Efter gårdagens glädje över att ha blivit utvald av blogg.se till framsidan + deras synasrutor var jag nyfiken på att se hur statistiken för hela fredagen såg ut, så jag loggade in på bloggen nu på förmiddagen... och såg att jag fått besöksrekord!
Det var tresiffrigt! Drygt 100 unika besökare! Närmare bestämt 104 unika besökare har klickat sig in här på min blogg!
För mig som har ungefär 15-20 besökare per dag (25 om jag har tur) känns det otroligt stort :-D Den här bloggen är ju trots allt fyra (4) år gammal.
 
Så TACK allihopa, och framförallt blogg.se!
Jag hoppas ni vill stanna här på min blogg även i fortsättningen :-D
 
Så var det fredag igen då. Och som alla vet så betyder ju fredag HELG!
I alla fall för de allra flesta. Självklart finns det ju arbeten där man har schemalagda helger, men för mig och många andra betyder fredag helg :-D
 
Jag fick dessutom en mycket trevlig överraskning när jag kom hem från jobbet och satte mig en stund framför datorn...
Hade nämligen 2-3 nya kommentarer på ett inlägg från början av juli, och min besöksstatistik hade skjutit i höjden (för närvarande har 42 unika besökare varit in här på min blogg)!
Jag hade även ett sådant "PM" man får på sin översikt ibland när blogg.se meddelar något.
Och den här gången handlade det om att mitt nostalgiinlägg blivit utvalt av blogg.se för att synas i "utvalda inlägg" under Synas-rutan :-D Så otroligt roligt!! Dessa får ju alltid ligga uppe betydligt längre än en Synas, och kostar inga poäng eftersom det är blogg.se som väljer ut dem.
Det betyder även att mitt inlägg har fått en plats på STARTSIDAN!!
Jag har aldrig varit med där, så det känns otroligt kul!! :-D
 
TACK blogg.se!
Ni gjorde min (blogg)dag :-D
 
 
 
Nu är det dags igen.
Det är sista veckan i juli (how did THAT happened??) vilket betyder att det är dags för årets upplaga av PDOL.
Festivalen har startat nu idag, alltså onsdag, så för tillfället sitter jag här och (ofrivilligt) lyssnar på en massa dunkande och sorl utanför min lägenhet. Och då är det som sagt bara onsdag...
Imagine friday night... and saturday night this week...
Dessutom är det ju lönehelg, då det är den 27:e idag och lönen har ramlat in på kontot.
 
Jag spelade i alla fall in en video igårkväll där jag pratade lite grann om just PDOL, så jag lägger in den här i inlägget.
Jag vet att det blivit mycket videos här på bloggen de senaste dagarna och inga riktiga inlägg, men det är helt enkelt så att jag blivit såld på det här med videos och YouTube. Även om jag inte direkt gör några superkvalitetsvideor ännu så tycker jag faktiskt det är jättekul! 
 
 
Om ni undrar varför jag alltid lägger till omslagsbilden under videon här på bloggen så är det för att inlägget ska synas på Bloggspaning. Inlägg utan bilder syns nämligen inte där.
 
Provade på det här med vloggning i torsdags eftermiddag.
Är ju inget proffs direkt, om man jämför med andra YouTubers där ute, men det är ju bara första gången och övning ger ju färdighet :-)
 
 
Om man kallar Onsdag för Lillördag, visst får man baka kladdkaka då? ;-)
Det var i alla fall evigheter sedan, och jag blev så sugen på det nu ikväll.
 
Har även uppdaterat Instagram med en massa nya inlägg nu under kvällen. Ni kanske har märkt att det varit mycket låg aktivitet på mitt konto där den senaste tiden. Har dock ny surf nu, så jag kan uppdatera mina sociala medier via mobilen igen :-)
Tycker i och för sig inte om att blogga via mobilen, men Instagram/Facebook/Twitter går bra :-)
 
Idag är det verkligen SOMMAR! Det är drygt 20 grader och solen skiner från en klarblå himmel!
Nu trivs jag :-D
Sådana här sommardagar borde man nästan få vara ledig hela dagen och bara vara utomhus... eller vad tycker ni?
Trivs ni med sol och värme, eller föredrar ni annat väder?
 
Jag känner i alla fall att jag skulle vilja göra någonting ute nu under eftermiddagen/kvällen, men jag vet inte riktigt vad. Känner nästan lite småpanik över att jag befinner mig inomhus just nu.
 
Bjuder på tre bilder så länge :-)
 
Tänkte att jag avslutar dagen med några somriga bilder på Blåklockor. De är fotade under samma fotopromenad där jag fotade alla Björkar, men det har inte blivit av att publicera dem.
 
Apropå ingenting så är min semester över för den här sommaren... jobbade första dagen idag, på den arbetsplats där jag kommer vara under dessa resterande sommarveckor. Och med sommarveckor menar jag det som är kvar av förskolejouren (alltså när alla förskolor i ett område slås ihop).
"Min" förskola är stängd då den hade jouren förra året, så jag är på en annan där jag kommer jobba de två kommande veckorna. Plus att jag kommer att städa på ett "nattis".
Den tredje veckan (sista jourveckan) kommer jag att vara på en tredje förskola och hjälpa till med storstädningen som ska göras innan verksamheten drar igång igen. Detta är samma fsk som jag varit på lite då och då under våren, så jag känner i alla fall till stället :-)
Dessutom kommer jag att jobba i köket där första veckan efter jouren.
Hoppas detta inte blev alltför invecklat... Det är en del att hålla reda på ;-)
 
Men men, nu tycker jag det är dags att lägga in bilderna och så säger vi God natt och vi ses!
 
 
Håller bloggvärlden på att dö ut? Eller är det bara en tillfällig svacka?
Den senaste tiden, eller egentligen det senaste året, har jag haft tankarna på detta. Jag tycker inte bloggvärlden känns lika stor som den en gång var (och med "en gång" menar jag för typ 7-9 år sedan). Då kändes det som om det dök upp en massa nya bloggar hela tiden, och de nyskrivna inläggen duggade tätt hela dagarna.
Men just nu tycker jag det känns lite grann som om bloggtempot saktat ner; lite grann som om det "trampar runt i tuggummi".
Faktiskt så tycker jag nästan det känns lite grann på samma sätt som den tiden när Lunarstorms låga höll på att brinna ut... Då när det började vara färre och färre inloggade för varje gång man var in på den sidan, och vi vet ju vad som hände med Lunarstorm. Sidan dog ut och lades ner.
 
Nu vill jag bara påpeka att jag faktiskt inte tror att bloggandet kommer att gå exakt samma väg som Lunarstorm.
Eftersom bloggandet är mer än bara en enda portal, så krävs det ju mer än att en sida läggs ner för att fenomenet blogg ska dö ut.
Men på sätt och vis KÄNNS det som om bloggandet är på väg lite grann åt samma håll som Lunarstorm...
 
...och anledningen heter You Tube.
 
Jag tycker det känns som att You Tube håller på att ta över bloggandets plats. Eller man kanske kan säga att det redan har gjort det? Tycker mig se samma utveckling av YT som bloggvärldens utveckling under åren 2007-2009, när det exploderade av bloggar på internet.
Och nästan till och med att YouTube är på väg att bli STÖRRE än bloggvärlden!
Ärligt talat så kan jag faktiskt förstå det, på sätt och vis.
För i och med att det är endast videos det handlar om så är det inte "en massa text" som följarna behöver läsa.
Inte för att text stör mig (jag gillar textinlägg), men jag har märkt i bloggvärlden att människor idag inte ids läsa. Blir ett inlägg mer än tre rader långt tröttnar folk och klickar sig därifrån. Därför kanske det är dumt av mig att skriva ett sådant här långt blogginlägg ;-)
Men på You Tube behöver folk inte bemöda sig med att läsa, utan de kan luta sig tillbaka och bara titta på videon. Eller de kan till och med göra andra saker och spela upp ett klipp i bakgrunden.
Jag kan förstå det.
 
En annan sak som gör att jag känner att You Tube har större potential än bloggvärlden handlar om MÄNNISKORNA som finns där. YouTubers vs. Bloggare, med andra ord.
Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför, men på något sätt tycker jag att stämningen på YT är så mycket trevligare än i bloggvärlden. Det känns som att alla Youtubers har så härliga personligheter. I alla fall i det svenska YouTube-klimatet. 
Som att det är mer okej det här "att på riktigt vara sig själv" på YT än i bloggvärlden.
Jag måste nästan säga att rent allmänt tycker jag det känns som att bloggvärlden är mer "ytlig", och YouTube är en plats där alla är sig själva. På ett bra och härligt sätt.
Kanske handlar det om att det är lättare att få fram en personlighet i videos än i bild och text på en blogg, men det är i alla fall den känslan jag fått.
 
Jag gillar YouTube, och jag vill gärna se den världen bli större och större. Jag trivs i den världen och skulle gärna vilja prova på att bli YouTuber på allvar.
MEN jag gillar fortfarande bloggvärlden också! Och jag vill verkligen inte att den dör ut och försvinner på bekostnad av YouTube.
Jag håller verkligen tummarna att dessa två världar kan fortsätta att komplettera varandra, och att bloggvärlden får finnas kvar trots att YT är på frammarsch.
 
Vad tycker ni om detta ämne?
Är ni bloggare? YouTubers? Både och? Inget av det?
Vad gillar ni bättre -bloggvärlden eller YouTube-världen?
Vad tror ni om bloggandets framtidsutsikter? Tror ni bloggvärlden kommer dö ut om YT fortsätter växa? 
Det skulle vara så roligt att få läsa era svar/åsikter i den här frågan.
Okej, då var man alltså ett år äldre nu då...
I hela 32 år har jag existerat på denna jord.
Usch, vad mycket det känns som! Jag vill inte mer... Om man slutar fira, betyder det att man slutar åldras också då? ;-P
Nej, skämt åsido. Går ju inte göra något åt att man blir äldre, så vi får väl göra det bästa av situationen och göra det bästa av den tid vi har.
 
Det blev i alla fall en fin födelsedag. Lugn och skön, precis som jag vill ha det. Jag har aldrig varit någon festmänniska, så lite avslappnat födelsedagsfika hemma med familjen passar bra för min del.
Att dessutom solen kämpade sig fram en stund nu under kvällen, efter flera dagar av regnande, gör ju inte det hela sämre :-)
 
Igår höll jag på att storstäda här hemma, vilket betyder rensning och att kasta bort en massa saker jag inte använt på evigheter.
Jag har alltid haft svårt för just det -att slänga saker, vilket betyder att jag alltid sparat även småsaker som födelsedagskort och sådant. MEN de senaste åren har jag vänt lite grann. Vissa saker tar fortfarande emot lite, men numera tycker jag det är hur skönt som helst när man verkligen storrensat och kastat mycket. Det blir som en nystart på något sätt, och jag älskar den känslan :-D
 
Nåja, det var egentligen inte det inlägget skulle handla om... utan vad jag hittade under storstädningen igår.
Det blev nämligen en "walk down Memory lane" där jag hittade sådant jag knappt sett sedan jag var... typ i tonåren! 
 
 
Det första är min TAMAGOTCHI !! Visste inte ens om att jag hade den kvar. Eftersom jag inte sett den på typ ett och ett halvt decennium trodde jag att den vid något tillfälle åkt i soporna, om inte annat när jag flyttade hemifrån.
Men nej; jag hittade den i en gammal låda igår.
Någon som minns dessa små otyg? Och hur mycket av ens tid de tog upp...
Jag minns hur de blev förbjudna i skolan. Att det var dessa små apparater som störde undervisningen; långt innan mobiltelefonernas era...
På den tiden (låter som om jag är 80 år ;-)) hade inga ungar mobiltelefon, men typ alla hade Tamagotchis.
Det fanns tydligen till och med en låt om dem...
 
Hahahaha!!! :-D 
 
 
 
Det andra jag hittade var en hel bunt med BREV från mina brevvänner jag hade i mellanstadieåldern (en brevvän tror jag att jag höll kontakten med ända till slutet av högstadiet till och med).
Dessa trodde jag inte heller att jag hade kvar. I alla fall inte att jag hade dem här hemma i lägenheten. Skulle ha gissat att de kanske fanns i någon låda på vinden hemma hos mamma och pappa...
De här breven var ärligt talat jätteroliga att hitta! TÄNK när det var sådant här man fick i brevlådan...
När föräldrarna fick typ räkningar och reklam, och man själv fick brev skrivna på färgglada brevpapper. Det var tider det :-D Nu hör man själv till den där gruppen som får räkningar och reklam i brevlådan/brevinkastet... :-( 

Får barn uppleva detta idag? Har barn idag brevvänner?
Alltså riktiga brevvänner, där de skriver breven på riktigt brevpapper och postar det med frimärke?
Eller sköts ALL kommunikation barn emellan idag via mail och sociala medier? 
Inget fel med sociala medier i och för sig; jag är ju själv ett stort fan av detta. Jag undrar bara för att det känns som om de verkligen missar något om det här med riktiga brevvänner helt dött ut...
 
 
 
Det sista jag hittade är väl egentligen inte riktigt så upphetsande, men det är ett minne för mig.
Jag hittade en bild, undanstoppad bland breven, på våran studentvagn från studenten.
Nu känner jag mig gammal igen, men på den tiden var digitalkameror inte något som alla hade och smartphones var långt ifrån uppfunna. Och eftersom jag personligen köpte min första digitalkamera 2005 så har jag inga digitala bilder från min student. Bara några ynka pappersbilder.
Och detta är en av dem.
Jag tog Studenten den 6:e juni 2003, från Barn och Fritidsprogrammet på Strömbackaskolan i Piteå.
Det känns som det var igår, samtidigt som det känns som i ett annat liv.
Helt sjukt känns det att det gått 13 ÅR sedan den dagen!!
De ungdomar som tog studenten i år hade inte ens börjat skolan när jag gick ut gymnasiet... Jag kan inte hjälpa det, men DET känns helt sjukt!
Som ni vet vid det här laget var tanken med min fotopromenad förra veckan att fota Björkar, men som vid alla sådana fototillfällen kommer man alltid hem med en massa andra bilder också. Ni som fotar vet säkert vad jag menar :-)
Eftersom detta var på kvällen så var det så underbart ljus på sina ställen, och när det föll över t.ex. hav av blommor och gräs gick det inte att motstå att knäppa extra bilder.
Dessa foton är från en sådan plats. Kvällsljuset var helt underbart, och det gick inte riktigt att fånga på bild.
Dessutom höll jag sannerligen på att bli uppäten av MYGG under de minuterna jag tillbringade på den platsen (det var ju mitt i skogen)! Men vad gör man inte för konsten ;-P
 
Ja, varför inte... vi kör väl på tredje omgången Björkbilder när jag ändå kommit igång (och har dem redo).
Jag vet; jag har otroligt svårt för det här med att tidsinställa inlägg... Helst vill jag publicera dem så fort de är klara typ ;-)
 
Så här kommer den alltså; sista bildbomben med Björkbilder.
Det är inte de sista bilderna från fotopromenaden, men det är de sista bilderna på just Björkarna.
 
Så kommer här del 2 av min fotopromenad där jag fokuserade på att fota just Björkar. Jag måste dessutom medge att jag har ännu mer förutom dessa... så det kommer även en del 3.
Blev fler bilder än jag trodde, men det gör kanske ingenting ;-)
Ni förtjänar mycket bilder nu efter min irriterande långa bloggtorka! 
 
 
Under min fotopromenad i tisdagskvällen stötte jag på denna lilla sötnos. Så söt :-D
Jag har alltid varit mer av en hundmänniska, men de senaste (typ 5-6) åren har jag fått upp ögonen lite för katter. Tycker verkligen de är så otroligt söta!
 
Är ni hund -eller kattmänniskor?
Har ni hund och/eller katt? 
 
 
Om någon var in här på min blogg för några veckor sedan kanske ni minns att jag körde en "kampanj" eller vad man ska kalla det, gällande mina bloggdesigner.
Nu tänkte jag att jag skulle köra en till sådan omgång -med en semesterrabatt på 100kr om ni beställer en bloggdesign av mig under hela JULI månad.
 
Hoppas det är någon som känner för att ta tillfället i akt, för jag känner verkligen hur det kliar i designfingrarna :-D
Via denna länk kan ni läsa mer om hur ni beställer och vad som ska finnas med i beställningsmailet.
 
 
OBS! Jag kom på att jag ju lagt till att man kan beställa endast header också, och jag vill bara meddela att denna semesterrabatt INTE gäller om man beställer bara en header. Det kostar 200kr att beställa en sådan.