Jag gick ner en sväng till Badhusparken nu ikväll för att fota lite. Men då det regnade näst intill hela tiden så blev det inte så många bilder som jag hoppats. Hade varit trevligt om det var samma väder som förra året; sol.
Men men...
I alla fall; därför får ni inte se fler än dessa två bilder just nu. Resten sparas till veckans Galleri Fredag, så titta gärna in då :-)
 
Jag vet att jag fotat så pass länge som sedan 2008, men jag känner mig fortfarande lite besvärad när jag fotograferar i större folkmassor. Jag vet inte, men det är trots allt något med att dra upp en stor systemkamera bland en massa människor i en småstad som Piteå...
Är det bara jag? Eller finns det någon fler fotointresserad person som känner samma sak?
Tycker det gick bättre utomlands, då man kan "ursäkta sig med att man är turist" ;-) Och kanske det att man inte känner någon av de personerna. Nog för att jag inte känner personerna i en folkmassa här heller, men det är som att det ändå är på ett annat sätt...
Nåja, jag fick i alla fall till några bilder, trots regn och besvärade kamerakänslor ;-)
 
Idag är det månadens sista dag. Sista april tvåtusentretton. 30 april 2013.
Måste nästan skriva ner det för att det ska sjunka in ordentligt, då tiden ju går läskigt snabbt!
Förra året på valborgsmässoafton fotade jag årets första vårblommor. I år har det redan skett :-)
 
Idag är det alltså Valborgsmässoafton 2013. Inte för att jag tänker så mycket på det, egentligen. Har inte uppmärksammat/"firat" Valborgs sedan jag var liten, men nog ÄR det härligt med tanken på att vi går in i Maj och att våren i princip är här!
 
När vi var små betydde Valborgsmässoafton premiär för husvagnscamping, att grilla korv, äta godis samt varsin påse med smällare. Självklart inga jättesmällare, utan det var ettöres, treöres och tigerskott eller vad de nu hette.
Jag har aldrig varit vid en sådan stor, allmän majbrasa. Eller, vi var tydligen vid en sådan ETT år när vi var väldigt små. Men annars tillbringade vi alltid den här dagen (och 1:a maj) på ett ställe i en by utanför Piteå tillsammans med vänner.
 
Har ni några speciella traditioner/planer inför Valborgs?
Uppmärksammar ni Valborgs?
Hade ni några speciella traditioner när ni var små? 
 
Jag hade kvar ett presentkort från i julas, så i helgen köpte jag en jättesöt ugnsform samt en glasskål på fot från min favoritbutik här i Piteå. Varenda gång jag går in där vill jag ha typ allt jag ser!
Tyvärr sätter sig min plånbok alltid på tvären ;-P

Lade ju upp mina tidigare designer från mina tidigare bloggar förut, och på begäran lägger jag här upp de designer jag haft på denna blogg också.
Då jag bara bloggat här sedan juli förra året så är jag bara inne på min tredje design (vilken jag, som ni ser, också inkluderat i inlägget).
Blev väldigt förvånad när jag gick tillbaka och uppmärksammade att jag faktiskt haft samma design i ett halvår... från juli till riktigt början av januari. DET är väldigt ovanligt för att vara jag ;-)
 
Sedan hade jag (de två mittenbilderna) samma design med bara headerbilden utbytt.
Och nu den här rosa.
Designen på bild nr.2 hade jag tydligen glömt printscreena när den låg uppe på bloggen, så bilden kommer från en av mina testbloggar (om ni undrar angående inläggen på den bilden).
 
Hej på er deltagare i Galleri Fredag!
Jag har fått en liten lös idé som jag tänkte vädra här i ett inlägg...
Det handlar om sommaren, och jag gissar att fredagsgalleriet kommer att ha "sommarlov", som under Show&Tell-tiden. Det har fungerat bra, då sommaren ju är en tid då man inte har så mycket lust till att sitta inne framför datorn (med undantag från förra sommaren då ;-))
Tänkte höra med er vad ni tycker om detta. Om det finns något intresse? Annars får idén stanna på det här stadiet :-)
 
Men sommaren är ju OCKSÅ en tid då fotolusten är som allra störst...
Därför fick jag en liten idé om ett "Fredagsgalleriprojekt"; "Galleri Sommar".
Idén var att jag lägger ut en lista med teman som man kan hålla i tankarna under sommaren och fota bilder på de temana.
Och för att man inte ska vara "tvungen" komma ihåg att sätta sig vid datorn varje fredag så samlar man dessa bilder på datorn (t.ex. i en speciell mapp).
Sedan får första temat av höstterminen heta typ "Sommarminnen", "Sommaren 2013" eller liknande, och där publicerar man 1-2 bilder på varje sommartema. 
Alltså, bilderna till dessa sommarteman publicerar man inte på sin blogg under sommarens gång, utan "redovisningen" (hittade inget bättre ord) sker i första septembergalleriet.
 
Vad tycker ni?
Är det en idé att fortsätta på? Eller är det bättre med helt uppehåll?
 
Nu har min kära cykel tinat fram. Det känns så härligt att faktiskt ha en cykel igen (även om det ändå är ett år sedan jag köpte den). Men det känns ju ändå som nyss, då jag var helt utan i fyra år innan dess.
 
Eftermiddagen/kvällen idag spenderades spontant i bilen. Jag och min syster möttes upp för att "söndagsåka" lite (såhär på fredagen) ;-) Så det blev en väldigt trevlig kväll, och det vackra vårvädret gjorde ju inte saken sämre direkt :-D
 
Hej och God Fredag på er alla!
Usch, vilken extremt kass fredagsgallerist jag varit den här månaden! *Skäms*
Har inte kommit mig för att fota något av de teman som varit... Inför mitt fortsatta deltagande måste jag verkligen försöka hitta på någon ny rutin. Något som gör att jag verkligen kommer ihåg att fota alla teman, för jag VILL ju vara med!
 
Nåja, slutpratat om det just nu.
Den här månaden är det Nilla som har hållit i temana, och idag är det PORSLIN som gäller.
Har egentligen ingenting sådär jätteintressant i porslin att visa, men det fick bli några bilder på min finservis.
Fick den här servisen av en släkting för något år sedan, och den får komma fram typ på födelsedagen. Annars står den i vitrinskåpet.
En matservis har jag också fått (ja, lyxigt!) men den kan jag tyvärr inte fota då jag inte har den hemma. Har den i ett förråd tills vidare, då jag inte rymmer den här i lägenheten.
Update: Kom på att jag kanske ska precisera mig lite angående matservisen. Den är inte i samma serie som den här på bilderna. Utan det jag menade var att jag fått en matservis också, men en annan och vid ett annat tillfälle :-)
 
Tänkte att jag skulle härmas lite med Annika i Restons bloggidé om torsdagspunkter. Hoppas det är okej :-)
 
 
♦ Idag känner jag mig glad för att det är första dagen som jag gått ut utan jacka, utan att frysa. Jag var visserligen inte utomhus särskilt länge, men ändå! VÅR :-D 
 
♦ Jag är även glad över att snön smälter som jag vet inte vad! Man ser allvarligt skillnad varje dag, och här mitt i stan är snön i princip helt borta! (Mest sådana skitiga snöhögar som blivit av vinterns snöskottning). 
 
♦ Morgondagen innehåller bland annat att gå på en starta-eget-information.
Nu är jag ju inte där riktigt än, men jag känner att det ändå kommer att bli intressant att få lite information om saken.
 
♦ Har i veckan lånat ut min kära 400D till en person som är intresserad av fotografering. Och det känns mest roligt att han (mr. Canon) får jobba lite på ålderns höst. Det är ju ett tag sedan sist då han fått stå i skuggan av sin storebror 5D mkII... Att han får chansen att lära upp en ny fotointresserad person :-)
 
♦ Jag slutade min anställning på Repris i början av februari, och ända sedan dess har jag drömt om den arbetsplatsen minst en gång per vecka! Det är inga mardrömmar (skulle vara konstigt med tanke på hur bra jag trivdes där), utan drömmarna handlar om att jag av en eller annan anledning är tillbaka på Repris.
Bland annat drömmer jag om att jag kommer dit precis under något möte på Textilen där ALLA är med som jobbat just på Textilen under tiden jag varit där.
Är det jag som är konstig, eller finns det någon mer som drömt om en arbetsplats ett tag efter att ni slutat där?
På ett sätt är det nog inte så konstigt, då jag arbetade heltid där hela förra året, och helt plötsligt är det slut. Men det känns ändå lite konstigt att ha minst en dröm om den arbetsplatsen per vecka såhär pass långt i efterhand...
 
 
Som ni vet har jag ju en hel lista med platser/saker i världen som jag så otroligt mycket skulle vilja fotografera.
Tänkte att jag skulle precisera dessa lite genom att göra en "bucket list" med de ställen jag vill ska åka och fota någon gång i livet!
 
SKOTTLAND - Det är har varit en dröm nästan lika länge som jag haft systemkamera! Jag menar; vilken fotograf drömmer inte om att fotografera de otroliga, fantastiska vyerna i Skottland!?!
Och lillebror med kompisar åker till Skottland nu i slutet på april... Avundsjuk much!!
 
KÖRSBÄRSTRÄDEN, WASHINGTON DC - Alltså oj, oj, oj! Varje vår dör jag lite varje gång jag ser bilder härifrån! Om jag var tvungen välja EN enda typ av blomma jag skulle få fotografera så skulle det bli just körsbärsblommor!! With God as my witness så SKA jag dit minst en gång i livet! Och jag ska bli så pass rik att jag kan stanna där i tre månader, så att jag inte missar blomningen oavsett om de blommar tidigt eller sent...
Seriöst; en dag...
 
GRAND CANYON - Och när vi ändå är inne på USA så kan vi ta denna plats nu. Behövs väl egentligen ingen direkt beskrivning. Kolla på bilden och tänk "fotointresse". Enough said!
 
PARIS - Sist jag var i Paris var år 2000. Jag gick i 9:an och ägde en vanlig analog kompaktkamera. 25 bilder per rulle och dyr framkallning.
Idag äger jag en Canon EOS 5D mkII och 24GB i minneskort. Behövs väl ingen bättre förklaring, eller? ;-)
(Bilden lånad härifrån, ljuvlig dessutom!)
 
VENEDIG - Den här drömmen har jag haft nästan lika länge som Skottland (men bara nästan)!
Men huuuur underbart låter det inte att fotografera i Venedig?!! En stad med vatten istället för vägar... Gamla byggnader... Ja, en säker plats på denna lista!
 
SANTORINI, GREKLAND - Tydligen är det här som bilderna på t.ex. vykort från Grekland är fotade. Staden med vita hus och blåa tak. Berg. Vatten. Tydligen jordens vackraste solnedgång till vilken människor vallfärdar för att få se!
Jag har aldrig tidigare känt någon "dragning" till Grekland, men har seriöst ändrat mig när jag upptäckte den här staden! Här skulle jag nog behöva betydligt mer än 24GB´s minnestkort... (likt när jag fotar körsbärsblommor i USA).
 
KINESISKA MUREN - Längtan att fota den här platsen är inte riktigt lika stark som de andra, men den passar ändå in på listan, då jag tycker det skulle vara riktigt roligt att få fota den.
 
FOTA (OCH UPPLEVA) ETT RIKTIGT MÄKTIGT NORRSKEN - Denna fotodröm är otroligt kraftig! Den är i klass med Skottland och Körsbärsträden!
Trots att jag bor här uppe (där chansen för Norrsken är stor) så har jag bara bilder från en "omgång", och då upptäckte jag det när jag var hemma. Och då det försvinner ganska snabbt så hann jag inte ta mig någonstans bra till (mitt i stan är INTE direkt det ultimata, utan man ska vara någonstans där det inte är så mycket ljus runt omkring).
Därför är min Norrskensdröm att jag ska vara på "rätt plats vid rätt tidpunkt" och lyckas få till sådana riktigt magnifika wow-bilder, typ denna här ovanför.
 
Hej på er denna måndag!
Börjar denna nya vecka med att bjuda på några fler av bilderna från gårdagens långpromenad. Det roligaste var att jag inte ens frös om fingrarna under större delen av fototuren! Lite grann i slutet, men det är trots allt bara början av våren ännu.
 
Nu ska vi se vad vecka 17 har att erbjuda :-)
Har ni något kul inplanerat?
 
Ikväll har jag varit ute på en tre timmar lång promenad i det härliga vårvädret. Kameran fick följa med :-)
Hade först tänkt att bara ta med mig kompaktkameran (och iPhonen såklart), men jag klarade inte riktigt av att lämna storkameran hemma ;-)
Det är verkligen VÅR i luften nu! Och snön smälter riktigt snabbt! Jag tycker i princip man ser stor skillnad på snömängden VARJE dag :-D
 
Efter det här lovar jag att ni ska slippa blogginlägg om det här med mitt körkort. Men tänkte att i och med att jag skrivit så mycket om den här förnyelsen så måste jag ju liksom lägga in en avslutande bild på hur det nya blev ;-)
 
Måste säga att de nya körkorten är fulare än vad jag trodde... Känns som att t.ex. bilden kunde vara lite större, och att det kunde vara bättre "utspritt" över hela kortet (som på det förra).
Men men, det är väl en vanesak, antar jag.
Dessutom borde jag ta mig i kragen och inte klaga så otroligt!
 
Det tog inte särskilt lång tid att tillverka mitt nya körkort :-) Ska strax åka iväg och hämta ut det, men varför inte blogga om det innan ;-)  Man är ju trots allt bloggare, och är "arbetsskadad" på grund av det ;-P
 
För övrigt, notera det jag rödmarkerat... "Ta med ditt gamla körkort, det skall lämnas".
Åh, typiskt! Jag hade verkligen hoppats in i det sista att jag skulle få behålla mitt gamla (mitt FÖRSTA körkort)!
Jag VILL INTE lämna in det! Och varför ska man egentligen vara tvungen göra det? Jag menar; det går väl inte missbruka ett körkort/id-handling som gått ut, eller?
Om jag kör bil med körkortet efter att det gått ut och blir stoppad i en kontroll, så blir jag ju ändå straffad för det, eller hur. Och som id-kort går det ju inte använda på något sätt när det är ogiltigt.
 
Nåja, nu behöver jag ju inte göra en höna av en fjäder av detta ;-)
Vaddå i-landsproblem?
 
UPDATE: Okej, jag tycker nog att de uttryckt sig lite väl luddigt angående att lämna in det gamla kortet.
Det betydde bara att man skulle ha det med sig för att det skulle markuleras (heter det så), alltså trycka två hål i det. Men man får behålla det :-D
Så nu har jag mitt första körkort här hemma att spara som lite nostalgi :-)
 
Egentligen är jag inte sådär jätteförtjust i just LOKA, men när de kommer ut med dessa tre smaker går det helt enkelt inte ignorera Nicke Nyfiken i mitt huvud...
Samtidigt kan jag inte låta bli att vara aningen skeptisk. Jag menar; vatten med smak av efterrätt? Hur kan det egentligen smaka?
Strawberry ice cream, Chocolate shake och Lemon pie... Hur kommer man på att man ska smaksätta vatten med det? ;-)
 
Det var verkligen en lustig känsla att smaka på dem allihopa. Jag har fortfarande inte riktigt bestämt mig för om jag tycker om dem eller inte.
De var... annorlunda.
Bara det att de verkligen "luktar efterrätt"...
Sedan blir smaklökarna verkligen fundersamma...
Jordgubbsglass -i vattenform...
Chokladmilkshake -i vattenform...
Den enda av smakerna jag faktiskt kan säga på en gång att jag inte kommer att köpa igen är "lemon pie". Eftersmaken gick väl an, men smaken direkt när man fått vattnet i munnen... tyckte att det nästan smakade som flytande penicillin, medicinen man åt när man var liten. Jag har alltid fått kväljningar, bokstavligt talat, av den smaken. Men som sagt; då behöver jag ju inte köpa den någon mer gång :-)
 
Men de andra två... väldigt intressant var det att smaka dem i alla fall :-)
Vatten med dessertsmak... tja, varför inte ;-)
 
Jag tänkte prova lyckan med den här bilden igen i en fototävling.
Det är Emma (emmafoto.se) som, i samarbete med Kamda.se håller i en fototävling där man kan vinna en värdecheck på 200kr hos just Kamda. 
Jag gick in på sidan för att kolla runt lite på utbudet, och hittade ganska omgående vad jag utan tvekan kommer att köpa om jag vinner... detta regnskydd till kameran!  Jag kan inte komma på något mer PERFEKT! 
Med ett sådant på kameran finns det inget väder som skulle kunna stoppa mig för att gå ut att fota i! Det låter verkligen helt underbart!!
 
Temat för tävlingen är Din favoritbild och det var därför som jag valde just denna :-)
Vill ni läsa mer om tävlingen kan ni klicka här för att komma dit.
 
Här kommer andra delen av min designhistoria...
Vi har nu kommit fram till min andra blogg.se-blogg  -pitetjej.webblogg.se. Min första blogg handlade inte om någonting. Jag skrev på det sättet som jag avskyr idag... "Twitteraktigt", typ "Ska gå och äta. Vi hörs". Usch, skämskudde på det!
Nåja, då mitt fotointresse exploderade och blev enormt kände jag att det kunde vara en bra idé att nischa bloggen till en fotoblogg. Men då bloggen jag hade kändes "förstörd" i och med all "struntbloggning" så startade jag Pitetjej-bloggen, som skulle fokusera på foton.
 
De första bilderna i detta inlägg är de första designerna jag hade på den bloggen. Som ni ser såg grunden ungefär likadan ut; det var bara detaljer och sådant som skilde dem åt. Minns att jag var så otroligt stolt när jag lyckats klura ut hur man gjorde för att flytta upp länkar i headern!
Däremot är detta bara ett urval av alla designer jag hade på den bloggen... Men inlägget skulle bli alldeles för långt om jag hade tagit med alla. Jag bloggade där i 3½ år, och bytte design ofta. You do the math ;-P
Den bloggen betyder fortfarande mycket för mig, och kommer alltid att göra det. Men till slut kände jag ändå att jag kommit till en punkt där jag bara skulle fortsätta att "döda" bloggen om jag fortsatte. Det kändes på ett sätt som att jag hade "utvecklat den till vad den kunde bli" och så kände jag att jag var tvungen att göra någon typ av förändring för att inte döda glädjen i mitt bloggande.
Lösningen blev en ny, fräsch blogg. Att börja om på nytt. Och där är vi nu :-)
 
 
En liten fråga till er läsare: Då jag tyvärr inte riktigt vet vilka ni är som läser regelbundet vore det roligt att höra vilken av designerna jag visat upp idag som är den första ni minns?
Vore roligt att se om jag har några läsare som har följt mig hela vägen genom alla mina blogghopp :-)
 
Tänkte att jag skulle plocka fram några av mina bloggdesigner, från början och fram till nu.
Tanken är lite grann att visa att vi alla är barn i början. Även om jag idag gör avancerade bloggdesigner och i princip gör om hela grundstilmallen till min egen, så fanns det en tid då jag endast kunde lägga in headers, och de gjorde jag i PAINT, då jag inte hade Photoshop...
 
Sedan, mina första stapplande steg i Photoshop, då jag knappt kunde navigera mig inom det programmet.
 
Alla är vi barn i början. Ingen bloggdesigner börjar sin bana med att göra outstanding designer.
Nyckelorden är ÖVA, ÖVA, ÖVA! Det kommer att bli fel måååånga gånger innan det blir rätt.
Du kommer att vilja kasta datorn genom fönstret massor med gånger i ren frustration!
Du kommer att vara nära att ge upp. Men gör inte det, för till slut får du din belöning. Den känslan du kommer att känna när du försökt med en viss kod hur många gånger som helst, och helt plötsligt fungerar den precis som du vill! DEN känslan kommer att vara värd alla timmar av frustration!
 
Om du vill göra din egen design för att få en alldeles personlig design, så finns det inga genvägar. Det finns ingen knapp på tangentborder som säger "tryck här så får du en proffessionell personlig design".
Öva, öva, öva! Det GER resultat! :-D
 
Hur kommer det sig att kreativiteten alltid är som starkast när natten närmar sig? Det blir ju så svårt att koppla av för att lägga sig och sova när huvudet är fullt av kreativa tankar.
Jag har i och för sig inga sömnsvårigheter i normala fall (möjligtvis skulle det vara svårigheter att vakna upp från sömnen), men någon gång ibland har jag lite extra svårt att komma mig isäng. Och det är just av den kreativa anledningen.
 
Jag kan ha stillestånd i hjärnan och sakna inspiration under en hel dag, men när det börjar närma sig sovdags börjar härnan arbeta för högtryckt och plocka upp all möjlig inspiration.
 
Som ni vet vid det här laget har jag en Nicke Nyfiken ständigt inom mig. Blir alltid så nyfiken när jag ser att det kommit ut någonting nytt, och idag hittade jag dessa nyheter på Kvantum.
Singoalla Päronglass och Bravo apelsin&persika.
 
Juicen var riktig god och det kan hända att den får följa med hem någon mer gång. Vi får se, då jag trots allt är väldigt fäst vid vanlig apelsinjuice. Men som sagt; inga fel på denna nyhet. Och den var i alla fall betydligt godare än när jag smakade "Päron och hallon" (den tycker jag smakade typ flytande hallonkräm, och även om jag gillar det så vill jag inte ha det i flytande form).
 
Fyllningen i kexen tycker jag faktiskt smakade som päronglass. Blev positivt överraskad, faktiskt.
Det är inte något jag kommer att välja i framtiden, men jag tror de har väldigt bra potential att vara ett bra sommarkex.
 
Dessa bilder blev de sista jag fotade idag innan jag åkte hem. Kan meddela att fingrarna var väldigt stelfrusna!
Brun natur och mulet väder går rätt bra ihop, upptäckte jag. Men mina fingrar höll inte med. De längtar till sommaren och tjugo grader varmt...
 
Psst, ett litet tips bara... utmana inte ödet om ni ska fota vårdiken fyllda med vatten ;-) Höll nästan på att ramla i vattnet i min iver efter motiv och olika vinklar.
 
Måste bara få visa... idag hittade jag ett par Blåsippor när jag var ute med kameran! De var inte många, men att trots allt hitta en handfull vårblommor gjorde verkligen min dag :-)
Det finns med andra ord hopp om vår även här hos oss i Norrbotten!
Dessutom tycker jag det är väldigt lite snö kvar med tanke på årstiden. Tänk vad lite vår, ljus och blommor kan göra för humöret :-D
 
Jag vet att tiden går snabbt, och snabbare och snabbare hela tiden (har ju tjatat om detta ett x antal gånger på bloggen), men det här är löjligt ;-)
Hur kan det vara 10 år sedan jag klarade uppkörningen och fick mitt körkort?!?
10år. T.I.O. Ett Noll. 10 år. Ett helt deccennium!
Att skicka in pappret för förnyelse av körkortet kändes inte lite skumt.
 
Tekniskt sett går detta körkort ut den 28:e april, eftersom det var då jag skickat in pappret för tillverkning av körkortet.
Men det är den 15:e april jag "firar" årsdagen, då det var den 15:e april 2003 som jag klarade uppkörningen!
Då kunde man inte göra teoriprovet och uppkörningen samma dag, eftersom man var tvungen att ha ett godkänt teoriprov för att ens få boka uppkörning.
 
En av de vackraste vårdagarna det året, vägarna var snöfria och torra, en sista körlektion på morgonen, uppkörningen som startade 9:50, känslorna när jag fick höra att jag klarat uppkörningen på första försöket, sedan en Engelska B-lektion i skolan och hämtning efter skolan av mamma så att jag skulle få köra bil för första gången MED körkort :-D
 
Kommer ni ihåg er uppkörningsdag?
Finns det någon mer här som firar 10 år med körkort i år?
 
Under fredagskvällen krånglade datorn lite grann, och jag måste erkänna att det var aningen svettigt. Har nämligen skjutit upp (har ingen bra ursäkt för det) länge att föra över mina senaste bilder till den externa hårddisken.
När jag laddar in dem i datorn hamnar de ju automatiskt (självklart) på den interna, under "Mina bilder". Och så brukar jag flytta dem därifrån och in på min externa hårddisk.
Men som sagt så har det inte blivit av på ett tag... hade bildmappar sedan slutet av Maj 2012 på den interna hårddisken, vilket gör att om datorn skulle gå sönder så försvinner alla bilder! Ett halvår av bilder...
Så nu tog jag tag i detta och satte igång överföringen av bilderna, och DET lär ta ett tag...!
 
Som ni ser har jag på 6 månader lyckats skapa ihop 218 GB(!) med bilder; 18 215 objekt(!) att kopiera! 
Nu är det i och för sig inte riktigt fullt så många egentliga bilder, då jag fotar i både RAW och JPEG (har inställt på att fota även i JPEG av den anledningen att jag vill ha en minibild, för att det ska bli enklare att se vilken som är vilken). Men drygt 9000 bilder under ett halvår då det inte var alldeles bra väder är inte illa det heller ;-) 
 
 
UPDATE: Nu är överföringen till den externa hårddisken färdig (och helt plötsligt fick jag alltså maaaassor med plats på den interna!)
Kollade upp, av ren nyfikenhet, hur stor min bildmapp egentligen är. Alltså mappen med de bilder jag fotat sedan jag skaffade systemkamera i maj 2008...
Bildmappen är 609 GB !!! Min externa hårddisk är 1 TB (1000GB), vilket betyder att bara bildmappen tar upp mer än 50% av utrymmet! Någon som tvivlar på att fotografering är mitt allra största intresse? ;-) 
Och nu, efter att ha fört över dessa sista bilder, så har jag endast 74 GB ledigt utrymme på den externa, och i och med mitt fotointresse så räcker det inte långt. Tyvärr ser det ut som att jag inte kan dra ut längre på köp av en till hårddisk...
 
Vila i frid Farfar
~ 1922-2013 ~
 
När jag upptäckte fotograferingen (mer än bara att sporadiskt "ta kort" med lilla kompaktkameran) hittade jag även mitt STORA intresse. Jag hittade något jag brinner för. Jag hittade ÄNTLIGEN något jag verkligen brinner för!
Och jag förstår självklart att det är svårt att riktigt förstå hur det är att vara fotonörd om man inte är intresserad av det, därför tänkte jag punkta upp lite saker som man känner efter att man blir riktigt kamerabiten...
Jag vet inte om ni andra fotointresserade känner samma saker, men det här är mina erfarenheter/känslor.
 
 
♦ Den KÄNSLAN när man kommer hem tillsammans med en kartong med ett väldigt dyrbart innehåll, och man får packa upp en alldeles ny älsklingsleksak! Man vill bara riva upp kartongen, men samtidigt vill man dra ut på det så länge som möjligt för att få känna den där känslan...
Jag vet att detta förmodligen låter väldigt löjligt; men KÄNSLAN när jag packade upp min 5D mkII... Den går seriöst inte att beskriva. Allvarligt talat hade jag fjärilar i magen hela vägen hem från Luleå, och hela tiden när jag öppnade kartongen. Och nu är det drygt ett år sedan, och jag kan fortfarande ibland få en känsla av overklighet; av ren lycka när jag kollar på kameran.
 
♦ Man upptäcker skönheter i alla årstider som man inte upptäckt tidigare, och man kommer på sig själv med att till och med njuta av årstider man tidigare avskytt (för min del: högvintern).
 
♦ Den FRUSTRATION man känner när man t.ex. sitter i bussen, eller i en bil, och inte har möjlighet att stanna när det perfekta fotoljuset/motivet dyker upp. Och man har inget annat val än att bara sitta och se på när den fotomöjligheten försvinner.
 
♦ Den frustration man känner när man hamnar i det perfekta fotoljuset, och man (för en gångs skull) INTE har med sig kameran.
 
♦ Man börjar se hela världen i bilder. Även om man inte har kameran med sig så bygger man i hjärnan upp vilken bländare man skulle ha använt, vilken slutartid, vilken vinkel o.s.v.
 
♦ Jakten på det PERFEKTA FOTOLJUSET!
Ganska omgående snappar man upp att ljuset är A och O för fotograferingen (fotografi betyder ju trots allt "måla med ljus").
Och den kick det ger när man faktiskt befinner sig, med kameran, i det perfekta ljuset! Outstanding!
 
♦ Den fantastiska känslan som infinner sig när man, efter en extra lyckad fotosession, sätter sig vid datorn och inser att man lyckats med näst intill varenda bild! DET kan man leva länge på ;-D
 
♦ Frustrationen man känner över att trots allt fastnat för ett sådant DYRT intresse!
 
 
Men framförallt älskar jag att ha ett sådant kreativt intresse! Så mycket det går att göra med fotograferingen, och speciellt idag när tekniken är digital. Att kunna ta hur många bilder som helst i jakten på den bästa, och sedan radera de som inte blev bra.
 
Har varit på en fotografering idag, så nu har jag nästan 300 bilder att gå igenom och efterbehandla.
Bara så ni vet ifall ni inte hör av mig på ett tag här på bloggen ;-)
Platsen på bilden är platsen för dagens fotografering.
 
Under dagens hitta-bra-fotoplatser-runda fotade jag även några bilder av Hortlax kyrka.
De bilderna jag har av den är rätt gamla, så jag tänkte att det kunde vara roligt med några nya. Sådant är alltid roligt att jämföra sedan.
 
Idag åkte jag ut till den plats där jag fotade vinterbilder tidigare i år, och upptäckte just att det är näst intill precis två månader mellan bilderna! Vinterbilderna är fotade den 8:e februari, och dessa bilder är ju då fotade den 7:e april.
Jag kan säga som så; att det var BETYDLIGT roligare att fota naturbilder där för två månader sedan...
Men egentligen var syftet idag att kolla in läget lite grann för bra platser inför en fotografering på onsdag, så fotograferingen idag var lite i "andra hand".
 
Däremot, något att vara glad över är att vägarna i alla fall är snöfria nu :-)
 
Idag känner jag att jag måste få dela ut Dagens Ros; och den går till blogg.se.
Det är så lätt att klaga när det är något krångel med bloggplattformen att jag tycker det förtjänar att uppmärksammas även när något är bra!
 
För ett par år sedan gjorde jag en speciell blogg jag tänkt använda i ett sommarfotoprojekt. Jag hade tänkt fota olika ställen, aktiviteter och sådant runt om i Piteå och publicera de bilderna på den bloggen.
Men projektet rann ut i sanden, och jag slutade använda bloggen.
Nu, eller den senaste tiden, har jag börjat tänka lite på den bloggen och projektet och kännt att jag skulle ha lust att testa ta upp den igen.
Kruxet var bara att jag glömt bort vilken av mina mailadresser jag använde som inloggning till just den bloggen (ja, jag har typ en hel lista med mailadresser. De används inte, utan det är sådana jag gjort när jag kommit på en ny bloggidé...)
Och man brukar ju alltid kunna skicka efter ett mail om man glömt bort sitt lösenord, men det är lite svårare om det är mailadressen man glömt bort... Svårt att identifiera att det faktiskt är ens blogg.
 
Men innan jag gjorde en ny projektblogg provade jag att skicka en hjälpförfrågan till kundservice på blogg.se.
Och jag fick inte bara snabba svar; de kunde även hitta igen vilken mailadress jag använt till min projektblogg! Så nu har jag äntligen kunnat komma in på den, och kan alltså ta upp projektet igen med samma blogg :-D
 
Av den anledningen måste jag få ge Dagens Ros till kundservice på blogg.se!
Tack för hjälpen och den snabba servicen!
 
Idag har varit en helt vanlig Nyfredag, aka torsdag. Detta betyder att jag egentligen inte har någonting att skriva om just nu. Men ett par nya bilder har jag i alla fall lyckats producera. Inte de allra mest intressanta kanske, men de är i alla fall dagsfärska ;-P
För att fortsätta på nostalgispåret... så hittade jag dessa YouTube-klipp.
Någon som minns dessa serier?
Den första, Mirror Mirror, har jag det var typ en miniserie, vilken sändes på typ jullovsmorgon eller sommarlovsmorgon (minns inte vilket).
Det andra klippet är i alla fall nostalgi för mig. När jag var liten prenumererade jag på hästtidningen Wendy (tidningen hette Penny på den tiden). En liten parentes bara: Jag har sett hur de tecknar serien nu, sedan Kärnan tog över tidningen och jag är så GLAD över att det inte började förrän jag slutat läsa tidningen! Tecknandet är verkligen USELT nu för tiden!
Nåja, det var inte det inlägget skulle handla om. Ett kort tag gick det en otecknad serie från Nya Zeeland om just Wendy, där de till och med byggt upp kulisserna (Nya Lindhöjden) precis som de såg ut i tidningen.
Tyvärr är klippet jag hittade dubbat till tyska, och jag vill bara klargöra att jag INTE såg det på tyska! Däremot minns jag inte om jag såg serien på svenska eller engelska; men jag hittar ingen annan version än den tyska.
 
Minns ni någon av dessa serier?
 
 
 
För övrigt; Wendy-serien gick på 5:an i Sverige, en kanal vi INTE hade hemma vid den tidpunkten. Så min morbror spelade in ett VHS-band med några avsnitt till mig, då han hade 5:an. Tror till och med att jag har kvar det bandet någonstans...
Jag har inte ett fullgjort slutbetyg från gymnasiet.
Då jag aldrig tyckt om/haft svårt för ämnet NO, så hade jag problem med Naturkunskap A;
vilket i sin tur resulterade i att jag struntade i ämnet efter ett tag.
Det, i sin tur, resulterade i "streck" i den kursen, vilket gjorde att jag i slutänden fick ett
"samlat betygsdokument" istället för ett slutbetyg.
I resten av betyget samsas ett gäng IG:n och G:n, då jag var väldigt skoltrött efter 9 år i skolan.
 
 
 
Kunde inte låta bli att hitta på något till första april. Kom inte på något förra året, och jag vet att det här inte heller är det roligaste. Men det var det enda jag kunde komma på ;-)
Detta inlägg är alltså ett aprilskämt.
Det enda som faktiskt är sant i texten är att jag tyckte NO var otroligt tråkigt (med undantag för biologi ibland). Annars så är resten långt ifrån sanningen!
Gymnasiet var de tre bästa skolåren i mitt liv!
Gick ut med ett säkert Slutbetyg, där jag hade typ VG i snitt (något MVG, några G samt resten VG).
Inga streck, inga IG:n samt en skyhög närvaro.