Idag har det verkligen varit snöstorm hela dagen! En har knappt sett några snöflingor för att det blåst så mycket. Det har snarare bara varit som ett stort snömoln... 
Och inatt ska det tydligen regna... Eh... 
Weather: WHY are you doing this to me??? 
 
 
Bloggat från mobilen.
 
I eftermiddags trotsade jag snöandet och knatade iväg till Kvantum, då jag behövde köpa nässpray.
Hittade även dessa på fruktavdelningen och de såg ut sådär perfekta (små) som de brukar vara lagom till jul, vilket resulterade i att jag inte kunde hålla mig ifrån att köpa hem en förpackning. Speciellt inte när de bara kostade 18 spänn för allihop!
Har hunnit smaka två av dem, och nu HAR de verkligen kommit in i sin prime time! Så söta och goda! Och dessutom utan kärnor!
 
Jag ÄLSKAR Satsumas - Clementiner - äh, vad de än heter, såhär under julsäsongen! Det märks sannerligen att det är nu det är säsong för dem, då jag tycker det är en sådan enorm skillnad jämfört med hur de smakar under resten av året.
 
Vad tycker ni om Satsumas/Clementiner? Julens guld, eller "äh, en frukt bland alla andra"?
 
Nu har sannerligen vintern kommit hit till oss på allvar.
Som sagt så låg det lite snö på marken redan tidigare, typ lite vitt puder mellan grässtråna.
Men de senaste dagarna har det verkligen snöat en hel del, och helt plötsligt blev det alltså full vinter.
Till exempel idag har det snöat precis hela dagen. Bilderna i inlägget är fotade idag, förutom den sista (svartvita) som är fotad igår kväll. Bilderna ger inte heller en rättvis bild av hur mycket det faktiskt snöat/snöar, då det är svårt att fånga sådant med kameran.
 
Har också förstått att det snöat på många håll i hela Sverige.
Hur är det hos er? Snöar det där Du bor?
När vi är små kan och vet vi så lite om världen.
Naturligtvis inte så konstigt, eftersom det är meningen att vi ska lära oss. Men när vi senare, som vuxna, tittar tillbaka på vad vi trodde (på) är det oftast med en blandning av charm och pinsamhet. Mest det senare...
Eller är det bara jag?
I detta inlägg tänkte jag lista 7 saker jag trodde som barn; vissa saker mer pinsamma än andra att erkänna.
Vill bara understryka att i detta fall när jag pratar om "när jag var liten", så handlar det INTE om typ 12-13 årsåldern! Det handlar om typ lågstadieåldern och tidigare. Absolut max 10 år. En kan säga att det handlar om åldern Under 10 år.
 
 
 
Jag trodde att Lypsyl hette LÄPPsyl.
Ja, jag trodde verkligen det hette Läppsyl; säkert för att en använde det just på läpparna.
 
Jag trodde Bankomater var maskiner där en alltid bara kunde hämta pengar, obegränsat, när en hade slut i börsen.
Jepp. Att kortet en använder faktiskt är kopplat till ens eget bankkonto och en kan bara få ut pengar så länge det finns pengar där hade jag inte kopplat ännu.
I ett barns huvud är det ju helt logiskt... banken har hur mycket pengar som helst, så när en har slut i börsen går en bara och hämtar där ;-)
 
 
Jag trodde att ALLA barn längtade efter jul -och sommarlovet.
Detta gäller alltså endast min allra första tid i skolan; sedan blev jag som tur är smartare.
Men ja, jag kunde verkligen inte föreställa mig att en inte längtade efter skolloven. Snacka om att leva i en egen liten skyddad bubbla...
 
Jag trodde att hela Sveriges skolor hade samma matsedel.
Alltså att alla skolbarn i hela landet åt exakt samma skollunch samma dagar. Att matsedeln på något sätt var nationellt bestämd. Och av någon anledning trodde jag detta relativt länge ändå... Hmm...
 
Jag trodde att alla barn i Sverige bodde/växte upp i villa.
Där har vi den där bubblan igen! Alltså, så naivt.
Det känns pinsamt att tänka på att jag trodde det, och ärligt undrar jag hur jag ens kunde tro det (handlar ju självklart om väldigt unga år). Och visst, i min barndomsby tror jag nog de allra flesta faktiskt bodde i just villa. Men jag måste väl ha träffat något barn som bodde i lägenhet?
Men som jag minns det trodde jag att barn bodde i villa, och lägenhet var något en flyttade till när en som vuxen flyttade hemifrån...
 
 
Jag trodde att alla filmer spelades in i "ett stycke", alltså typ som en lång tagning från början till slut.
Kommer ihåg att jag brukar fundera över vad som hände om en skådespelare behövde gå på toa när det inte var tänkt att rollen skulle det ;-)
Som om inte skådespelaryrket är tufft nog ändå... ;-P
 
När jag gick i lågstadiet trodde jag att alla svenska skolbarn började med engelska i 1:an.
Det var först senare som jag fick veta att våran skola var bland pionjärerna med att påbörja engelskaundervisningen så pass tidigt, och att många andra fortfarande började i 3:an.
 
 
 
Det var alltså sju saker. Kan hända att det finns många fler också (det gör det garanterat), men det här är vad jag kommer på nu.
Har ni något speciellt ni minns att ni trodde som barn, som visade sig vara alldeles fel?
 
Bara två veckor kvar! Nu börjar det vara svårt att hålla mig ifrån julpyntet, och allt som har med julen att göra.
Min tidigaste gräns för allt juligt går dock vid första adventsveckan, så jag måste stå ut liiite till.
 
 
När börjar ni julpynta?
Drar ni fram allting på samma gång, eller sprider ni ut det under hela december?
Jag måste bara få blogga en liten fråga. Kan hända att jag tar bort detta inlägg senare; det är mest bara upplysningsvis för min egen del. Som bloggare är en ju alltid intresserad av vad som lockar in besökare, och vad som skrämmer bort dem.
Allt för att kunna utvecklas och skapa en så bra blogg som möjligt.
 
Nu är ju just detta något jag inte kan styra över, eller göra något åt, men jag är ändå nyfiken.
Därför vore det roligt om så många som möjligt hade möjlighet att svara.
 
När ni klickar er in här; blir ni avskräckta av all reklam så att ni kvickt lämnar bloggen? Eller stannar ni kvar och läser inläggen trots reklamen?
 
Förut var det ju så att den enda reklamen på blogg.se-bloggar var placerad under första inlägget. Det fanns där, men var tack och lov inte överdrivet störande.
MEN numera är det ju utökat med flera reklamplatser.
Dels under första och andra blogginlägget, dels panoraman överst på bloggen och det senaste är helsideannonserna som dyker upp då och då (de som skymmer hela sidan och som en måste klicka bort för att komma till bloggen).
Så med andra ord är det reklam på fyra (4) olika ställen.
Och det är ju inte små annonser direkt!
Dels, som sagt, helsideannonsen och ibland är ju även panoraman också hiskeligt stor. Vilket resulterar i att en måste scrolla för att komma ner till bloggen.
 
Detta är ju då som sagt ingenting jag kan styra över. Det är inte jag som lagt in reklamen eller tjänar något på den.
All denna reklam är obligatorisk när en bara har Baskonto på blogg.se.
Köper en Pro slipper en reklamen, men då jag inte tjänar något på min blogg är det ju inte alltid jag har råd att köpa Pro. Det händer bara någon gång ibland.
 
Men det känns ju lite bittert ifall reklamen (som numera tar upp typ mer plats än bloggen) skrämmer iväg besökarna.
Det gör kanske inte lika mycket för större bloggar att ha reklam på sin sida, då många stannar kvar ändå för att de känner till bloggen.
Men för alla småbloggare är det ju trots allt inte lika kul. Blogg.se´s obligatoriska reklam kan ju faktiskt ställa till det ganska rejält för oss.
 
Så igen; skräms du iväg från min blogg när du klickar dig in här och möts av stora blaffiga annonser?
 
 
Tack på förhand!
MVH /Erica
 
Jag gillar ju när saker är estetiskt för ögat, vilket gäller även typ skafferivaror. Älskar sådana inspirationsbilder på kök där torrvaror och sådant är snyggt paketerat i fina burkar istället för originalförpackningarna. Eftersom de ser olika ut allihopa så blir det ju inte direkt estetiskt för ögat.
 
Det är en av anledningarna till att jag gjorde det här för några dagar sedan; köpte enkla och fina glasbukar för olika livsmedel typ kakao, vaniljsocker osv.
Den andra anledningen är att det ju faktiskt blir enklare att mäta upp med mått. T.ex. florsockerförpackningarna är ju ganska långsmala, vilket gör det halvsvårt att få ner ett decilitermått. Detta system gör det enklare.
 
Dessutom unnade jag mig att investera i en sådan "präglingsmaskin" (tror jag det heter). Finns ju en annan typ av Dymo också, vilken ger vanliga vita etiketter, men jag gillar retrokänslan på dessa svarta med upphöjda bokstäver. Estetiskt som sagt.
Tror att de större burkarna kostade 20 kr på Dollarstore, och de små var runt 30 kr för 2 st. på ClasOlssons.
Dessutom är ju burkarna/locken i glas och metall, vilket gör att det passar in i mitt nya liv att ha så lite plast som möjligt. Etiketterna är ju visserligen i plast, men de "tar" ju inte i torrvarorna.
 
En upphör aldrig att förvånas över sig själv, speciellt när det gäller smaklökarna...
Det finns egentligen ganska mycket som jag aldrig tyckt om tidigare, som jag gillar numera. Självklart kan ju smaken ändras, speciellt från att en går från barn till vuxen. Men ändå; jag finner det fascinerande.
Till exempel det att jag avskydde skolmaten när jag själv gick i skolan (tyckte om typ 2 rätter). Men numera gillar jag de flesta rätter. Så antingen har min smak förändrats ordentligt, eller så har skolmaten blivit hundra gånger bättre sedan jag gick i skolan.
Och ska jag vara ärlig så tror jag det är en kombination. Jag tycker helt ärligt att skolmaten är Riktigt BRA idag!
 
En sak som jag alldeles nyligen reflekterat över gäller godiset på bilden.
Jag har aldrig någonsin tyckt om surt godis, och speciellt inte dessa. Men av någon anledning smakade jag en för bara någon vecka sedan, och sedan dess är det typ det enda godiset jag äter...
Vem vet, kanske är det dags att smaka lakrits snart igen ;-P
 
Hur är det med er?
Finns det något ni avskytt tidigare i livet, men som ni helt plötsligt börjat tycka om?
Observera att dessa bilder är fotade i torsdags. Under gårdagen, alltså fredag, snöade det precis hela dagen och kvällen (and yes, it is still snowing). Så i skrivande stund är det fullskalig vinter utanför mitt fönster här i Piteå.
Blä! Ingen som vill byta med mig??
 
Okej, visst kan det vara rätt vackert med snö, men...
1 - Om det kunde stanna såhär. Att det inte kom mera snö förutom det som fallit senaste dygnet.
2 - Om vintern kunde vara liiite kortare...
Tror det jag känner är mest deprimerande är att det här bara är början av 6 MÅNADER med snö och kyla!
Mörkret viker ju trots allt undan lite tidigare; redan i februari börjar dagarna vara relativt långa. I alla fall längre än under december-januari, då det bara är ljust ungefär 4 timmar per dygn.
Men snön; ja, den ligger ju trots allt kvar tills i början av maj :-(
 
Men, men... det är som det är. Årstiderna/vädret kan en inte göra något åt. Det är bara att acceptera och göra det bästa av situationen. Och vara tacksam över att jag i alla fall inte bor i, typ, Kiruna... Där har de ju redan haft vinter i... vad... 1 månad redan...
 
 
Jag upptäckte för några dagar sedan hur sådana pyttesmå ljusslingor verkligen kan ge det där "lilla extra" till bilder. Alltså sådana som är mindre än "vanliga" ljusslingor. Med den vanliga sorten är det ju trots allt en lite tjockare sladd samt lite större ljus. Men dessa är bokstavligt bara "ljusprickar" som sitter fast på en tunn ståltråd. Ser så magiskt ut när en lindar de lite slarvigt runt stilleben.
 
Upplysningsvis är det dessa jag kommer benämna som "fairy lights" i bloggen, och övriga ljuskällor som "ljusslingor".
I samma anda som förra inlägget handlar detta om vad jag hittills gjort här hemma för att börja förändra och förhoppningsvis få en mer hållbar livsstil.
Nu är jag ju fortfarande nybörjare, vilket betyder att jag är långt ifrån proffs på detta, och det är några stapplande steg in i denna värld. Men tänkte att jag delar med mig ändå :-)
 
Här är alltså 5 saker jag hittills gjort i mitt hem:
 
 
"Plastbantat"
Det är ju ett av de senaste årens modeord, men trots allt så beskriver det ju aktiviteten så bra.
En av de första sakerna jag började med var alltså att plocka bort så mycket plast som möjligt härifrån lägenheten. Passade ju så bra att göra det i samband med den stora utrensningen jag påbörjade förra hösten.
Är fortfarande en del kvar, men det är svårt att byta ut allting på en gång. Redskap i metall, glas och porslin är ju så pass mycket dyrare också än vad plast är.
Men skåpet på bilden är i alla fall färdigt. Det innehåller numera ingen plast. Inga plastmått, inga plastburkar, inga plastskålar. Och jag kunde inte känna mig mer nöjd.
 
 
Skärpt upp mig på sopsorteringen
Nu har jag ju i och för sig alltid sopsorterat i grunden, eftersom en måste göra det. Mat får ju t.ex. inte slängas i Brännbart, utan måste i komposttunnan. Mjölkförpackningar och sådant måste till återvinningen ect.
Dock, när en bor i lägenhet ÄR det ju tyvärr enkelt att fuska lite. Speciellt om en bor i ett hus där soprummet bara består av Brännbart och Kompost-tunnor...
MEN nu har jag i alla fall skärpt till mig!
ALLA kartongförpackningar går i påsen för pappersförpackningar.
ALL plast går till plastförpackningar.
Och så vidare.
Jag är även noga med att separera på förpackningar, när det är sådana "sammansatta" paket.
Till exempel mjölkpaket med plast-"topp". Klipper av toppen (där korken sitter) och slänger den i plastförpackningar. Resten åker till pappersförpackningarna. 
Var sak har sin plats :-)
 
Jag vill ju gärna prova på zero waste också, och sopsortering är ju faktiskt inte zero waste (även om det är bättre för miljön än att slänga allt i samma). Men zero waste ÄR svårt att genomföra, speciellt om en bor på ett ställe där det faktiskt inte finns möjlighet att handla allting i lösvikt (vilket är ett alternativ som verkar finnas i andra delar av världen). Här i Sverige ÄR ju faktiskt typ ALLT en handlar i affären förpackat i, mest, plastförpackningar...
 
 
Bytt ut plastpåsarna mot tygkassar.
Någon som känner igen sig i scenariot att en har typ en miljon plastkassar hemma, då en alltid får med sig 1-4 sådana när en handlar. Plus de gånger en är på stan och shoppar. De där plastkassarna samlas på hög hemma, och många (liksom jag) kanske använder dem till soppåsar. Så förr eller senare hamnar alla dessa påsar... just det... ute i naturen.
 
Därför är detta också en sak jag börjat med; jag har slutat ta plastpåsar när jag är och handlar.
Jag tar med mig tygkassar hemifrån, vilka jag kan använda gång på gång på gång. Och såhär i början har det dock varit en period som jag ibland glömmer dessa kassar, men då tar jag papperskassar på affären istället för plasten. Och jag måste ändå säga att det går bättre och bättre att komma ihåg tygkassarna.
Tar också med dem när jag går ut på stan. Det är i och för sig inte särskilt ofta, men de gångerna har jag slutat ta (köpa) plastpåsar i kassan.
Det känns så underbart att mitt hem inte längre svämmar över av plastkassar :-D
 
 
Köpt min första komposterbara tandborste
Men det vet ni ju redan om ni läst mitt förra inlägg ;-)
Det är en sådan liten och "obetydligt" vardaglig grej, men det är ju faktiskt något som större delen av jordens befolkning använder dagligen. Och byter typ 10-12 gånger per år. Med tanke på materialet på majoriteten av alla tandborstar så blir det som sagt en hiskelig mängd plast som hamnar i naturen varje år.
just för att det är en sådan alldaglig pryl, så känns det extra bra om den faktiskt komposteras istället för bara blir liggande.
Denna punkt får även representera att jag också börjat kolla in alternativ för andra förbrukningsartiklar. Men som sagt; svårt att byta ut allting på en gång, så en får ta det lite pö om pö ;-)
 
 
Äntligen bytt ut mina glödlampor till LED-lampor
Ja, äntligen. Har tänkt på det länge, men det har inte blivit av (mest för att vanliga glödlampor är så mycket billigare).
Nu är jag inte direkt jätteinsatt i just detta, men det känns i alla fall som att det ska vara lite bättre att köra med LED. Har i alla fall fått för mig det.
De drar mindre energi och de brinner längre, vilket betyder att en inte behöver byta lika ofta som tidigare.
Bättre för både miljön och plånboken ;-)
För gällande vanliga glödlampor så går de ju för sjutton sönder heeela tiden.... känns det som i alla fall. Jag tycker det känns som om en köper på sig ett litet "lager" med lampor för att "ha hemma", och innan en hinner blinka är det lagret slut igen...
Så även om LED-lampor är lite dyrare så borde det ju jämna ut sig i längden eftersom en inte behöver köpa nya lika ofta.
 
 
* * * * *
Detta var alltså fem förändringar jag gjort den senaste tiden, och även om jag bara är i början av min resa så tycker jag det känns otroligt bra :-)
Jag ser fram emot att förkovra mig djupare i detta ämne, hitta nya saker att göra och verkligen prova det jag redan gjort under en längre tid.
 
Har NI några tips på miljövänliga förändringar en kan göra i sitt liv? Jag tar gärna emot tips!
 
 
Let us keep this...
 
 
...and this...
 
 
..and this...
 
Apropå ingenting egentligen... Sedan jag påbörjade min minimalistiska resa har jag även blivit så mycket mer intresserad även av typ att hitta saker jag kan göra för miljön.
Ja, jag äter fortfarande kött och har i nuläget inga planer på att bli fullskalig vegan (har dock sneglat lite nyfiket åt det veganska hållet och funderat på att prova på det kanske en vecka eller så).
Men det känns som om det finns så mycket en kan göra idag ändå. Det känns som det ändå finns så mycket alternativ Och att en kan börja smått med att byta ut vissa småsaker i sin vardag.
Imorgon hade jag tänkt lista lite saker jag gjort det senaste året; därför tar jag inte upp några direkta exempel just nu.
 
Men idag köpte jag faktiskt något jag sneglat ett tag på; nämligen en trätandborste.
Det är ju en så pass liten sak i våra hem, men varje människa gör sig ju av med ett x antal tandborstar under en livstid eftersom en byter så pass ofta (en gång i månaden, eller hur ofta är det en ska byta?).
Och med tanke på hur många människor det finns som borstar tänderna, så blir det ju en hiskelig mängd icke nedbrytbar plast...
 
Den här tandborsten är 100% nedbrytbar (och vegansk).
Asken är gjord av återvunnet material.
Innerförpackningen är gjord av komposterbart papper.
Tandborsten gjord av bambu och är komposterbar.
Dessutom är det tydligen företaget svenskt... ;-)
 
Som sagt; egentligen är det ju väldigt små och till synes "obetydliga" saker, men jag tycker en får känslan av "många bäckar små"...
Allt vi kan byta ut till miljövänligare alternativ måste väl ändå vara bra? :-)
 
Ett gäng bilder jag inte tror jag visat; från fotodagen för några veckor sedan.
Jag saknar verkligen detta, när det såg ut såhär. Numera är inga löv kvar på träden; allt är alldeles kalt, grått och brunt.
Vintern är här.
Visserligen har snön inte kommit för att stanna, än. Den snö som kommit har tinat bort igen. Men tyvärr är det väl bara en tidsfråga...
Ni som följt min blogg länge vet att jag gillar blogglistor. De är roliga att fylla i, roliga att läsa och en får helt enkelt en inblick i bloggarens huvud det är svårt att få fram i en kortare presentation.
Däremot har jag de senaste månaderna haft svårt att hitta listor jag riktigt "känt för".
Men för ett par dagar sedan hittade jag en på den här bloggen, och som ni kommer märka handlar den om TV-serier.
Tyckte den verkade så rolig, så jag frågade om jag fick låna de till min egen blogg :-)
Denna listan kommer från bloggen gillafilm.se.
 
 
 
Vilken var den första tv-serien du förälskade dig i?
Det börjar ganska svårt ändå, måste jag säga. Av den anledningen att jag inte riktigt kommer ihåg vilken/vilka serier jag började se först. Beror även på vilken genre vi pratar om -dramaserie eller komedi...
Men, pinsamt nog, måste jag nog svara Lilla huset på prärien på den här frågan. Jag tyckte mycket om den serien när jag var yngre/liten.
 
Vilken är din absoluta favoritserie någonsin?
BONES! Utan konkurrens!
Det är i och för sig inte överdrivet många år sedan jag upptäckte den, men det är en serie jag verkligen fastnat för. Serien har den perfekta blandningen mellan komedi, drama och crime.
Jag har redan hunnit se om den flera gånger, och jag blir verkligen inte less :-D
 
 
Vilket är ditt största OTP (One True Pairing) någonsin?
Får en välja flera? ;-)
Hodgins & Angela från... big surprise... BONES!
Brennan & Booth från Bones (again!)
Willow & Tara från Buffy the vampire slayer
Piper & Leo från Charmed
 
 
Vilken karaktär i en tv-serie skulle du vilja gå på en dejt med?
Wendell Bray från Bones!
 
Vilka serier följer du just nu?
Eftersom Bones har slutat, så följer jag faktiskt inga serier just nu, i alla fall inga pågående.
Ska jag vara helt ärlig så är jag dålig på att följa serier, på det sättet jag följde serier på 90-talet (alltså ser ett avsnitt per vecka när det går på TV).
Jag hittar oftast en serie när den är antingen avslutad, eller när några säsonger har gått; och så kollar jag via t.ex. Netflix eller liknande. Det är ju så mycket lättare att knarka serier på det sättet ;-P
Just nu är jag dock inne i en period av Full house (Huset fullt)-tittande.
 
Vilken avslutad tv-serie hoppas du ska komma tillbaka för en till säsong någon gång i framtiden?
Ingen överraskning för någon... men Bones!
Det hade varit roligt om den serien kom tillbaka någon gång då och då, så en skulle få se vad som händer med alla karaktärerna/familjerna.
Sedan skulle det vara intressant att se en fortsättning på serier som The Nanny och Charmed också, men BARA om originalskådespelarna är med. Spinoffserier med andra skådisar/karaktärer är jag inte mycket för.

OCH under tiden jag skrev detta svar kom jag på en annan gammal serie jag gärna skulle vilja se en fortsättning på... Och det är den svenska 90-talsserien Tre kronor! Jag vet att den hade ett väldigt avslutande slut... minst sagt. Men det finns ju trots allt fortfarande en hel del originalkaraktärer att ta tillbaka. Det var många som hann skrivas ut innan serieslutet som skulle kunna skrivas in igen :-)
 
Vilken serie som du inte har sett skulle du vilja se?
Hm... eftersom jag har väldigt svårt att fastna för serier så har jag egentligen ingen lista på serier jag vill se. Alla TV-serier jag fastnat framför de senaste 15 åren har varit av en ren slump.
Men jag önskar nog att jag hade ro att titta igenom en del av alla dessa populäraste serier som blivit "snackisar" i bloggvärlden, t.ex. Orange is the new black. Bara för att ha sett dem liksom; men jag har som sagt så otroligt dålig fokuseringsförmåga (is that a word??) när det gäller just film och serie.
 
 
Vilken tv-serie har du sett om flest gånger?
Här måste jag nog svara Vänner.
De första åren efter att jag flyttat hemifrån var det så gott som det enda jag såg... Vänner, om och om igen.
Numera klarar jag inte av att se den serien, men anledningen till det är en annan historia.
2½ men, Bones och The Nanny är också serier jag sett ett x antal gånger, men jag tror nog ändå att jag sett Vänner allra flest gånger.

Vilken tv-serie gav du senast upp?
Hmm...
Fuller house, tror jag det var. Jag älskar Full house, men återigen förstod jag varför jag egentligen inte är något stort fan av serier om dyker upp med en spinoff typ 20 år senare. Det blir aldrig lika bra, eftersom en (jag) aldrig kan låta bli att ständigt jämföra med originalet. 
 
Vilken karaktär skulle du vilja vara för en dag?
Spontant vill jag nästan säga Temperance Brennan. Skulle vilja känna på känslan, hur det känns, att vara så pass intelligent. Å andra sidan har hon ju inga sociala förmågor what so ever, så det är ett dilemma.
Eller varför inte Buffy Summers. Har alltid tyckt det vore så roligt att få prova på att vara så atletisk som hon är. Nu har hon ju i och för sig "the slayer power" på sin sida, men frågan var ju vilken karaktär en skulle vilja vara för en dag...
 
 
Då var denna listan färdig. Den var faktiskt riktigt roligt att fylla i :-)
Tog dock hela kvällen, bokstavligt talat. Det var nämligen så att jag började på detta inlägg, sedan blev jag så trött att jag lade mig några minuter på soffan. Men som vanligt blev några minuter till några timmars sömn...
Vaknade vid halv åtta ungefär, och sedan dess har jag till och från suttit med den här listan :-)
Detta är en del av Maxarnas fotoutmaning
 
 
TEMA DAG 3 – LJUS
 
Jag kunde inte begränsa mig idag... så det fick bli flera bilder till dagens tema.
Bara för att levande ljus är det bästa som finns, och för att Yankee Candle är de UNDERBARASTE ljusen i världen!! :-D
Detta är en del av Maxarnas fotoutmaning
 
 
TEMA DAG 2 – ORANGE
Detta är en del av Maxarnas fotoutmaning
 
 
TEMA DAG 1 – HÖST
 
Jag hittade en fotoutmaning som kommer pågå under november månad, och då jag verkligen vill komma igen med bloggandet tänkte jag att det kunde vara roligt att hoppa på tåget och göra ett försök :-)
Dessutom skulle det vara roligt att gå i mål med en fotoutmaning någon gång i mitt bloggliv... ;-)
 
Det var på ---> den här bloggen <--- jag hittade utmaningen.