Precis som rubriken säger... Just nu jobbar jag inte precis ihjäl mig ;-)
Jag är denna veckan vikarie på en annan förskola än den jag brukar jobba på, och det är påsklov för skolorna. Nu behöver det ju inte betyda att barnen på en förskola är lediga, eftersom det beror på föräldrarnas arbetstider. Men oftast är det så att det är betydligt färre barn på förskolorna när det är skollov, då många föräldrar kanske har möjlighet att vara lediga. Eller så har barnen äldre syskon som ju då är lediga, och då får även de yngre syskonen vara hemma.
Nåja, jag kan spekulera mycket i vad som skulle kunna vara anledningen. Det jag vet är i alla fall att det är ett kraftigt bortfall i barnantalet just den här veckan ;-)
 
Det är egentligen ganska skönt att ha lite mindre att göra ibland, MEN det blir väldigt lätt långtråkigt med mycket dötid. För er som går i skolan; tänk er en dag då ni går från typ 8:00 på morgonen till 16:00 på eftermiddagen, och varannan lektion är håltimme. Vilket jag i och för sig själv har erfarenhet av, från sista året på gymnasiet.
Dessutom; på de lektioner ni faktiskt har den dagen har ni mycket lite arbete att göra.
Kan vara skönt då och då. Men i längden, eller om det blir alltför ofta, så blir dessa dagar väldigt långa...
 
En sak vill jag dock påpeka; jag skriver inte den här texten som ett klagoinlägg.
Jag mår riktigt bra den här veckan ;-)
Ville egentligen mest uppdatera om hur det står till, vad som händer just nu, och så. 
 
De här senaste tre veckorna (inklusive den nuvarande) har jag dock varit extremt trött. Igår, till exempel, somnade jag typ när jag kom hem. Typ vid ca. halv 4. Sedan vaknade jag någon gång under den tidiga kvällen, fixade med lite saker och somnade sedan om för att sova ända tills klockan kvart i 5 på morgonen. 
Dessa veckor har jag (vi) nämligen börjat 5:30 på mornarna. Vi har tagit städningen först, istället för att åka dit efter köket på eftermiddagen. 
Och visst, det ÄR strängt att börja så tidigt, men det känns det faktiskt värt när man får sluta tidigare i slutet på dagen :-) 
Vad tycker ni? Börjar ni hellre tidigt och slutar tidigt, eller har ni hellre sovmorgon men slutar senare under dagen?
En sak vet jag i alla fall... det kommer kännas som rena sovmorgonen nästa vecka när jag går tillbaka till att börja 6:45... ;-D
 
 
Tyvärr blir detta inlägg bildlöst.
Har fortfarande inga nya bilder att visa, och jag kände inte för att publicera reprisbilder igen.
 
...kan man ju alltid försöka skynda på den med en liten vårlista.
I och för sig har vädret den senaste tiden varit väldigt vårlikt med sol och plusgrader. Men det är ju trots allt i Norrbotten jag bor, vilket betyder att snön fortfarande ligger kvar på marken.
Dock, som sagt, så kan man ju alltid göra en vårlista på sin blogg i hopp om att våren ska skynda på ;-)
So here we go...
 
Listan har jag hittat på den här bloggen.
 

I vår ska jag... fota mer! Jag vill så gärna ta igen allt jag inte fotat på typ ett år, och därmed fylla på mitt bildförråd med en massa nya bilder som jag kan svämma över bloggen med. Hur låter det? ;-)

Det bästa med våren är... att ljuset och värmen återvänder, vårsopade gator & trottoarer, lätta vårskor, tunna jackor alternativt ingen jacka alls, ljus och skir grönska, hopp om sommaren och en massa annat.

Det sämsta med våren är... vårvinter, aprilväder/"bakslag" i form av mer snö samt att våren kommer så otroligt SENT här uppe! Det är oftast så jobbigt att sitta och se blogginlägg efter blogginlägg söderifrån innehållande det ena vårtecknet efter det andra, samtidigt som jag måste vänta ända tills i Maj innan blommor och blad börjar spricka upp...


Bästa vår-bestyret är... egentligen något som inte jag personligen har som uppdrag, men det måste ändå bli mitt svar... Det är nämligen när de sopar gator och trottarer rena från vinterns sandningar! Finns ingen större vårkänsla än just det!

Vår-drömresan är... att åka till Washington DC och fota alla de ljuvliga körsbärsträden!!!

Den ultimata vårutstyrseln är... typ vad som helst utom täckjacka och vinterskor...


Finaste vårminnet: När jag och Mark (min kamera för er som nyss hittat hit) åker ut till Furunäset för att fota Blåsipporna någon gång i slutet av april eller början av maj. Det är det enda stället här i Piteå där det växer just Blåsippor. I alla fall; svaret är i alla fall när jag åker ut dit och sedan helt och fullt glömmer bort tiden medans jag fotar, vilket slutar med att jag flera timmar senare kommer hem med typ 200-300 bilder på minneskortet :-)

Bästa platsen på våren är... utomhus!

Godaste glassen är... Tja, som ni vet gillar jag ju Ben&Jerry´s-glassar bäst. Dock är den första glassen jag köper "inför sommarsäsongen" alltid en Twister.

På valborg ska jag... förmodligen inte göra något särskilt, då jag inte direkt har några speciella valborgstraditioner. Kanske tar mig ut på en fotorunda, men vi får se hur det ser ut med vädret samt hur långt våren har kommit i slutet av april.


Om jag var en blomma skulle jag vara... en Blåsippa eller Tussilago kanske. Något som påminner om just våren och som människor oftast blir glada av att hitta. Eller kanske någon som luktar gott, typ Liljekonvalj.

Den bästa doften om våren är... på vårvintern; när snön ligger kvar men temperaturen precis gått upp till plusgrader och det börjar tina. Då tycker jag det blir en så speciell lukt i luften som så starkt påminner om den annalkande våren. Den påminner typ om att åka skoter på fria vidder upp i fjällen (det var egentligen inte meningen att bli filosofisk).


Tre ord som beskriver våren 2015: Oj, det minns jag knappt. Men lite "hopp" måste jag nog ändå säga, då det var under den våren jag fick min praktikplats inom Måltidsservice (förskolekök). I övrigt måste jag nog tyvärr även säga "frustration", eftersom jag även då hade det dåligt med fotoinspirationen.

Tre ord som du vill beskriva våren 2016 med: Det var ju ganska svårt i och med att våren 2016 inte riktigt har börjat ännu. Så det får väl bli lite mer av hur jag vill kunna beskriva den senare...
Jag vill att våren blir fotovänlig, hoppfull, varm & solig och lyckosam.

Söndag idag, vilket den här helgen även betyder att det är påskdagen.
Det kändes så oerhört bra igår... att jag varit ledig i två dagar, men fortfarande hade två dagar ledigt kvar :-)
Idag är det som sagt söndag, vilket vanligtvis betyder "jobb imorgon", men alltså inte idag. När den här dagen är över är det en till dag ledigt!
 
På långfredagen var vi allihopa hos mormor och åt påskmiddag. Mums! 
Mycket mat och mycket dessert blev det :-D 
 
 
Inatt har vi även gått över till sommartid!
Tänkte faktiskt på det igårkväll, men när jag vaknade i morse hade jag naturligtvis glömt bort det... När det är till sommartid vi byter så känns det ju lite som om vi "förlorar" en timme, eftersom vi drar fram klockan en timme.
Om vi t.ex. vaknar klockan 8:00, så måste vi dra fram klockan en timme och helt plötsligt har vi vaknat 9:00...
Men men... Det är det ändå värt, då känslan att komma ett steg närmare sommaren övervinner det mesta :-)
Har ni kommit ihåg att dra fram klockorna?
 
Inte för att jag egentligen bryr mig särskilt mycket om just den här högtiden. Jag pyntar inte och jag har inga speciella traditioner kring just påsken (annat än att vi äter typ påskmiddag och har brukat få påskägg ;-))
MEN påsken betyder ju trots allt att det är en fyra-dagars-helg! Vilket betyder LEDIGT :-D
Har inte varit ledig sedan jul/nyår, så påsken är verkligen välkommen hos mig!
 
Hade egentligen planerat att skriva detta inlägg tidigare idag, typ när jag kom hem efter jobbet. Men jag hamnade framför annat och glömde bort det.
Nåja, hann i alla fall publicera det under torsdagen, även om det blev sent.
Vad jag fastnade vid är nämligen lite hemsidebyggande... Har ju önskat mig en hemsida länge nu, men inte kommit mig för. Och eftersom jag inte, ännu, förstår mig på kodande när det gäller hemsidor (kan bara bloggdesign än så länge) så har planen varit att koda en blogg så att den blir lite som en hemsida.
Inte det proffsigaste kanske, men det var min enda plan.
Men så, när jag igår satt och kollade in en massa bloggar via Bloggspaning, så hittade jag en blogg med ett tips på en sida där man på ett enkelt (och gratis) sätt kunde fixa med en egen hemsida med några enkla verktyg.
Blev mycket nyfiken och nu håller alltså min hemsida att ta form.
Naturligtvis återkommer jag med en länk när den är klar och lanserad.
 
Bilden är från förra året, men har inga nya påskbilder.
Detta inlägg har jag publicerat tidigare, men gör det igen...
Jag vill bara påminna om att ni kan beställa bloggdesigner av mig. Jag designar utifrån Dina önskemål, och designerna är välgjorda på alla sidor (Startsida, inläggsida, kategorisida och arkivsida).
En nyhet har även tillkommit, vilket är att jag numera även kan ta emot betalningar via Swish. Mer om detta längre ner i texten...
Vill du ha en personlig design på din blogg, men inte har tid, intresse eller kunskap att fixa den själv i CSS och HTML-mallarna?
Jag gör personliga bloggdesigner utifrån dina önskemål.
Erbjudandet gäller för bloggar på blogg.se.


Jag kan fixa det mesta inom design på den här bloggportalen.


P R I S E R
Bloggdesign: 500 kr
Köp bort "Designen gjord av"-länken: 200 kr (utöver priset för bloggdesignen)
Naturligtvis ett valfritt alternativ, men det SKA framgå i beställningsmailet om du vill köpa bort länken. Annars lägger jag till den automatiskt.

Jag kan även ta emot beställningar på endast en header, ifall du känner att du vill ha lite nytt men inte har möjlighet eller vill ha en hel design.
Här är det dock viktigt att jag vet måtten (bredden) på din blogg, så att jag vet hur stor jag ska göra headerbilden (eftersom jag inte gör en hel design att anpassa den efter).
Och eftersom endast en header kan passa in på olika bloggportaler blir även leveransen lite annorlunda. Eftersom jag endast har kunskaper om kodning inom blogg.se, så kan jag inte leverera headern till dig på samma sätt som en hel design.
Därför kommer jag att göra så att om du beställer bara en header så fixar jag den i Photoshop och skickar den som en vanlig JPEG-bild via mailen, och så lägger du in den på egen hand i din blogg.
Detta alternativ betyder alltså att jag INTE gör några anpassningar i själva designen på din blogg, utan det är endast en headerbild tillverkad i Photoshop som ingår här.

PRIS för endast en header: 200 kr.


Vill du beställa en design av mig, skicka då ett mail där denna information SKA finnas med:
• Bloggadress
• Bloggnamn (alltså vad det ska stå i headern).
• Om du vill att det ska stå någon annan text i headern också, t.ex. ett citat, en beskrivning av din blogg eller liknande.
• Vilken färg/vilka färger du vill ha. Eller om det är någon färg du absolut INTE vill ha.
• Om, och i så fall vilken, informationstext (om dig och/eller bloggen) du vill ha i sidomenyn.
• Vilken bredd du max publicerar på dina bilder i bloggen. (T.ex. "Jag publicerar bilder som är max 700pixlar").
• Bifoga eventuella bilder du vill ha med i designen.
Tänk på att om du vill ha en bild som går över hela designen så får bilden inte vara för liten.

Jag kan även dela upp kategorierna samt arkivet i sidomenyn (typ som jag har), ifall ni vill. Om ni t.ex. har många kategorier eller har bloggat länge (så ni vill dela upp arkivet efter år).
MEN TÄNK PÅ att med den typen av kategorier så läggs det inte till nya allteftersom, utan man måste göra det själv i kodmallarna.

Jag kan även fixa två sidomenyer-designer, om ni vill ha det. Men tänk här på att det blir bäst om man har ganska mycket sidomenymaterial, annars blir sidomeny nr.2 väldigt tom.


SKICKA DIN BESTÄLLNING TILL:
petterssonerica@live.se


BETALNING
Betalning sker i samband med leveransen av designen.
Jag har två olika betalningsmetoder att erbjuda:
  ♦ Betalning till mitt konto i Handelsbanken.
  ♦ Betalning via Swish.
Du får mer detaljer (kontonummer eller telefonnummer, beroende på vad du valt) när din design är färdig och du godkänt den för leverans.


Välkommen med din beställning!

P.S. Om du beställt en design, så håll gärna lite extra koll på din mail. Designen ligger nämligen kvar på min testblogg tills den blivit godkänd av dig och levererad. Jag kan alltså inte börja på nästa innan den är levererad.


VIKTIGT!!
Jag designar bara till bloggar som ligger hos bloggportalen blogg.se!
Jag designar INTE bloggar som ligger hos andra bloggportalen, som t.ex. Wordpress, Blogger/Blogspot, Devote o.s.v.
Någon gång i framtiden kanske jag kan utöka till Wordpress och Blogger, men för tillfället är jag så dåligt orienterad i deras mallar.
Så... endast BLOGG.SE gäller för tillfället!
What?!? (Näst intill) obefintlig bloggning... och nu tre inlägg ganska snabbt efter varandra -varav TVÅ idag! Something must be wrong with me ;-P
Nåja, det är ju bra i alla fall.
 
Upptäckte i alla fall att det var Earth hour ikväll, mellan 20:30 och 21:30.
Dock måste jag erkänna, i ärlighetens namn, att jag upptäckte det när timmen redan hunnit börja -ungefär 20:40.
Men jag släckte i alla fall ner mellan 20:45 och 21:45, så det skulle bli en timme i alla fall. Och faktiskt så har jag fortfarande nersläckt, då jag tyckte det var så mysigt med alla ljus jag tände i mörkret :-)
 
Släckte ni under Earth Hour?
 
Återigen en arbetsvecka har nått sitt slut. Det är fredag igen, och fredagar känns det ju alltid sådär lite extra roligt att leva! Eller vad säger ni? :-) Det behöver inte vara något särskilt som händer/har hänt, men bara att det är just Fredag gör att allt känns extra bra.
Speciellt när fredagen bjuder på sådant fint väder som vi har här i Piteå idag! :-D
 
Den här veckan har vi ju haft sådär riktigt fint, äkta, vårvinterväder. Det har varit plusgrader och snön smälter verkligen i en rasande takt. I och för sig betyder ju detta att det blir otroligt fult, sandigt och skitigt ute. Men det känns nästan som om det är värt det när vi får ha sådant här väder...
Det är ju fortfarande bara Mars, vilket trots allt är en vintermånad. Så tidiga vårkänslor är inte helt fel :-D
 
Jag vet att jag fortfarande är dålig på att blogga, och det beror fortfarande på att jag inte har särskilt mycket nya bilder att visa. Jobbar ju på dagarna, och i kombination med den för tillfället fula naturen blir det inte så mycket inspiration över till bloggen.
Den här veckan har jag även börjat 5:30 på mornarna (vi har tagit städningen på morgonen istället för eftermiddagen), så för att orka kliva upp har jag verkligen försökt komma i säng tidigt på kvällarna. Jag har siktat på att lägga mig runt 20-tiden.
 
* * * * * *
 
Den här helgen har jag inget speciellt planerat, vad jag vet just nu i alla fall. Men förra helgen, närmare bestämt i lördags, blev det en utflyktsdag till IKEA.
Jag var ju i och för sig där för några veckor sedan; i slutet av januari tror jag det var. Dock åkte jag själv den gången, och i lördags var det jag och två jobbarkompisar som drog iväg till det blå-gula varuhuset i Haparanda.
Såg för ett tag sedan att det öppnat ett IKEA i Umeå nu också, men Haparanda blir dock fortfarande närmare för oss pitebor.
Från Piteå till Umeå är det ungefär 20 mil, och från Piteå till Happis är det runt 17-18 mil.
Men man får tänka som så; att det är i alla fall närmare än 50 mil, vilket vi hade tidigare.
Innan IKEA kom till Haparanda var det närmast till Sundsvall vi fick åka, vilket ligger 50 mil från oss.
 
Det blev i alla fall en mycket trevlig resa i lördags. En trevlig utflykt med trevligt sällskap :-)
Hittade lite småsaker på IKEA, så jag är nöjd. Inga möbler blev det den här gången, men efter att ha baxat upp en kartong med en trelådors Malmbyrå från bilen till lägenheten förra gången så lovade jag mig själv en sak... Nästa gång jag köper möbler från detta varuhus så beställer jag hemkörning!!
 
Vi hann även med en liten tur över till Finland.
Där hittade jag lite godis som inte säljs hemma i Sverige; bland annat dessa två chokladkakor som ni ser på den översta bilden.
Och oj! Vad jag önskar att de såldes här hemma! Dessa två var verkligen hur goda som helst!
Annars blir det så dyrt... om man måste över till vårt grannland varje gång man ska köpa lördagsgodis... ;-P Hehe ;-D
 
 
Igår, alltså torsdag, blev det också ett lite större inköp för min del. Lite sådär "halvspontant" skulle man kunna säga.
Jag åkte nämligen till Jysk efter jobbet för att se om de hade någon lite billigare kudde. Har egentligen behövt en ny länge, då min gamla var sådär äckligt utanvänd att stoppningen liksom "delat" på sig och att den då blivit väldigt platt och hemsk att ligga på. Har behövt ett nytt täcke också, men kudden har varit mer akut.
Det slutade i alla fall med att jag gick därifrån med både ett nytt täcke och en ny kudde :-)
Det visade sig nämligen att de tydligen har rea på just vissa täcken och kuddar, och jag hittade ett täcke i 1300 kronorsklassen som var nersänkt till 750. Och när jag sedan kom till kassan visade det sig att just detta var sänkt ytterligare... så priset för täcket slutade på 500 spänn!
Sådana fynd är sannerligen roliga att göra :-D
 
Enda kruxet är att nu vill jag ju inte kliva upp på mornarna ;-)
Vill bara ligga kvar och gosa in mig i mitt nya mystäcke...
 
 
1 år av saknad.
Tänk att det gått ett helt år sedan du lämnade oss. 365 dagar. Det känns så overkligt!
Speciellt med tanke på att jag fortfarande, ibland, får känslan av att jag kommer att träffa dig när jag åker till Bersika. Att du ska sitta där vid köksbordet. Eller i din fotölj i TV-rummet. Eller befinna dig ute i skogen med veden. Eller vid vedstaplarna bakom ladugården.
Att du är borta känns fortfarande så konstigt.
Att jag aldrig mer ska få höra ditt "Får jag vara med på biiild..." (när jag hade med kameran) eller någon annan av dina härliga kommentarer.
 
Det var den 5:e mars 2015.
Det var ett (1) år sedan.
Du finns i mitt hjärta; nu och för evigt.