Nu är det dags för min egen 1:a-adventstradition -julmust och julfilm, närmare sagt Tomten är far till alla barnen. Detta betyder att det är dags för årets första julmust för min del. Har ju i åratal haft just 1:a advent som den tidigaste dagen jag får dricka det :-)
Började med traditionen julmust+Tomten är far till alla barnen för några år sedan, och sedan dess har det fortsatt.
 
Har ni någon speciell Första Advent-tradition?
 
Först hade jag ju tänkt att inte ha några s.k. "cheat"-dagar innan jag kommit ner till min målvikt, men efter en massa funderande fram och tillbaka har jag kommit fram till att december blir ett undantag.
Inte så att hela månaden kommer att bli en fuskmånad; utan jag kommer att köra på som vanligt med LCHF och sockerfritt under vardagarna samt lördagarna.
Men under söndagarna, alltså då det är advent, kommer jag att köra lite grann "cheat". Jag kommer att äta en frukost som inte är LCHF... till exempel idag så blev det faktiskt bröd och apelsinjuice.
Och under adventskvällarna, i alla fall idag på första advent, kommer jag faktiskt att dricka en 33cl flaska med julmust.
 
Vad, eller om, detta kommer ha någon negativ effekt på vikten (att det stannar av eller går upp lite) tänker jag inte ägna så mycket tankar åt. Det är ju bara jul en gång per år, right :-)
Jag gör ju nämligen inte den här resan för någon annan, utan enbart för mig själv. Och min inställning är ju som sagt att det gör ingenting om det tar lång tid; det viktigaste är att själva resultatet blir långvarigt.
Och eftersom LCHF passar mig och min kropp så utomordentligt fint så tror jag verkligen inte att det blir några problem att komma tillbaka till det efter jul -och nyårshelgerna :-)
 
Det här blev i alla fall min mysiga 1:a adventsfrukost...
 
Varje år den här tiden, när man börjar julpynta, känner jag alltid ett sug efter att fixa lite olika adventsljusstakar. Jag trivs visserligen med min klassiska röda, men i år kände jag att jag velat prova göra just sådana här alldeles för länge ;-)
Tycker jag sett sådana lite varstans i bloggvärlden, samt på Pinterest.
 
Hade först tänkt sätta fast siffrorna på själva burkarna, men jag hittade inget bra sätt att göra det (har slut tejp). Därför fick det bli såhär istället, i alla fall tillfälligt. Vi får se hur det blir senare.
Hade även tänkt dekorera burkarna lite, kanske med någon julig sådan dekorationstejp. Men samtidigt, nu när jag satte ihop ljusstaken, så känner jag att jag gillar det enkla i att ha dem på det här sättet.
 
Så här kommer den; Årets adventsljusstake hemma hos mig:
 
Tidig morgon blev det igen, och det lär bli så i fortsättningen...
Var uppe strax efter fyra, då jag var ut och satte i motorvärmaren.
Men jag gick och lade mig 20:00 igår, så jag har i alla fall fått 8 timmars sömn inatt. Dock skulle jag behöva kliva upp ytterligare lite tidigare; kanske 3:30 för att motor-/kupévärmarna ska ha så länge som möjligt på sig att värma.
MEN detta betyder att jag skulle behöva gå och lägga mig ännu lite tidigare på kvällarna, för att verkligen få minst 8 timmars sömn. Egentligen behöver jag minst 9 timmar, men jag kan helt enkelt inte gå och sova klockan 18:00...
 
Har i alla fall ganska precis ätit frukost och ska börja bege mig mot jobbet om en liten stund.
Som tur är känner jag mig ovanligt pigg för att ha varit uppe så tidigt :-)
 
Vi hörs senare allihopa!
 
Två bilder från en tid då motorvärmare inte behövdes...
I lördags när jag var på bio fick jag mina första av de nya sedlarna i växel. Jag gillar förnyelse :-)
Dock kan jag inte hjälpa att känna att det kanske varit lite onödigt att dra igång en sådan karusell att byta ut alla pengar nu, när samhället ändå håller på att bli kontantlöst... För vad ska det inte kosta med ett sådant här projekt? Hur många miljarder?
 
Nåja. Nu är det som det är, och jag tycker faktiskt att de nya pengarna är riktigt fina.
Dessutom längtar jag tills jag får en av de nya 200-kronorssedlarna! Snacka om praktisk valör!!
Samma med 2-kronan, som kommer nästa år :-D Jag som avskyr mynt! Nu kanske man slipper ha fullt så många enkronor i börsen...
 
Vad tycker ni om de nya pengarna?
Vilka valörer har ni hunnit få?
 
En av orsakerna till att jag verkligen inte tycker om vintern är att man måste upp så okristligt tidigt bara för att hinna ut och sätta i motorvärmaren i tid, så bilen hinner bli varm innan det är dags att åka till jobbet.
Idag klev jag upp 3:30.
Vilket är skitjobbigt! Eftersom jag egentligen behöver minst 8-9 timmars sömn så borde jag egentligen gå och lägga mig runt 19-20-tiden på kvällarna...
Önskar verkligen att motorvärmarstolparna här hos oss kunde bytas ut! Det finns ju sådana där man kan ha bilen ikopplad hela tiden, och så styr man via mobilen/datorn när värmen ska sättas igång. Alternativt finns det ju också tidsstyrda stolpar; alltså där man kopplar in sladden och sedan ställer in stolpen på den tid man ska åka. Sedan sätter värmen igång ett par timmar innan den tiden.
MEN här där jag bor har vi alltså ingen av dem, utan det är bara ett vanligt uttag. Så ska man iväg, låt oss säga, klockan 6:00 till jobbet så måste man ta sig ut typ klockan 4:00 för att sätta i motorvärmaren...
 
Nej, det var inte tänkt att klaga (så mycket i alla fall). Ville bara skriva av mig lite grann i ett tidigt morgoninlägg då jag inte har något annat för mig just nu.
Jag kanske skulle ta och fundera ut lite kommande blogginlägg också ;-)
 
En bild från i höstas, i brist på nyare material.
Det snöade visserligen i förrgår, men den omgången förvandlades till slask ganska omgående.
Men idag har det snöat rejält. NU kan man verkligen säga att det är vinter! Det har till och med varit sådana här stora, luftiga flingor... klassisk "julsnö".
Som ni vet tycker jag ju verkligen inte om snö, men måste erkänna att det är ganska mysigt att stå och titta ut när det singlar sådana flingor utanför fönstret.
 
Bilderna i inlägget är direkt från min iPhone och alltså oredigerade.
Vill inte direkt ha storkameran med mig på jobbet ;-)
 
Gjorde en egen kategori för dessa inlägg ;-) "Dagens mat".
Nu kanske jag inte kommer att publicera sådant varje dag, som sagt. Är ju tråkigt om jag t.ex. bara värmt upp någon av matlådorna jag har i frysen. Men i alla fall kanske de gånger jag lagat en ny rätt.

Idag blev det i alla fall Köttfärsbiffar med vitlök. Vet att jag hittade receptet på någon blogg någonstans, men kommer inte riktigt ihåg vilken.


Köttfärsbiffar
800 gr. köttfärs (jag hade bara ett paket med drygt 500 gr. men det fungerade bra ändå)
2 st. pressade vitlöksklyftor
5 krossade enbär
1 dl grädde
Salt och peppar

Blanda alla ingredienserna med händerna.
Forma biffar av valfri storlek och stek i smör ca. 3-4 minuter på varje sida.
Lägg sedan biffarna i en ugnsform och efterstek dem i ugnen på 175 grader i 15 minuter.


När det gäller såsen gjorde jag bara ett eget litet ihopkok ;-)
Jag skivade några Champinjoner jag hade kvar i kylen och stekte dem i stekpannan.
Sedan lade jag över dem i en kastrull och hällde över lite grädde och en klick Cremé fraiche (inga mått, utan bara lite på måfå). Sedan satte jag lite, lite salt och peppar samt en gnutta krossad grönpeppar.

Slutligen, när biffarna och såsen var färdig, strimlade jag lite vitkål som jag snabbt stekte upp i stekpannan.
Enkelt var det och jättegott blev det!
Idag har det snöat nästan hela dagen. Som tur var så har det regnat de senaste dagarna, vilket betyder att det varit för blött för snön att riktigt lägga sig. Och vid något tillfälle även idag övergick snön till regn, eller i alla fall snöblandat regn.
Dock snöar det nu igen, så jag sitter och tittar ut på en massa jobbiga snöflingor just nu.
Dessutom, nu ikväll när det snöar, så lägger det sig på marken oroväckande snabbt...
Usch! Vill verkligen inte!!
 
Jag vet att det här rent tekniskt inte är första snön. Den kom ju för typ två veckor sedan (eller var det förra veckan?) men jag hoppas verkligen att den här försvinner lika snabbt.
 
Jag lovar att det inte kommer bli sådana här inlägg på bloggen jämt. Kan ju lätt bli lite tråkigt de gånger jag bara värmt upp en av de matlådor jag har i frysen ;-P
Men det kan komma upp någon sådan här bild de gånger jag t.ex. provat något nytt, och såhär de första månaderna med LCHF kan det ju bli en del sådant ;-)
 
Idag blev det i alla fall en köttgryta. Hittade receptet någonstans på internet i början av min LCHF-resa.
Dock är just det här receptet i original inte riktigt LCHF, då det till exempel ska vara äpplen i den, men jag har modifierat det lite.
Plus att jag satte i en gnutta soja, för att få lite färg, även om det inte heller är direkt LCHF. Dock är det så pass lite, så det struntar jag i.
 
Jag älskar verkligen att recepten i den här kosten är så enkla OCH goda! 
 
 
Jag äter numera min mat på assietter. Det gör risken mindre att man ska äta för mycket. 
För även om mat äter LCHF (som ju jag gör just för viktnedgång) går man ju naturligtvis upp om man äter för mycket.
Filosofin inom den här kosten är ju trots allt "ät när du är hungrig, tills du är mätt" (alltså varken mer eller mindre).
Till middag idag blev det världens godaste LCHF-Lasagne :-D  Och jag kom faktiskt ihåg att fota... det var ett tag sedan ;-)
Lasagne är en av de maträtter jag saknat mest under den här tiden jag ätit LCHF. Det innehåller ju pasta, vilket man inte får äta. Dock hade min syster hittat ett recept på en LCHF-vänlig lasagne, och den är minst lika god som originalet. Kanske till och med snäppet godare!
Testade i alla fall att göra den själv till middagen idag, och resultatet blev mycket lyckat.
Plus att jag gjorde i mina stora (favorit)ugnsform, vilket betyder att det blev fem portioner över att frysa ner till senare dagar :-D
 
Vid det här laget är det väl ingen som missat vad som hände i fredags...
Samtidigt som vi i Sverige var mitt uppe i fredagsmyset utsattes Paris för en terrorattack.
På en konsertarena, ett sportstadium och diverse restauranger kom det in självmordsbombare/människor som kallblodigt började skjuta ner ett hundratal oskyldiga med automatvapen.
 
Sådant här är jag verkligen så extremt rädd för.
Det kan hända var som helst.
Det kan hända HÄR!
Nu när terrorattackerna verkar bli allt vanligare så finns det igen plats på jorden som är skyddad.
Var är vi på väg egentligen?
Vad gör vi mot varandra?
När ska det sluta??
Tänk om ALLA människor på jorden kunde ägna ALL den energi det tar att hata, till att älska istället...
I den bästa av världar... om det kunde vara så... då skulle inte sådant här behöva hända.
Vi behöver inte en (1) #NoHate-dag. Vi behöver 365 #NoHate-dagar per år!
 
Och jag skriver som många bloggare redan skrivit före mig:
Jag hoppas så innerligt att rasismen inte blir större efter det här än den redan är!
Som jag läst på en del andra bloggar; alla de flyktingar som flyr just nu -det är ju faktiskt just det här som de flyr från. Det är bara det att när det händer i ett västerländskt land får det så många gånger mer uppmärksamhet i media än när det händer i krigsdrabbade länder.
 
Mina tankar går till Paris, till alla som på ett sådant brutalt sätt förlorade sina liv i fredags, till alla deras anhöriga samt till alla som var med och överlevde den förskräckliga kvällen; fredagen den trettonde november 2015.
 
Update: Såg precis att den svenska riksdagen har fått in ett hot som rör morgondagen (tisdag).
Nu vet jag ju inte om det är i samma spår som dessa händelser, eftersom det naturligtvis inte lämnas ut en massa uppgifter om utredningen, säkerhetsmässigt. Men ändå...
 
Jag vet att det blir mycket sådana här inlägg just nu, och jag ber om ursäkt ifall det finns någon av er som inte gillar dem.
Dock är det ju så att det här är en så pass stor del av mitt liv just nu att det nästan vore omöjligt att det inte skulle färga av sig i bloggen.
 
Det var i alla fall så att jag igår, onsdag, hittade en bild av mig fotad bara några dagar innan jag började äta LCHF. Och i samband med den bild jag tog i fredags samtidigt som jag filmade lite tänkte jag att det kunde bli ett bra blogginlägg ;-)
 
Första bilden är alltså strax innan starten på min viktresa. Min utgångspunkt, så att säga. 
Andra bilden är fotad i fredags; 17 kilo lättare. 
Jag vet att andra bilden är tagen aningen högre än den första, men lite skillnad är det nog ändå? Eller? 
Jag tycker man blir så hemmablind när man ser sig själv varje dag... 
 
 
 
På något sätt känns det mer verkligt när man omvandlar siffrorna i något riktigt, något fysiskt.
När man kan se det. När man kan känna det... 
Bilden visar alltså antalet kilon jag gått ner.
Jag har hittills gått ner 17 mjölkpaket :-D 
Motivationen är på topp! 
Det enda man inte kan se på bilden är hur tungt det är; men jag kan lova -det är Tungt!
 
Regn och rusk
Just nu är det ganska tråkigt novemberväder. Sedan igår har det varit alldeles grått, övermulet och regnigt. Känner dock att jag inte har några rättigheter att klaga, då hösten här hos oss varit alldeles underbar! Det har ju endast varit (max) en handfull dåliga väderdagar. Resten har varit liksom den perfekta hösten.
Tyvärr har jag knappt fotat någonting. Vet egentligen inte varför, men jag skyller på att jag tidigare i höst gått upp i att jobba heltid (började ju lite mindre, för att sedan utöka tiden).
Och numera är det ju typ mörkt när jag slutar. Okej... inte riktigt, men bara strax efter jag kommer hem. Slutar klockan tre, och 15:30-16:00 är det helt mörkt.
Snart kommer dock julen, och jag hoppas verkligen att jag kommer mig för att fota lite mer då :-)

Dessutom går temperaturen ner under noll vissa dagar, vilket betyder att det blir skithalt.
Igår när jag kom till jobbet t.ex... När jag klev ut ur bilen (det är fortfarande mörkt den tiden) så såg jag inte isfläcken bakom bilarna, och jag gissar att ni kan räkna ut resten... ;-P
Jag förlorade fotfästet, ramlade och skrapade upp ena knät. Kände mig lite grann som ett litet barn på sommarlov med ett stort skrubbsår över hela knäskålen ;-)
Dock var det värsta att det gick hål på mina favoritleggins. Älskar ju leggins och bor i det på somrarna, och för några veckor sedan när jag rotade i garderoben hittade jag att jag hade ett par fodrade leggins, vilka var helt underbara att använda just nu!
Men som sagt... numera är det ett stort hål i dem mitt på knät, vilket betyder att det inte är annat att göra än att kassera dem (går ju inte direkt att laga) :-(


Hunger games -Mocking jay part 2
Nästa vecka är det dags!
Onsdagen den 18:e november är det premiär för sista filmen i Hunger Games-serien!
Jag har gått på premiärdagen på de tidigare filmerna, men det kommer inte att bli så i år. Det är dock mitt eget val, då jag börjar jobba 6:45 dagen efter. Jag vill hellre kunna känna att jag kan njuta av biobesöket, istället för att hela tiden behöva tänka att jag egentligen borde sova för att orka upp på morgonen.
Därför blir det förmodligen att gå under helgen, då jag ändå är ledig dagen efter.
Ser verkligen fram emot denna film, då det är i princip den enda av den här typen av filmer jag faktiskt fastnat för.




Drömmar om Doftljus
Det finns ett ljusmärke jag verkligen drömt om lääänge... och det är Yankee Candle. Av vad jag hört luktar de otroligt gott och sprider en mycket trevlig doft över typ hela huset/lägenheten. Vad mysigt det skulle vara såhär under hösten och vintern.
Tyvärr är de ju så förbaskat DYRA, och jag har helt enkelt inte haft råd att köpa något sådant ljus ännu. Till och med de små Yankee Candle-ljusen är ju jättedyra, och ska jag ändå köpa ett sådant så vill jag helst av allt köpa ett lite större. Den näst största eller den största burken.
Okej, jag kanske inte behöver den största ;-) men i alla fall den näst största skulle vara roligt.
Dock skulle jag inte våga beställa just doftljus via internet, eftersom jag är så kräsen när det gäller just lukter. Enda gången jag kan tänka mig att beställa ett doftljus är om jag redan vet hur det luktar. Men inte på "vinst och förlust".
Tycker ni om Yankee Candle?
Vilken är Din favoritdoft?
Här nedanför är några dofter jag verkligen skulle vilja prova på...

 
Igår hittade jag denna Vännerlista hos Sanna, och tyckte den såg så rolig ut att göra.
Som ni vet älskar jag ju serien Vänner! Nu har jag inte sett den på ett tag, men de första åren efter att jag flyttat hemifrån nötte jag verkligen serien och kunde den typ utantill.
Har ingen som helst aning om hur många gånger jag sett Vänner från början till slut... men det är ett x antal gånger...
 
Så; då kör vi:
 
 
 
1. Favoritvän?
Chandler. Det var alltid min favoritkaraktär -och är fortfarande det.

2. Favoritsäsong/-avsnitt?
Oj! Det var svårt. Egentligen gillar jag alla säsonger... De har som sin charm allihopa.
Men jag gillar t.ex. säsong 5, då det är i och med den som Monicas och Chandlers förhållande börjar. Av någon anledning har jag alltid gillat deras förhållande bättre än Ross & Rachels.
Vet egentligen inte varför, men det kanske har att göra lite grann med att jag inte gillar Ross.
Säsong 7 gillar jag också; alltså det som fokuserar på planerna inför Monicas och Chandlers bröllop.
 
Och att svara på favoritavsnitt är ÄNNU svårare! Jag gillar väldigt många av avsnitten.
Några exempel är "The one with all the resolutions", "The one with the baby on the bus", "The one with Chandler in a box"...

3. Favoritcitat?
Från "The one with the baby on the bus":
 
[Joey and Chandler are trying to figure out which of two babies is Ben, whom they had left on the bus earlier.]
Joey: Well, that one has ducks on his t-shirt and this one has clowns, and Ben was definitely wearing ducks...
Chandler: Okay.
Joey: ...or clowns. Oh! Oh, wait, that one´s definitely Ben! Remember? He had that cute little mole by his mouth!
Chandler: Yeah.
[Chandler reaches for one of the babies.]
Chandler: Hey, Ben, remember us?
[He quickly recoils from the baby.]
Chandler: Okay, the mole came off. What are we gonna do? What are we gonna do?
Joey: Uh, uh... we´ll flip for it. Ducks or clowns.
Chandler: Oh, we´re gonna flip for the baby?!
Joey: You got a better idea?
[Chandler digs a coin out of his pocket.]
Chandler: Okay, call it in the air.
[He flips the coin.]
Joey: Heads.
Chandler: Heads it is.
Joey: Yes!
[Joey turns to Chandler, relieved, while Chandler stares at him exasperatedly.]
Chandler: We have to assign heads to something!
Joey: Oh! Right! Okay, okay, uh... ducks is heads, because ducks have heads.
[There is a long pause while Chandler stares at Joey disbelievingly.]
Chandler: (sarcastically) What kind of scary-ass clowns came to your birthday?
 
Jag vet att det är en hel scen, men jag älskar verkligen den scenen!
Annars; typ alla Chandlers repliker!

4. Vilken vän är du mest lik?
Jag vet helt ärligt inte. Egentligen tror jag inte att jag är lik någon av personerna i Vänner...
Kanske Monica då i så fall... det här med att det är så viktigt för henne att vara andra människor till lags.
Men som sagt kan jag inte riktigt komma på att jag är lik någon av dem.

5. Favoritsetting?
Spontant tänkte jag på Monicas lägenhet, om väggarna varit i en annan färg. På ett sätt gillar jag den lägenheten.
Men jag tror nog ändå att jag väljer Phoebes lägenhet :-)
Det är faktiskt en lägenhet jag själv skulle vilja bo i om jag bodde där ;-)

6. Favoritpojkvän/flickvän som någon av vännerna haft?
Monica och Chandler är ju som sagt mitt favoritpar i Vänner, men jag gissar att den här frågan syftar på pojk-/flickvänner utanför själva "kärngruppen"...
Jag måste nog tyvärr härma Sanna lite grann med det här svaret; men jag måste nog svara Mike -Phoebes pojkvän som hon senare gifte sig med.
Sedan gillar jag faktiskt även Monica & Richard.
Även om jag gillar henne och Chandler bäst, så gillade jag också hennes förhållande med Richard.
Och även miljardären... vad var det han hette?... Pete.
 
Sedan gillade jag även Emily, Ross´s flickvän som han skulle gifta sig med i London.
Jag gillade henne innan bröllopet, inte efter, ska väl tilläggas.
 
7. Var Ross och Rachel, enligt dig, on a break?
Nej, det tycker jag inte.
Helt ärligt var jag länge ganska fundersam, men så tittade jag några gånger på den scenen lite extra noggrant. Jag lyssnade verkligen lite extra noga på replikerna. Och jag noterade att de faktiskt använder ordet maybe...
 
Rachel: Maybe we should take a break.
Ross: You're right. Let's cool off, get some frozen yoghurt.
Rachel: No, a break from us.
Efter det lämnar Ross bara lägenheten utan att säga något.
 
Jag tolkar det som att det fortfarande bara var ett uttalat förslag att ta en paus, men inget bestämt.
Så nej, jag tolkar det som att de inte var "on a break".

8. Favoritlåt av Phoebe?
Jag vet ärligt talat inte. Tyvärr är Phoebes musik en av de få sakerna jag inte brytt mig så mycket om när det gäller Vänner...

9. Vilken look gillar du mest/minst av tjejerna och killarna?
Karaktärernas utseende är också en sak jag aldrig lagt någon större vikt vid, så det här är egentligen en väldigt svår fråga för mig.
Jag kommer aldrig riktigt ihåg heller i vilka säsonger de såg ut på ett visst sätt.
Dock tycker jag t.ex. bättre om Chandler när han har kort hår. I någon säsong (tror det är säsong 6-7 eller något sådant) har han ganska långt hår, och det är jag inte särskilt förtjust i.
Samma med Ross. Hellre kort än långt hår, även om jag tycker han passar bättre i längre hår än vad Chandler gör. Joey tycker jag också passar... tja, egentligen kan jag nog säga att jag gillar alla killarna bäst med kortare hår.
 
När det gäller Monica har jag faktiskt gillat de flesta frisyrer hon haft.
Gällande Rachels frisyrer gillar jag bäst den hon har i säsong 10; med lugg.
 
Ska vi prata t.ex. kläder så har jag tyvärr inget att säga, då jag knappt kommer ihåg vad de brukade ha på sig. Jag har sett serien så många gånger, men just kläderna tänkte jag knappt på alls.

10. Favoritgästskådespelare?
Ej rangordnat, utan bara listat:
 
Tom Selleck (Dr. Richard Burke -Monicas betydligt äldre "pojkvän")
Brad Pitt (Will -Monicas och Ross´s high school-kompis)
Charlie Sheen (Phoebes pojkvän från flottan, som hälsar på precis när Phoebe får vattkoppor).
 
 
 
Någon mer som längtar?
7:e november betyder att det är Kladdkakans dag. 
Riktigt oviktigt, men är man bloggare så är man ;-) Och då det inte blir någon kladdkaka för min del idag då jag fortfarande inte äter sötsaker kan jag ju i alla fall uppmärksamma dagen här på bloggen.
Bilden är därför från förra året.
 
Dessutom behövde jag verkligen en paus i det projekt jag hållit på med idag...
Igår kväll spelade jag nämligen in en vlogg (videoblogg). Min första, då jag tänkte prova på att börja YouTube:a. För ett tag sedan laddade jag nämligen ner en Trialversion (30 dagars provperiod) av Adobe Premiere Pro, vilket är ett videoredigeringsprogram. Jag har ju nämligen ingen Appledator, så jag kan tyvärr inte använda mig av Final Cut Pro (det lär vara bland det första jag köper den dagen jag blir med mac!)
Dock har jag hela dagen idag haft problem med att programmet hänger sig, och så måste jag börja om från början. Till slut blev jag i alla fall less, och bestämde mig för att ta en paus.
Men ni kommer absolut att få veta när min första videoblogg kommer upp på min kanal :-)
 
Idag är det ett (1) år sedan knivmordet på Sundsgatan här i Piteå ägde rum, då två unga killar helt oprovocerat knivskar en 27-åring så illa att han avled av skadorna.
I och för sig var det ju lördagsnatten, men förra året var det ju lördagen som var 1:a november.
Känns konstigt att det gått så pass lång tid... känns som det var nyss jag vaknade av envist lysande, blåljus mot mina fönster (från polisbilarna).
Men... det har i alla fall gått ett år.
Och de två förövarna dömdes båda två till medhjälp till mord. Fallet gick vidare till hovrätten, där förövarna dömdes för mord istället för medhjälp till mord. Straffet: 18 års fängelse.
 
Dagarna efter mordet ägt rum samlades det väldigt mycket ljus och sådana minnessaker på brottsplatsen, men när alla ljus brunnit ut och alla blommor vissnat bort städades det undan (det ser ju bara skräpigt ut när sådant legat under snön en hel vinter).
Men igår när jag kom hem från kyrkogårdarna fick jag se hur det lyste på just den platsen.
Det var människor som varit dit och tänt minnesljus såhär på årsdagen efter händelsen. Jag tycker det var så fint gjort, och då jag faktiskt hade kameran med mig knäppte jag några bilder för att föreviga handlingen.
 
Det var några ord som kom till mig när jag stod och fotade... då jag även hade i tankarna allting vidrigt som hänt här i Sverige den senaste tiden... Det var några ord som faktiskt kändes tröstande: 
Så länge det faktiskt finns goda människor här i världen, så länge finns det hopp om mänskligheten.