Strax innan jag gick ut med kameran igår så regnade det; därför blev det lite extra motiv i och med vattenpölar och droppar på de flesta löv.
Det är vid sådana tillfällen jag verkligen önskar att jag hade ett macroobjektiv så att jag kunde komma riktigt nära. Mitt 50mm´s har ju en ganska lång närgräns, så det går ju inte att komma hur nära som helst. Och jag vill helst inte använda "vända-på-objektivet"-tekniken med min dyrbara Mark.
 
 
 
 
Dessa bilder är fotade i tisdags, den 26:e maj.
 
 
Denna lilla skogsväg ligger alldeles intill min praktikplats, och jag tog några bilder där under min första vecka. Som ni ser hade det inte riktigt börjat knoppas på träden ännu, så jag kom på att jag skulle ta en likadan bild nu i slutet av månaden; och visst kan man se skillnad :-)
Undrar om jag skulle lyckas komma ihåg att fota fler bilder från samma plats? Det skulle vara roligt att ha från alla månader, eller i alla fall alla årstider, för jämförelse.
 
Jag bjuder även på några extrabilder jag fotade på samma plats den 25:e...
 
 
God morgon måndag till er kära läsare!
Så var det måndag och ny vecka igen. Och imorgon kommer det, i vanlig ordning, att vara fredag.
Okej, självklart inte bokstavligt. Men ni förstår nog vad jag menar :-)
 
Den här helgen har jag egentligen inte särskilt mycket att rapportera... Det har inte hänt något nämnvärt, utan jag har mest tagit det lugnt (och ätit tacos i fredags).
Men i lördagskväll såg jag naturligtvis stora finalen i ESC, liksom typ 200 miljoner andra människor... (inklusive Kina, tydligen). Det är verkligen en sjukt stor (för att använda ett ungdomligt uttryck) tävling!!
Jag tröttnar tyvärr ganska snabbt av att titta på själva bidragen, så jag hade mest på TV:n i bakgrunden.
MEN under hela röstningen satt jag som klistrad. Snacka om spännande!
Och med ett resultat som slutade med att Måns Zelmerlöv med Heroes tog hem Sveriges sjätte seger! :-D
Good work!!! 
Jag var till och med tvungen att se reprisen dagen efter (på söndagen), och trots att jag redan sett det en gång var det lika spännande andra gången...!
 
Detta betyder alltså att 2016 drar hela ESC-festligheterna upp till Sverige igen, bara tre år efter förra gången!
Trodde aldrig att det skulle hända; men roligt är det :-D
 
Såg ni Eurovision song contest i lördags?
 
 
 
 
Idag (eller rent tekniskt igår, då det är efter midnatt nu) har inte kameran fått jobba särskilt mycket, trots att jag haft den med mig. Jag känner dock en stigande lust att åka ut till något riktigt vackert ställe och fylla minneskortet. Kruxet är bara att jag känner mig så less på alla ställen i och omkring Piteå, trots att det är den vackraste delen av våren just nu.
Jag behöver miljöombyte. Jag tror jag behöver resa iväg någonstans.
Men nåja... jag kan nog ändå hitta bra fotomotiv här bara jag tittar mig omkring riktigt ordentligt.
 
I alla fall; som sagt så blev det inte många bilder fotade idag.
Faktiskt så blev det endast lite dokumenterande av dagens middag; vilket var fredagsfavoriten Tacos. I och för sig är det alldeles för sällan jag äter det, men jag syftade mer på hur den rätten blivit klassisk svensk fredagsmat under 2000-talet.
Vad jag dock reflekterade över när jag gick runt bordet och fyrade av över tjugo bilder på de uppdukade skålarna, var orden "only a blogger..." Bara en bloggare tar tjugotre bilder på middagsmaten innan man börjar äta ;-)
Men tacos är ju faktiskt en väldigt tacksam rätt att fota.
 
Till sist vill jag bara upplysa om att det inte är någon typ av gurkmos i den blåvita skålen på bilderna. Det ser bara ut så på grund av det korta skärpedjupet.
I vår familj har vi helt enkelt alltid haft väldigt finhackade tacosgrönsaker ;-)
 
 
 
Det är alltså gurka, ost, tomater och lök i skålarna.
 
 
 
Morfar.
Idag skulle du ha fyllt 82år. Idag på Tjutoa.
Men så blev det inte :'(
Jag tänker på dig lite extra idag, och kände därmed att jag ville skriva några rader här.
I mitt huvud kommer tjutoa (22:a maj) alltid att vara din dag.
Jag tänker på dig och jag saknar dig ♥
 
 
(Bilden är fotad på midsommarafton 2012)
I eftermiddags var jag tvungen att gå ner till Apoteket en sväng, och då fick käraste Mark följa med. Inte för att det är långt (typ femtio meter), men han skriker verkligen att få jobba. Därför blev det att jag fotade några snabba bilder på vägen hem.
 
 
 
 


Hur gick det till? Det var ju nyss julafton.
Nåja; maj var det...
Och årets upplaga av ESC (Eurovision Song Contest) har dragit igång. Igår var det semifinal 1, vilken jag faktiskt började se med som vanligt började jag efter en stund zappa mellan kanalerna och det slutade med att jag såg något annat istället ;-) Dock blir det nog lite roligare att se morgondagens semifinal; det är ju då Sverige är med och tävlar om en finalplats.
Jag brukar vara dålig på att förutspå resultat, men jag gör ett försök i alla fall ;-)
Jag tror att Sverige kniper en finalplats, men att slutresultatet på lördag blir att vi hamnar någonstans i mitten.
 
Det är även 60-årsjubileum för ESC i år.
Därav idéen att (som engångsföretelse) bjuda in Australien. Plus att det passade bra till årets tema som är Building bridges.
Sedan 1955 har tävlingen alltså hållit igång -varje år. Sverige har varit med sedan 1958.
Det hade varit ganska coolt om jag hinner vara med och uppleva tävlingens 100-årsjubileum :-D Jag kommer att, i så fall, vara 70 år då. Men den dagen min generation är så pass gamla så kommer 70 år antagligen inte att vara någon direkt ålder "att prata om". Redan nu är man ju inte överdrivet gammal vid 70...
Och nu vet jag ju inte om tävlingen ens finns då, men som sagt: Det hade varit coolt :-)
 
Tänkte att jag skulle avsluta med att lägga in den eller de låtar (Svenska bidrag) från ESC som är mina favoriter, men upptäckte att det var lättare sagt än gjort... ;-)  Jag kom på att jag faktiskt inte riktigt vet vilken som är min favorit, i ordets rätta bemärkelse.
De två första låtarna som dyker upp i mitt huvud handlar egentligen mest om att jag har en speciell känsla när jag hör dem...
Fångad av en stormvind (1991) – För att det är det absolut första jag minns att jag sett av en Melodifestival. Jag kan inte komma ihåg att jag såg hela tävlingen (förmodligen inte), men jag minns det uppträdandet.
Tusen och en natt/Take me to your heaven (1999) – För att det är den första svenska vinsten jag VET att jag sett.
 
 
 
 
Jag måste säga att jag även gillar t.ex. Give me your love (2003), Invincible (2006), Stad i ljus (1988), Euphoria (2012) och Främling (1983).
Men jag tror inte att det är någon låt där jag kan säga att DEN är min favorit.
 
 
Vilken är DIN favorit av alla de svenska bidragen i ESC?
Hur tror du att det går i år (torsdag och lördag)?
Ska du se/brukar du se ESC?
Igår hittade jag några klipp jag filmat under bilresan till och från stugan en dag förra sommaren.
Jag hade glömt bort dem, och när jag lite snabbt lagt ihop dem till en "film" så fick jag världens sommarkänslor. Jag älskar att åka bil på sommaren, så någon gång skulle jag så gärna vilja åka på roadtrip igen.
Är ju uppvuxen med Bil & Husvagnssemestrar, så jag är van att åka långt med bil.
Nu är det ju inte direkt långt till stugan (tar väl ungefär 20 minuter), men jag fick ändå lite "roadtripkänsla" när jag tittade på dessa korta filmsekvenser :-)
 
Jag provade att spara och ladda upp videon i HD, så se gärna till att kvalitén är på 1080 :-)
 
 
Vid det här laget vet ni att jag är som Nicke Nyfiken när det kommer till nyheter, därför fick denna godsak följa med mig hem från Kvantum idag... ;-)
Tyckte det lät som lite "underlig" fyllning, men det gjorde bara att nyfikenheten blev lite större. Och jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Inte så att den gick upp på förstaplatsen över mina favoriter, men den var faktiskt riktigt god.
 
Jag började även fundera över vilka smaker jag skulle kunna tänka mig att testa om de kom ut...
Kom fram till dessa:
 
KörsbärFrystorkade körsbär i chokladen, som med Jordgubb.
SmultronSamma som ovan. Men det kanske skulle bli för likt jordgubbschokladen?
MarshmallowSmå marshmallowsbitar i (om det skulle gå). Jag vet, det låter som om det skulle bli en PÅ TOK FÖR SÖT chokladkaka, men jag skulle garanterat vara för nyfiken för att låta bli att smaka.
 
Vad säger ni Marabou? ;-)
 
 
Finns väl egentligen inte så mycket att skriva till detta inlägg. Gårdagskvällen spenderade vi i Bodsjön (gränsar till Svensbyn), och jag stannade ett par gånger längst vägen då jag hade kameran med mig.
Det blev inte så många bilder som jag önskade, men några fick jag till i alla fall :-)
Bodsjön måste nog vara en av de vackraste platserna i Piteå kommun... Det är verkligen "på landet" på riktigt :-D
Jag skulle inte vilja bo så på vintern, men under våren och sommaren skulle jag verkligen kunna tänka mig att bo där! Det är till och med grusvägar istället för asfalt, vilket bidrar stort till den lantliga känslan.
Någon gång kanske jag tar mig en riktig fotorunda i den byn...
 
I övrigt är det Kristihimmelsfärdsdagen idag. Inte för att jag är direkt religiös, men det är ju en röd dag vilket i sin tur betyder Ledigt såhär en dag mitt i veckan :-) Det blir i och för sig inte en sammanhängande långhelg för mig, då jag inte är ledig på klämdagen imorgon. Känner dock att det inte gör någonting, då jag trivs bra där jag är nu.
14:e maj betyder även att det är mina föräldrars 32:a bröllopsdag. Grattis!
 
Hoppas ni får en fin ledig dag allihopa (och även ni som inte är lediga förståss) :-D
 
 
Nu är som sagt våren äntligen även här, på riktigt.
Vårigt har det i och för sig varit ett tag; tidigare än vanligt. Men det gröna har i vanlig ordning låtit vänta på sig. Trots att snön smält bort ovanligt snabbt så har det varit sådär brunt och grått, som det är innan det börjar grönska.
Men för några dagar sedan började det som sagt dyka upp sådana små, söta, ljusgröna knoppar på träden. Och jag måste verkligen kämpa för att inte gå omkring och småfnissa när jag ser det.
Jag älskar verkligen våren! Det är utan tvekan min absoluta favoritårstid. Den har till och med gått om sommaren, vilken alltid tidigare varit min favorit.
 
Här är några snabba bilder jag tog på Byxtorget tidigare i veckan:
 
 
Hej hopp!
Så var det måndag igen, och ytterligare en helg har lagts till handlingarna.
Det allra bästa med den här helgen är att träden här uppe ÄNTLIGEN har börjat knoppas! Det betyder att tills den här veckan är slut kommer de förmodligen att vara utslagna. Det börjar sent här, men det går verkligen snabbt när det väl börjar :-D
Älskar Maj!!
Och ni vet väl vad det här betyder... Mer bilder här på bloggen!
Med våren kommer även fotoinspirationen som ett brev på posten :-)
 
Det är även så att det är kort vecka den här veckan. Härligt! Torsdag är röd dag, vilket betyder att många förmodligen är lediga även klämdagen fredag. Plus slutar tidigare på onsdag. 
För mig blir det dock bara torsdagen som blir ledig. Dock har jag ju inte hela arbetsdagar ännu (gör praktik vid Måltidsservice på en förskola sedan en vecka tillbaka), så blir det fint väder kommer jag ändå hinna vara ute en del.
PLUS att det är ljust så länge på dygnet numera! Vilket jag också ÄLSKAR! :-D
Halv tolv på natten är det inte riktigt helt mörkt. Det är visserligen ganska mörk skymning, men det är inte HELT mörkt!
Jag kan inte annat göra än att fullkomligt ÄLSKA att bo här uppe den här årstiden!!
Hur livet än ser ut i övrigt så är det omöjligt att vara deprimerad den här tiden, när ljuset på allvar återvänt till oss.
Det är omöjligt att vara nere när man vaknar upp till blå himmel och strålande sol ☼
 
Nu måste jag snart ta mig iväg, men jag bjuder på några bilder jag tog samma dag som Blåsippebilderna.
Fotade lite grann i skogen utanför min arbetsplats; där det bildats som en sjö med smältvattnet av snön...
 
 
 
 
Hej på er alla goa läsare! 
Vid det här laget tror ni säkert att jag dött eller något sådant, och det kan man tro med tanke på den verkligen genomusla blogguppdateringen den senaste tiden... 
Men jag vill bara säga att jag inte har tröttnat, så jag kommer tillbaka. Tanken är att jag ska göra mitt bästa för att bli en bättre bloggare från och med nu; speciellt som vi är på väg mot den riktiga våren och sedan sommaren. 
 
Att jag inte bloggat något senaste tiden kan nog mest förklaras med att jag trots allt inte haft något att blogga om. Det har inte hänt någonting i mitt liv de senaste veckorna -i alla fall inte något som är värt att skriva om.
Och då träden fortfarande gapar tomma har det inte funnits så mycket inspiration till att gå ut och fota.
Dock upptäckte jag idag att Blåsipporna äntligen dykt upp på det vanliga stället utanför stan (det enda ställe där de växer här i Piteå), så Mark har faktiskt fått arbeta lite grann!
 
Som ni ser så har bloggen även fått sig en makeover.
Tänkte att det kunde vara dags att byta ut den tidigare, väldigt vintriga designen. Men den största anledningen är att jag kanske ska få lite mer inspiration att blogga.
Det är även så att jag gjort bilderna i inläggen lite större; 800 pixlar istället för 700. 
Tyvärr kommer det att sticka lite i ögonen (för min egen del) att titta på gamla inlägg, då bilderna där blir för små. Men jag har varit nyfiken på att prova större bilder ett tag nu, så jag provar i alla fall. Det går ju alltid att gå tillbaka om jag inte trivs med det.
Vad tycker ni om nya designen, och det faktum att bilderna är hela 100 pixlar bredare?
 
Men nog om detta. Nu har jag väl "pratat" på alldeles för länge...
Vad sägs om att jag bjuder på lite fräscha, härliga Blåsippebilder som plåster på såren för den dåliga uppdateringen? :-)