För några dagar sedan (minns inte exakt) hittade jag ett recept någonstans på internet, och jag tyckte det lät väldigt gott. Brukar inte komma mig för att laga nya saker så ofta, men den här gången testade jag i alla fall receptet. Och den var jättegod, så det blir mest troligt fler gånger :-)
Den gick dessutom ganska snabbt att tillaga, vilket uppskattas av mig som egentligen inte tycker om att laga mat...
 
Kräftpaj
250 gr. smör
6 msk vispgrädde
6 dl mjöl
 
Fyllning:
6 ägg
6 dl vispgrädde
2 msk hummerfond
4 msk finklippt dill
2 tsk salt och peppar
2 burkar kräftstjärtar
2 st. gula lökar
(Jag gjorde halv sats fyllning till en pajform med diametern 25 cm; den på bilden)
 
Blanda pajdegen i en matberedare.
Tryck ut den i en pajform. Ska inte förgräddas.
Blanda och vispa ihop alla ingredienser till fyllningen och häll i pajformen.
Grädda på 225°c i ca. 30 min.
 
Mycket trevlig post, och lagom till fredagen dessutom :-)
Tidningen Digitalfoto samt mitt paket med hela 16 förstoringar! Bilderna till min fotoutställning.
 
Usch! Nu kan man säga att hösten i princip är här.
Jag är inte redo. Jag blir ALDRIG redo för just hösten! Visst; det är mysigt och allt det och det är trevligt att fota. Men jag är och förblir en vår -och sommarmänniska. Jag hatar mörkret och kylan och skulle inte ha något emot att lämna det ungefär vid den här tiden på året. Bara flytta iväg och komma tillbaka lagom till maj...
 
Nåja. Det är som det är.
Anledningen till det här inlägget var egentligen att jag skulle bjuda på några färska bilder. Det har ju blivit rätt dåligt med det den senaste tiden... ;-)
Försökte mig på att redigera lite annorlunda den här gången, med lite andra färgfilter och så. Vet inte riktigt vad jag tycker än, men jag måste kanske ge det lite mer tid :-)
 
Några dagar kvar...
På måndag (den 2:a september) börjar min allra första fotoutställning! Om man räknar bort den vi hade på fotokursen förra året alltså; men det här blir min första där det bara är jag som visar bilder.
Det känns så roligt att få möjligheten att visa upp mina bilder i något annat forum än bloggen/internet. Att få framkalla bilder för att sedan hänga upp dem för allmän beskådan.
Lite nervöst. Men roligt.
 
Nu tror jag ju att de flesta av mina följare/läsare bor långt borta, men annars så är platsen för min första fotoutställning Hortlax bibliotek, och utställningen kommer att sitta uppe under September månad.
Välkomna dit om ni har vägarna förbi :-D
 
Chansen finns fortfarande att få en personlig bloggdesign av mig.
Passa på och beställ nu!
Klicka bara på bilden eller på länken i sidomenyn för att läsa hur du gör :-D
 
Någonting som jag alltid tyckt om att göra är att skriva. När jag var liten/yngre skrev jag väldigt mycket och jag vet inte huuur många små berättelser jag har hittat på under barndomen. Min fantasi har det inte varit några problem med ;-) 
Och det har ju även varit ett sätt för mig att få utlopp för min kreativitet; innan jag upptäckte, och föll pladask för, fotograferingen.
 
Den senaste tiden har jag upptäckt att det, tydligen, blivit väldigt vanligt i bloggvärlden att starta typ berättelsebloggar. Där varje blogginlägg är ett nytt kapitel i berättelsen.
Nu handlar dessa visserligen om att man tydligen tagit en kändis/idol och hittar på en historia med hen i huvudrollen. Nu är det naturligtvis INTE det jag vill skriva, utan det känns liiite väl tonår för min del.
MEN dessa bloggar har trots allt väckt min lust att skriva, och så pass att jag gärna vill göra ett försök.
 
Jag startade upp bloggen skapamedord.blogg.se här på mitt bloggkonto, och där är tanken att jag ska publicera sådant jag skriver; gärna då t.ex. kapitelberättelser. Om jag lyckas med någon sådan ;-)
 
Vad tror ni om detta? Tror ni det är något ni skulle orka/ha lust att läsa?
Ska försöka komma på en bra idé till en berättelse inom kort och klura ut någon bra "trailer" att publicera på den bloggen. Kan hända att det är lättare att se då ifall det verkar intressant.
Det skulle vara jätteintressant att höra vad ni tycker om denna idé :-)
 
Som ni läste för några blogginlägg sedan så hade min nya externa hårddisk äntligen kommit. Och nu har jag fört över bilder på den, så ingen av hårddiskarna är längre på bristningsgränsen; vilket innebär att jag faktiskt kan börja om att redigera utan att tänka på att jag hela tiden måste spara plats ( =kan spara högupplöst igen ) !!
Det är verkligen underbart!
 
Vad jag egentligen ville få ut av detta inlägg har jag ingen aning om...
Ville nog mest bara skrika ut hur lycklig jag är över att ha en massa ny plats att lägga mina fotade OCH redigerade bilder på :-D
HEJ PHOTOSHOP!!!
 
♦ I lördags kunde jag hämta ut ett nytt hem till mina bilder :-D  Har ju haft en 1TB stor extern hårddisk, vilken varit full nu ett bra tag. Och när även den interna hårddisken började dra åt samma håll gick det inte att dra ut på längre. Inte när det andra alternativet var att sluta fota... ;-)
En hårddisk på hela 3TB blev det alltså den här gången, och med alla mina bilder lär det behövas! Just nu var det även superpris på just denna på netonnet.se (nej, det är inte ett sponsrat inlägg), så det passade alldeles utmärkt :-D
Har nu fört över en massa bilder till denna från den andra hårddisken (bilderna fotade med Mark) och håller just nu på med bilderna från interna hårddisken. Vill nämligen inte ha bilder på den, ifall det skulle bli något skit med datorn (har haft en väldig otur med mina datorer genom åren...) Och flera hundra GB bilder vill man INTE förlora!!!
 
♦ Idag är jag GLAD! I andras ögon har det väl inte hänt något direkt stort, men för mig just nu känns det oerhört skönt! Som en stor sten som lyfts från mitt hjärta. Det var en sak som "hände" igår som idag löste sig till det bästa (vill inte riktigt gå ut med detaljer här på bloggen; hoppas ni har överseende med detta).
Vid halv två idag kändes det nästan som om jag svävade fram, så mycket kan jag säga :-D 
 
♦ Räknar även ner minuterna just nu tills klockan blir 16:00 (fyrtiofem minuter, i skrivande stund). De håller på och borrar upp golvet (eller nåt) i någon av lägenheterna, så det har fört borroväsen hela dagen!
Men hantverkare brukar sluta klockan fyra, right? 
 
♦ Fint väder idag. Inte mycket att klaga på. Måste ju nästan skriva om vädret, annars tror ni antagligen att jag är allvarligt sjuk ;-P
Update: Det höll inte i sig länge... För några minuter sedan var det verkligen som om himlen öppnade sina portar! Det regnade så det dånade! Snacka om ÅSKREGN !
 
♦ På tal om sjuk... Allvarligt är det ju inte, men just nu dras jag med en riktigt störande förkylning! Usch för förkylningar; speciellt eftersom luktsinnet inte fungerar som det ska under sådana perioder!
Alla priser i världen, Nobelpriset flera gånger om och för evigt ihågkommen hen som lyckas hitta ett botemedel mot virus!!
Å andra sidan har jag redan nu en hjälte  -hen som kom på NÄSSPRAYEN !!
 
♦ Skolstartsvecka är det också nu.
För tusentals svenska barn och ungdomar är sommarlovet officiellt slut och "allvaret" börjar igen. Minns själv hur det var... i grundskolan var det väl mest "neeej, inte reeedan!" I gymnasiet kändes det dock inte lika tungt, då jag som ni vet trivdes betydligt bättre där. Men oavsett när så visst var det jobbigt att gå från långa lata sovmornar till att väckarklockan ringde strax efter 6...
Alla ni som fortfarande går i skolan: Hoppas i alla fall ni fått ladda upp batterierna ordentligt under sommarlovet och att ni får en bra hösttermin!
 
♦ Bara några veckor kvar nu tills Galleri Fredag drar igång för höstterminen!
Det är jag som kommer att starta igång det hela med att bestämma teman för september månad, så håll utkik här på min blogg om ett par veckor!
Både alla ni som redan deltar i fredagstemat, men om det finns någon annan som är intresserad av att vara med så är ni varmt välkomna :-D
 
Som ni vet öppnade jag en ny blogg här på mitt bloggkonto tidigare i år, då tanken mest var att jag skulle passa på att använda det namnet jag ville så att det inte skulle vara upptaget i framtiden.
Men bloggen tänkte jag ju eventuellt använda som en typ av "hemsida" när jag någon gång i framtiden (förhoppningsvis) startar ett företag.
Men då det inte finns möjlighet att starta något sådant ännu så har den bloggen mest blivit liggande och oanvänd på mitt bloggkonto (efter att jag testat koda den lite mer "hemsideliknande" istället för bloggliknande.
 
Det har varit mer som en ren portfolio, även om jag inte hunnit lägga in särskilt mycket bilder.
 
Men nu har jag, av olika anledningar, upptäckt att jag inte kommer att kunna inneha någon "hemsida"/portfolio förrän den dagen det är dags att starta ett företag.
Därför säger jag nu Hej då till den här sidan; pixeliemedia.blogg.se.
Det känns alltid tråkigt att radera en blogg, men å andra sidan använde jag ju inte just denna ännu. Och den drog ingen internettrafik. Sedan i januari har den haft 2-3 dagar med 5-12 besökare. Annars har statistiken stått på 1 besökare (jag, när jag varit in på den).
Och då jag inte tagit betalt för de fotograferingar jag gjort hittills så går det ju faktiskt bra att vänta med denna sida.
 
Så från och med nu kommer det att vara bloggen som är min länk till att visa upp mina bilder. Den får fungera som min portfolio tills jag kommit till den punkten att jag startar ett eget företag. Jag hoppas så mycket att den dagen kommer så småningom :-D
 
Är fortfarande lite sporadiskt med bloggandet, men det känns som om inspirationen kommer att komma tillbaka mer när även resten av bloggvärlden kommer tillbaka efter sommarlovet. Hoppas det i alla fall.
 
Kameran har jag tyvärr inte heller rört så mycket de senaste två veckorna, så i det här inlägget bjuder jag på några av de få bilder som i alla fall blivit till.
Jag tog med kameran för några dagar sedan när jag skjutsade min syster till jobbet på morgonen. Dimman låg tjock över Piteå med omnejd, så det började klia i fotofingrarna.
Dessutom kan jag inte fota så hemskt mycket för tillfället, då jag i princip har slut plats på mina hårddiskar.
Men en ny extern hårddisk är faktiskt på väg hem till mig; på hela 3TB (3000GB) !! 
Så nu kommer jag snart att kunna fota hur mycket jag vill igen :-D 
 
Angående sista bilden... är man bloggare så måååste man ju bara fota maten innan man äter den... ;-P
Tidigare i veckan fick jag i alla fall min älskade Lasagne! Har varit sugen på det hur länge som helst (eller i alla fall i sommar) men inte kommit mig för att fixa det. Men nu blev det i alla fall det som stod på menyn i tisdags :-)
 
Misstänker också att jag är på väg att bli förkyld :-(  Har haft ont i halsen både igår och idag; och inatt vaknade jag till och det kändes som om någon körde en eldgaffel ner i min hals... Hoppas verkligen att det är snabbt övergående.
 
I övrigt har jag väl egentligen inte så mycket mer att säga.
Bara en halv månad kvar till september.
Men för att se det positivt: Det har bara gått halva augusti än...
 
Hade hunnit skriva ganska mycket när jag plötsligt råkade slå till datormusen
från sidan, och då jag har två sidoknappar (bakåt & framåt) så gjorde det att
jag klickade mig ifrån inlägget. Och när jag klickade "upp det" igen så hade
i princip bara bilden hunnit sparas. Texten var borta. Åh, så störande!!!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nåja; till inlägget
Jag vet vad jag lovade. 
Efter det förra skulle ni få slippa fler blogginlägg angående Synas. Men tänkte inte på att jag förmodligen skulle vilja redovisa för hur det gick.
Så jag bryter tillfälligt det löftet; men lovar istället att det inte blir fler efter detta. 
Men om ni är väldigt less är det ju bara att hoppa över detta inlägg ;-)
 
Först vill jag bara försäkra er om att jag är
otroligt tacksam för alla er som kikar in här
och till er som tar er tid att lämna en kommentar.
Jag blir jätteglad för alla kommentarer!
Inlägget här är mest en redovisning/sammanfattning
av tankar och hur det gick med Synastiden.
 
 Som ni (vid det här laget) vet så bestämde jag mig för att stå ut och spara ihop till att kunna köpa en Synas under kvällstid, s.k. "prime time", vilket innebär 12500 poäng. Det är vad tiderna mellan 20:00 och 21:00 kostar, och de är alltså de dyraste.
Den första tiden börjar klockan 8:00 och kostar 2500 poäng, vilket gör den till den billigaste tiden. 
Detta av anledningen att bloggtrafiken är betydligt högre på kvällen än på morgonen. Naturligt och självklart. 
 
När jag förra veckan, efter ett halvår, äntligen hade sparat ihop så mycket som 12500 poäng började jag fundera på vilken veckodag som skulle vara den bästa att köpa en tid.
Det kan mycket väl hända att mitt resonemang är helt fel, då vi naturligtvis inte kan veta när alla andra sätter sig ner vid datorn, utan det är bara spekulationer.
Såhär såg i alla fall mitt resonemang ut: Dagarna gick ganska direkt bort, då jag tänkte att de flesta förmodligen passar på att vistas utomhus (det är ju trots allt fortfarande sommar), alternativt har börjat om att jobba.
Sedan misstänkte jag att det eventuellt kunde vara en dålig idé med en tid under helgkvällar, speciellt fredag -och lördagkväll, då det är tider då många brukar åka bort, ha gäster eller helt enkelt hitta på någonting annat än att sitta framför datorn. Helt naturligt.
Mitt resonemang ledde därför fram till att det förmodligen kunde vara smartast att köpa en kvällstid under en vardagskväll. Då när de flesta hunnit komma in efter en utedag, slutat jobba för dagen, hunnit äta middag o.s.v.
Och då det är vanlig arbetsdag nästa dag så känns det inte som att man brukar hitta på sådär jättemycket under kvällen, utan man passar på att ta det lugnt, kanske sätta sig ner med datorn och t.ex. blogga/läsa bloggar. 
Därför fick det bli en Synastid tisdag klockan 20:20; mitt under den s.k. "prime time".
Kostnad: 12500 poäng.
 
Det jag lagt in på bilden i detta inlägg är printscreenat nu på morgonen; alltså resultatet av min primetimevisning igår kväll.
Unika besökare: 57 st.
Kommentarer: 10 st.
Jag har i genomsnitt (i vanliga fall) 23 unika besökare per dag.
 
En prime time-visning gav med andra ord ca. 35 extra besökare den dagen.
Kvällstid (20:20) - 57 unika besökare.
Morgontid (08:20) - 75 unika besökare.
Slutsats: Morgontiden var trots allt bättre; trots priset på 2500 poäng mot kvällens 12500 poäng.
 
Det här inlägget skriver jag mycket för ifall det finns någon som funderar på om det är värt att vänta de där extra månaderna på att kunna köpa en kvällstid, eller om det är lika bra att använda upp poängen på en lite tidigare tid.
MIN erfarenhet är alltså att det inte spelar så stor roll. Det gjorde inte så stor skillnad. 
Var det värt att dras med reklamen högst upp i ett halvår för en kvällstid? Nej! Det tycker jag inte.
 
Nu har jag i och för sig inte riktigt bestämt mig för om jag ska avaktivera reklamen högst upp på bloggen (sluta samla poäng) eller om jag ska fortsätta och försöka en gång till med prime time efter nyår.
Men min nyfikenhet har i alla fall stillats :-)
 
Är det någon av er som har erfarenhet av en kvällstid på Synas? Hur gick det för er?
Fil med blåbär till frukost de senaste dagarna.
Fick nyplockade blåbär när jag var hos mormor och morfar förra veckan.
 
Och så har vi lagt ytterligare en helg till handlingarna.
Måndag igen, och alltså ny vecka.
Av någon anledning känns det som om det är "kort" vecka den här veckan, även om det inte är det.
I och för sig jobbar jag ju inte för tillfället, men jag brukar ändå se så på veckorna. Det tog till och med ett ganska bra tag efter att jag slutat skolan innan jag slutade "se på veckorna" efter deras nummer. På den tiden var det ju typ "vi har prov i ... torsdag vecka 42" istället för att säga datumet.
Och numera har jag knappt en aning om vilken vecka det är, utan "ser dagarna" som datum ;-)
 
Vad kommer denna vecka att bjuda på då?
Tja, ingen som helst aning, men hoppas på något roligt. Har ni några planer?
Eller har ni kanske börjat om att jobba?
 
Då jag fortfarande inte har så mycket idéer till bloggmaterial så tänkte jag också passa på att fråga er om det är något speciellt ni skulle vilja se i min blogg?
 
Hoppas ni får en fin start på veckan!
 
2008 köpte jag min första externa hårddisk. 500GB.
När jag började fotografera i RAW (har man väl börjat går det typ inte att gå tillbaka ;-)) räckte den inte till. 
En hårddisk med storleken 1TB kom i min ägo, och den kändes enormt stor. 
Den första fick agera plats för film och musik. Och för ett tag sedan (eller minns inte exakt, men eventuellt förra året) gick den sönder. Nåja, tänkte jag. Det var trots allt "bara" film och musik på den.
På den större ligger alla mina bilder och allt jag skapat, och det var fortfarande mycket plats till godo på den.
Men NU är den FULL! Det är 42GB ledigt utrymme av 1TB, vilket INTE räcker långt när man fotar mycket!
Bara bildmappen (ända från början av min systemkamerakarriär från 2008) är över 600GB!
 
Jag är medveten om att jag förmodligen kan rensa bort en del bilder, men jag ser INTE fram emot att gå igenom 600GB bilder för att se vilka jag ska behålla respektive slänga...
 
Även min interna hårddisk börjar krypa mot att inte ha så mycket plats till godo. Dessutom vill jag helst inte ha några av mina bilder på den, vilket jag som sagt är tvungen just nu.
 
Dock kostar det ju en del med en ny extern hårddisk... Så jag måste ha en ny samtidigt som jag inte har råd med en! En ekvation jag INTE gillar svaret på!
Ingen som har en tusenlapp att skänka till mig? Nej, skämtade bara :-)
Den positiva sidan av mig (den håller fortfarande i sig efter Projekt Norrsken) tror att det kommer lösa sig på något sätt. Saker och ting brukar liksom göra det :-)
Om ni vill hjälpa mig får ni gärna beställa en bloggdesign ;-)
 
Jaha, då vet jag att det även går få till ett helt blogginlägg om bristen på lagringsutrymme... ;-)
Som ni vet vid det här laget så är jag väldigt svag för nostalgi...
Försjunker lätt i minnen och sådant som varit. Visserligen försöker jag att inte tänka fullt så mycket på det, utan på nuet och framtiden. Men jag tycker ändå det är väldigt roligt att bli nostalgisk någon gång då och då!
Igår hittade jag mina gamla klasskort och skolkatalogerna från högstadiet, och som den bloggare jag är så kan jag ju inte låta bli att blogga om det också ;-)
 
It´s me through the schoolyears...
Jag har naturligtvis pixlat alla andra ansikten, då jag inte har en aning om vilka som inte vill vara med på såhär på internet. Men jag kunde inte beskära bilderna mer än såhär, då de blev alldeles för oskarpa och alldeles för dålig kvalitet.
 
1991 - Klass 1A - 7 år
 
1994 - Klass 4A - 10 år
 
1997 (denna bild togs tydligen på vårterminen) - Klass 6A - 12 år
Och VAD är det för min jag gör här??? Full i skratt ;-)
 
1998 - klass 8D - 14 år
Ännu ett lustigt ansiktsuttryck... Ser ut som jag typ håller på att blinka eller något.
Och outfiten... märks att det är 90-tal ;-)
 
 
Ja, vi hade bara skolkataloger i högstadiet och gymnasiet.
Högstadiekatalogen innehöll alla skolor (7-9) i Piteå kommun, med ett försättsblad inför varje skola  ↑.
Här ser man också hur Entrén såg ut när jag gick där, innan den byggdes ut. Men det är nog lite oviktigt vetande. Är inte säker på om jag har några läsare från Hortlax ;-)
Gymnasiekatalogen innehöll alla klassbilder från gymnasieprogrammen på Strömbackaskolan.
Jag visste inte förrän någon gång i övre tonåren att en del kommuner har skolkatalog från och med första klass.
Detta är skrivet igår kväll, alltså lördag, men jag blev inte riktigt klar. Därför publiceras det inte förrän nu, och därför börjar inlägget med "ikväll..."
Ber även om ursäkt för att det blev ett långt textinlägg utan bilder, men jag behövde bara få skriva av mig lite.
 
---------------------------------------------------------
Ikväll känner jag att jag har en liten sådan där deppkväll, vilket jag misstänker beror på att mina tankar flaxar iväg lite mer än vanligt. 
När man inte har så mycket att pyssla med brukar man väl börja filosofera lite extra, eller? I alla fall brukar jag det.
 
Och som vanligt så handlar mina tankar ikväll om min längtan att göra något annat. Att lämna min trygghetszon. Att våga på att flytta någon annanstans.
Att jag inte gjort det ännu handlar nog i och för sig mestadels om pengar. Jag har inte haft några ekonomiska möjligheter att så att säga "utforska världen" (som ni vet är ju utlandsboende min största dröm).
Men jag tror att även om pengar är den största käppen i hjulet så handlar det även lite grann om det här med tryggheten.
 
Jag har hela livet haft ett väldigt stort trygghetsbehov; och en bidragande orsak till detta misstänker jag är att jag vuxit upp i ett otroligt tryggt hem. Kan nog till och med kalla det "klassisk idyll".
Uppväxt i villa i ett litet, lugnt villaområde. (Samma bostad under hela uppväxten).
Gifta föräldrar (självklart behöver man inte vara gifta för att ha det tryggt, men jag skriver i mitt fall). 
Gick hos Dagbarnvårdare (dagmamma) som liten, och inte Förskola (eller dagis hette det ju då).
Liten byskola ända upp till nionde klass.
Gymnasiet som låg endast tjugo minuter bort, med buss (ca. 1 mil). 
Idylliska husvagnssemestrar.
Jag har alltså haft en rakt igenom trygg uppväxt. Men ibland känns det nästan som om för mycket trygghet skapar ett litet handikapp senare i vuxenlivet.
Missförstå mig absolut inte nu! Jag är väldigt tacksam över att ha fått en sådan trygg uppväxt! Absolut! Jag är tacksam över att inte vara ett sådant barn som tvingats bli vuxen vid typ åtta års ålder...
 
Så till rubriken... Kan man ha för mycket trygghet?
På ett sätt känns det som om man inte är redo för vuxenvärlden riktigt på samma sätt som om man tidigare lärt sig hantera situationer som ligger utanför ens trygghetszon.
Att man har svårare att bryta den gränsen. Svårare att våga ta sig utanför den zonen.
Att det liksom är som att ju mer trygghet man har/får desto mer trygghet kräver man av livet. Och vuxenvärlden, när man ska stå på egna ben, är inte alltigenom trygg.
Det gäller att skapa sin egen trygghet. Och DET, tror jag, man gör genom att ta sig utanför trygghetszonen från barndomen.
 
 
Personligen känner jag det nästan som lite av en "thrill" att gå utanför min egen trygghetszon. Att verkligen våga ge sig i kast med någonting nytt. Tror det är lite därför som jag drömmer om att bosätta mig just utomlands. För att det känns som lite av det ultimata "spränga trygghetszonen". Att till och med våga lämna landet och utforska hur man klarar sig i ett annat. För jag känner på mig, på något sätt, att jag faktiskt skulle klara av det. Jag tror att vi ALLA klarar av betydligt mer än vi tror!
OCH med tanke på hur kommunikationerna ser ut idag så är det ju bara att åka hem igen om det inte skulle uppfylla våra förväntningar på ett eller annat sätt. Idag är vi endast en flygresa bort, typ var vi än befinner oss i världen... Bara DET tycker jag är ganska faschinerande att tänka på!
MEN det gäller ju "bara" att VÅGA!
OCH det handlar om PENGAR!
 
Jag vet att jag tydligen blivit en sådan person som bara tjatar om sådana drömmar, men ingenting gör (en sådan som jag absolut inte ville bli). Men det handlar faktiskt om pengar! Allting som handlar om att flytta (speciellt långt bort) kräver pengar. Och just nu finns det inte ens i närheten av min budget. Och för tillfället har jag ingen möjlighet (faktiskt!) att spara och det är ju inte särskilt ofta pengar kommer från oväntat håll...
 
Men jag kan LOVA er; att om jag hade de ekonomiska möjligheterna så skulle jag, med handen på hjärtat, ta tag i någon av mina drömmar IMORGON! Det första jag gjorde var att gå in på en resebyrå...
 
Vad tror ni; kan man "ha för mycket" trygghet?
Eller finns det inget som heter "för mycket trygghet"?
 
 
Vardags(sommar)lyx är att köpa med sig lite godis och åka ut till en undangömd liten strand en tisdagskväll.
Det gjorde jag och min syster i början av denna veckan, och jag tycker verkligen man kände livskvalitén.
Däremot; nästa gång följer INTE hunden med!
Han kan tyvärr inte vara lös, och det var svårt att till 100% njuta av solen när han konstant ryckte i kopplet... Han SKA nämligen ALLTID liiite längre än han når... ;-) 
 
Blir förmodligen fler sådana kvällar innan sommaren är slut. Förhoppningsvis fortsätter vädret att vara till vår fördel :-)
 
 
När jag skrev mitt inlägg om bloggtorka trots blogglust så fick jag en fin idé av Nilla på tankebubblor.blogg.se; att lägga in de mest gillade bilderna på min instagram under sommaren :-D
Idén var fyra bilder, men då det var så många av mina som hade lika många "likes" så fick det bli 9st. istället ;-)
 
I sommar har jag inte varit så aktiv på instagram som jag hade tänkt, men det har ändå blivit i alla fall några bilder (och några videor).
Jag har fortfarande lite svårt angående det här att fota med mobilkamera. Även om iPhonen tar väldigt bra bilder så är jag nog vid det här laget så "fotoskadad" att jag typ måååste använda Mark... ;-) 
Nåja, jag tänkte i alla fall fortsätta hålla detta igång; då det trots allt ÄR väldigt skönt att fotografera någon gång då och då HELT utan att tänka så mycket på inställningar och sådant. Liksom bara "titta-och-tryck"-varianten.
 
Min favorit av bilderna i detta inlägg måste jag nog ändå säga är bilden från Gläntan (längst ner till höger). Bara för att det var en sådan fantastiskt underbar dag! Vågar nog nästan påstå att det var sommarens finaste dag! I alla fall en av dem :-D
 
Är ni trött på bloggens standardmallar?
Vill ni ha en personlig design?
 
Ni glömmer väl inte att ni kan beställa en personlig bloggdesign av mig?
 
Detta kommer inte att gälla hur länge som helst, men i alla fall i sommar. Så svarar ni "ja" på ovanstående frågor, så är ni varmt välkomna in med er beställning!
Ursäkta för ett bildlöst och tråkigt inlägg.
 
Jag har verkligen världens bloggsug just nu, men absolut ingenting att blogga om! Och idag är det grått och regnigt, så jag känner inte direkt för att ta ut kameran. Det känns väldigt höstlikt och jag har kännt mig trött hela dagen (just på grund av vädret).
Men det känns så frustrerande att inte ha någonting att blogga om, och att inte ha några nytagna bilder att visa för tillfället.
Hoppas ni hänger med ändå, för jag lovar att jag kommer tillbaka med full kraft sedan.
Det komer nya inlägg.
Det kommer nya bilder.
Det lovar jag.
 
Vad pysslar ni med en dag som denna?
Hoppas att ni har bättre väder än vad vi har idag. Däremot ska vi väl inte klaga, antar jag. Igår var det en perfekt sommardag här i Piteå och kvällen spenderades en stund på stranden och avslutades sedan med att bränna lite bensin genom att åka runt och titta lite på hus och utforska lite småvägar här omkring (en av mina favoritsysselsättningar, och jag är INTE ironisk) :-D
 
De senaste två dagarna har jag haft ett sug efter att baka, men jag vet inte vad.
Tips? 
 
I övrigt finns det väl inte så mycket att meddela. Sommaren, och livet, går framåt som vanligt. Sommaren kunde dock sakta ner en aning ;-) 
MEN jag tycker ändå vi haft en väldigt fin sommar, vädermässigt. Idag skiner solen från en blå himmel och jag känner en energi som jag aldrig kan känna vid regniga dagar. Solen är verkligen en fantastisk energikälla!
Och det BEHÖVER vi verkligen, för att ladda upp inför det låååånga vinterhalvåret som snart väntar oss...
 
Kunde vi inte få ha sommar i nio månader och höst/vinter/vår i tre (sammanlagt)?? Även om jag älskar våren, så skulle jag inte ha någonting emot den fördelningen av årstiderna :-)
Visst; det är så att alla årstider har sin tjusning, men sommaren har ÄNDÅ övervägande tjusningar!!
 
Och har jag inget annat än vädret att prata om just nu så kan jag lika gärna avsluta det här inlägget ;-)
 
Jag vet att ni förmodligen är trötta på dessa jobbiga bloggpoänginlägg från min sida. Men jag lovar att efter det här så kommer ni att få slippa dem!
 
När jag loggade in på bloggen imorse såg jag att jag ÄNTLIGEN kommit över 12000 poäng! Bara 500 poäng kvar tills jag faktiskt kan köpa en primetimevisning (mellan kl. 20 och 21)! Det var nog värt att vänta den där extra tiden ändå, istället för att köpa en tidigare under kvällen (alt. eftermiddagen).
MEN det har dock tagit ett halvår(!) att få ihop till denna tiden, så frågan är om det verkligen är helt och hållet värt det? Om det är värt att dras med den fula reklambannern högst upp på bloggen bara för att kunna köpa 20 minuter under primetime en gång i halvåret...?
Känns lite grann som det trots allt är nog med reklamen under första och andra blogginlägget, sedan mitt promedlemskap gick ut (har inte råd att förnya det riktigt ännu).
Jag avskyr ju när bloggar har så mycket reklam att den tar över själva bloggen. Då man nästan har svårt att hitta inläggen för all reklam...
 
Nåja, nu har jag som sagt snart samlat ihop tillräckligt med poäng!
Det enda som faktiskt känns lite jobbigt är att när de tjugo minuterna har gått så kommer jag att vara tillbaka på noll igen...
 
Och återigen; jag VEEET att det inte är statistiken som räknas! Jag VEEET att man inte ska stirra sig blind på den! Jag ÄR faktiskt tacksam över den läsarskara jag har (ni är bäst) :-D
MEN anledningen till att jag från början startade en fotoblogg var ju trots allt för att bland annat få (konstruktiv) kritik på mina bilder, för att kunna utvecklas och bli bättre i mitt fotograferande. För det är ju faktiskt så att det brukar vara lättare att se med utomstående ögon. Och vet man inte vad man ska förbättra så står man ju faktiskt bara och stampar på samma ställe...
Så för en kreativ blogg KÄNNS faktiskt statistiken ganska viktig.
 
Okej, från och med... NU ska ni slippa läsa mer om mina bloggpoäng ;-D
 
Jaha, och så var det första Augusti. Snart höst.
Men jag brukar trösta mig med att augusti trots allt faktiskt räknas som en sommarmånad!
Tidigare i livet gav Augusti alltid ångestkänslor; då det var månaden då skolan började om efter sommarlovet (runt den 20:e, beroende på vilket datum som var måndagen). Nästan alla skolår, utom gymnasiet. Visst kändes det jobbigt att börja gå upp på mornarna och åka till skolan efter ett långt sommarlov; men under mina tre gymnasieår hade jag aldrig den där ångesten över att lovet var slut.
Minns att det kändes som en befrielse att känna så, speciellt efter tre år på högstadiet...
 
Nåja, jag hade inte tänkt skriva om skolan nu.
Jag hade mest bara tänkt kika in och blogga om att vi gått in i en ny månad ;-)
 
Hoppas ni får en jättefin nyfredag aka torsdag allihopa!