då vi tar sommarlov i juli och augusti. Och för er som vill vara med på sommartemana (som redovisas i september), klicka här för att se vilka de är.
 
Nu i juni är det Annika (annikaprotempera.wordpress.com) som håller i värdinneskapet, och hennes sista tema är den traditionsenliga HALVÅRSKOLLEN. Med andra ord; en sammanfattning av januari till juni 2013.
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det här halvåret... det har typ varit både ingenting och mycket på samma gång, på något sätt.
 
Let´s see...
 
 
I Januari hände det väl egentligen inte sådär extremt mycket, som det brukar vara den här månaden (i mitt tycke årets tråkigaste månad!)
Dock hade jag min första barn/familjefotografering i början av månaden, vilket var jätteroligt :-D  Jag fotade en familj i Luleå som jag kom i kontakt med här via bloggen.
Annars jobbade jag på som vanligt; var inne på sluttampen på Repris och jag ville gärna dra ut på det så mycket som möjligt. Enda året jag faktiskt inte ville att januari skulle ta slut...
 
 
Stickade en mössa och sydde; eller med andra ord jobbade jag min sista vecka på Repris. Usch, vad jag tyckte det var tråkigt!
Annars hände det nog ingenting i februari; inte som jag minns i alla fall. Högvinter, kallt och mycket snö. Fotade en del "winter wonderland"-bilder.
 
 
Mars - en om möjligt ÄNNU tristare månad än Februari! Här händer det ingenting, och det är fortfarande högvinter. Dessutom är det fortfarande mörkt ganska länge (i alla fall för länge för min smak).
MEN den här månaden lyckades jag med två typer av bilder jag velat skapa länge; magibilden med boken och jordgloben i händerna.
 
 
April är den gråaste och tristaste månaden som finns (om man räknar bort november), då det bara är slaskigt, lerigt, fortfarande mycket snö kvar och allmänt grått.
Däremot hade jag en fotografering med Julia som går (gick) 3:an på gymnasiet. Det var bilder till hennes projektarbete, vilket var att hon sytt jättefina kläder av återvunnet material.
Det här var även månaden då jag var tvungen förnya mitt körkort, då det är 10år(!) sedan jag tog det. Känns fortfarande lite konstigt att det gått så lång tid.
På Valborgs trotsade jag regnet och tog ner kameran till badhusparken för att fota lite.
Månadens jobbigaste var farfars begravning.
 
 
I Maj fotade jag Blåsippor och Vitsippor, som vanligt. På det enda stället här i Piteå där de växer.
En "roadtrip" till Luleå och en lång fotorunda i centrala Piteå hann jag också med.
Och till slut så blev träden gröna även här uppe hos oss :-D  Ni som är fotointresserade vet att det är helt underbart att fota då!!
 
 
Hur mycket jag än älskar Maj så tror jag nog att Juni har varit ännu bättre just i år!
Jag har, som ni vet, fått mitt första uppdrag som bröllopsfotograf :-D  Träffade brudparet ungefär i mitten av juni för en provfotografering, och jag ser verkligen fram emot själva bröllopsdagen!
Annars har jag "upptäckt" videofunktionen på min kära Sir Canon, fotat och filmat studentvagnarna från Strömbackaskolan, fotat HDR-bilder med 15 olika exponeringar, haft nationaldagspicknick på Swensbylijda, läst en av de mest surrealistiska böckerna hittills, ätit Surströmming samt varit på nostalgifotorunda runt mina gamla skolor.
 
 
Nu när jag skriver om sista månaden på halvårskollen och sedan scrollar uppåt i inlägget, så känns det som om det var hur länge som helst sedan det var Januari; samtidigt som det känns som igår.
Det är konstigt det här med tiden...
Hoppas verkligen att den fortsatta sommaren blir toppen.
 
Och jag hoppas att ni får en riktigt fin fortsatt sommar! :-D
 
_________________________________________________________________
 
 
Update information: Jag vet inte om det här bara är något tillfälligt krångel med kommentatorsfunktionen här på bloggen, men jag meddelar här om det... Jag upptäckte att denna ruta kommer upp just nu när man postar en kommentar på min blogg. Och det ser väl egentligen inte särskilt underligt ut; men det underliga ligger i att jag INTE använder mig av granska-kommentarer-före-publicering-funktionen.
Plus att kommentaren kommer inte fram till mig (den syns inte på min Översikt) när denna ruta kommer upp.
Men jag håller tummarna att det inte ska bli långvarigt, annars får jag kontakta Blogg Esse.
 
Update 2: Tydligen gäller detta inte bara när jag kommenterar på min egen blogg, utan på alla blogg.se-bloggar. Det verkar gå bra för alla andra, men av någon anledning inte för mig. 
Så ni med blogg.se-bloggar (som inte har Granska kommentarer); Det kan hända att jag kommenterat, men att kommentaren då inte kommit fram. Jag har som sagt ingen aning.
Nu vet jag ju att de flesta i Galleri Fredag använder Blogspot eller Wordpress, men någon mer blogg.se-blogg finns det i alla fall :-)
Har i alla fall skrivit till blogg.se om det här problemet.
Ville bara meddela detta.
Era fantastiska kommentarer!
1

Wow, vilket halvår Erica! Jag gillar verkligen bilden med händerna och jordgloben så vacker!

Kramar och skön sommar

Nettan

Svar: Tack! Vad roligt att du gillar jordglobsbilden :-D Jag hade en idé till Earth hour-dagen, och jag blev faktiskt rätt nöjd med den :-)
Ja, det känns verkligen som om det här halvåret varit både händelselöst och händelserikt på samma gång... Jag har fått fota mer porträtt än tidigare, vilket är jätteroligt! Nu ska vi bara se vad andra halvåret 2013 har att erbjuda :-)

Hoppas du får en riktigt härlig fortsatt sommar!
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Ha en skön sommar!

Svar: Ha en toppensommar du med :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Kul att få följa med på dina fotouppdrag! Spännande och fina bilder blir det ju alltid när du håller i kameran. Lycka till med fortsättningen både på fotograferandet och sommaren!

Svar: Tack! Vad roligt att du tycker det :-D Ja, strömmen av bilder kommer att fortsätta här på bloggen :-D
Hoppas du får en fin sommar!
P I X E L I E - Erica Pettersson

4

Tycker det är så roligt att du fått så många fotouppdrag!!
DET är det bästa av allt vad gäller ditt halvår.
Jag ser fram emot att se bröllopsbilderna, för jag antar att du kommer att lägga ut dem.
Fina bilder tar du alltid, Erica!
Ha en fin fredag, och bra sommar, men vi hörs ju sommaren igenom :-)

Svar: Tack för bildberömmet :-D
Ja, det är så roligt att ha fått så pass många fotouppdrag! Jämfört med en del andra är det förståss inte så mycket, men det är ju tur att man bara ska jämföra med sig själv ;-D

Bröllopsbilderna kommer ni mest troligt att få se, men jag kommer att fråga brudparet om tillåtelse när de sett bilderna, även om jag fått publicera preweddingbilderna. Jag har som vana att fråga om lov efter VARJE fotosession, även om jag fått publicera bilder på just den personen tidigare. Bröllopet är 20 juli, så det är ett tag dit :-)

Ha en toppenfredag och helg så hörs vi i sommarvärmen :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

5

Du växer verkligen som fotograf, Erica! Jätteroligt att följa din utveckling. Håller tummarna att uppdragen ramlar in allt tätare!

Svar: Tack! Vad glad jag blir :-D Ja, jag önskar så innerligt att jag kommer fortsätta få fotografera porträtt!
Hoppas du får en fin sommar!
P I X E L I E - Erica Pettersson

6

Njuter av att titta på bilderna från ditt halvår! Även om det inte hänt så mycket så har du i alla fall fått möjlighet till nya fotouppdrag och det måste ju kännas jättekul!
I övrigt kan jag bara hålla med om april (och november) - årets tristaste månader...

Kram och trevlig fortsättning på sommaren!

Svar: Tack! Vad roligt :-D
Ja, det känns jätteroligt med de fotouppdragen jag fått hittills, och jag håller tummarna för fler. Det ska bli så roligt med bröllopsfotograferingen i slutet på juli :-D

Ha en fin fortsatt sommar!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?