Idag är det Allhelgonadagen. Och Halloween. De krockar nämligen i år, eftersom Halloween infaller under lördagen.
Nåja, ingen Halloweenfest för mig i alla fall, men det är inte direkt något jag sörjer. Det är inte något för mig. 
Istället åkte jag ut till Hortlax kyrkogård och tände ett ljus för morfar i minneslunden. 
Efter det, på väg hem, stannade jag även på kyrkogården i stan och gick till farfars grav en stund. 
Kameran följde med mig idag, så jag kunde inte låta bli att knäppa några försiktiga bilder. Jag tycker det är så otroligt vackert på just kyrkogårdar den här helgen varje år! 
Det är verkligen som ett hav av ljus... 
I vanliga fall tycker jag det är lite läskigt med kyrkogårdar, speciellt när det är mörkt. Men idag ville jag knappt gå därifrån. Det var som om det låg ett stilla och tryggt lugn över alltsammans.
 
Vad har ni gjort idag?
Är ni på/ska ni till någon Halloweenfest?
Eller tar ni det bara lugnt hemma i soffan?
 
 
Visst är det vackert!
Tänk att det gått 4 år... FYRA år sedan jag åkte iväg till Belgien på utlandspraktik!
Jag vet att det kanske verkar löjligt att uppmärksamma en sådan här dag, men för någon som så sällan har möjlighet att åka utomlands lever man lääänge på de gånger man verkligen får komma iväg.
 
Idag är det alltså precis på dagen fyra år sedan avresedagen för Belgienresan, och jag önskar verkligen att man kunde vrida tillbaka tiden.
För fyra år sedan hade vi ganska precis kommit fram efter en dags flygningar -först från Kallax till Arlanda, sedan till Köpenhamn för att sedan flyga sista etappen till Bryssel.
Det känns som det var igår, samtidigt som det känns som decennier sedan...
 
Här kan ni, om ni vill, se fler bilder från Belgien.
 
 
Jag fick för mig att det var nästa helg det var SC, men så kom jag på att jag var en vecka sen då, vilket gör att det är den här helgen ;-)
 
Saturday Challenge är en fotoutmaning där en liten grupp bloggare varannan lördag publicerar en bild på ett speciellt tema. Vi som är med är jag, Johanna, Amanda, Aina, Malin och Johanna.
Den här helgens tema är I min stad.
Denna höstiga bild från en av Piteås många promenadvägar får bli mitt bidrag.
Hösten har tyvärr kommit en bra bit på väg hos oss, och många träd är redan kala.
Jag är med (än så länge i alla fall ;-)) i ett tema som kallas Saturday Challenge. Det är en liten grupp bloggare som varannan lördag tolkar ett speciellt tema med hjälp av foto. Tyvärr har jag varit så dålig på att delta; men har tänkt skärpa mig.
Jag tycker ju faktiskt att det är roligt med teman här i bloggvärlden, och det skulle vara tråkigt att inte vara med i något. Jag tyckte ju om att vara med i Show&Tell/Galleri Fredag när det begav sig (innan det temat lades på is p.g.a. svagt deltagande).
 
Jag är dock medveten om att jag är en vecka sen med mitt bidrag här... Det var förra lördagen det var Saturday Challenge på temat komplementfärger, men jag publicerar ett bidrag ändå.
"Bättre sent än aldrig" kanske jag får tänka ;-)
 
Tyvärr har jag haft så svårt att komma mig iväg och fota de senaste veckorna. Det är väl ingen ursäkt egentligen; dock en förklaring.
Därför får det bli en reprisbild; en bild jag tog en sommardag för ett par år sedan. Men jag tänkte att Sveriges flagga egentligen är ett klockrent motiv när jag ska fota just komplementfärger :-)
 
 
En liten bonusbild fick det bli när jag ändå är igång ;-) Tänkte inte på den här bilden, men den innehåller ju också komplementfärger -röd och grön...
Det här blir ett sådant där trist inlägg, men känner att jag bara vill meddela detta... ifall någon går in på kategorin där mina gratisdesigner finns; alltså de som jag gjort tillgängliga till er för fri nedladdning.
Det är nämligen så att jag precis raderat alla gratisdesigner jag lagt upp. Jag har även tagit bort dem från nedladdningssidan, så från och med nu finns de inte tillgängliga (blogg.se-mallen Nature har jag dock inte tagit bort, ifall det är någon som vill ladda ner den).
 
Men de andra finns som sagt inte kvar.
Det var så länge sedan jag gjorde dem, och en del är kodade på ett sätt som jag inte skulle koda idag.
De var alltså gamla och "out-of-date", så att säga. MEN... tanken är att jag ska tillverka nya designer för nedladdning. Det kommer alltså att komma upp nya, fräscha designer om ni är intresserade av att piffa upp era bloggar (gäller fortfarande bara blogg.se). 
 
Som sagt; ville bara meddela detta, så att ni inte tror det är något fel när de inte längre finns här på bloggen. 
 
Bilden är från min födelsedag i somras, men har ingen nyare.
Idag är det Kanelbullens dag, och som bloggare måste jag ju helt enkelt blogga om det ;-)
Jag har dock inte bakat några bullar, och kommer heller inte äta några idag. Gör ingen uppehållsdag för en sådan sak, även om det (verkligen) låter gott.
 
Äter ni några Kanelbullar idag?
Så skriver vi Oktober 2015. Redan!
Vi är så att säga "inne på slutspurten" av detta år. Ja, jag vet att det är tre månader kvar, men jag räknar de tre sista månaderna lite som slutspurten. Bortsett från december så har vi kommit till årets absolut tråkigaste månader.
Det har väl inte undgått någon att jag inte tycker om hösten... ;-P
Den tiden på året då det bara är kallt, nörkt och regnigt. Nej tack, säger jag. Ge mig vår och sommar igen!
 
DOCK måste jag erkänna att vi inte kan klaga på den här hösten. Även om det regnat och varit mulet ibland, så har det verkligen varit otroligt fint väder större delen av september, samt andra halvan av augusti.
Vi, eller i alla fall jag, behövde sannerligen det efter den här dåliga sommaren. Jag behövde verkligen lite solenergi för att klara vintern, då jag har nog svårt att ta mig igenom den som det är.
 
Så... nu får vi se vad oktober har planerat för oss.
Nu trotsar vi mörkret, tänder några ljus och blickar fram mot den underbara högtiden julen som kommer rusande emot oss med stormsteg.