Tänkte bara lägga in ett lite snabbt inlägg såhär på morgonkvisten, även om jag egentligen skulle behöva börja dra mig mot jobbet. Mest bara för att jag gillar att vara tidig, då jag egentligen inte börjar förrän om femtio minuter, och det tar typ fem minuter att ta mig dit :-)
Därför offrar jag några av dessa minuter för att för en gångs skull bjuda er på ett gäng gröna bilder från min nattpromenad i helgen.
 
Det är verkligen försommar nu.
Det är inte vår längre. Det är inte senvår.
Och det är inte högsommar.
Det är sommar, men fortfarande med den ljusa grönskan som hör våren till.
Det är försommar.
Jag ÄLSKAR det! Försommaren är min favorit, hack i häl bakom våren :-D
Jag är glad över att vi har så mycket Björkar här. Björkar, tycker jag, är det träd som ger den allra finaste grönskan.
.
.
.
...och DÄR måste jag avsluta, gå och borsta tänderna och börja bege mig mot dagens arbetspass.
Vilket å andra sidan aldrig känns som arbete, utan mer bara som en trevlig stund på dagen tillsammans med ett gäng härliga människor :-D
 
Enjoy the bildbomb så länge, så hörs vi senare!
 
 
Under min nattfotopromenad i lördags tog jag vid ett tillfälle några snabba bilder bara för att testa en sak, och nu när jag satte mig ner med Photoshop så såg jag helt plötsligt lite lekpotential i de bilderna.
I sin helhet var de skittråkiga (det var ju bara testbilder), men efter att ha klippt lite, redigerat och gjort dem svartvita blev resultatet vad ni ser i detta inlägg :-)
Måste säga att jag faktiskt blev ganska nöjd, i alla fall för att ha varit skräpbilder från början :-)
Snart är det midsommar.
Det är nästa vecka. Nästa.Vecka!!
Med risk för att låta tjatig, men hur i hela fridens namn hände det?? Vi stod ju alldeles nyss och räknade ner till 2017. Det var ju nyss en var tvungen sopa bort en massa snö från bilen för att komma någonstans.
Det var ju nyss...
 
Och nu, NU är vi framme vid min absoluta favorittid på året!
Anledningen stavas framförallt L J U S E T.
Jag skulle inte byta bort våra ljusa nätter för allt i världen. Midsommarens ljus gör det till och med värt att stå ut alla dessa månader då det är som att leva i en svart säck.
 
Dessutom var jag upp på vinden och plockade ner min golvfläkt igår, så nu ÄR det sommar på riktigt!
Det har varit strax under 20 grader i flera dagar nu, och som vanligt är det så gott som omöjligt för mig att känna mig nere såhär års.
Everything is just awesome!
 
Tänkte att jag skulle bjuda på lite(!) bilder jag fotade mellan lördag och söndag, då jag var ute på en liten nattpromenad med Mark von Canon.
Dessa bilder är alltså fotade mellan 23:15 och 00.30, ungefär.
Tog naturligtvis även detaljbilder och sådant, men inlägget blir sååå långt om jag skulle ta med allting på samma gång ;-)
 
 
Och ett litet bevis på att det verkligen var midnatt... :-)
 
 
Idag är det den 6:e juni, och det har väl ingen missat ;-)
Betyder i alla fall att det är Sveriges nationaldag.
Men framförallt, om vi ska vara ärliga, betyder det Ledig dag, då nationaldagen varit en röd dag sedan 2005 (shit! att det gått så lång tid redan!)
Och i år passade jag faktiskt på att dekorera lite blågult här hemma, med lite flaggor och ballonger. Jag gillar de färgerna, och det är ju inte så ofta en får möjlighet att dekorera med just svenska flaggan.
Det är 6:e juni, och sedan midsommarafton och möjligtvis om en känner någon som tar Studenten. 6:e juni var för övrigt precis det datumet jag själv tog Studenten, men det var som sagt innan det blev en röd dag. Två år innan, rättare sagt. Alltså 2003.
Men ni som följt min blogg länge vet redan detta ;-)
 
Jag tycker att inför nationaldagen varje år kommer en sak alltid upp på tapeten; den om varför vi firar nationaldagen, och varför den firas just detta datum. Detta eftersom vårt land inte har så "specifika" saker/händelser att fira som t.ex. USA (tar dem som exempel eftersom de har typ världens största nationaldagsfirande).
Nej, när det kommer till anledningen för Sveriges nationaldag måste de flesta av oss förmodligen googla fram anledningen.
Vill bara säga att jag absolut inte skriver detta med bitterhet. Om jag ska vara helt rak och ärlig så struntar jag faktiskt till största delen i vilken anledningen är...
.
Jag väljer istället att ta den här dagen till att känna lite extra glädje och tacksamhet över att vara född just här.
Egentligen är det ju en otrolig slump var vi hamnar. Vi kunde födas precis var som helst, i vilket land som helst, i hela världen. Och universum gav mig Sverige. Universum såg till att just jag föddes här. I Sverige. I Piteå.
 
 
Jag är så tacksam över att universum gav mig ett hemland:
 
– Som haft fred i över 200 år. Okej, framtiden är naturligtvis oviss som världen ser ut idag. Men hittills har ändå Sverige officiellt haft fred i över två århundranden...
 
– Som har gratis skolgång för alla; genom hela livet. Från förskoleklass ända upp till universitetet. Även till viss del gratis förskola (allmän förskola: 15 h/vecka för alla 3-5 åringar).
 
– Som har gratis sjukvård samt tandläkarvård för ALLA upp tills en fyller 20 år!
Och kraftigt reducerad för alla över 20 år (trots att det inte känns så när en går till tandläkaren... ;-P)
 
– Som har gratis medicin resten av året när en överstiger en viss summa. Nu behöver just jag inte utnyttja detta, men för de som äter mycket mediciner, eller om jag behöver det någon gång, är det ju riktigt bra. Däremot vet jag att det är svårt att komma upp i högkostnadskort, eftersom medicinerna blir mer och mer rabatterade ju högre en kommer i summa.
 
– Som har hela 480 dagars lagstadgad betald föräldraledighet när en får barn, och kan man spara dagar finns de kvar tills barnet fyller 8 år (har det varit i alla fall. Säg till om jag har fel).
 
– Som har 5 veckors lagstadgad semester. En har dessutom rätt enligt lag att ta ut 4 av de veckorna sammanhängande, t.ex. under sommaren. Det kan arbetsgivaren inte neka.
 
– Med åsiktsfrihet, yttrandefrihet och religionsfrihet.
 
– Som är ett av de mest jämställda länderna i världen.
 
 
Det finns naturligtvis fler saker att ta upp som jag missat här, men detta är sådant som dyker upp i hjärnan såhär på rak arm.
Och ja, naturligtvis finns det även mindre bra och rent utav dåliga saker här också. Men det här är ett positivt inlägg. Det här är en lista över saker som gör att jag känner mig tacksam över att vara född i Sverige.
 
Jag avslutar inlägget (som blev betydligt längre än planerat) med några dagsfärska, blå-gula bilder.
 
 
 
GRATTIS PÅ NATIONALDAGEN SVERIGE!!
♥ Blå-Gult deepest in my heart ♥
 
 
 
 
 
Tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder såhär på morgonen, innan jag beger mig mot jobbet och veckans sista arbetsdag.
Det är alltså fredag, det är vår och solen skiner genom lövverken av skira, ljusgröna blad. Kan det bli bättre?
Sannerligen är det så att det alltid spritter i kroppen på mig när jag kliver utanför dörren och det ser ut såhär.
Dagar som dessa är vad som gör livet värt att leva (ja, jag blir alltid lite extra filosofisk när det är fredag).
 
Bilderna här är i och för sig några dagar gamla, så det har hunnit slå ut ytterligare, men denna skira grönskan är fortfarande kvar. Löven har blivit lite större, men de är ännu inte riktigt helt utslagna.
Det är dock fortfarande gode kallt, i alla fall för årstiden. Idag har det varit strax under tio plusgrader. Om jag går ut bara en kort stund går det bra, men är jag ute lite längre känns det att termometern knappt visar tvåsiffrigt.
 
Och nu måste jag göra iordning mig det sista för att sedan åka till jobbet.
Därför lämnar jag er med dessa bilder tills vi ses igen :-)
 
Såhär första juni passar det väl bra med en bildexplosion av blommor... Speciellt som några irriterande snöflingor visade sitt fula tryne för oss i förmiddags. Dessa är fotade under samma kväll som Påskliljorna, alltså i lördags (den 27:e). Vet inte vad det är för träd/blommor, men då de är rosa kunde jag ju inte motstå frestelsen att gå loss med kameran. Med tanke på min abstinens är det nog inte så konstigt att jag fotade dessa tre träd i typ en halvtimme ;-)
 
Jag tänkte i alla fall inte hålla på med en massa onödigt babbel i detta inlägg, utan det var mer tänkt som en lite "avkopplande" (kom inte på något bättre ord) bildbomb.
Enjoy!