Har sett detta runt om i bloggvärlden länge nu, men det har inte blivit av att göra något eget inlägg (speciellt som jag inte haft någon scanner förrän nu).
Som jag fattat det så lägger man ut bilder i nostalgins tecken under torsdagen. Jag för mig som älskar nostalgi borde ju detta vara perfekt ;-)
 
Eftersom bilderna är från min uppväxt ( = före digitaleran ) är de alltså inskannade från vanliga papperkopior, därav kvalitén. Min första digitalkamera köpte jag (först i familjen) 2005, alltså två år efter jag tagit studenten, vilket betyder att jag var 21 år.
 
Så... då kör vi på en s.k. "Throwback Thursday":
 
1994 – Valborgsmässoafton i Svensbyn. Jag i chockrosa mundering.
 
1997 – Nybliven tonåring. Min 13-årsdag. (90-talsoutfiten... ;-P)
 
1998 – Ett år senare; 14-årsdagen. De gräsliga tapeterna (från när mamma och pappa byggde huset -82) byttes som tur var ut senare mot betydligt finare (även om det inte heller är min stil idag...)
 
2002 – Söderköping (Smultronstället).
           Den här resan var det för övrigt andra (och sista) gången i mitt liv jag besökte Stockholm.
           Första gången var 1999. Tror ni det börjar vara dags igen? ;-P 
 
2003 – Studentbalen. Piteå havsbad.
 
6:e juni 2003 – Student. Strömbackaskolan, Piteå. Barn och Fritidsprogrammet (BF3A).
 
För ett par dagar sedan kom jag på att jag skulle städa och rensa i garderoben i hallen. När jag plockat ut en del hittade jag plötsligt den här –Luckys reflexväst... Jag kunde inte hindra att det knöt sig lite i magen.
Dessutom blev det inte bättre av att jag de senaste två veckorna drömt flera nätter att han fortfarande fanns här hos mig.
Halsbandet och flexikopplet har jag faktiskt kvar. Hade tänkt göra mig av med allting, men just de sakerna har jag inte förmått mig att slänga (sälja eller ge bort; vilket som).
 
♣ Vi kan ju börja med vädret; vi är ju trots allt i Sverige ;-P
Idag regnar det. Och enligt väderprognosen jag kollade på visar det fortsatt mulet hur långt som helst, vilket betyder regn, regn, regn. Och just ja; lite mera regn.
Jag vet att det är svårt att klaga efter den här vackra, och speciella, sommaren. Men jag kan inte låta bli. Jag hade hunnit få upp förhoppningarna om en fin höst också.
Jag hoppas VERKLIGEN inte att den här hösten blir som t.ex. 2011 och 2012. De åren regnade årstiden, bokstavligen, bort. Minns att 2011 var det 4 eller 5 dagar med uppehåll. Resten av dagarna den hösten regnade det enbart! Jag klarar inte en sådan höst!!
 
♣ ALLA negativa tankar anfaller mig alltid sådana här dagar, och det är skitjobbigt!
Jag kan inte värja mig emot dem, och de är svåra att tränga undan. Soliga dagar känner jag mig mycket lätt och de negativa tankarna visar sig knappt. Men när det regnar... speciellt dagar när det inte visar minsta tecken på att ens ha något slut...
 
♣ Annars är det ju i alla fall torsdag! Eller Nyfredag för den som vill (som jag).
Tiden går ju så snabbt nuförtiden att torsdag numera känns som fredag. Och fredag känns som en helgdag. Håller ni inte med?
Snart är det jul... ;-)
 
♣ Utlandslängtan.
Behöver nog inte särskilt mycket förklaring :-)  Nu när sommaren här i Sverige är över börjar jag alltid längta utomlands. Jag hade inte haft några problem med att bo i något annat land under vinterhalvåret, och sedan flytta tillbaka hit under somrarna. Inga problem.
Ingen som har ett jobb till mig utanför Sveriges gränser?
 
♣ Plugglängtan.
Det är nio år sedan jag pluggade sist, och den här tiden på året (skolstart) börjar jag alltid längta tillbaka litegrann till skolan.
Kruxet är att jag inte riktigt hittar någon utbildning jag känner att jag riktigt brinner för (förutom fotoutbildningen i New York jag hittade, självklart ;-)) Och jag vill inte hoppa på ytterligare en utbildning som jag inte fullföljer. Det känns inte det minsta lockande... eller bra för självförtroendet!
 
 
Och så var det dags att avsluta detta inlägg. Måste göra iordning lite lunch innan det är dags att ta mig iväg till Miroi. Men det blev i alla fall ett morgoninlägg. First time in a very loooong time, känns det som.
Hoppas ni får en fin dag, och att ni har bättre väder än oss!
 
♥ Elias ♥
Min systers prins
 
 
 
 
Jag vet att det är störande med vattenmärkningen mitt på bilden, 
men här tar vi inga risker!
En stämpel nere i hörnet går lätt att klippa bort, men mitt på 
bilden måste man klippa mitt i ansiktet. 
 
Har tänkt blogga om detta tidigare, men jag har hela tiden kommit av mig (har ju inte varit världens mest aktiva bloggare direkt), men jag har sannerligen en MIRAKELVÄXT här hemma hos mig!
Det är en Julstjärna som jag köpte på Kvantum i början av december 2013 (alltså förra julen). Det var en liten en – en blomma och ett par blad – för 10 spänn.
Gillar att ha sådana till jul, men de brukar precis klara julhelgen innan de dör.
ALLA växter dör i min vård. Jag är helt och hållet Växtmördaren nummer 1 (har ju till och med lyckats ta död på en "garderobsblomma").
Även denna började sloka, tappa blad och jag tänkte att jag slänger den när den helt dött.
...
Men den dog aldrig. Inte helt.
Efter ett tag var det mest stjälken kvar, men med något envist litet blad som hängde sig kvar.
Den vägrade dö, och efter ett tag började den växa. Fler och fler blad började växa fram och den började till och med skjuta på höjden.
Detta gjorde att mitt intresse vaknade och jag började undra hur länge den egentligen skulle klara att hålla sig vid liv.
 
Dessa bilder är fotade idag. Blomman är ungefär dubbelt så stor som vid inköpstillfället. Kanske till och med drygt dubbelt så stor.
Den har hunnit med att vara i princip död två gånger, varav senast för några veckor sedan.
Men när jag vattnar den lyckas den på något mirakulöst sätt alltid att resa sig igen.
 
Sist den var nära totaldöden såg den verkligen ut som en stackare.
Bladen var helt gula, flera av dem var ihopskrumpna och den hängde så att bladen i princip slickade sig mot stjälken... Och nu ser den ut som på bilden; endast med hjälp av en vattning.
 
I´m just sayin´... MIRAKELBLOMMA!!
 
Juli 2014 - En enda lång värmebölja...
Best Summer EVER!!
Erica Pettersson & Sir Mark von Canon i samspel
6:e Augusti 2014
Bilden är från det stora åskovädret den 27:e juli;
molnen ser alltså inte ut så idag (meddelande p.g.a. detta inlägg).
 
Idag när jag kom hem gjorde jag iordning en liten picknick och tänkte att jag skulle åka ut till Gläntan en stund för att njuta av värmen. Och på sidan av huset där min lägenhet är såg jag bara blå himmel.
Dock, när jag kom ut på Timmerleden, såg jag mycket osäkra moln. Men jag fortsatte ändå då jag inte sett något på väderprognosen om åska.
När jag kom fram till Gläntan tog jag dock upp mobilen och kollade igen, eftersom jag var lite orolig i och med att jag lämnat datorn igång. Och då visade prognosen (och molnen då) ÅSKA :-(
Och då jag som sagt var orolig i och med datorn vände jag om och åkte hem.
 
Nu är det ett par timmar senare, och det har varken åskat eller regnat. *peppar peppar*
Typiskt! Men det hade jag väl i och för sig kunnat slå vad om...
 
Vad jag vill säga med detta inlägg vet jag väl inte riktigt, utan jag behövde nog mer skriva av mig ;-)
Bland det jag tycker är roligast på NOLIA är att gå runt på husvagnsområdet; gå in och titta i dem och drömma mig bort lite grann.
Jag är ju uppvuxen med husvagnssemester. Vi var aldrig t.ex. utomlands, utan bilade mest runt i Sverige på somrarna. Därför ligger just husvagnar mig väldigt varmt om hjärtat. Och numera är de ju så extremt lyxiga också!
Det finns ju till och med DUSCH i vissa vagnar! Hur detta fungerar med husvagnars begränsade vattenmängd har jag ingen aning om, men visst känns det LYXIGT!
När det gäller att resa så vet ni ju att jag trots allt föredrar (nu som vuxen) att flyga, och jag väljer hellre utlandssemester. Men någon gång (NÄR jag blir rik... ;-)) tänker jag köpa en husvagn bara för att den kan vara "bra att ha" ;-)
 
Tills vidare nöjer jag mig med att gå och strosa bland vagnarna på NOLIA...
 
Vår första husvagn var en Polar, och är därmed förknippad med riktigt härliga barndomsminnen. Därför gillar jag detta märke :-)
 
 
Sedan kastade jag en snabb blick på priset på en av husbilarna; hickade till och höll på att svälja tungan!
Självklart VET jag att husbilar/husvagnar är snordyra, men 1,3 MILJONER!!!
1,3 MILJONER KRONOR!!!
Man får ju för tusan ett fint HUS för de pengarna!!!
Idag blev en dag på Nolia-mässan, vilken är i Piteå i år (Piteå och Umeå turas ju om att anordna den).
Det är rätt trevligt att strosa där bland mässhallarna, men jag brukar dock bli uttråkad ganska snabbt (tyvärr) när jag går med andra. Därför gillar jag att gå själv, då jag får gå i min egen takt; avverka hallarna ganka snabbt med andra ord.
Men idag blev det ändå runt fyra timmar, vilket är länge för att vara jag ;-)
 
Så mycket mer finns väl inte att säga, så vi kör lite bildvisning istället...
 
Lyxrulle med Lax måste ätas när man besöker Nolia!
Finns även med bland annat Rostbiff, räkor eller kräftstjärtar, men den med lax = MUMS!!
 
Många parkerade cyklar...
 
Jag har knappt fattat att det redan är Augusti! Vet att jag sagt det en miljon gånger tidigare, men tiden går faktiskt läskigt snabbt!
Men vi kan i alla fall inte klaga på den här sommaren... Bästa sommaren ever! Utan att överdriva!
Hela juli var ju en enda lång värmebölja, med temperaturer runt 30 grader. SMHI utfärdade höga temperaturer-varning, vilket jag har det för att jag läste någonstans inte hänt tidigare.
Den här sommaren slår till och med sommaren 1997 med hästlängder.
-97 var ju också väldigt varm och fin. Jag började 7:an (högstadiet) det året, och jag minns att första veckorna i skolan var olidliga.
Det enda kruxet jag kan känna är att denna sommaren satt ribban oerhört högt för kommande år... Det kommer bli mycket svårt att slå 2014, men jag håller tummarna att vi kommer få vara med om fler sådana här somrar!
 
I alla fall... ALLT kan ju då tydligen inte vara bra. Det förstör väl världsbalansen, eller något sådant ;-P
I fredags, första augusti, gick jag in i hallen här i lägenheten och upptäckte vatten på golvet. Öppnade dörren till toan och möttes av den syn ni ser på bilderna i detta inlägg... :-(
Det hade blivit någon typ av stopp i avloppet, vilket innebar att avloppsvatten och smuts trängt upp genom avloppet vid badkaret.
Och självklart var det fredag eftermiddag. Sådana här akutsituationer händer ALDRIG mitt under en veckodag. Nej, alltid under helgen när vanliga kontorstider är stängda...
Nåja, jag fick i alla fall tag i hjälp, så det blev fixat redan under fredagskvällen. Tack och lov! :-D